Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiaj w "Faktach po faktach" wybitny znawca konstytucji i łącznik męsko-damski Ryszard Kalisz oświadczył, że ruch tworzony przez Kwaśniewskiego będzie polityczny i jednocześnie apartyjny. Wydaje mi się, że takimi wypowiedziami Kalisz ośmiesza się jako polityk i znawca prawa. Bo przecież ustawodawca przewidział, ze w Polsce politykę "robią" partie polityczne, które powinny mieć jawne źródła finansowania: "Art. 11. 1.Rzeczpospolita Polska zapewnia wolność tworzenia i działania partii politycznych. Partie polityczne zrzeszają na zasadach dobrowolności i równości obywateli polskich w celu wpływania metodami demokratycznymi na kształtowanie polityki państwa. 2.Finansowanie partii politycznych jest jawne." Czyli co będzie niezależna samorządna lista wyborcza do tego finansowana z niewiadomych źródeł. Nie będzie struktur partyjnych - to będzie co żerowanie na strukturach innych partii czy wolontariat, a jak rozliczy się finansowanie. Prawie konspiracyjna struktura ma demokratycznymi metodami kształtować politykę państwa. Ciekaw jestem w jaki to sposób?

Natomiast Rozenek wymienił dziś o kilka możliwych, nowych, lewicowych twarzy z tej listy wyborczej: Kalisz, Biedroń, Grodzka, Kwiatkowski, Olechowski. Były Kwaśniewski podobno jeszcze sie nie zdecydował, jak zostanie ojroposłem to ma przewodniczyć frakcji socjalistów w PE, a jak nie będzie chciał kandydować, to może zechce premierem zostać.

Cel też już wytyczony - wygrać wybory - kolejno do: ojropralamentu, samorządowe i parlamentarne krajowe.

Tomuś jak tam słomka?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bendzie się działo,oj bendzie.

Ukryta Zawartość

Tomuś jak tam słomka?

Ukryta Zawartość

Bendzie się działo,oj bendzie.

Trawka , dobrze,hehe,dobry sort hehe

wobec braku jakiekolwiek perspektywy poprawy wynikow SLD na najblizsze sto lat pozostaje Kwasniewski , Palikot i Siwiec.I tak im dopomoz ....watykan i kwaczyncki.

zgrywasz się mam nadzieję...

heheheehe dobre.Minęły prawie 24 lata po upadku komunizmu a ja ciągle widzę czerwone ryje w telewizji.Masakra.Kiedy my się w końcu uwolnimy spod czerwonych??!!

Ukryta Zawartość

Przejmowanie kontroli nad lemingami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.