Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W latach stalinowskich był systemem zbrodniczym.Później również korzystał z tej formy zastraszania lecz nie na skalę wynikającą z wypowiedzi niektórych opozycjonistów.Przede wszystkim nie uwzględniają różnych frakcji w ówczesnym systemie władzy.Przykładem śmierć Popiełuszki,za którą do tej pory nie wiadomo kto odpowiada.Akcja była wymierzona w większym stopniu w ówczesne władze niż opozycję.Oczywiście jest to moja teoria nie prawda objawiona.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W latach stalinowskich był systemem zbrodniczym.Później również korzystał z tej formy zastraszania lecz nie na skalę wynikającą z wypowiedzi niektórych opozycjonistów.Przede wszystkim nie uwzględniają różnych frakcji w ówczesnym systemie władzy.Przykładem śmierć Popiełuszki,za którą do tej pory nie wiadomo kto odpowiada.Akcja była wymierzona w większym stopniu w ówczesne władze niż opozycję.Oczywiście jest to moja teoria nie prawda objawiona.

Historię trzeba przekazywać obiektywnie. Tu zgoda. Polityka historyczna to paranoja.

4 czerwca. Kolejna rocznica.

"Chłopcy z tamtych lat" oddali się głównie mamonie.

Praca dla kraju słabo im idzie nawet w Sejmie.

Absurdalne przepisy z PRL wciąż straszą Polaków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Biedacy,pomylili się i zamiast zabić któregoś z czerwonych oprawców-zabili ksiendza...pomyłka.

Dobra jak nie świetna teoria...pisz książke.Już.

facet jeżeli jesteś inteligentną( twoje wpisy mogą być kamuflażem)bogatą, zgrabną brunetką,umówmy się.Nie spełniając tych warunków ,spadaj.

ile razy jeszcze mam powtarzać,nie potrafię rozmawiać w twojej prostacko ironicznej konwencji.Ucz się od mulsa który potrafi idiotyzm spuentować inteligentnie a nie jak przygłup ,który niewiele z wpisu rozumie natomiast koniecznie musi być mądrzejszy.

Niestety nie jestem muls-em a co do ironii,to sam z siebie robisz durnia...ja nie musze nic dodawać...każdy widzi jaki koń jest.IQ mam jak liczba w nicku...tak kiedyś pisałeś a ja staram się ciebie nie zawieść...tylko.Absolutnie nie staram się być mądrzejszy od ciebie,gdzież bym śmiał...od króla?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

4 czerwca. Kolejna rocznica. (...)

Absurdalne przepisy z PRL wciąż straszą Polaków

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Absurdalne-przepisy-z-PRL-wciaz-strasza-Polakow,wid,13475097,wiadomosc_prasa.html

Jak się nie mylę są jeszcze stosowane także przepisy podpisywane przez Prezydentów II RP! I nie jest to absurd prawny!

W USA jest ciekawiej

W Sacco w Missouri kobiety nie mogą nosić kapeluszy, które mogłyby przerazić dzieci, osoby wrażliwe i zwierzęta.

W stanie Alabama zabroniona jest gra w domino w niedzielę.

W miejscowości Fairbanks (Alaska) nie wolno częstować myszy wódką.

Dziewczęta z Oregonu, które maja poniżej 18 lat, nie mogą pić kawy w miejscach publicznych po godzinie 19:00.

W Arkansas mężczyzna ma prawo bić swoja konkubinie, pod warunkiem że nie robi tego częściej niż raz w tygodniu.

W Los Angeles mąż ma prawo bić żonę pasem, o ile szerokość pasa nie przekracza 3,6 cm. No, chyba że małżonka zgodzi się na ustępstwa.

Na Alasce nie wolno budzić niedźwiedzi ze snu zimowego w celu zrobienia im fotografii.

W San Francisco karalne jest mycie samochodów zużytą bielizną.

W Seattle młodym panienkom zakazano siadać na kolanach swoich sympatii w publicznych środkach lokomocji. Złamanie tego zakazu grozi kara więzienia do pół roku.

W Cleveland (Ohio) prawo zakazuje kobietom nosić obuwie ze skóry, by mężczyźni nie oglądali ich nóg odbijających się w wypastowanych butach.

W miejscowości Tuscon (Arizona) nie wolno kobietom nosić spodni. Mężczyznom nie wolno nosić szelek w Nogalcs (Arizona), a obcisłych spodni w Delaware (Connecticut).

Podrywanie kobiety na ulicy w Little Rock (Arkansas) grozi miesiącem wiezienia.W Maine zabronione jest słuchanie w niedziela radiowych audycji rozrywkowych.

itd....

i znowu?

korzonek skorzystaj z odżywek

Właśnie to robię...ta teoria(twoja) najnowsza jest taką pożywką...powiesz jak na to wpadłeś?Umieram z ciekawości...poważnie.

Poczytaj wypowiedzi Jaruzelskiego,przesłuchiwanych ubeków,zapoznaj się z dostępnym w internecie materiałem dowodowym dotyczącym tragicznej śmierci.Na wszelki wypadek zaznaczam nie pomogę w odnalezieniu stron.

Jak się nie mylę są jeszcze stosowane także przepisy podpisywane przez Prezydentów II RP! I nie jest to absurd prawny!

Ale ja właśnie o absurdach z PRLu podałem link a nie o II RP.

Upał?

wladz

Bo USA to kraj policyjny.

Ciekawe,że większość tych absurdalnych przepisów wymierzona jest w kobiety.

A Ojcami Założycielami byli adwokaci.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale ja właśnie o absurdach z PRLu podałem link a nie o II RP.

Upał?

Nie upał tylko ciągłość prawa. Redaktorek powinien śmiać się z własnej głupoty, chciał być na czasie ze swoja krytyką, a wyszło jak widać. Nawet zmiana ustroju nie jest wystarczającym powodem do zmiany wszystkich przepisów. Tak było w II RP, w PRL-u i obecnej demokratycznej i wolnej Polsce. I o to mi chodziło. Artykuł też czytałem i miałem zamiar wrzucić tu ten sam link, ale uznałem, że nie warto. Szkoda, że nie zrozumiałeś od razu o co mi chodzi. No cóż - upał!:-)

Poczytaj wypowiedzi Jaruzelskiego,przesłuchiwanych ubeków,zapoznaj się z dostępnym w internecie materiałem dowodowym dotyczącym tragicznej śmierci.Na wszelki wypadek zaznaczam nie pomogę w odnalezieniu stron.

I na podstawie ubeckich rozważań,przesłuchań oraz ich dowodcy,takie wnioski wyciągasz?To może być najprostsza podpucha!Celowe zagranie...oni są w tym mistrzami.Na wszelki wypadek to koń się położył...doniesiono mu,że ma się...przewrócić.Jak pisze...poważnie,to bądź też poważny.Moje dzieci by tego nie kupiły,wladz.Nie ma w tym wpisie ani krzty ironii.

wladz

I do tego z pejsami,pewnie.

wladz

Są to decyzję sędziów odnośnie głupiej sprawy które automatycznie stają się prawem i w następnej podobnej sprawie można już z niego skorzystać.

I na podstawie ubeckich rozważań,przesłuchań oraz ich dowodcy,takie wnioski wyciągasz?To może być najprostsza podpucha!Celowe zagranie...oni są w tym mistrzami.Na wszelki wypadek to koń się położył...doniesiono mu,że ma się...przewrócić.Jak pisze...poważnie,to bądź też poważny.Moje dzieci by tego nie kupiły,wladz.Nie ma w tym wpisie ani krzty ironii.

tak stary jołopie i nie tylko ja .

powspominaj swoje wpisy odnośnie Bolka

może zapamiętasz

".Ucz się od mulsa który potrafi idiotyzm spuentować inteligentnie a nie jak przygłup ,który niewiele z wpisu rozumie natomiast koniecznie musi być mądrzejszy "

i już nie zawracaj .....

może zapamiętasz

".Ucz się od mulsa który potrafi idiotyzm spuentować inteligentnie a nie jak przygłup ,który niewiele z wpisu rozumie natomiast koniecznie musi być mądrzejszy "

i już nie zawracaj .....

Mistrzem idiotyzmów nie jest muls a ty wladz.Opisz to w książce o ubekach a nuż zostanie uznana za paradygmat...głupoty.

panie modrzew funkcjonujesz w mojej przestrzeni z prozaicznej przyczyny.Nie potrafię użyć ignoruj.

zrozumiałeś wredny człowieku?

przez kilka lat pisanie jesteś pierwszym psychicznym który na to zasłużył.

do twoich wypocin trudno się ustosunkować.Piszę w oparciu o fakty do których możesz dostrzec.Wybierasz prostacki sarkazm zamiast rzeczowej polemiki.

do widzenia

plunąć na ciebie powiesz deszcz pada....facet działasz na moje szare komórki jak czerwona płachta na byka...

oczywiście ich nie mam lub tylko jedną i już nie sil się na błyskotliwą ripostę.

gdzie to ignoruj?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.