Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie ginęli, czwórkami do nieba szli, oddawali życie, bomby urywały im ręce i nogi, tak wyglądała wojna z Niemcami.

Wojna błyskawiczna.

Sikorski szybszy od Hitlera.

Nie potrzebuje nawet wystrzału aby przyłączyć Polskę do Rzeszy.

Kryzys to widać najbardziej w Twoim rozumowaniu.

Nieodwracalny. Całe szczęście nieszkodliwy dla innych.

Zaprzeczysz ,że wspomniane kraje są katolickie?

ciężki jesteś i swojej wagi zawodnika poszukaj

Ludzie ginęli, czwórkami do nieba szli, oddawali życie, bomby urywały im ręce i nogi, tak wyglądała wojna z Niemcami.

Wojna błyskawiczna.

Sikorski szybszy od Hitlera.

Nie potrzebuje nawet wystrzału aby przyłączyć Polskę do Rzeszy.

prezes nie obroni,legitymacja AK Suskiego nie zobowiązuje?

...nie sądzę aby wojujących zaplutych ateuszy było więcej od ludzi uczęszczających do kościoła.

Żebyś się nie zdziwił:) Ostatnie liczenie wiernych (październik 2011) chodzących do kościoła w mojej wiejskiej parafii (oficjalne wyniki na kościelnej tablicy ogłoszeń): 26% (z oficjalnych członków parafii oczywiście).

Tendencja jest malejąca co mnie bardzo cieszy: może przestaną przychodzić Ci od Honoru i Ojczyzny i zostaną tylko Ci od Boga.

I bardzo dobrze.

Dużo gorzej jak będzie odwrotnie - zostaną tylko Ci od Honoru i Ojczyzny. Wtedy to już KK będzie miał pozamiatane. W 20 lat zwinie się jak sieć Pewexów.

747

Schreiben auf Polnish verboten! Seien Sie gewarnt das letzte Mal!

Zapis na polskom jazikie zaprieścieno! Imiejtie w widu poslednij raz!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

i odpowiedz dlaczego kryzys najbardziej doskwiera katolickim krajom.

o! to mi się podoba! - jest winowajca! dla czego Palokot nie wpadł na to pierwszy !!!

Kryzys to widać najbardziej w Twoim rozumowaniu.

to nie kryzys, to demencja

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Dochody KK gdyby były nieuczciwe- twoim obowiązkiem zgłosić do prokuratora. Masz o tym jak sugerujesz jakieś swoje pewne na bank wiadomości więc leć do prokuratury powiadom o przestępstwie.

Taaa księża to w ogóle powinni żyć powietrzem, zakaz biznesu, zakaz uczestniczenia w życiu społeczno politycznym swojej ojczyzny.

Przykro mi wladz tak nie jest i nie będzie. Przykro mi wladz Polska to kraj hołubiący swoich kapłanów :-(

Jak dla mnie to księża mogą nawet otworzyć sieć sklepów "U 12 Apostołów". Byle tylko nie pitolili w kościele o życiu w skromności, poszanowaniu cnót i tym podobnych historiach.

Każdy powinien swoje miejsce znać i wiedzieć co ma robić. A księża to jednego dnia łapią za cycki gospodynię, a drugiego łapią za Pismo i prawią z ambony dyrdymały o moralności.

Po prostu za dużo spraw na głowie: in vitro, eutanazja, aborcja, środki antykoncepcyjne, nieślubne związki, wychowanie seksualne, palenie zwłok, Nergal (czyli odwieczna walka z Szatanem), walka o swoje i nieswoje nieruchomości, a jeszcze trzeba ludzi władzy chołubić i dbać o czystość mediów publicznych... strasznie męczą się chłopaki żeby zrobić z Nas Polaków prawdziwych katolików.

747

Schreiben auf Polnish verboten! Seien Sie gewarnt das letzte Mal!

Zapis na polskom jazikie zaprieścieno! Imiejtie w widu poslednij raz!

W końcu jakiś normalny wpis.

Również pozdrawiam.

prezes zbawiciel zastąpi?

Niech zstąpi Tusk Twój i odnowi oblicze ziemi tej ziemi.

Jak dla mnie to księża mogą nawet otworzyć sieć sklepów "U 12 Apostołów". Byle tylko nie pitolili w kościele o życiu w skromności, poszanowaniu cnót i tym podobnych historiach.

U mnie nie "pitolą". Pitolisz ty bo czepisz się tego co nie jest twoją dziedziną.

Nie lubię takich jak ty zdziwaczałych MASOCHISTÓW. Chodzisz do kościoła aby się katować wysłuchiwaniem tych okropnych księży. Po co?

Tak strasznie cię ten nie twój kościół obchodzi, że aż musisz tu w "POLITYCE" offtopować- a tak narzekają popaprywni aby KK z polityką nie mięszać :)

No chyba chodzisz po kościołach skoro tak ci dopiekło, i tak się znasz na kleszym pitoleniu.

Po prostu nie chodź... Dokonaj apostazji (są w necie instrukcje) i może pójdź na jakąś psychoterapię, albo do psychiatry aby pomogli ci się pozbyć okołokościelnej manii obsesji.

Ja do Palikotnych się nie wpycham na zebrania partyjne czy odczyty itp, owszem słucham czasem w mediach ale śloz nie wylewam, bo wiem że media muszą pokazywać prawie wszystko. Ty też do kościoła chodzić nie musisz (apodyktyczna żonka zmusza, czy co?).

Jak przeszkadza ci obecność w mediach KK to podpowiem ci że radia i telewizorki mają przełączniki programów, których z reguły jest wiele. Zawsze możesz się przerzucić na TVN24 lub radio TOKFM. Choć niestety z drugiej strony podejrzewam, że właśnie tego typu media wbijają cię w tą kościółkową fobię obsesję...

rysiu atakujesz swoich, coraz ciekawszy obraz katolika ukazujesz,Pozostaje przyglądać się jak chwycisz za krzyż i wiernych z kościoła pogonisz.

rysiu stąpasz po cienkiej linie i te 50zł nie pomoże.Skasują sakramenty i z kościoła pogonią

prezes zbawiciel sakramenty w twoim życiu zastąpi?

o! to mi się podoba! - jest winowajca! dla czego Palokot nie wpadł na to pierwszy !!!

to nie kryzys, to demencja

no no mój ulubiony myśliciel tym razem zaprzecza ,że katolicyzm jest dominującą religią w Włoszech,Hiszpanii,Portugalii i w narodowym węgierskim wzorcu.

mamelek więc jakie religie dominują w wymienionych krajach?

nie wiem czy zrozumiesz lecz religia kształtuje mentalność i dziwnym zbiegiem okoliczności wymienione państwa mają w obecnym kryzysie poważne kłopoty.

Wiesz wladz rzucasz tu jakieś niechlujne strzępy na odczepnego, pitolisz aby pitolić. Twój obsesyjny przecinek onomatopeja "prezes" oczywiście w każdym twoim poscie mantrowany do znudzenia.

Powiem ci tak, z mojego życia, nie z gazetek. Moje doświadczenia z katechetami, moja katecheza na którą uczęszczałem do matury. Otóż ja mieszkałem w niezbyt dobrej dzielnicy. Na szczęście w jej lepszej części. Ale na katechezę (wtedy w kościele to się odbywało) chodziły też chłopaki gorszego sortu. Nie zapomnę jak kiedyś po religii dosłownie pod krzyżem taki Marian Dziagacz (chodziłem z nim do klasy w podstawówce) dostał straszliwy łomot od jakiegoś +- 40tolatka bandziora- z przeciwnej bandy. Marianek był w podstawówce ale też już był bandzior.

Z Mariuszem mieli do czynienia w młodszych klasach zakonnica, a w starszych ks. Szymerski. Szymerek, straszny grubas ale posiadacz luksusowego roweru wyścigowego na cienkich oponach tzw. cynglówach [chyba]. To był komiczny widok jak salceson Szymerek pomykał na tym swoim pajęczym rowerku.

Tylko widzisz i zakonnica i szymerek zawsze byli uśmiechnięci i bez problemu radzili sobie z największą łobuzerką dziecinno młodzieżową. Pamiętam jak zakonnica z uśmiechem, żartem groziła Marianowi takim sznurem którym miała przepasany habit, że go złoi :) juści... [prokurator? gazeta wyborcza?].

To są tylko dwa przypadki- dwa za mało? Różnica dla mnie jest taka, ja to przeżyłem sam a nie przeczytałem w jakiejś gazecie czy innym wojującym portalu.

A jak sobie radzili dobrze z Rysiem Mieczkowskim- mój kolega z podstawówki, który najszybciej stał się kloszardem sztajmesem denaturatem.

Każdy powinien swoje miejsce znać i wiedzieć co ma robić. A księża to jednego dnia łapią za cycki gospodynię, a drugiego łapią za Pismo i prawią z ambony dyrdymały o moralności.

Oczywiście widziałeś na własne oczy jak łapał za cycki.

Tak, o moralności- tylko dyrdymały, tak jak o świętości.

rysiu na spolegliwości czasu brak a jak wiesz papier wszystko wchłonie.BAAAARDZO sarkastycznie odnoszę się do twoich wpisów z jednego prostego powodu....przywłaszczyłeś sobie katolicką wiarę.

dziwnym zbiegiem okoliczności wymienione [katolskie] państwa mają w obecnym kryzysie poważne kłopoty.

Tak a protestanckie od zarania Niemcy (to chyba od nich się zaczął ełropejsaty kryzys), a rewolucyjna świecka Francja, a ateistyczna Rosja- tam w gospodarce kwitnie, tak jak w żydowskiej Hameryce :)

Jedź na Białoruś ateistyczną- tam ci się polepszy. Dziękuję ci za twoje poczucie humoru :)

rysiu na spolegliwości czasu brak a jak wiesz papier wszystko wchłonie.BAAAARDZO sarkastycznie odnoszę się do twoich wpisów z jednego prostego powodu....przywłaszczyłeś sobie katolicką wiarę.

aj waj, no dobrze chodź sobie już do KK w które nie wierzysz, napędzaj swoją wątrobianą nienawiść, katuj się masochisto do orgazmu bolesną słabością okropną kazań i upadkiem zamierającego kościoła w Polsce, najsłabszego kościoła na świecie

(bo nie śmiem wspomnieć "w Europie"

świętego słowa Europa, Unia)

dorzucę zaginione cywilizację lecz ja nie o tym tylko o spostrzeżeniu ,że wymienione katolickie kraje mają obecnie poważne problemy.Mam tu w kraju do czynienia z PiS i pochodnymi uważającymi się za krzewicieli katolicyzmu.Jestem przekonany ,że gdyby rządziły i zrealizowały swoje programy również mielibyśmy poważny kryzys gospodarczy.

Wiesz wladz rzucasz tu jakieś niechlujne strzępy na odczepnego, pitolisz aby pitolić. Twój obsesyjny przecinek onomatopeja "prezes" oczywiście w każdym twoim poscie mantrowany do znudzenia.

rysiu nie prowadzę blogu i zasadą jest krótki skondensowany przekaz..tak prezes moją obsesją od lat.Już kilka razy ogłosiłem koniec dziada a on nadal ma 30% poparcie.Jak widzisz wyborcy nie pozwalają o nim zapomnieć..

Kryzys zaczął się najpierw z żydowskiej Ameryce.

Tą zarazę do UE sprowadziły Niemcy- matecznik protestantyzmu, choć finansami rządzili tam jednak żydzi- aj waj jak skutecznie.

A ty wladz to tylko se możesz pluć na staropolską katolicką tradycję.

Tak katolicy rozpętali kryzys na świecie, konflikt na bliskim wschodzie, gwałcenie homoseksualne pedofilskie małolatów

i co tam jeszcze podpowiesz?....

Nie zabijają własnych matek? patrz tzw. Ma ryja.. radyjo, inkwizycja wojny religijne wybicie indian dżuma cholera i co jeszcze- dawaj wladz na pier da laj z merdiami wespół zespół- jak dziennik telewizyjny w PRL.

Kryzysy w Niemczech przed wojnami- kto spowodował, polacy?

Czy jakieś schwarce bronikowskie, rotszyldy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bardzo dobra dyskusja! Teraz już wiem, że serialowy "Ojciec Mateusz" ma nie tylko włoskie, ale i nasze narodowe,polskie korzenie. Jego pierwowzorem mógłby być wymieniony ksiądz Szymerski - on też jeździł na rowerze i dobrze radził sobie z łobuzami, no i sympatyczny był! :-)

A broń bosze miał 3 kochanki i zdzierał harcz od twoich rodziców i wszystkich parafian.

Naprawdę, sam to widziałem.

Nie wiedziałem że ogladasz seriale. "Ojciec Mateusz" pierwszy raz słyszę...

A co sądzisz o "M jak mniłośc"? Ostatni serial jaki po re re reedycjach ogladałem to "Colombo".

Wierzysz w "M jak miłość"?

[przepraszam za wyraz "wierzysz"]

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A broń bosze miał 3 kochanki i zdzierał harcz od twoich rodziców i wszystkich parafian.

Naprawdę, sam to widziałem.

Nie wiedziałem że ogladasz seriale. "Ojciec Mateusz" pierwszy raz słyszę...

A co sądzisz o "M jak mniłośc"? Ostatni serial jaki po re re reedycjach ogladałem to "Colombo".

Wierzysz w "M jak miłość"?

[przepraszam za wyraz "wierzysz"]

O serialach ma dużą wiedzę, ponieważ czytam o nich przeglądając program TV w specjalistycznym tygodniku.

Co do odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie - to mam do tego podejście - jak większość księży do swojego powołania, czyli bardzo przyziemne, materialistyczne i konsumpcyjne.

W moim interesie jest bogata Polska, bo pensję dostaję z budżetówki.

Czy gotów byś był rozwalić ten system w imię bogatej Polski? Czy przez ciebie przemawia strach?

Odpowiedz sobie szczerze na pytanie czy chcesz wyjść z tego zaklętego koła? Czy stanie na straży aktualnej sytuacji jest właściwą forma rozwiązania problemu. Który to już rok budżetówka nie dostanie podwyżek a zadłużenie państwa polskiego rośnie. Kto będzie w dalszej konsekwencji płacił ten rachunek. Nie mam nic przeciwko ludziom. którzy chcą godnie żyć ale nie na dotychczasowych zasadach zasadach. Politycy nie są od tego by nawalali się po głowach i by destrukcja Polski i strach w obywatelach narastał.

U mnie nie "pitolą". Pitolisz ty bo czepisz się tego co nie jest twoją dziedziną.

Nie lubię takich jak ty zdziwaczałych MASOCHISTÓW. Chodzisz do kościoła aby się katować wysłuchiwaniem tych okropnych księży. Po co?

Kościół powinien być kościołem, a nie partią, firmą, organizacją pozarządową i nie wiadomo czym jeszcze. Tu nie chodzi o lubienie czy nielubienie.

Nie znam Cię, więc nawet nie wiem co na to odpowiedzieć, że mnie nie lubisz. Co mnie to kuźwa obchodzi? I w ogóle jakie to chrześcijańskie.

Ty uważasz że kościół i kler zajmuje się tym co trzeba. Ja mam odmienne zdanie.

A argumentem, że 'jak się nie podoba to nie chodź' to już pojechałeś jak ruski czołgista. Pomyśl trochę zanim będziesz takie dyrdymały wypisywał. A księża po co są w kościele? To nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji, myślących jednakowo superkatolików rodem z Radia Maryja. Oni mają ludzi przyciągać do kościoła - to jest ich psi obowiązek. I właśnie chodzi o tych niepokornych, o zagubione owce, Ci są najważniejsi.

To musi być walka na śmierć i życie, a nie mdłe pitolenie z biskupem przy herbatce o upadku wartości chrześcijańskich w narodzie.

Ostatnio nawiedził naszą parafię biskup Mering. Wyjechał z gigantycznymi pretensjami; a to że się boczymy na dawanie na tacę (wyliczył że na jednego członka diecezji to tylko 20 groszy, ale się kuźwa wzruszyłem), a to że Nergal, a to że Smoleńsk, a to że upadek wartości, a to że dupa Jasiu. Jedna wielka pretensja. I na koniec walnął, że jak włączy TVN24 to stwierdza że to nie "jest jego świat". I tutaj akurat się z nim zgadzam.

Można w tym momencie zparafrazować Twoje nieprzemyślane pytanie: Po co? Po co to ogląda? Niech ogląda telewizję Trwam. I tutaj do razu pojawia się chór głosów: ma prawo. No kuźwa właśnie. I ja mam nie mniejsze prawo krytykować płytkie, kretyńskie, bełkotliwe kazania i wywody naszych - Pożal się nad nimi Boże - kapłanów.

Kościół stworzony jest dla mnie, dla Ciebie, dla nas wszystkich (włączając w to ateistów, satanistów, wszystkich innych "istów" łącznie z cyklistami), a nie dla Panów w czarnych kieckach, jakbyś nie wiedział.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nic mnie nie nurtuję, choć z tych twoich różnych nicków wolę "wladz"

nigdy żadnym dziadkiem nie będziesz

bo to najpierw trzeba być ojcem itd

Po katolicku to najpierw trzeba chyba mieć poślubioną przed ołtarzem żonę?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.