Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno tak się nie uśmiałem.

Naprawdę przedni dowcip ... ;)

pod warunkiem ze siedzisz w kiblu w polsce.tak wlasnie sie udało w sudanie fakt ze nie na dlugo.

jesli masz problem z rozmawianiem to jest prosciej.Dwa klany, dwie religie i losujemy ktorych rzniemy...jak sie da.

OAS to była francuska organizacja prawicowa przeciwna niepodległości Algieru... i sama podkładała bomby. Nie myl pojęć.

nie mówilem ze to murzyni ale objawia to skale problemu podczas takich ruchów.bo po uzyskaniu niepodleglosci algieru Francja była zmuszona przyjac miliony...

Na ironię losu zakrawa to, że ludzie giną właśnie we Francji, która od lat sprzeciwia się polityce USA na Bliskim Wschodzie.

Po agresji na Kuwejt i po 11 września USA wysłały żołnierzy do walki z terrorystami. Ciekawe, na co prócz słów oburzenia będzie stać Francuzów? Państwo Islamskie to nie Czad.

Teraz chłopcy stwardnieją.... bo nie ma wyjścia.

jesli masz problem z rozmawianiem to jest prosciej.Dwa klany, dwie religie i losujemy ktorych rzniemy...jak sie da.

W tej skomplikowanej sytuacji uwaga że lepsza jest rozmowa, wybacz...ale brzmi naiwnie.

amerykanie decyduja bo unia juz dawno wykazala ze jest lipna.Takie bomby w libii francuzkie z ..betonu.Dlatego czas na to zeby unia sie pozbierała co wcale nie jest takie pewne widzac obecna sytuacje.Ale juz powinno do unii dotrzec ze maja interesy rowniez tam.

widzac te tlumy imigrantow.

tyle ze zostaje putin co znaczy ze proste to nie jest.

Właśnie, jeszcze Putin.

W tej skomplikowanej sytuacji uwaga że lepsza jest rozmowa, wybacz...ale brzmi naiwnie.

nie jest naiwne jesli sie da pogodzic interesy.Jesli dotrze ze to interesy a nie religia ...to da sie...

ale moze sie nie da, to wtedy pozostanie samozniszczenie o czym oni dobrze wiedza.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Do operacji zmobilizowano 30 tysięcy policjantów. W stan gotowości postawiono celników. Bezpieczeństwo uczestników konferencji jest zagrożone nie tylko ze strony islamskich terrorystów, ale i lewaków." - http://wiadomosci.wp...l?ticaid=115f0d

Nareszcie sprawy nazywa się "po imieniu".

Nareszcie sprawy nazywa się "po imieniu".

pod warunkiem ze siedzisz w kiblu w polsce.tak wlasnie sie udało w sudanie fakt ze nie na dlugo.

Słowo "Polska" piszemy z wielkiej litery to tak dla przypomnienia tego , czego Ciebie w tej Polsce w szkole uczyli.

Jeżeli uważasz ,że terrorystom (jakimkolwiek) chodzi o ideały a nie tylko i wyłącznie o pieniądze to partnerów do rozmów powinieneś szukać w gimnazjum.

ja bym na poczatek porozmawiał z wszystkimi i sprobował dociec o co chodzi.

Równie dobrze możesz sobie porozmawiać z gangsterami z kartelu kolumbijskiego o programie wychowania młodzieży w trzeźwości.

Zacytuję pewien fragment , może pomoże zastanowić się Tobie nad problemem , którego najwyraźniej nie rozumiesz:

"Kiedy budowali meczety, milczałem – mamy przecież wolność wyznania.

Kiedy wzywali do zabijania niewiernych, milczałem – mamy przecież wolność słowa.

Kiedy wysadzali wieżowce, milczałem – to byli tylko chorzy ekstremiści.

Kiedy wywołali zamieszki, milczałem – to wina systemu i błędnej polityki.

Kiedy było ich tak dużo, że uzyskali większość w parlamencie, milczałem – mamy przecież demokrację.

Kiedy wprowadzili w państwie prawo Szariatu, a moja żona została ukamienowana za brak chusty na głowie, milczałem – nie wolno było już krzyczeć… "

Zdrowia życzę.

Słowo "Polska" piszemy z wielkiej litery to tak dla przypomnienia tego , czego

no to niespodzianka.Dopiero co do mnie dotarło.A co do przykazania.No jest doskonale i bardzo dobrze dotyczyło zydow w swoim czasie rowniez w polsce.Czy to cós mowi ci jeszcze??Ale jesli nawet to chiba ci nie przeszkadza.Bo dotyczy kazdej nacjii a twoje popisywanie sie madrosciami jest miłe ale glupawe.

.

Jeżeli uważasz ,że terrorystom (jakimkolwiek) chodzi o ideały a nie tylko i wyłącznie o pieniądze to partnerów do rozmów powinieneś szukać w gimnazjum.

Tym co się wysadzają w powietrze o pieniądze raczej nie chodzi.

Tym co się wysadzają w powietrze o pieniądze raczej nie chodzi.

Tym nie. To tylko ciemne pionki. O pieniądze chodzi tym, którzy dowodzą tymi pionkami.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

no to niespodzianka.Dopiero co do mnie dotarło.A co do przykazania.No jest doskonale i bardzo dobrze dotyczyło zydow w swoim czasie rowniez w polsce.Czy to cós mowi ci jeszcze??Ale jesli nawet to chiba ci nie przeszkadza.Bo dotyczy kazdej nacjii a twoje popisywanie sie madrosciami jest miłe ale glupawe.

Cieszę się ,że chociaż to do Ciebie dotarło.

Ufam ,że będąc bardzo tolerancyjnym i postępowym człowiekiem przyjąłeś kilku uciśnionych Syryjczyków pod swój dach , oddałeś im swoje łóżko , ubrałeś i nakarmiłeś i będziesz wspierał ich swoimi pieniędzmi ... czy tylko tak bezmyślnie klepiesz frazesy na klawiaturze ?

.

Tym nie. To tylko ciemne pionki. O pieniądze chodzi tym, którzy dowodzą tymi pionkami.

Części pewnie tak ale nie wszystkim. I w tym problem. Z tymi którym zależy tylko na pieniądzach łatwiej się dogadać.

.

Części pewnie tak ale nie wszystkim. I w tym problem. Z tymi którym zależy tylko na pieniądzach łatwiej się dogadać.

Somalijscy terroryści chociaż z tym się nie kryli napadając na statki handlowe.

Niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

ISIS i temu podobni są nieporównywalnie lepiej wyszkoleni , zorganizowani i mają znacznie większe środki na realizację swoich celów.

A ich cele są również innego kalibru.

Somalijscy terroryści chociaż z tym się nie kryli napadając na statki handlowe.

Niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

ISIS i temu podobni są nieporównywalnie lepiej wyszkoleni , zorganizowani i mają znacznie większe środki na realizację swoich celów.

A ich cele są również innego kalibru.

To nie są cele finansowe. Celem jest Kalifat, Państwo Boże.

A ciekawe co dalej zrobia Francuzi po ostatnich zamachach> Hollande

"zapowiedział "bezlitosną walkę" z terrorystami. Wezwał także Francuzów do jedności w obliczu tragedii."

Może jakis marsz protestacyjny zrobią jak po zamachu na Charlie Hebdo ???

To nie są cele finansowe. Celem jest Kalifat, Państwo Boże.

No skąd ;)

Im chodzi przecież wyłącznie o zbawienie świata ... a jak już ten świat zbawią to wrócą do jaskiń i ascetycznego życia.

Podłożem mimo wszystko jest religia i fanatyzm. Gdyby chodziło tyko o kasę łatwiej można by się dogadać.

Hitlerowi też nie chodziło tylko o pieniądze i władzę. To był fanatyk i ideowiec.

Ufam ,że będąc bardzo tolerancyjnym i postępowym człowiekiem przyjąłeś kilku uciśnionych Syryjczyków pod swój dach , oddałeś im swoje łóżko , ubrałeś i nakarmiłeś i będziesz wspierał ich swoimi pieniędzmi ... czy tylko tak bezmyślnie klepiesz frazesy na klawiaturze ?

generalnie to mam juz dosc podobnych idiotów i idiotyzmow wypisywanych przez tegie glowy.Tak samo jak nie przyjmuje pod swoj dach wszystkich psow, kotów, ptaszków, goryli i niedzwiedzi oraz tygrysów.i.Ufam ze z tego cos zrozumiales.

odłożem mimo wszystko jest religia i fanatyzm. Gdyby chodziło tyko o kasę łatwiej można by się dogadać.

Hitlerowi też nie chodziło tylko o pieniądze i władzę. To był fanatyk i ideowiec.

watykan tez sluzy bogu i krzewieniu jego madrosci??

A to nie koniecznie...

:)

Problem Bliskiego Wschodu jest bardziej złożony niż by się to mogło na pierwszy rzut oka wydawać.

Zobacz co się dzieje obecnie w Iranie i co się działo w Iraku vide Sunnici i Szyici.

:)

Problem Bliskiego Wschodu jest bardziej złożony niż by się to mogło na pierwszy rzut oka wydawać.

Zobacz co się dzieje obecnie w Iranie i co się działo w Iraku vide Sunnici i Szyici.

Jasne i dlatego nie ma prostych rozwiązań.

watykan tez sluzy bogu i krzewieniu jego madrosci??

Watykan to aktualnie instytucja dająca zatrudnienie.W katolicyźmie też jak w ramach każdej niemal religii świrów i fanatyków oczywiście nie brakuje.

generalnie to mam juz dosc podobnych idiotów i idiotyzmow wypisywanych przez tegie glowy.Tak samo jak nie przyjmuje pod swoj dach wszystkich psow, kotów, ptaszków, goryli i niedzwiedzi oraz tygrysów.i.Ufam ze z tego cos zrozumiales.

Tak zrozumiałem.

Zrozumiałem ,że Ty nie masz pojęcia o czym piszesz podejmując dyskusję o ISIS , uchodźcach , zamachach itp.

Pozostało więc Tobie ( poza poprawą posługiwania się językiem ojczystym ) nazywanie kogoś idiotą.

Jak prosty człowiek nie rozumie co do niego się mówi zazwyczaj staje się agresywny.

Nie mam Ci tego za złe.

Łączę się w "bulu".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.