Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mlb

Dobrze się przyjrzyj politykom amerykańskim, przyglądaj się i spróbuj odnaleźć te cechy w Polsce.

Jeszcze czasami posłuchaj co i jak mówią.

Jedynie J.Kaczyński jest na tym poziomie, człowiekiem i politykiem w Polsce.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

mlodziez bierze i luzakow.

i generalnie swiadczy to o tym ze facet jest odwazny i na luzie.na plus.

Młodzież mówisz... Wyczuwam w nim fałsz. To nie jest polityk z mojej bajki - dużo gada mało robi. Miał już szanse na błyskotliwy sukces, a pokazywał tylko błyskotki. Partię niby buduje. Ma wielu poważnych członków - to widać w dotychczasowych debatach - Palikot tu, Palikot tam, Palikot jeszcze gdzie indziej! Lokomotywy też ma... W sejmie może i będzie, ale czy ktoś z nim będzie chciał poza PSL-em? Przecież on napluł wszystkim w twarz - ale politycy często mówią, ze to deszcz pada.

ja generalnie nie roztrzasam czlowieka.akceptuje albo nie.a co do komisji w ktorej robił...Nikt nie jest w stanie tego zrobic o czym opowiadaja od lat.Fizycznie jest to niemożliwe.z uwagi na ilosc ustaw i stopien zapetlenia.

wole te jego swinskie lby niz jablka o 5 rano.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ja generalnie nie roztrzasam czlowieka.akceptuje albo nie.a co do komisji w ktorej robił...Nikt nie jest w stanie tego zrobic o czym opowiadaja od lat.Fizycznie jest to niemożliwe.z uwagi na ilosc ustaw i stopien zapetlenia.

wole te jego swinskie lby niz jablka o 5 rano.

Tu jednak nie idzie tylko o człowieka, ale i o polityka. Pewnych zapętleń nie można rozwiązać od lat, bo najwidoczniej ma się w tym interes. Onegdaj był taki jeden nierozwiązywalny węzeł, wiec go przecięto. Dobre prawo tworzy się latami, poprawia, dostosowuje - w Polsce prawo tworzy się z dnia na dzień, bez przygotowania merytorycznego, bez przewidywania skutków.

politycy lubują się w tworzeniu nowych regulacji prawnych. Efekty widać. W tej dziedzinie znajomość filozofii Palikotowi nie pomogła.

Świński łeb najlepiej nadaje się do wyrobu salcesonu (domowy palce lizać). Jabłko ma więcej zastosowań - może być prosię pieczone w jabłkach (z łbem oczywiście). Palikotowi przestała odpowiadać PO - na pokaz przymilał się do SLD, lewicowe poglądy ponoć ma. Dlaczego więc nie wstąpił do SLD, aby oddziaływać na nią od wewnątrz i uzdrawiać tę partię?

mlb

Dobrze się przyjrzyj politykom amerykańskim, przyglądaj się i spróbuj odnaleźć te cechy w Polsce.

Jeszcze czasami posłuchaj co i jak mówią.

Jedynie J.Kaczyński jest na tym poziomie, człowiekiem i politykiem w Polsce.

Nie znam żadnego polskiego polityka o nazwisku Kaczyński który choćby zbliżał się do poziomu polityków amerykańskich. Człowiekiem dużego formatu, mogącym mieć poważanie w USA jest niejaki Bogusław Kaczyński, ale o ile wiem - polityką się nie zajmuje.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jak pięknie amerykanie potrafili zorganizować sobie uroczystości, na 10 lecie zamachu na WTC.

Jak pięknie pokazywała to telewizja w Polsce, ilu expertów zaproszono do studia.

Żeby u nas tak były obchodzone rocznice katastrofy smoleńskiej, to by było coś.

Żeby HGW nie usuwała zniczy i kwiatów.

Żeby Środa nie mówiła o masturbowaniu się katastrofą.

Żeby Kolenda-Zalewska nie słyszała o "prawdziwych Polakach".

Żeby nie porównywano J.Kaczyńskiego do Hitlera, bo czuje powinność marszu z pochodniami.

Żeby Michnik nie używał Tarasa do zwołania manifestacji pogardy dla tradycji i krzyża.

I wiele wiele innych elementów, które wystąpiły w Polsce, żeby ich nie było, to mielibyśmy tak piękne i podniosłe uroczystości jak USA wczoraj.

Niestety, Donald Tusk wszystko zepsuł, stworzył Palikota, a ten następnie z Niesiołowskim zajechali jakość debaty w Polsce, a inni dobili ją do reszty.

Donald Tusk w warunkach amerykańskich, ze swoim expose 4 godzinnym prawie, ze stanem realizacji obietnic wyborczych z przed 4 lat, w USA, skończyłby jako podrzędny urzędnik, lub gorzej, zmieciono go by i zapomniano jak najszybciej, pozamiatano i posprzątano by po takim delikcie.

Niestety, tu w Polsce tacy ludzie mogą liczyć na poparcie społeczne w dużej stosunkowo skali, bez względu na to co robią, co im się przytrafia, jakie efekty uzyskują, jakie są ich wyniki działań.

Nikogo nie obchodzi żadne zadłużenie, żadne afery, żaden bałagan, spadnie samolot z prezydentem, to mówią że opozycja gra katastrofą, gra trumnami, jeszcze się znajdzie taki Filut i wklei jakieś przedruki i zdjęcia prześmiewcze, a następnie dokona rzeczowej oceny sytuacji i osób ją komentujących.

To jest polskie piekło, wynikłe z biedy, wynikłe z zacofania i prymitywizmu.

Prezydentem zostaje gafofil, a nie doktor prawa, wali następnie byki ortograficzne w księdze kondolencyjnej w MSZ Japonii.

I nic, wzrasta mu poparcie.

Taki kraj, a co kraj to obyczaj.

Żenada.

Żegnam.

Do wieczoru wyborczego.

747 oderwij się od TVN24 i przeczytaj równie niebezpieczną Politykę.Ciekawa charakterystyka nieomylnego męża stanu

"W grze Kaczyńskiego nie było żadnych stałych poglądów, stałe były tylko interesy. Kaczyński z całą swoją intelektualną pomysłowością wzmacniał je sugestywnymi hasłami, w które sam z reguły nie wierzył.

Więcej pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747 oderwij się od TVN24 i przeczytaj równie niebezpieczną Politykę.Ciekawa charakterystyka nieomylnego męża stanu

"W grze Kaczyńskiego nie było żadnych stałych poglądów, stałe były tylko interesy. Kaczyński z całą swoją intelektualną pomysłowością wzmacniał je sugestywnymi hasłami, w które sam z reguły nie wierzył.

Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/wybory2011/1519032,1,jaroslaw-kaczynski-i-jego-cud-tworzenia-niezadowolonych.read#ixzz1Xit3RLKk

władz - poleciłeś 747 "niebezpieczną Politykę". "Polityka" Baczyńskiego tak się ma do tej pod redakcją M.F.Rakowskiego jak piętnastoletnia whisky do bełta. Nie różni się wiele od tabloidu, który miał uczyć Tuska populizmu. Kiedyś kupiłem to pismo i doznałem szoku - jak można z tak dobrego tygodnika zrobić komiks dla słabo czytających i jeszcze gorzej myślących (a przecież wybitność red.nacz.Baczyńskiego znalazła uznanie środowiska i okazała się godna nagrody). W moim odczuciu to "Polityka" jest tożsama z radiem "Tok FM" i "Gazeta Wyborczą".

To samo z "Forum". Można tylko powzdychać do tworu Gerharda jeszcze z lat 70. Dzisiaj słyszę w ww radio jego red. naczelnego Jacka Mojkowskiego, który wmawia słuchaczom, że podłożem konfliktu Turecko - Izraelskiego jest brak przeprosin Izraela wobec Turcji za atak na tzw. "flotyllę pokoju". Uszy przemyłem ze zdumienia!

A tak na marginesie być może na tym forum już niedługo będziemy dyskutować o konflikcie wokół Izraela, którego promotorami będą Egipt i Turcja. Turcja, gdzie islamiści zaczynają być coraz bardziej radykalni i wielcy tego świata nie chcą tego dostrzec. Zaczyna walić się porządek światowy tworzony za USD i broń made in USA - tańszą niż zboże.

Ciekawa opinia,tym bardziej gdy sprawdzimy w stopce skład redakcji,osób współpracujących.I najważniejsze,jakość publikacji.

Z nieukrywaną radością cieszę się ,że nie osiągnęła poziomu wyrafinowanego Napieralskiego i wspomagających go osób.

Lecz nie mam zamiaru reklamować tygodnika.Ustosunkuj się do treści wklejonego artykułu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)Ustosunkuj się do treści wklejonego artykułu.

Artykuł napisany "z zewnątrz". Raczej na konkretne zamówienie, niż z własnej potrzeby odkrycia prawdy obiektywnej - na przykład. Autor z zewnątrz ma dodać świeżości i wiarygodności prawdom o Jarosławie Kaczyńskim, które przecież od lat są znane. Równie dobrze mógł go napisać wewnętrzny autor Jacek Żakowski. Zeszmacony paszkwilem w Gazecie Wyborczej" o Ryszardzie Jacku Żochowskim, ministrze zdrowia (najlepszym chyba do tej pory) - za który zresztą przepraszał.

widzisz,Ty wszystko o nim wiedziałeś ja dopiero się dowiaduję.Napisanie artykułu wymagało pracy.Na przykład weryfikacji jak mówisz,znanych faktów.

Równie dobrze mógł go napisać wewnętrzny autor Jacek Żakowski. Zeszmacony paszkwilem w Gazecie Wyborczej" o Ryszardzie Jacku Żochowskim, ministrze zdrowia (najlepszym chyba do tej pory) - za który zresztą przepraszał.

na czym zeszmacenie polegało,nie czytałem i byłbym rad skonfrontować artykuł i zachowanie Żakowskiego z użytym słowem "zeszmacenie"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

widzisz,Ty wszystko o nim wiedziałeś ja dopiero się dowiaduję.Napisanie artykułu wymagało pracy.Na przykład weryfikacji jak mówisz,znanych faktów.

na czym zeszmacenie polegało,nie czytałem i byłbym rad skonfrontować artykuł i zachowanie Żakowskiego z użytym słowem "zeszmacenie"

Nie mam tego numeru "GW" przed sobą. Z tego co pamiętam opisał on w tendencyjny sposób zachowanie Żochowskiego w czasie dyżuru w pogotowiu ratunkowym (nastąpiła wtedy śmierć człowieka!). Winy Żochowskiego nie było, ale Żakowski napisał z pobudek czysto politycznych lub sponsorowanych, że była. Od tego czasu podchodzę do Jacka Ż. z dużą rezerwą. Wystarczy?!

nie

zawsze mam ograniczone zaufanie do osób górnolotnie używających mocnych pomówień.Słowo zeszmacenie do nich zaliczam.Tak więc bez artykułu i przeprosin Żakowskiego uważam twój wpis za emocjonalną,subiektywną ocenę osoby mającej pretensje do środowiska kpiącego z Napieralskiego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.