Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Józwa hmmm ten przykład z denuncjatorem bardzo dobry.A teraz pytanie kto w czasie II wojny światowej na terenie Polski wymordował/zadencjunował więcej Żydów(Niemców w tej chwili ze zrozumiałych względów pomijam)-Polacy czy policja żydowska?

Wymordował to "własnoręcznie" może nie ale kto najwięcej Żydów Niemcom WYDAŁ to jasne: Judenraty i policja żydowska.

Ale nie poruszajmy tego tematu, ponieważ jest on zupełnie nieprzydatny politycznie/propagandowo/finansowo. Tym trzem celom służy inna wersja i jej się będziemy trzymać!

Ja się mogę bez kompleksów przyznac do swego "Żydostwa". Narodowościowo jestem Polakiem, jestem tez praktykującym katolikiem oraz patriotą, ale w dobie rydzo-kaczyzmu na przekór nacjo-socjalistom przyznaję się do swojego "Żydowstwa".

• Redaktorzy

"Józwa hmmm ten przykład z denuncjatorem bardzo dobry.A teraz pytanie kto w czasie II wojny światowej na terenie Polski wymordował/zadencjunował więcej Żydów(Niemców w tej chwili ze zrozumiałych względów pomijam)-Polacy czy policja żydowska?"

Nie wiem, prawdopodobnie policja żydowska, jak to funkcyjni. Chyba że polska - tzw. granatowa. Bo i takie coś było. Byli też cywilni kapusie żydowscy, ciekawy epizod z takim osobnikiem stworzył w jednej ze swych książek Szczypiorski. Tylko ze byli też szmalcownicy... Czy będziemy sie licytować z Żydami? Godniej jest zająć się własnymi grzechami niż cudzymi. Prawda?

jozwa maryn, 21 Cze 2007, 14:29

>"Józwa hmmm ten przykład z denuncjatorem bardzo dobry.A teraz pytanie kto w czasie II wojny

>światowej na terenie Polski wymordował/zadencjunował więcej Żydów(Niemców w tej chwili ze

>zrozumiałych względów pomijam)-Polacy czy policja żydowska?"

>

>Nie wiem, prawdopodobnie policja żydowska, jak to funkcyjni. Chyba że polska - tzw. granatowa. Bo i

>takie coś było. Byli też cywilni kapusie żydowscy, ciekawy epizod z takim osobnikiem stworzył w

>jednej ze swych książek Szczypiorski. Tylko ze byli też szmalcownicy... Czy będziemy sie licytować z

>Żydami? Godniej jest zająć się własnymi grzechami niż cudzymi. Prawda?

A prawda, prawda! Może by jakiś komiks wydać, na przykład taki z kotami, myszami i świniami?

Ale nie, przecież godniej jest...

A Szczypiorski - biedaczek! Okazuje się - też kapuś patentowany! Ojciec na niego dsonosił, on z kolei donosił na ojca. Mozna powiedzieć - rodzina patologiczna! Za to w książkach - słodkie, sliczne obrazki. Zostawmy to wszystko, jeśli ktoś takie rzeczy ma na sumieniu niechaj Bóg mu wybaczy - tak brzmiało mniej więcej jedno z wynurzeń pisarza, jeszcze znaim "sprawa się rypła".

Jak to po kolei padają wielkie autorytety rodem z Wyborczej! Aż się płakać chce! :(

• Redaktorzy

No proszę, napisałem że Szczypiorski walnął bez znieczulenia portret żydowskiegoi kapusia, myślałem że dudiemu się spodoba, a on po staremu - nieważne co, ważne kto, i co o nim ksiądz dobrodziej nakłamał. Czy wy chłopcy tylko nazwiska macie zaprogramowane, czy też reagujecie również na inne bodźce, np. na czerwoną lampkę?

Spokojnie józwa, nie nerwujsja! Uwaga o Szczypiorskim była tylko w ramach aproposu. Wiesz, facet jeszcze do niedawna uchodził za autorytet, stosunki z Niemcami pielęgnował (prawie jak Geremek!), mogło się przecież zdażyć że jeszcze ktoś dobrze sobie o nim pomyśli...

• Redaktorzy

Ja mam swoje zdanie, wyrobione na podstawie lektury, do której zresztą długo dorastałem. Wybitny pisarz, jak dla mnie. A Niemcy wyrabaiją sobie pogląd o Polsce głównie na podstawie jego książek i wystąpień Kaczyńskiego. Rzekłbym, że będą mieli potem w głowie mace braj.

Lesiu, jak tak bardzo nalegasz, to Ci odpowiem, o jaka Polske mi chodzi. Ano o taka, gdzie jak sie spotyka dwóch ludzi, to mówią sobie Dzień Dobry i podają sobie ręce - a nie o taka, że od razu mówia 'ty ch...u ' ....

jar1, 21 Cze 2007, 15:07

>>Jar, a mówił ci ktoś że jesteś trochę podobny do Lityńskiego? :P

>

>Nie, a rzeczywiście? Ja tego chłopa jednak nie znoszę.

Może mi się przywidziało. Na jednym tylko zdjęciu, w pubie, z półprofilu z kategoryczmym palcem osoby pouczającej zebranych.

I nie mów głośno że chłopa nie znosisz. Jeszcze się jakieś "Nigdy więcej" czy inna cholera przyczepi!

jozwa maryn, 21 Cze 2007, 15:04

>Ja mam swoje zdanie, wyrobione na podstawie lektury, do której zresztą długo dorastałem. Wybitny

>pisarz, jak dla mnie.

A nie przeszkadza ci że zadawał się z moczarowcami? Może warto wpisać jego książki na listę lektur Giertycha?

Z drugiej strony później już przypodobał się Niemcom pisząc w nowym, modnym stylu "polskich obozów smierci".

Nie dziwię się Niemcom że klaskali w rasie z zachwytu. To może lepiej nie wpisywać na listę?

jar1, 21 Cze 2007, 15:34

>No to dawaj zdjęcie!

A poszukaj sobie sam - gdzieś tu na forum jest, prawdopodobnie w wątku okołoaudioszołowym. Przecież nie trzymam go u siebie na dysku!

Mój dysk jest czysty typ nordycki!

>A to nie te przypadkiem, jak podnosił rekę w zwyczajowym geście " Jeszcze jedno piwo!" ?

To było raczej "A teraz, jak mi się który zacznie śmiać, ten dostanie w ryj!".

• Redaktorzy

Przeczytanie zawsze pomaga, dudi. Stylu przez ciebie wymyślonego nie znam. Czytałem Dobraczyńskiego i Szczypiorskiego i jedno to mydło a drugie to kawał sztuki pisarskiej. Dla mnie. Nie będziemy chyba prowadzili tutaj dyskusji politycznej per procura, rękami pisarzy? Proponuję zamiast błazeństw przeczytać po trzy dzieła każdego z autorów i przedyskutować ich twórczość na konkretnych przykładach. Jeśli to jużtak palące, oczywiście.

jar1, 21 Cze 2007, 15:40

>A Rydzyk, co z Rydzykiem??? Są papiery?

Jar, spokojnie, koszmar minął, komuny już nie ma, papierów wszędzie skolko ugodno: Mols, Foxy, Velvet i wiele innych!

A. Szczypiorski podchodził mnie perfidnie i to nie raz. Pierwszy raz podszedł mnie "Początkiem". Pisanie owszem, owszem, ale książeczka zrobiła na mnie wrażenie napisanej z lekka nieszczerze. Młody byłem i głupi, więc skończyło się na niejasnym przeczuciu. Drugi raz zagrał ostrzej, kiedy krytykom generała Jaruzelskiego powiedział szelmowsko, że skoro wybraliśmy go na Prezydenta RP, to powinniśmy okazywać mu szacunek ze względu na zajmowane przezeń stanowisko, sobie ze względu na poczyniony wybór i dobro kraju. Na takie dictum zareagowałem z niedowierzaniem, bo szczerość intencji Pana Pisarza wydała mi się wątpliwa. No a potem poszło już szybko. Został mianowany autorytetem moralnym i czołowym a wychwalanym pisarzem zagranicznym w krajach niemieckojęzycznych. Zaczął się puszyć jak ten ptaszek, co niefortunnie wdał się w pojedynek na tryle z księżniczką Fioną a skończył jak pewien instrument co na nim ponoć Chopin grywał.

Drogi jozwa zapewne litościwie wyprowadzi mnie zbłąkanego z gęstych krzaków na szeroki gościniec i pokaże dokąd mam iść.

Jozwo, przybywaj!

A. Szczypiorski podchodził mnie perfidnie i to nie raz. Pierwszy raz podszedł mnie "Początkiem". Pisanie owszem, owszem, ale książeczka zrobiła na mnie wrażenie napisanej z lekka nieszczerze. Młody byłem i głupi, więc skończyło się na niejasnym przeczuciu. Drugi raz zagrał ostrzej, kiedy krytykom generała Jaruzelskiego powiedział szelmowsko, że skoro wybraliśmy go na Prezydenta RP, to powinniśmy okazywać mu szacunek ze względu na zajmowane przezeń stanowisko, sobie ze względu na poczyniony wybór i dobro kraju. Na takie dictum zareagowałem z niedowierzaniem, bo szczerość intencji Pana Pisarza wydała mi się wątpliwa. No a potem poszło już szybko. Został mianowany autorytetem moralnym i czołowym a wychwalanym pisarzem zagranicznym w krajach niemieckojęzycznych. Zaczął się puszyć jak ten ptaszek, co niefortunnie wdał się w pojedynek na tryle z księżniczką Fioną a skończył jak pewien instrument co na nim ponoć Chopin grywał.

Drogi jozwa zapewne litościwie wyprowadzi mnie zbłąkanego z gęstych krzaków na szeroki gościniec i pokaże dokąd mam iść.

Jozwo, przybywaj!

Xanax>

Ja słyszałem w Trójce jak rzecznik Miłościwie Nam Panujcego Rządu Oby Jak Najkrócej, niejaki mister Dziedziczak rzekł że przez pielęgniarki rząd nie mógł do końca przygotować się do szczytu i pozostałe (UWAGA!!!) 24 państwa miały bardziej komfortowe warunki przygotowań do szczytu;-) Cóż, jest to tylko rzecznik rządu, dlatego trudno wymagać dobrego poinformowania.

Szanowny Panie Rzeczniku Jedynego Po Rządzie Olszewskiego Patriotycznego Rządu RP podaję informację z ostatniej chwili - Unia już liczy 27 państw.

dudivan, 21 Cze 2007, 18:41

>Liczymy tylko wrogów, którzy przez pielęgniarki mieli czas na okopanie się.

>27 - Polska - Czechy - Wlk.Brytfanna = 24!

Jak zwykle, nieudaczniki idą na łatwiznę. Wroga łatwiej sobie znaleźć, wystarczy jedynie naubliżać.

Mamy teraz słowo główne narodowych-katolików - socjalistów: Hańba! Wszustko może być hańbą - szczególnie to wszystko, co nam nie po drodze. To jedno z ulubionych słów naszego małego premiera. Rzuca nim na lewo i prawo. Ostatnio nawet strajkowanie pielęgniarek nazwał czynem haniebnym.

Jakbym słyszał Urbana.

>O duduś, następny po Horście awtorytet który wyjaśni wszystko. Wyjaśnij może Horstowi jak mu wątek

>był się zniknął?

Co Ty! Na kolegów to jak widać liczyć nie może. Jedynie ja, 'wróg klasowy' siem nad nim zlitował...:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.