Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 18 Sty 2007, 17:14

>Wiem co było a co jest.

Nie krępuj się, napisz wprost: jesteś, który jesteś!

>Demokracja nie oznacza bynajmniej, że wszystko jest uczciwe i piękne.

Podobnie komunizm. Raz po raz trafiają się jakieś "błędy i wypaczenia" ale ogolnie kierunek - słuszny!

>I nie polega na tym, że agent FBI to good a KGB to nie.

A jadnak. Dla ciebie obcy agent to to samo co swój. Włącz telwizór - zaraz leci twój ulubiony program - Teletubisie!

>Wolę konstruować niż burzyć, wolę szukać przyjaciól niż wrogów.

Dopóki nie pochwalisz tu Kaczora - nie uwierzę!

>Od poonad roku, nie popełniłes w temacie nic nowego, nic konstruktywnego.

O! Czyżbyś prowadził kajet, czy też piszesz to na podstawie tzw. wrażenia. Daj mi przykład, przedstawicielu starszego pokolenia, ukaż swoją ewolucję! LOL

>Nawet masz swoje ulubione radyjko...i TV Trwam. Gdyby było, tak jak piszesz -

>przeciez nikt by do tego nie dopuscił.

Jakże by to było, co by to ludzi powiedzieli. Pozory jakieś trzeba zachowywać. Ale pozory pozorami a uwłaszczenie się na majątku związkowym, wyjątkowe przywileje dla jednych (GW) a nieustanne bicie, umniejszanie i podkopywanie drugich to co innego!

jar1, 18 Sty 2007, 17:16

>Jednego, na pewno, demokracji Ci nie da. Uznania Twojej prawdy za jedynie słuszną. Jesli już tak

>sie stanie - to nie będziemy już życ w demokracji.

A czy "prawda demokratyczna" jest jedynie słuszna? Jeśli zaś jest, to żyjemy w demokracji?

jozwa maryn, 18 Sty 2007, 17:22

>Wracając zaś do problematyki politycznej: znasz może stwierdzenie o

>zaostrzaniu się walki klasowej w miarę umacniania ustroju

Jednak to się ma we krwi, co? Dmowskim byś od czasu do czasu rzucił, chyba nie masz alergii, co?

>Bo

>gdy ludziom żyje się stopniowo coraz lepiej, gospodarka działa, perspektywy Polski są tak dobre jak

>nigdy w ciągu ostatnich jakichś 500 lat, wtedy jest niedobrze. Bo wtedy ludzie gotowi są głosować na

>ugodowców, pragmatyków, specjalistów.

Ludzie zagłosowali na nieugodowców, niepragmatyków i niespecjalistów, bo "ugodowców", "pragmatyków" i "specjalistów" mieli już serdecznie dość. To raz. Po drugie, amba roliczania i wykańczania nie ogarnęła niespecjalistów dopiero kiedy zaczęło być dobrze (tylko komu?) a mieli ją od zawsze. Bo ta amba nie jest ambą tylko NORMALNOŚCIĄ. Ale - "kto na codzień żyje w cyrku, temu cyrkiem zdaje się normalne życie".

>Dopóki nie pochwalisz tu Kaczora - nie uwierzę!

A za co? Jakiś przykład godny pochwalenia? To on wprowadził tu wojnę i pogarde dla myslacych inaczej. Od poczatku sie z tym nie zgadzałem i nie zgadzam dalej. A bilans roczny jedynie pokazuje, że miałem racje. Oprócz 'kwitów' nie ma nic. Kolesiostwo dalej funkcjonuje w najlepsze... mostu nie ma, autostrad nie ma, 3 mln mieszkań nie ma a ceny ich wzrosły o kilkadziesiąt procent. Nawet Pałacu Kultury nie zbudowali;-) W spółkach SP bajzel jak był jest nadal. Rok, to naprawdę szmat czasu. Młodi Polacy wyjeżdżają z kraju na potege. Górnicy szykija sie do strajku, Służba Zdrowia też. Zamiast jej reformowania, mamy propozycję dodatkowych składek, aby nie zdechnąc. Wiekszośc ustanowionych aktów prawnych to buble. Ani dobrej ustawy dekomunizacyjnej, ani lustracyjnej ani zmian w systemie podatkowym.

Jedynie cyrk i igrzyska. Afery i przesilenia koalicyjne... Maturzyści na niby, wicepremier przestępca, Sąsiedzi obrażeni. Za to więcej naszych polegnie w Iraku i Afganistanie - będziemy trzecim "mocarstwem' świata ! :-)) Jak kiedyś w dziesiące najbardziej uprzemysłowienych....

>Jakże by to było, co by to ludzi powiedzieli. Pozory jakieś trzeba zachowywać. Ale pozory pozorami

>a uwłaszczenie się na majątku związkowym, wyjątkowe przywileje dla jednych (GW) a nieustanne bicie,

>umniejszanie i podkopywanie drugich to co innego!

Nie wiesz, co to zachowanie pozorow w totalitaryzmie.... Nawet pozory musiały krzyczeć głosem 'dozwolonym'.

Przywileje mówisz---- i o to chodzi w tej całej wojence. Dlaczego oni a nie my. Odpowiedź prosta - trzeba było nie trzymac się mamusinej kanapy i poszczekiwać tak aby nikt nie słyszał, trzeba było jawnie głosic poglady a nie jedynie w kiblu czytac bibułę a tera ogłaszać się najwiekszym sprawiedliwym.

>Ludzie zagłosowali na nieugodowców, niepragmatyków i niespecjalistów, bo "ugodowców", "pragmatyków"

>i "specjalistów" mieli już serdecznie dość. To raz. Po drugie, amba roliczania i wykańczania nie

>ogarnęła niespecjalistów dopiero kiedy zaczęło być dobrze (tylko komu?) a mieli ją od zawsze. Bo ta

>amba nie jest ambą tylko NORMALNOŚCIĄ. Ale - "kto na codzień żyje w cyrku, temu cyrkiem zdaje się

>normalne życie".

Pierniczysz. Nie przypisuj kaczorkom 100 %, bo to g... prawda. Jedynie trzydziesci kilka. I to nie na to, aby sie jedynie pławić w g...nie. Ludzie chcieli zmiany, chcieli oczyścić władzę z kolesiostwa i układów. A w zamian dano im 'nasze własne' kolesiostwo i nasze układy'. Zwykłe TKM. Wiadomo, ciemny narod to kupi.

jar>> trochę to potrwa bo godpodarka ma sie( bez udziału specjalistów), a na razie igrzyska jeszcze potrwają-agenci ,deubekizacja.Takie afery wyzwola wolę przetrwania u ptysi ,aż się zorientują że nazwiska które im się podsuwa już nie są tak atrakcyjne jak kiedyś.Już nawet maciarewicz mówi że rewelacji nie będzie.Nazwiska ubeków nieznane.Nie ma z tego pięciu groszy .Wtedy ptysie zaczna mysleć.A ptysie muszą mieć czas żeby zacząc mysleć.Jak każdy niepełnosprawny.

• Redaktorzy

jar, nie kłóć się, nie warto. Zmieni się opcja przy władzy, zmienią się poglądy i zaraz okaże się, ze koldzy od dawna podejrzewali, że ten Kaczyński to łobuz był. Taka to już specyfika opcji prorządowych. Na razie walczą w imię zagrożonej moralnej mniejszości, która jak przychodzi do rozmów o demokracji, to nagle okazuje się, że jest znaczącą większością. Dialektyka, jar, jedność przeciwieństw. Nasi bolszewiccy propaństwowcy czegoś się nauczyli. A przecież to takie proste: premierem ma być Jareczek, prezesem Sławuś, ministrem tego czy innego jakaś inna dupcia czy ptyś. I tyle. Moralnie jest wtedy, kiedy naszym jest dobrze. No, może z jedną poprawką - ze względu na specyfikę charakterków dodamy trochę bezinteresownego robienia niedobrze innym, ale to w końcu też hedonizm. Utrzymanie zaś zrzucimy na Unię Europejską, tylko niech się za bardzo nie wtrąca, bo swój honor mamy. Trochę się jeszcze pokrzywimy szpetnie i pomamroczemy do mikrofonu na wiecu ludowym, wrogom ludu się przygrozi, i już, hajda, wcinać marcepany. Państwo idealne.

jar1, 18 Sty 2007, 18:33

>A za co? Jakiś przykład godny pochwalenia?

Oczywiście, Kaczor to Pan Samo Zło.

To ja jestem jakobinem, nie ty!

>To on wprowadził tu wojnę i pogarde dla myslacych inaczej.

Nie było to jak za Bieruta!

Albo za Kwacha! Na przykład inaczej myślący Janek Pietrzak miał przez 11 lat zakaz wstępu do TVP. Ale za to inaczej myslący Rydzyk miał dobrze. Widziałem jak całował się z Papieżem (Michnikiem) i dostał od niego belkę papieru do Naszego Dziennika oraz kawałek druta - na antenę!

>Od poczatku sie z tym nie zgadzałem i nie zgadzam dalej.

"Staliśmy i stać będziemy nieugięcie na straży socjalizmu, na straży zdobyczy naszej ludowej ojczyzny. W zeszłym roku pogłowie trzody chlewnej..."

>A bilans roczny jedynie pokazuje, że miałem racje. Oprócz 'kwitów' nie ma nic. Kolesiostwo dalej funkcjonuje w najlepsze...

Nie jak za Układu Warszawskiego, nie jak za Millera, wcale nie! Starzy kolesie Kwacha i Olina mają zostać na stołkach i strajkować - po włosku!

"Chwała nam i naszym kolegom! ch*je precz!" - to słowa posła PiSu!

>mostu nie

>ma, autostrad nie ma, 3 mln mieszkań nie ma

Napisane jest w piśmie (wyborczym): "Zburzcie tę świątynię, a w trzy dni ją odbuduję".

>a ceny ich wzrosły o kilkadziesiąt p rocent.

Powiedz to developerom, właścicielom nieruchomości. Aha, koniecznie dodaj ze to jest złe, bo może nie załapią, to tępaki są!

A zresztą, nie ma się co ograniczać do developerów i właścicieli - właścicielom lokat w PKO też powiedz że im wzrosło i zaznacz że to przez Kaczory!

I dziecku sąsiadki że podrosło - też powiedz i że mamusia się wykosztuje na wiekszy płaszczyk, buty oraz rajtki! Dziecko jest w zmowie z Kaczorami!

>Nawet Pałacu Kultury nie zbudowali;-)

Za to jest Muzeum Powstania.

Ale Gierek, panie, to piękne osiedla pobudował, nieprawdaż? Prawdaż, panie, piekne osiedla budował, panie! 40 miliardów dolarów kosztowały!

>Młodi Polacy wyjeżdżają z kraju na potege.

A gdyby wygrał Tusk, to NATYCHMIAST by wracali?

>Górnicy szykija sie do strajku, Służba Zdrowia też.

No, wreszcie coś nowego, Coś Świeżego! Tego jeszcze nie było!

>Zamiast jej reformowania, mamy propozycję dodatkowych składek, aby nie zdechnąc. Wiekszośc

>ustanowionych aktów prawnych to buble. Ani dobrej ustawy dekomunizacyjnej, ani lustracyjnej ani

>zmian w systemie podatkowym.

>Jedynie cyrk i igrzyska.

"Ne ma mesa od mesecu - jak tu sraju jak ne jedzu? A Caucescu elemescu..."

>Sąsiedzi obrażeni.

A niektórzy nawet w stodole, w Jedwabnem!

Za Bieruta to mieliśmy stosuneczki z sąsiadami! A najlepsze Z Miłującym Pokój Związkiem Radzieckim!

Bierut od tego szczęścia wziął i zwariował - wyjechał w futerku, przyjechał w kuferku.

>Za to więcej naszych polegnie w Iraku i Afganistanie - będziemy

>trzecim "mocarstwem' świata ! :-))

>Jak kiedyś w dziesiące najbardziej uprzemysłowienych....

A bylym, myly państwo, drugom Japoniom! Faktycznie - regres.

>Przywileje mówisz---- i o to chodzi w tej całej wojence. Dlaczego oni a nie my. Odpowiedź prosta -

>trzeba było nie trzymac się mamusinej kanapy i poszczekiwać tak aby nikt nie słyszał, trzeba było

>jawnie głosic poglady a nie jedynie w kiblu czytac bibułę a tera ogłaszać się najwiekszym

>sprawiedliwym.

I kto to mówi? Członek PZPR?

jozwa maryn, 18 Sty 2007, 18:58

>Zmieni się opcja przy władzy, zmienią się poglądy i zaraz okaże się,

>ze koldzy od dawna podejrzewali, że ten Kaczyński to łobuz był.

Żeby nie było "a nie mówiłem" to tu i teraz oświadczam - Kaczyński jest tylko trochę (!) lepszy od najgorszych. Ja nie jestem maksymalistą.

Na przykład ustawę lustracyjną spartolił całkowicie.

Zaznaczam tu sobie gwiazdką (*) żebym mógł po upływie czasu się powołać jak zaczniesz wykręcać kota ogonem.

>A przecież to takie proste:

>premierem ma być Jareczek, prezesem Sławuś, ministrem tego czy innego jakaś inna dupcia czy ptyś.

Nie, premierem, ministrem i prezesem ma być jakaś zasrana żydzinka, z racji urodzenia i wrodzonych zdolności, kismet ("Taki mały a już Rotschild!").

>Moralnie jest wtedy, kiedy naszym jest dobrze.

Jo!

• Redaktorzy

"Żeby nie było "a nie mówiłem" to tu i teraz oświadczam - Kaczyński jest tylko trochę (!) lepszy od najgorszych. Ja nie jestem maksymalistą."

O co więc się tak żreć? O to tylko trochę lepsze od najgorszych?

• Redaktorzy

"Chwała nam i naszym kolegom! ch*je precz!" - to słowa posła PiSu!"

Teraz już tak, dudi, teraz już tak. Zastanawiające, jak cechy najgorsze najszybciej się udzielają. Zeby zaraziś sie komuchami, PiSowi wystarczył roczek, a w rzeczywistości mniej, bo w końcu dzisiaj nie zaczęli TKM forsować.

A co do zasranej żydzinki, to daruj, ale w tym stylu chyba rozmawiać nie będziemy, aryjczyku zapóźniony, co? Wiem że dla ludzi prostych jak jelito świat jest prosty - nie mój, to Żyd. W skrajnych przypadkach, nie ja - to już też Żyd. Patrz w lustro, czy ci pejsy nie rosną. A zresztą, z czym tu dyskutować, z gościem który Żydów w ciemnym pokoju widzi, i dla którego jeśli nie kumpel Kaczyńskiego, to musi być Żyd? Kółko towarzyskie braci Kaczyńskiech jako jedyna w Polsce wylęgarnia aryjczyków. Fuj. "A widział ty, Wania, Żyda (pardon, mikroba)?..."

jozwa maryn, 18 Sty 2007, 19:38

>Teraz już tak, dudi, teraz już tak. Zastanawiające, jak cechy najgorsze najszybciej się udzielają.

>Zeby zaraziś sie komuchami, PiSowi wystarczył roczek

O ile się orientuję to w nieformalnej koalicji (monochór gębowy oraz w głosowaniach) jest z SLD - Platforma!

>aryjczyku zapóźniony

Czekaj, już ja dokładnie sprawdzę!

>Wiem że dla ludzi prostych jak jelito świat jest prosty

Jakie jelito jest proste? Może u nietoperza albo w skrzypcach jest proste ale u normalnego ludzia - nie ma mowy!

>nie mój, to Żyd.

>Patrz w lustro, czy ci pejsy nie rosną.

Profilaktycznie (oraz obsesyjnie) golę do żywej skóry co rano - lepiej nie wiedzieć!

>A zresztą, z czym tu dyskutować, z gościem który Żydów w ciemnym pokoju widzi

Co prawda - to prawda, żadnego po ćmaku nie widziałem.

Ale rano znajduję na dywanie pełno okruszków od macy.

To chyba coś znacy? :)

jar>>.. to jest zreszta charakterystyczne dla ptysi.Dla nich wszystko co nieptysiowe, to komunistyczne. W życiu nie byłem nawet w harcerstwie ,nie mówiąc już o tak kultowej organizacji jak pzpr.Nie lubię żadnych organizacji . Znam ludzi którzy byli w partii z tych czy innych powodów i teraz patrząc z perspektywy czasu wolałbym z nimi wódkę pić niż z porąbanymi ptysiami.Do dzisiaj sa normalnymi ludżmi.Az sie wierzyc nie chce co to sie porobiło.

>muls

A pamietasz ten kawał o Ptysiu i Balbince?

Balbinka mówi do Ptysia:

"Hej, Ptysiu, daj mi dwa złote, to Ci się oddam"

A Ptyś na to:

"E tam, Balbyna, za dwa złocisze to ja mogę mieć włochatą a nie pierzatą !!"

jar1, 18 Sty 2007, 21:34

>>I kto to mówi? Członek PZPR?

>

>He, he.... pudło. Dlatego takie śmieszne.

A no tak, zapomniałem że SB nie mogła werbować spośród członków PZPR.

Ty byłeś zwyczajnie - "gumowe ucho", jar!

>A no tak, zapomniałem że SB nie mogła werbować spośród członków PZPR.

>Ty byłeś zwyczajnie - "gumowe ucho", jar!

Jak dziecko... naprawdę mnie rozbawiłeś :-) No bo przecież jak nie ch... to kut....

Ale przynajmniej mi nikt Muzgu nie obrzezał :-)

Bo jużeś go miał - obrzezanego. Jak mawiał Adolf (Heil Hitler!) Dumsza - jesteś "dziedzicznie obciązony".

Drzewo poznać po owocach. Komucha, Piszczyka, poznać po jego wypowiedzach. Ty jesteś Piszczykiem, tylko o tym nie wiesz.

Na przygład twoje ględy o equilibrium w demokracji i jej zagrożeniach są skazone - paradoksalnie - marksizmem. Ty działasz zwyczajnie na rzecz czerwonych popaprańców chcących nadal, mimo poprzednich fiask - eksperymentować na żywych organizmach.

Muka - idzi! W cholerę!

dudivan, 18 Sty 2007, 22:35

>Bo jużeś go miał - obrzezanego. Jak mawiał Adolf (Heil Hitler!) Dumsza - jesteś "dziedzicznie

>obciązony"

Powiem Ci jeszcze jedną prawdę: lepszy obrzeżany niz żaden ! Sama dupa do wszystkiego nie wystarczy !

Czy dudivan sam w domu? Rodzice zapewne zapomnieli zabrać w podróż do Lubonia, a wiatr taki, że samemu straszno wyjść. Więc dudivan chyc do komputera i pisze, dużo pisze. Za dużo! Denerwuje tym okrutnie, że już jeden napominacz nie wystarcza, trzeba aż trzech by rozPISanego dudiego do porządku przywołać. A dudiemu w to graj i rozbrykuje się mocniej i mocniej. Potrzeba więc czwartego starszego więc i jestem.

Oj, nieładnie! Nieładnie! Usiądź! Nie kręć się! Słuchaj! Patrz na mnie!

C z y T y, jako nieodrodny produkt rodziców wyznających konserwatywne zasady nie powinieneś wykazywać więcej szacunku dla starszych. Pamiętaj, starszy ma zawsze rację. Proszę, przeproś wszystkich. Nie zapomnij o mulsie, bo on przeżył Twoje ataki najbardziej, aż mu spacje wrąbało.

nowy2>>gdybyś wiedział jak sie bawię waszym ptysiowym zidioceniem to by ci mowę odjęło ,nie tylko spacje .Przeca mówię że zabawa się dopiero zaczyna.Ptysie wychodzą z nor.Niech zyje agencja,agenty i ptysie.Jestem za zabawą a do każdej zabawy potrzebny jest klown.Lepszych od was nie wymyśli sam Bóg.

ale tez nie dworuj sobie za bardzo.Jako clown możesz byc.Ale jakby trzeba było, to wole zaprosic na wódke Wołoszanskiego,Mroziewicza bo ty zostaniesz już tylko żałosnym ptysiem.Tak więc kolejność jest taka, agencje ,agenty, ejakulacja,marksizmleninizm i ptysie ,a raczej ich żydowskie pupcie z napisem fuck off.Jest was trochę ,wszyscy w szeregu ze zwartymi zwieraczami, z napisem -fuck off.I takich dwa tysiące w jednym szeregu.Przepiekne. Czyż może być coś piękniejszego.I ty mówisz że ja się denerwuję.Ja marzę.

muls, 18 Sty 2007, 21:42

>jar>>.. to jest zreszta charakterystyczne dla ptysi.Dla nich wszystko co nieptysiowe, to

>komunistyczne.

model wirtualnej rzeczywistości dla sfiksowanych nr.10023..

dla ptysi wszystko- ta charakterystyczna wirtualna liczba mnoga

sfiksowany powie jak NA PEWNO kojarzą inni, on siedzi u nich w głowie i to wie

a teraz wyśmiej ten swój wirtualny model i poczujesz się wyższy!

śmiejesz się, bawi cię zabawa na forum- ale najbardziej pajacowate, pryszczate witze, wklejanie jakiś banknocików itp. to jednak domena sfiksowanych wielbicieli przegranej PO/SLDopcji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.