Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a religia bedzie liczona do sredniej ocen. a jak ktoś nie chodzi? Horst - jesteś zadowolony? :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

The odd get even.

Horst, 12 Kwi 2007, 11:55

>czerwone ścierwa wszystkich stran jednoczą się.. są ostro zajęci

>

>Olechowski, Bronek, Kwas, Gieremek, Piskorczak

>

>jar1uś, a ty co stoisz z boku..

Faszystowskie ścierwa przemyślują rząd fahufców ....

'

Horst, pała w reke i cała naprzód !

ŁoMatkoFaszystosko !

Adaś kopiuje wybieg właścicieli TVN i Onetu, czyli rezygnuje ze stanowiska aby nie składać oświadczenia lustracyjnego; za "Przekrojem"

"Według tygodnika informacje przekazywane pocztą pantoflową głoszą, że w tym roku mają odejść Adam Michnik i Helena Łuczywo. Ma to mieć miejsce 8 maja, kiedy będą obchodzone 18. urodziny gazety."

• Redaktorzy

Michnik zmuszany do oświadczenia na piśmie gangowi Kaczyńskiego i Kurtyki, że nie był współpracownikiem UB... No rzeczywiście, tutaj kończy się obszar przyczynowości, jak to ktoś kiedyś powiedział. I w tym wszystkim słynny delator Kurtyka, który objął swoje stanowisko tylko dzięki zręcznemu zakapowaniu zwierzchnika, czym swego czasu gorszyła się cała Polska. Fuj.

Ale co za problem złozyc to oświadczenie lustracyjne ?

Rozmawiałem wczoraj z kumplem - też skladał.

Przygotujcie się, ze musiciew wpisać nazwisko panieńskie.

W przypadku mężczyzn wszystkie oświadczenia lustracyjne będą sfałszowane :)

łomatkoboskolustracyjno

• Redaktorzy

Cóż, na przykład taki aspekt:

Chyba nie ma wątpliwości, że gdyby wszyscy dziennikarze na raz zwariowali, i od początku istnienia braci Kaczyńskich popierali ich na każdym kroku (od recenzji filmu począwszy), to w ustawie lustracyjnej zawód dziennikarz by nie figurował. To, oraz inne sytuacje podobne budzą poczucie, że ustawa w obecnej postaci (plus jej liczne błędy, poprawiane autopoprawkami, oraz te niepoprawiane, jak np. że oświadczenie lustracyjne skąłda się do 7 dni od podjęcia zajęcia podlegającego lustracji, co wyklucza np. mnie, bo jako naukowiec pracuję od 17 lat), a więc ten cały bajzel sprawia wrażenie niepoważne. Pomysłodawcy zaś nie zadali sobie trudu przekonania nas, że złożenie oświadczenia lustracyjnego jest obowiązkiem obywatelskim, ograniczyli się do na przemian pogróżek i narzekania.

Ale nawet to wszystko nie jest dla mnie powodem, żeby ten śmieszny bałagan w całości zbojkotować. W końcu nie jestem legendarnym opozycjonistą, któremu Kurtyka mógłby co najwyżej buty czyścić, a Kaczyński teczkę nosić. Dla mnie najgorsze jest jeszcze jedno: otóż wiadomym jest, że wszystkie (?) oświadczenia lustracyjne będą weryfikowane na podstawie dokumentów znajdujących się w posiadaniu Kurtyki i jego politykierów. W związku z tym pojawia się pytanie, do czego potrzebne są oświadczenia lustracyjne, skoro bez nich dokładnie tak samo dobrze wszyscy będą zlustrowani. Otóż potzrebne są one tylko i wyłącznie w jednym celu: w celu wprowadzenia zastępczego elementu karnego, penalizacji. Przypominam, ze współpraca z UB et consortes nie jest i zapewne nigdy nie będzie przestępstwem, co za tym idzie, nie można za nią karać. Potrzebne więc było wprowadzenie kruczka, który pozwoli karać zastępczo. Stąd oświadczenia lustracyjne, których składanie jest przymusowe, a w których skłamanie jest karalne. Karze sie nie za współpracę, która jest dozwolona, ale za skłamanie w specjalnym formularzu, służącym specjalnie do tego. Który ustawowo każdy wypełnić musi, niejako uczestnicząc w niezdarnej i widocznej gołym okiem pułapce, przeciwko niemu samemu zastawionej. To właśnie mnie wyjątkowo mierzi, to porozumiewawcze mruganie skretyniałego osiłka, który ma dość siły, aby zmusić ludzi, aby wzięli udział w jego gierce. W mojej opinii tak skonstruowany system, z przymusowymi oświadczeniami na które a nuż jakiś dureń się złapie, a jeśli nie dureń to może znajdą się na niego papiery o których nie ma pojęcia, otóż ten system uważam za do szpiku kości makiaweliczny i nie mający nic wspólnego z okrzyczaną odnową moralną.

jozwa maryn 12 Kwi 2007, 12:30

>Fuj.

Drogi jozwo, jako samodzielny pracownik też będziesz musiał to >fuj< popełnić, albo..., ale to już nie moje zmartwienie. Zawsze w odwodzie pozostaje emigracja wewnętrzna, dosłowna lub Fundacja Helsińska PCz.

ŁojbedzieFuj!

Acha, Jozwo Wisarionowiczu.

To, ze prawo jest tak skretyniałe i od bylych wspólpracownikow ubecji(i samych onych) nie wyciąga sie zadnych konsekwencji to Cie nie mierzi ?

A to, ze sk***ysynstwo musi to przyznac własnorecznie na piśmie to Cie mierzi ?

Oj Jozwo. Platforma i do basenu bez wody na bańkę proponuję.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Joj, za długo napisałem? Postaram się w przyszłości streszczać, chciałem jednak wyrazić się możliwie precyzyjnie. Czy jestem zadowolony? Tak, ja często jestem zadowolony, pytanie tylko z czego. Czy na przykład jestem zadowolony z tego samego, ze czego zadowolony jest np. minister Giertych albo (nie daj Boże) minister Orzechowski? Tutaj już wątpię.

Jozwo, no to bądxmy zadowoleni i nie wnikajmy jezeli nie dzieje sie zadna niesprawiedliwośc.

Pytanie, czy sprawiedliwosc to coś co chcieliby zaszczepić jaruzel, miller, bolek, oraz Romek? "Tutaj już wątpię."

A nawet mam pewnosć, ze nie.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

"jozwa>>>a nie sądzisz że jednak oswiadczenie -nie wiem-byłoby zamknięciem ry.......osiłkom."

Osiłkom nic nie jest w stanie go zamknąć.

A co do oświadczenia to pozwolę sobie jednak poczekać na werdykt o konstytucyjności omawianej ustawy. Nie lubię robić z siebie idioty, nie mówiąc już o tym, że takie przymusowe oświadczanie, że nie byłem świnią (zupełnie jakby były co do tego uzasadnione wątpliwości) jest upookarzające.

Ale czy któryś z kolegów zechce odnieść się konkretnie do tego, co z takim wysiłkiem wywiodłem powyżej? Zamiast wypuszczać fontanny lustracyjnych facecji?

Jozwo w wątku Anty-Polityka zamieścilem ogloszenie. Mogę się zając wypisywanie oświadczeń lustracyjnych jeżeli komuś to sprawia kłopot...na podstawie dostarczonych danych.

Cena 50zł brutto(wystawiam faktury VAT)

Pozdrawiam

jozwa>>>>mnie pytasz ??moje zdanie znasz..To jest tak przejrzyste, że własnie to najbardziej wkur......Bo wychodzisz na idiotę, który z załozenia ma nic nie rozumieć.Oczywiście że czekać na trybunał(cacus Walcowej).A jednak - nie wiem??.WSZYSCY piszą nie wiem.I co z tym zrobi maleństwo?A przecież nie musisz wiedzieć co ci stoi w papierach.

• Redaktorzy

"Acha, Jozwo Wisarionowiczu."

Dzięki za komplemencik.

"To, ze prawo jest tak skretyniałe i od bylych wspólpracownikow ubecji(i samych onych) nie wyciąga sie zadnych konsekwencji to Cie nie mierzi ?"

Uważam to za zło i nigdy tego nie ukrywałem, ale widocznie jestem w tym odosobniony - w każdym razie obecny rząd i parlament, przymierzając się do dziennikarzy i naukowców, ubeków traktuje z pełną najwidoczniej szacunku rezerwą. Dziwne, prawda? Przecież to podobno poprzednie rządy były takie różowe, ten zaś jest bardziej patriotyczny nawet od Wandy Wasilewskiej.

Mówiąc natomiast poważnie, nie jestem prawnikiem i nie wiem, czy istnieją w konstytucji i w obowiązującym prawie podstawy pozwalające na pociągnięcie do odpowiedzialności za przynależność do UB czy PZPR. Przypuszczam że nie, i przypuszczam że nie da się prawa w tym kierunku zmienić, inaczej bowiem rząd przynajmniej starałby się to zrobić. Mam ich wprawdzie za hipokrytów, ale nie do tego stopnia. Ale czy to znaczy, że w tej sytuacji nagonka prawna na ewentualnych współpracowników (zamiast na bardzo konkretnych ubeków) ma tylko poprawić wszystkim humor? To trochę mało.

jozwa>>>a nie zapominasz że tacy UB-ecy potrzebni są każdej władzy.Trzeba tylko na nich mieć dobre papiery i zrobisz z nimi wszystko na zasadzie kija i marchewki.Puszczą papier jaki chcesz,zeznają co trzeba,podejmą kazde stanowisko z dostępem do władzy .

Jozwo, w takim razie wycofuje sie z propozycji skoku do basenu ;)

Też jestem za tym, zeby zacząć od "sztabu", ale jak widac kaczusie na razie mają do nich dziwny pełen szacunek.

Dziennikarze i naukowcy...chyba faktycznie nie ma sensu traktować w ten sposób tego środowiska.

Pozdrawiam

Zabawne w tym wszystkim jest to, że zaraz po zmianie ekipy (co nieuchronnie w końcu nastąpi) zacznie się 'odgrywka' ;-) I te same przepisy i tak mozolnie zbierane możliwości przypieprzenia swoim przeciwnikom obrócą się, jak zwykle przeciw ich twórcom :-)

Ale, nareszcie, w końcu ścierwojady udławią się ścierwami ;-)

Dobra jozwa, teraz poważnie. W stanie wojennym wielu ludzi odmawiało podpisania lojalki argumentując, że jej konstrukcja sprawiała iż podpisanie świadczyłoby o tym, że działalność >wywrotową< do momentu podpisania lojalki jednak prowadzili. Dobrze, że obecne lojalki nie zawierają pytania - Czy przestał/a Pan/i współpracować z wywiadem/ami własnego lub obcego państw/a? Tak*/Nie

* niepotrzebne skreślić

jar, tak jak teraz się dławią :)

Ukryta Zawartość

chyba dobrze ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.