Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

grynio jedziesz na dziadku jak ja na glutach z nosa i jestem pierwszy na mecie..proponuję zmienić przodków

Każdy ma swój świat - wladz, każdy ma swój świat...

zawsze lepszy świat wygrywa...grynio my już dawno po maturze i mając własną historię nie musimy dziadkiem się podpierać

zawsze lepszy świat wygrywa...grynio my już dawno po maturze i mając własną historię nie musimy dziadkiem się podpierać

Masz na myśli historię pisana przez generała?

Masz na myśli historię pisana przez generała?

tak to moje lata krótkich spodenek komunii i buntu...i przestań pieprzyć dyrdymały.Electro stara się z tobą poważnie rozmawiać.Może skorzystaj z okazji.

Jeżeli już coś się wydarzyło na służbie, to nie trzeba szukać winnych w formie:"ten Pan zawinił".

Ja tego nie praktykuję, tylko staram się zrozumieć co poszło nie tak i co można zrobić, żeby w przyszłości wykorzystać błędy popełniane przez Nas samych.

To jest pragmatyzm...

Jednak jeżeli chodzi o sprawy podstawowe - tu nie ma marginesu tolerancji.

Pewne rzeczy, takie jak dobro czy zło, lub patriotyzm są podstawą naszego jestestwa jako chrześcijan(nie mam ty na myśli moherowych katolików).

Twoj przekaz w zadnym z poruszanych aspektow nie przemawia do mnie i mam duze trudnosci zeby wylowic z tego cos z czym moglbym polemizowac, to nie jest AH i staraj sie wyrazac swoje mysli jasno i logicznie ...ja nie bije w kaczynskiego, tuska czy kogostam tylko odnosze sie do otaczajacego swiata, nie pisz mi jakis rozprawek na poziomie gimnazjum czy wspomnien o dziadku , bo jest jasne , ze wszyscy mamy rachunki niewyrownanych krzywd, nie oznacza to absolutnie, ze prezydent ma komus nie podawac reki, nie poznawac kogos w kosciele na mszy czy siadac na tym samym stolku na konferencji.....podobnie dochodzenie w sprawie wypadku ma sie skonczyc wskazaniem winnych i wyjasnieniem spoleczenstwu co sie stalo i jaki na to wplyw mial charakter podejmowanych przez tragicznie zmarlego prezydenta decyzji dotyczacych innych ladowan m.in. w Tbilisi i na pomorzu...zgineli ludzie i rodzinom nalezy sie prawda....ani dobro, ani zlo, ani patriotyzm nie jest podstawa naszego jestestwa jako chrzescijan....wikipedia'Podstawowym przykazaniem etycznym chrześcijan oprócz przykazań Dekalogu jest przykazanie miłości Boga oraz bliźniego (nawet nieprzyjaciół). Miłość polega nie na akceptacji grzechu, ale nieżywieniu negatywnych uczuć względem źle czyniących, krzywdzących, nieszukaniu odwetu, ale pozostawieniu człowiekowi prawa do wyboru własnej drogi, do wolności, którą każdy powinien szanować, podobnie jak Bóg to czyni względem każdego człowieka. W myśl nauczania, w żadnym wypadku nie oznacza to wspierania drugiego człowieka w czynieniu zła. Jeżeli jednak zechce czynić dobro, jest bratem, któremu chrześcijanin winien nieść podstawową pomoc w zależności od możliwości, nie zaniedbując własnego zbawienia. To dobro każdy chrześcijanin ma mnożyć w codziennym życiu, w każdym miejscu, w każdym czasie, dając przykład życia uczciwego, mówiąc prawdę, na zło odpowiadając życzliwą stanowczością, pokonując własny lęk, słabość, doskonaląc się w dobroci i życzliwości, odcinając się odważnie od wszelkich złych zachowań, nawet gdyby to miało kosztować wiele'

tak to moje lata krótkich spodenek komunii i buntu...i przestań pieprzyć dyrdymały.Electro stara się z tobą poważnie rozmawiać.Może skorzystaj z okazji.

tzn. ja juz chyba nie chce rozmawiac, na poczatku myslalem , ze chce, ale juz nie chce....zgubilem sie....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Czy to co piszesz jest wytłumaczeniem powołania do mędrców generała?

Electro jest chyba jedynym partnerem do poważonej dyskusji nad prawicą...

Reszta adwersarzy skłania się bardziej do komunizmu.

nie, dlaczego mialoby byc? wogole potzreba jakiegos wytlumaczenia? Komoruski :) zaprosil wszystkich premierow i prezydentow, z celebrytów tylko Jarkacz nie przyszedl bo jest obrazony....

Electro jest chyba jedynym partnerem do poważonej dyskusji nad prawicą...

Reszta adwersarzy skłania się bardziej do komunizmu.

Reszta ma Ciebie poprostu w... głębokim poważaniu.

chyba pamietasz , ze wsrod dzielacych wladze w magdalence byl prawdziwy polak , katolik, bojownik , a nie bylo zdrajcy, odszczepienca, gajowego , no wiesz tego z ruchu odnowy w duchu swietym czyli komoruskiego? nie daje Ci to do myslenia?

electro

A skąd wiesz że to był wypadek lotniczy?

Jesteś "na kursie i na ścieżce" - ubolewam, bo jak byś tam był wtedy w powietrzu, to byś fantastycznie wylądował.

Do samolotu pełnego oficjeli, przekazano taką informację, co ryzykowano - dwie, trzy głowy kontrolerów?Pestka.Bałagan.Fantastyczna okazja.Ryzykujemy.

Krach, no nie udało się, a to pech - trzeba powkręcać żarówki, i dobić rannych.O! Kary kredytowe - kasujemy - nie będziemy ich sprzątać za darmo.....

kto mówi o wypadku.To była złośliwość.Brzoza podskoczyła kilometr w górę.

Electro współczuję obserwując twoje starania sensownej polemiki z osobami o mentalności i wiedzy grynia...

ja nie znam Grynia jako tuza bocznicy, pamietam , ze kiedys probowalem go przekonac , ze mam inna wersje wzmacniacza niz on i niestety nie udalo mi sie:) teraz moze byc podobnie:)

chyba pamietasz , ze wsrod dzielacych wladze w magdalence byl prawdziwy polak , katolik, bojownik , a nie bylo zdrajcy, odszczepienca, gajowego , no wiesz tego z ruchu odnowy w duchu swietym czyli komoruskiego? nie daje Ci to do myslenia?

Jeden do ilu???

Ale nie o to chodzi, żeby był rozłam wśród ludzi, którym zależy na tym, aby żyć z owoców swojej pracy...

Może za 15 lat doczekamy się prawicy.

też korzystał z opinii dziadka?

Jeden do ilu???

Ale nie o to chodzi, żeby był rozłam wśród ludzi, którym zależy na tym, aby żyć z owoców swojej pracy...

Może za 15 lat doczekamy się prawicy.

łoł ...człowiek który kulom się nie kłaniał

Ale się naciąłem na kontrę.Ile ta brzoza miała średnicy na wysokości kontaktu ze skrzydłem? A czy lecąc tak nisko można obrócić się na grzbiet?

Przemyśl, albo podeprzyj się ekspertami wladz.

Ale się naciąłem na kontrę.Ile ta brzoza miała średnicy na wysokości kontaktu ze skrzydłem? A czy lecąc tak nisko można obrócić się na grzbiet?

Tutaj misiu, tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

uhhh, 747 poobijany , ale powrocil, widocznie wygladal przez cale popoludnie przez okno jak na dziedzincu przegrani te wladze dzielili miedzy soba:)

eksperci mówią że brzozę mógł ominąć tylko podległy prezydentowi generał zagadał pilota

też korzystał z opinii dziadka?

to bardziej skomplikowane, w sumie mial prawo tak przypuszczac, jednak rzeczywistosc jest inna....

Nie przemęczaj się - teorie spiskowe są nieaktualne, bo zeznania trzeba składać od nowa, ażeby do nich pasowały.

No racja, zapomniałem, że jedynie kumisja maciarka ma umocowanie w twoim umyśle do tworzenia jakichkolwiek teorii na temat brzozy.

Specjalnie dla ciebie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tam niby kto tym ekspertem ma być?

Kpiny jakieś?

zgadał?

Coś ty?

Jeszcze niedawno tam siedział.

Na baczność rozmawiasz.Zaliczyłeś tresurę nie wychowanie.

Nie przemęczaj się - teorie spiskowe są nieaktualne, bo zeznania trzeba składać od nowa, ażeby do nich pasowały.

z osła konia nie zrobisz.Poczytaj powody dla których Rosjanie nie mogą prawnie uznać przesłuchania kontrolerów.

wladz <- jak widze Twoja tworczosc na forum przejawia sie w zasadzie tylko w watku "polityka". Dlaczego wlasciwie wybrales audiostereo jak pole do walki politycznej? Sa przeciez niezliczone portale stworzone wlasnie do tego celu, bardziej odpowiednie swoja tematyka. Ponowie pytanie: czy ktos Ci placi za sianie fermentu na tym forum? Czytajac Twoje wpisy, jakos mi trudno uwierzyc, ze robisz to "sam z siebie".

wladz <- jak widze Twoja tworczosc na forum przejawia sie w zasadzie tylko w watku "polityka". Dlaczego wlasciwie wybrales audiostereo jak pole do walki politycznej? Sa przeciez niezliczone portale stworzone wlasnie do tego celu, bardziej odpowiednie swoja tematyka. Ponowie pytanie: czy ktos Ci placi za sianie fermentu na tym forum? Czytajac Twoje wpisy, jakos mi trudno uwierzyc, ze robisz to "sam z siebie".

może wybierzesz płytę zaglądając do muzyka..

może któryś wytłumaczy dlaczego tu zagląda nie mając nic do powiedzenia poza zakazem pisania..

Morven masz tylko na tej stronie 46!!!! wątków a wybierasz Politykę

trudno mi uwierzyć że "sam z siebie" wybierasz akurat ten wątek

Towarzysze, KTO za tym stoi? buhahahaha....

Takie rzeczy często się nie zdarzają, ale - jak to mówią - nie ma rzeczy niemożliwych.

Dziś posłowi PiS Jerzemu Gosiewskiemu udało się potwierdzić tę regułę - przemawiał do pustej sali sejmowej. PUSTEJ.

W ławach poselskich nie było ani jednego posła, gdy około godz. 13.50 Jerzy Gosiewski wszedł na mównicę. Przemawiał na temat prywatyzacji Lasów Państwowych. Słuchał go jedynie wicemarszałek Jerzy Wenderlich i protokolantka.

Frekwencji posłów trudno się jednak dziwić, biorąc pod uwagę fakt, że o godz. 14. Sejm zakończył obrady.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdziwe znaczenie obecnie ma tylko jeden fakt - czy dana osoba jest za J.Kaczyńskim czy nie. Reszta to szczegóły.

Za J.Kaczyńskim ludzie idą w ciemno, bo się na nim nie zawiedli - nie oszukał nigdy swoich wyborców, i oni to doceniają.

Stać go było na przyznanie wprost, że w czasie kampanii mówił to co mu podsuwały ładne buzie, oraz że prowadził terapię z użyciem proszków.

D.Tusk nigdy nie powiedział - słuchajcie te obiecanki o drugiej Irlandii to tylko tak na niby - i teraz ludzie widzą jak Irlandia stoi na krawędzi bankructwa i boją się, że i Polskę to czeka - no przecież miało u nas być tak samo jak tam. Tusk jak najszybciej powinien odwołać obietnicę uczynienia z naszego kraju drugiej Irlandii, poprzez przyznanie że to był tylko blef wyborczy.

Morven jeszcze na chwilę wrócę do twojego wpisu.

Jak widać śledzisz moje więc powiedz którą opcję polityczną wspieram....ja nie wiem i byłbym wdzięczny za sugestię osoby nie zaangażowanej w walkę polityczną

Prawdziwe znaczenie obecnie ma tylko jeden fakt - czy dana osoba jest za J.Kaczyńskim czy nie. Reszta to szczegóły.

Za J.Kaczyńskim ludzie idą w ciemno, bo się na nim nie zawiedli - nie oszukał nigdy swoich wyborców, i oni to doceniają.

Stać go było na przyznanie wprost, że w czasie kampanii mówił to co mu podsuwały ładne buzie, oraz że prowadził terapię z użyciem proszków.

D.Tusk nigdy nie powiedział - słuchajcie te obiecanki o drugiej Irlandii to tylko tak na niby - i teraz ludzie widzą jak Irlandia stoi na krawędzi bankructwa i boją się, że i Polskę to czeka - no przecież miało u nas być tak samo jak tam. Tusk jak najszybciej powinien odwołać obietnicę uczynienia z naszego kraju drugiej Irlandii, poprzez przyznanie że to był tylko blef wyborczy.

* Jesteście beze mnie jak ślepe kocięta.

o Opis: na spotkaniu członków Prezydium partii komunistycznej w 1952 r., jako zarzut, że nie potrafią rozpoznać wrogów. W tym wypadku chodziło o „Żydowskich nacjonalistów – agentów amerykańskiego wywiadu”.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.