Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Znacznie lepszą logikę ma obrona wiary przed pryszczatymi (jest to nawet dość rozrywkowe), niż jej durnowate profanowanie w stylu zaplutego szczyla.

Nie widzę tu nic niemądrego. Miło mi że twoja obsesja prezesowa nie słabnie. Co, Horst ci dopiekł. No tak logiczne trafne argumenty bardziej bolą, niż- w debilnym zamierzeniu- twoje bez dania racji wyzwiska ad personam- za głupie są, zbyt wulgarne i prostackie.

Ryszard Lwie Serce Obrońca Wiary!Pewnie hurysy czekają już na niego w Raju.

Takie głupawe wpisy nie wpłyną pozytywnie na twoje snobowanie się na intelektualistę.

Coś okrutnie zniżacie loty, co tak wam niszczy IQ ?

rysiu nie głosuj na niego nie będę pisał gdy powróci na kanapę przez kota opuszczoną.Niestety dzięki podobnym tobie tępakom po raz kolejny stoi na czele największej partii opozycyjnej.Trudno choćby pobieżnie pisać o polityce z pominięciem tego prymitywnego zjawiska.....tak więc rysiu zęby w kij.

rysiu

twoje opinie mało mnie obchodzą.

Chciejstwo, chciałbyś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę za szybko mi odpisujesz, żebym w to uwierzył.

Aj! aj! WI nie jest zainteresowany mą twórczością, i co ja teraz biedny pocznę?

(aleś mi dopiekł :)

LOL

Ukryta Zawartość

rysiu po za twoją pewnością istnieją wątpliwości.Skoro wypierasz się Horsta nie mam powodów poza twoją małą wiarygodnością nie wierzyć.

tak więc rysiu do wcześniejszych wpisów powrócimy.Kogo zamiast nieudolnego Tuska proponujesz?

ziiieeeeeeewwww...

Nie wypieram się Horsta ani nie wypierałem, mógłbym się ew. wyprzeć ewidentnie jednostronnej kolesiowskiej cenzury, która tu za dawnych czasów panowała w najlepsze, pod płaszczykiem bicia piany nt. obrony demokracji i wolności słowa, przed np. prezesem twoim ukochanym. Wladz wypierasz się Atoposa? (no, i, co, z, tego ).

Zamiast Tuska proponuję mulsa. Nada się! Na pewno jest lepszy.

więc po cholerę kurtuazja i link

nie mam wątpliwości ,że muls byłby lepszy od Tuska tylko jak przekonać parafialno dziabdziowaty elektorat.

Wladz wypierasz się Atoposa? (no, i, co, z, tego ).

znam z forum,natomiast nic więcej z nim mnie nie łączy.Będąc w formie płodził intrygujące wpisy.

powiedz dlaczego uparłeś się uważać mnie za ataposa?

modyfikuje a Tuska czeka poważny problem w sejmie.

"Unia Europejska poszuka recepty na kryzys na rozpoczynającym się w czwartek szczycie. Czy będą nią zmiany w traktacie lizbońskim? Nawet jeśli, to - jak oblicza "Rzeczpospolita" - Polska może zablokować reformę. Zważywszy na deklaracje opozycji, w Sejmie może zabraknąć wymaganej do ratyfikacji zmiany większości 2/3 posłów."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla mnie Unia Europejska to neokolonializm i ZSRR-bis w jednym, gdzie nadmierne regulacje maja zastąpić działanie aparatu represji. W tworze ponad państwowym, gdzie wszystkiego jest za dużo - w dłuższej perspektywie nie sprawdzi się nic! W Europie na nowo rozgorzeją konflikty o różnym podłożu! Sielanka dla wszystkich to zwyczajna utopia!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

zobaczymy,ZSRR rozwój Polski blokował,dzięki obecności w UE Polska gospodarka otrzymała potężny zastrzyk finansowy.Choćby z tego powodu porównanie niezbyt trafione.

Może lepiej (trafniej) - dawał i brał. A brał czasami więcej niż dawał. Dawanie i branie - to też domeny współczesnej UE!

Po co "europosłować", kiedy się jest niechętnym UE?

Oczywiście dla dobra kraju, dla idei obrony interesów ojczyzny itd.

Były europoseł PiS domaga się od dziennika ponad 4 mln zł za naruszenie dóbr osobistych i utraconą pensję europarlamentarzysty.

Gazeta pisała o rzekomej współpracy polityka z organami bezpieczeństwa PRL i - według Libickiego - to publikacje "Głosu" spowodowały, że jego nazwisko zniknęło z listy kandydatów PiS przed wyborami do PE w 2009 r.

W czwartek przed sądem Libicki podkreślił, że do czasu publikacji w gazecie był zapewniany m.in. przez lidera PiS Jarosława Kaczyńskiego, że będzie liderem listy do Parlamentu Europejskiego w Wielkopolsce.

Libicki przedstawił przed sądem zestawienie utraconych dochodów, jakie otrzymywałby jako europoseł. Złożyłyby się na nie m.in. comiesięczna pensja europosła w wysokości 6,1 tys. euro, 304 euro codziennej diety pobytowej, a także, po zakończeniu kadencji, emerytura większa o 1519 euro.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jacek Żakowski totalnie załamany po decyzji Leszka Millera, który ogłosił, że będzie kandydował na stanowisko Przewodniczącego SLD: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10783740,_Zalamujace____Zakowski_o_kandydowaniu_Millera_na.html.

Uważam,że wśród tych co stanęli do wyborów na przewodniczącego tej partii, Miller ze wszystkimi swoimi wadami jest najlepszym kandydatem. Moim zdaniem Żakowski błędnie zinterpretował to, iż "Leszek Miller przyznał też, że wpływ na jego decyzję miał były prezydent Aleksander Kwaśniewski" uważając, iż "To szlachetne ze strony Kwaśniewskiego".

Miller jak stary wyjadacz bardziej trafnie ocenił długotrwałe działania b. Kwaśniewskiego wobec SLD. Uważam,że b. Kwaśniewski nienawidzi SLD i chce ja zniszczyć. Desantuje tam swoich politycznych pachołków takich jak Belka, Kalisz, Olejniczak i inni. Rozczłonkowuje lewicowy elektorat swoimi politycznymi wizjami i wskazaniami. Tak robił z rządów Millera i tak robił przed ostatnimi wyborami. Teraz namaszcza Polikota - politycznego cwaniaka bez żadnej idei - na przywódcę prawdziwej Lewicy w Polsce. Dlaczego nienawidzi SLD? Dla mnie odpowiedź jest prosta! Pycha i chęć zawłaszczenia dawnych sukcesów. B. Kwaśniewski chce doprowadzić do upadku SLD, aby mógł przejść do historii jako jedyny mąż opatrznościowy Lewicy, któremu ta zawdzięcza wszystko. Zapomniał tylko, że tak naprawdę to on zawdzięcza wszystko SDRP i SLD. Bez nich nic by dziś nie znaczył i nie przeszedłby do historii Polski jako dwukrotny Prezydent RP. Typowy przykład miernoty ideowej kalającej własne gniazdo polityczne. Jego działania będą się jeszcze nasilać. SLD będzie tak długo obsesją b. Kwaśniewskiego, jak długo będzie istnieć. Lepiej dla SLD i Lewicy było by, aby skupił się on na dalszym nieudolnym sięganiu po zaszczytne funkcje międzynarodowe, dochodowym doradztwie dla Kulczyka - aby b. pierwsza (niby) dama nie musiała grać w reklamach lub zapaść na chorobę filipińską albo goleń którąś tam - bo chory b. Kwaśniewski jest mniej niebezpieczny.

Zadziwiła mnie również zmienna postawa Siwca. Najpierw rano w TokFm-ie poparł Millera - potem na blogu już był "za a nawet przeciw" - telefon z wytycznymi od b. Kwaśniewskiego?

rżnięciem głupa jest brak twojej odpowiedzi, co dało Polsce ZSRR

Pałac dali i co jeszcze ?

Poducz się historii!

Może lepiej (trafniej) - dawał i brał. A brał czasami więcej niż dawał. Dawanie i branie - to też domeny współczesnej UE!

na pytanie co dali ,odpowiadasz

Poducz się historii!

raczej zmień książki o historii najnowszej,sugeruję wydane po okrągłym stole

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

na pytanie co dali ,odpowiadasz

raczej zmień książki o historii najnowszej,sugeruję wydane po okrągłym stole

ad1) M.in. 45 lat bez wojny w tej części Europy.

ad2) Przed '89 czytałem bardzo dużo, z drugiego obiegu też. Teraz mniej, ale staram się czytać za i przeciw.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.