Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, tyle piszecie o polityce, może kandydujcie co ?

Na takiego dudivana, Qubrica, czy jar-a może nawet bym zagłosował.

No nie wiem Panowie, jak was zachęcić ?:)

Pozdrawiam

PS. Mogę wam plakaty rozklejać !

Cosa Nostra prezia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

galba o Marku Jurku

"Nie jestem znawcą Pisma, ale sądzę, że Bóg nie lubi bezmyślności. W końcu dla jakiejś przyczyny wyposażył człowieka w rozum. Niestety niektórzy w czasie gdy rozdawano ten cenny dar stali w kolejce po repetę ze szlachetności..."

odautorski komentarz na oświadczeniu lustracyjnym białostockiego nauczyciela akademickiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Horst,

a czy Ty wypełniłeś już swój obywatelski obowiązek? zlustrowałeś się jak należy? jeśli tak, to wzuć tu skan swojego oświadczenia - pośmiejemy się wszyscy ;-) a jeśli jeszcze nie nie, pędź czym prędzej przed lustro! chłopaki od prezesa kurtyki Cię dogłębnie zbadają z tyłu i z przodu i wystawią stosowny dokument.

a za rok, czy dwa lata i tak znów odkopią gdzieś kolejny wór z tzw. "zastrzeżonym zbiorem" esbesckich papierzysk i lustruj się od nowa człowieku, "w koło Macieju, dookoła Wojtek".

x.

"nie byłem TW" Horst

xanax nie posikałeś się ze śmiechu? no to masz tu megabajty lustracji:

Ukryta Zawartość

też w archiwach niemieckich, węgierskich, bułgarskich..

patrz tylko białoruś i ruś jest poważna, żadnej lustracji, nie dadzą się pośmiać

no ale to bardzo poważne państwa- nie dla nich takie siupy jak lustracja

jak cię to śmieszy- Białoruś niedaleko, wyjedź, tam znajdziesz swą obywatelską powagę

Ukryta Zawartość

horst>>>mamy czas .Jeszcze trochę i wyruchaja takich jak ty.Znasz? -dopóki przychodzili po żydów itd.......Horściku w totalizmie nie ma swoich .Wszyscy są podejrzani.Gratulacje dla profesorka.A całujcie sie w dupe.

Całym sercem jestem z tym Profesorem.

Ustawowy obowiązek wypełnił? Wypełnił!

Ma prawo do własnego komentarza? Ma!

W końcu żyjemy w demokratycznym państwie.

Niech mu tylko te pajace spróbują coś zrobić!

Jestem Europejczykiem.

Horst,

no i nie odpowiedziałeś na pytanie - no to jak? zlustrowałeś się, czy nie? wrzucaj skana i nie pi*rdol głupot...

a lustrację i dekomunizację, to trzeba było robić w 1989 r., a nie w 20 lat po fakcie ludziom dupę zawracać... i tyle na ten temat. no ale skoro mam rządy partii , która dzieli się i rząd, który zaraz upadnie pod wpływem ginekologicznych rozważań wpisywanych w konstytucję, to już trudno się dziwić czemukolwiek...

to co - że zmienię nieco temat - jak myślisz horst, zdefinują w końcu ten moment poczęcia, żeby prawidłowo brzmiał w konstytucji? obrazki też z tego momentu będą dodane do ustawy zasadniczej?

czy może "pisuary" nie zdążą pogrzebać w konstytucji bo wcześniej się rozlecą i będą nowe wybory? nasz forumowy analityku życia politycznego, jak myślisz, co to teraz będzie? ;-)

x.

Jaro_747, 17 Kwi 2007, 12:08

>Ma prawo do własnego komentarza? Ma!

>W końcu żyjemy w demokratycznym państwie.

>Niech mu tylko te pajace spróbują coś zrobić!

te pajace to polskie ustawodawstwo, tyle tylko że nie z opcji która przegrała

(mimo nachalnego poparcia mediów)

też możesz pluć i nawet nasrać na zdjęcie sejmu, tego niePOPrawnego

wolno, wolno ci też narobić pod siebie- fakt mamy demokrację

i świadczyłoby to o tobie podobnie jak o tym profesorku

należy popierać takie inicjatywy!

pijaczek, alimenciarz Hubert też był bardzo trendi, nabluzgał na kaczke

pan Lis zafundował mu świetny pokój w hotelu

dał mu niezły szmal- Hubert potem powiedział że przepuścił to w agencji

(oczywiście na reżym alimentacyjny ani grosza)

Lis z Najsztubem gościli Huberta jak bohatera, szerząc naszą prawdziwą trendi kulturę

cieszę się, że "pan profesor" i jaro_747 dołączają do obywatelskiego ruchu oporu pod sztandar stylu

wspaniałego pana Huberta

róbta tak dalej- ważne że kierunek słuszny!

xanax, 17 Kwi 2007, 12:21

>jak myślisz, co to teraz będzie? ;-)

>x.

(krzywy ryjek ";-)" uniwersalnie zastąpi poziom iq)

co teraz będzie?

oczywiście to co zwykle droga wróżko:

ponowne wybory- wygra PO i zrobi koalicję z SLD

bo w zasadzie to oni wygrali, a te wybory 2005 to tylko takie nieważne złudzenie

a z lustracji? co najwyżej odkryje się jakiegoś księdza SBka- tylko ta forma jest OK'i

i możesz sobie snuć takie wzniosłe sny o potędze: że są pęknięcia w koalicji, że wyrzucają Dorna, Gosiewskiego a Samoobrona pieprzy się ze swoimi posłankami i produkuje dzieci nieznanych ojców- znanych tylko tej Wyborczej, co to organizuję glorię "dupnego" bohaterskiego profesorka

śnij takie sny- tak będzie- to ci doda otuchy frustracie

Horst,

mój drogi zygfrydzie - Ty też tutaj jesteś?! poznałem cię po krzywym ryjku!! jakże mi miło spotkać na audiostereo.pl mojego wielkiego Faworyta z forum HFiM!! Zyguś, przodownik IV RP w wątku "polityka" na lukarze! oj będzie gorąco, szczególnie jak zjawi się tu wraz z tobą mój o mało co kandydat na faworyta - niejaki milos, następny magik od polityki "już poczułem zapach trawy, zapraszamy do zabawy!" - jak śpiewał kodym z apteki ;-)

x.

p.s. no ale co z twoim oświadczeniem lustracyjnym?? jest XXI wiek, a ty skanera w domu nie masz, czy co?!

wrzucaj oświadczenie i nie ściemniaj; jak nie wrzucisz - nie gadam z tobą, bo może od esbecji kasę brałeś, kto cię tam wie - musisz najpierw mi kwit od chłopaków z ipn-u pokazać, że tak nie było ;-)

>Horst, 17 Kwi 2007, 12:26

Znowu pieprzysz od rzeczy.

Ja piszę, że facet postąpił zgodnie z obowiązującym prawem (jakie by nie było)

dając jednocześnie wyraz swojej dezaprobacie.

A ty jakieś głupkowate przykłady od rzeczy.

Najpierw Pan Prezydent (czy Premier, niestety ich nie odróżniam) obraził byłego

Prezydenta i mimo prawomocnego wyroku sądu!!!!! nie przeprosił go chowając

się za immunitetem.

Co ty na to? Gdzie tu przestrzeganie prawa? Gdzie przykład dla obywateli?

Może właśnie obywatele wzięli sobie do serce postępowanie Duce?

Jak rozumiem od wczoraj, jak się jakaś kobieta w tłoku przewróci mamy dowcipnie rzucać

"O! Tej Pani buty spadły".

Jestem Europejczykiem.

Ktoś tutaj miał już kiedyś pretensję do krakowskiego oddziału IPN za wystawę pod Wawelem.

W Katowicach IPN na Rynku wystawił podobizny UB-eków wraz z biogramami. Wystawa była już dwa razy demolowana. Jak doniosło PR III młodocianych sprawców ostatniej weekendowej demolki schwytano, a wystawę ponownie doprowadzono do stanu używalności. Wystawa ponoć cieszy się sporym zainteresowaniem ludzi starszych i w wieku średnim, a młodzież jak powyżej lub... jak profesor z Białegostoku.

Jarosław Tomasiewicz

"Rozpatrując proces etnogenezy wyjść trzeba od społeczeństwa, które zamieszkując wspólne terytorium wytwarza w procesie wymiany dóbr i usług wspólną kulturę (a więc - na ogół - i język niezbędny dla komunikowania się). Gdy taka grupa uświadomi sobie wspólnotę łączących ją interesów oraz odrębność własnej kultury - staje się narodem. Jozef Chlebowczyk w swej pracy "O prawie do bytu małych i młodych narodów" zauważa, że czasem taka samoświadoma grupa zaczyna dopominać się o własne państwo, innym znów razem to państwo pomaga stworzyć świadomość narodową. W każdym bądź razie najistotniejszym elementem konstytuującym naród jest ŚWIADOMOŚĆ NARODOWA. Bez niej grupa etniczna pozostaje co najwyżej "narodem potencjalnym". Natomiast siła świadomości narodowej pozwala narodowi przetrwać nawet w rozproszeniu, nawet wtedy, gdy (jak Żydzi) zatracił swoje terytorium, język, państwowość."

a tak na marginesie.Ten tomasiewicz to bardzo, Ale to BARDZO oryginalny jest.Czy to może jest jego ostatnia habilitacja w IPNie?Profesorska?A czemu nie podtarł się takim wielkim jak- pan,prezydent, profesor jakiś tam?

a jakby tak tych dwóch piznąć do brukseli.Oni napewno jeszcze tego nie znają.Jakby to dodać do ewolucji -to zaczeli by szyć już namioty cyrkowe z napisem POLAND-to brzmi dumnie!.

>Leszek, 17 Kwi 2007, 13:29

Ci tam na zgniłym zachodzie podobno mniej piją i dlatego już w nicość powoli się zapadają.

Moją nadzieję budzą jeszcze tacy co to ich czasem telewizja pokazuje, tacy w sznurowanych

butach, podkoszulkach z napisami i czarnych kurtkach. Oni dużo piwa piją, a jak zamawiają,

to od razu po pięć!! Tak im rączka do góry leci i "Pięć piw proszę". Dobre, spokojne chłopaki.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.