Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>Ba... zdaje się że wypływa tzw. Lista pięciuset!

>Już, już, po wyroku TK (... my!) miał być wiatr we włosach a jest... miękko w spodniach!

Tia, lista Macierewicza, lista 500, lista, panie lista. Chciałeś sie doczekać otwarcia teczki Wałesy. I sam to zrobił, bo pidraki by tego same nie zrobily. Bo groźne są jedynie te listy niejawne - harcerzyki.

I co? Kiedy w końcu zauważsz, że ten cały Twój osąd jest zbudowany na 'tajnych listach' a nie na rzeczywistości.

jar1, 18 Cze 2007, 18:25

>Tia, lista Macierewicza, lista 500, lista, panie lista.

Śmiej się, smiej. Jedź jak św. Wojciech na misje do Prusów i wypędź z nich tego czarownika Gaucka!

Biedni Prusowie, nie mieli swojego Michnika, który by ich wyporwadził z ziemi egipskiej z domu niewoli i pobłądzili!

Takie nieszczęście na siebie ściągnęli.

A pepiki też nieszczęśnicy - św. Wojciech wykechał, to się w szmabie zaczęli nuirzać i w teczkach.

Ale my, Polacy, po swojemu, lepiej! Pod kierownictwem, według wskazówek Szczerbatego Slońca Karpat!

Adam, Pierwszy, nasz Ojciec!

> Chciałeś sie doczekać otwarcia teczki Wałesy. I sam to zrobił, bo pidraki by tego same nie zrobily.

Nie rozśmieszaj mnie jar, bo dostanę zajadów! Tobie to wszystko jedno a ja dziś mam mokre widzenie z laską i muszę jako tako wyglądać!

Co ujawnił Wałęsa? Wybór z materiałów dotyczących jego chwalebnego okresu, lat 80-tych. Jeżeli chodzi o inkryminowany okres lat siedemdzisiątych to najpierw coś umieścił na pół godziny, później zdjął, później coś innego umieścił.... telewizja relacjonowała na żywo jak materiały pojawiają się i znikają ze strony WWW.

Ja miałbym parę pytań do pana Wałęsy:

1. Co się stało z materiałami SB, które prezydent Wałęsa wypożyczyl w 1995 do Belwederu i które już tam nie wróciły?

Właściwie źle napisałem że wybożyczył. Wyszabrował!

2. Gdzie są słynne materiały które rzekomo (sam się tym chwalił!) kupił od esbeków za dużą kwotę pieniędzy w ostatniej chwili, ratując je przed młynem w Świeciu?

3. Wałęsa twierdzi że "Bolkow" jest 52. Skąd ta liczba? Skąd ta wiedza? Czy Wałęsa zna ich wszystkich? Jakie nazwiska się kryją pod 52 kryptonimami "Bolek"?

A może ty znasz odpowiedzi na te pytania, jar? To nie będę fatygował Wałęsy?

jozwa maryn, 18 Cze 2007, 14:44

>"- w gospodarkę sie za dużo nie wpieprzaja(najmniej ze wszystkich), wyleciał symbol polskiej

>katastrofy spolecznej - balcerowicz. Juz za to ich w tym temacie lubie:)"

>

>Katastrofa była przed Balcerowiczem.

Jozwa nie Marynuj! Wiesz dobrze o co chodzi. Balcerek raz posłuchał MFW w 1989 roku wpedzając nas w gigantyczne bezrobocie i złodziejską prywatyzację.

A drugi raz powtórzył swój wysiłek i w 1997 roku (kiedy gospodarka była w fazie wzrostu) schłodził ją tak skutecznie, że już w 2000 roku zarabiali na nas tylko miedzynarodowi spekulanci walutowi. Nie wygrzebaliśmy się z tego kryzysu do 2004 roku!

Pocałuj w dupę Millera z wdzięczności, za to że się łasił do tej bandy wyzłoczonych katabasów, żeby nie torpedowała referendum unijnego. Bo inaczej teraz byś sobie za piecem patyczki strugał zamiast zarabiać pisaniem bredni, w kolorowych pisemkach, na swoje ulubione wino i cygara - nie miałbyś już dla kogo pisać.

Dudi, teraz to Ty mnie rozśmieszyłeś :-)

Najlepiej to wierzyć w te materiały, co to nikt ich nie widział, ale wiadomo, że są :-) Ha,ha.

Ale jak zwykle, jak nie można znaleźć coś rzeczywistego, to na pewno były... I więcej, w tych co to były, ale już nie ma, to już takie rzeczy są, że wicie, rozumicie... A Ty widziałeś je na własne oczy, albo masz takie materiały, że głowę dasz sobie uciąć? I na jakiej podstawie można stwierdzić, że te których i nikt nie widział są prawdziwe?

One przecież musiały być, bo Wałęsa to zdrajca? Prawda? Tak, niewiadome jest dużo straszniejsze od wiadomego.

Nawet przeciwnicy Wałęsy przyznają, że Wałęsa dostał jedynie kopie dokumentów a nie oryginały w 95 roku. Więc nie piernicz dyrdymałów. Te chore urojenia są wytworem chorej i zawistnej wyobraźni kolegów, którzy nie stanęli na świeczniku jak Wałęsa - zwykła ludzka zawiść chłopie i tyle. I ich jeszcze mogę jakoś zrozumieć - chorzy ludzie z nienawiści - zbyt trudno im do obiektywizmu. Ale, żeby młodzi i racjonalni ludzie wierzyli w takie chore wytwory wyobraźni niespełnionych w życiu staruszków, to ja już tego nie rozumiem. Fakty i racjonalność. I nie rozśmieszaj mnie opowiastkami o prześladowanej suwnicowej, która jako jedyna z licznej polskiej solidarnościowej opozycji wystąpiła o finansowe odszkodowanie za swoje 'nieszcześcia' w PRL.

Panowie co wy tu o jakimś bantustanie przesuwanym na kółkach rozmawiacie,

ileż to można o tej Polsce...

a na bliskim wschodzie co się dzieje?

a ściślej w tzw. autonomii palestyńskiej - wojna domowa - piorą się" palestyny" po ryjach,

cieszą się synowie Jakuba - to jest dopiero polityka zagraniczna a raczej wewnętrzna - ładnie to rozegrali, wykończyli umiarkowanych, zostawili radykałów i wstrzymali fundusze ok. 0,5 mld dolarów dla autonomii no i się zaczeło - no i kto winien, "palestyny" bo nie umiejom się dogadać, prawda panie józefie maryjo? ciekawe skąd się te "palestryny" wzięły w "ziemi świentej".

józefie maryjo daj jakiś wykład.

a czy ktoś z rozpolitykowanych forumowiczów zauważył, że dziś są 58. urodziny braci Kaczyńskich? ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

... och, przepraszam najmocniej, przy urodzinach taka wpadka...!!! nie ta fotka ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudi bardzo mnie ubawiłeś poniższym tytułem dla AM

Szczerbate Słońce Karpat! Adam, Pierwszy, nasz Ojciec!

Widzę, że ani chybi to jakaś prowokacja, bo jakże inaczej wytłumaczyć pojawienie się poniższego linku na stronie audiostereo.pl/BOCZNICA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Anna Kalata, zausznica Andrzeja Leppera, nie żałuje pieniędzy na swoich współpracowników. Jak się dowiedział "Fakt", pani minister przyznaje im gigantyczne premie. Za co? Tego nie wiadomo, bo praca Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej już dawno utknęła w martwym punkcie - uważa gazeta..."

A Wy tu dalej będziecie za te psie pieniądze pisać, że to cacy i fajowo jest !? ;-)

"Katastrofa była przed Balcerowiczem. Chyba temu nie zaprzeczysz twierdząc, że za komuny gospodarka szła jak zegarek, dopóki Solidarność jej nie zniszczyła?"

Za tej "komuny" udało sie jednak nazbierac wystarczajaco majątku narodowego, zeby potem było co szerokim gestem rozpieprzać i zaiwaniać.

Czy naprawde uważasz, ze polityka balcerowicza(2mln Polaków na emigracji + średnia krajowa na poziomie 1/4 unijnej po 18latach transformacji to sukces niby ?)

"Do gospodarki dotąd się nie wpieprzali, przyznaję. Mam nadziję, że nie wynikało to z faktu, że uważali że NA RAZIE wszystko inne jest ważniejsze. Zobaczymy, na to zostały jeszcze dwa lata."

Widzę ostrozny optymizm:)

"To co cytujesz nei ma nic wspólnego z polityką zagraniczną, to medialny folklor. Polityka zagraniczna to działaność MSZ i prezydenta. Tutaj nie widzą żadnych sukcesów, chyba że za sukces uznać "zajęcie się" jakąś sprawą, tak jak np. skłonienie Europy do zajęcia się sprawą polskiego mięsa. Jeśli wskutek tego skłonienia do zajęcia się embargo na polskie mięso zostanie zniesione, uznam to za sukces."

Jozwo, ano widzisz jedyne co można im w sumie zarzucić ten "folklor", natomiast nie można im odmówić determinacji...co do skutecznosci tak jak piszesz - zobaczymy.

W kazdym razie poprzednio to ja nawet determinacji nie widziałem...

Nie wcześniej.Jednak sprawa trwa tak długo, że właściwie juz teraz eksporterzy tego mięsa mogą we własnym zakresie nazwać polską politykę w tej sprawie klęską. Bo oni na ten rynek już nie wrócą, ci co nie zbankrutowali musieli poszukać sobie czego innego. Reszta polityki zagranicznej - nie widzę tu NIC. Niby jak w gospodarce, tylko gorzej, bo nie na zero tylko na minus. Polska w Europie? Samotny dziwoląg. Stosunki z USA? Dobre. A kiedy ostatnio były złe? Traktat konstytucyjny? Szykujemy sie tu do do samobója zwłaszcza, ze w tak krytycznym momencie nie zajmujemy się NICZYM innym, jak tylko drugorzędnym problemem ważenia głosów. Jak dla mnie jest to polityka idiotyczna. Cóż, udało sie tyle, że nas dopuścili do Afganistanu, mamy prawo wysłać tam pułk wojska. Sukces.

Przynajmniej w stosunku do tej dupowłażczczej jaka prezentowali ich poprzednicy.

Tu kontynuacji absolutnie nie widzę.

Owszem, poprzednicy wprowadzili Polskę do UE i do NATO. Jeśli te miejsca to dla ciebie dupa, tak, wówczas ię zgodzę. Tu kontynuacji nie widzę, widzę raczej chęć wyprowadzenia, co nie dziwi, skoro rządzą nami politycy którzy walczyli pzreciw przyjęciu Polski do UE (LPR i Samoobrona), lub byli wobec tego bardzo sceptyczni (PiS). Oczywiście jeśli jesteś przeciwnikiem obecności Polski w UE, może ci się to podobać. Mnie nie. Jak Niemcy proponują: "Jeśli Polsce sie nie podoba u nas, to może wystąpić", ja nie uważam tego za znakomitą sposobność.

"Owszem powinno. Tylko ze nie jest rozliczane. Mówię o skuteczności. Chyba ze zaliczymy tu samobójstwo Blidy, ale ono podobno było samorzutne."

A przepraszam, np. tacy zomole dostali w końcu za 3-im podejściem wyroki. Fakt, ze ich mocodawca Kiszczak i jemu podobni nadal pląsają na wolnosci jak rusałki.

Fakt, ze "ściga" się np. TW, a ich oficerowie prowadzący są świadkami w sprawach - to zakrawa na paranoje.

Na prawdę nic bym nie miał do tej całej ubecji, niech sobie szczury spokojnie powyzdychają, ale problem jest/był tego typu, ze to oni w znacznej mierze doprowadzili do obecnego stanu rzeczy.

...chyba, ze ktoś wpadł na pomysł realizacji założeń traktatu wersalskiego zdaje sie, w myśl którego ludnosć Polski nie powinna przekraczać 20mln i powinna stanowić tanią siłę roboczą.

Do kaczorów pomysl szedł jak z płatka:)

"Chyba żartujesz? Może? Tak jak u nas jest niestety w każdej demokracji? Chyba w Bułgarii albo Albanii. I jeszcze w Mongolii."

Nie, nie żartuję. Chyba w kazdej demokracji po zmianie ekipy rządzacej kluczowe stanowiska obsadzane są przez rządzących ?

I jeszcze jedna sprawa tak na marginesie. Każdy rzad nawet sporo lepszy od obecnego bedzie miał przeciwnikow - normalka.

Ale trzeba uczciwie przyznać, ze żaden rząd do tej pory nie mial takiego poparcia po dwóch latach sprawowania władzy.

Prawda jest brutalna:) - obecnie nie ma lepszych.

Pozdrawiam

nie mam zamiaru używać 2 nicków

ale pan admin, ukrył mi ten wątek dla nicka, Horst..

a podobno cenzura panuje tylko w reżymie PIS owskim

przypomnijcie mi w którym miejscu tu ostatnio, przekroczyłem tak bardziej od innych regulamin

(wszystkie inne wątki bocznicy widzę...)

żwirek,

to który ty jesteś na poniższej fotce? po lewej czy po prawej? ;-D

a tak w ogóle, to po co Ci tyle nicków?! żwirek, Horst, Zygfryd... niechybnie trzeba lustrację na forum zrobić ;-p

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jar1, 19 Cze 2007, 11:04

>18. Jeden użytkownik nie może mieć kilku aktywnych kont, jeśli taka sytuacja zostanie wykryta konta

>mogą zostać zablokowane lub całkowicie usunięte.

>

>proste jak drut ! :-)

bardzo proste i oto po dłuuugim czasie znaleziono mojego nieużywanego nicka, i za to skasowano mi w jednym wątku ten używany

logika lewaka

Lan, coś dla Ciebie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Walery, 19 Cze 2007, 11:40

>Lan, coś dla Ciebie

>

Ukryta Zawartość

Kraj PAP, ph /07:11

Bunt w krakowskim PiS

"Gazeta Wyborcza": Trzech radnych zawiesiło członkostwo w klubie PiS. Wyjściem z klubu parlament..

same niezależne apolitycznie autorytety, Onet, Wyborcza..

ot obiektywne, chłodne spojrzenie na władzę

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"I nie rozśmieszaj mnie opowiastkami o prześladowanej suwnicowej, która jako jedyna z licznej polskiej solidarnościowej opozycji wystąpiła o finansowe odszkodowanie za swoje 'nieszcześcia' w PRL."

Zdaje się, że jeszcze Kropiwnicki. Ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę?

jozwa maryn, 19 Cze 2007, 12:24

>"I nie rozśmieszaj mnie opowiastkami o prześladowanej suwnicowej, która jako jedyna z licznej

>polskiej solidarnościowej opozycji wystąpiła o finansowe odszkodowanie za swoje 'nieszcześcia' w

>PRL."

>

>Zdaje się, że jeszcze Kropiwnicki. Ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę?

Horst:

ja ciebie nie poprawię, ale masz tu już od jakiegoś czasu tylko samych swoich...

ciekawe kto jeszcze i dlaczego jest tu zablokowany

a więc możecie się smażyć we własnym sosie- to jest zdajęsie zresztą ta wasza wizja demokracji, która nie znosi czegoś takiego jak wybory i inne takie

Xanuś smaż się we własnym sosie, nareszcie, będziecie się mogli poklepywać monochóralnie..

Horst:

do czasu kiedy nie zobaczę uzasadnienia ukrycia tego wątku w regulaminie, będę sobie używał tego nicka

ty też Xanax mimo tak małej liczby wpisów jakoś dziwnie dobrze znasz to grono :-)

>miłośniku cenzurki- teraz świetnie widać że to ty się rozkoszujesz swoją

>

>mentalnością KANARA, jesteś mentalny kanar i tyle

Pokazuje Ci, że też to potrafię... i żebys sam to odczuł, jak to jest być z tej 'drugiej strony' :-) Niewygodnie, prawda?

Horst:

jar1, 19 Cze 2007, 12:47

>Niewygodnie, prawda?

trochę niewygodne kanarze, zwłaszcza jak ma się możliwość typowo komuszego kneblowania

kanarze i miłośniku knebla- po prostu zwykły komuszku

przepraszam "realnych" kanarów- oni są uczciwi i wykonują ciężką niebezpieczną pracę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.