Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Purystą jest Filut.

Ja wiedziałem że się nie wypisał, ale Tobie przez moją wrodzoną klasę i grzeczność nie zwróciłem uwagi.

Zrobił to za to Filut w stosunku do mnie i uciekł, jak zwykle, dzieciak.

Kolego, jeżeli chodzi o ucieczki od tematu, to nie masz sobie równych.

Kompromitujesz się pisząc, że coś wiedziałeś ale ...

To nie pierwszy tak żałosny unik z twojej strony.

747 przynajmniej postaraj się zachowywać po męsku a nie jak szczyl.

Może szanowna małżonka przedstawi polityczne osiągnięcia Rokity z ostatniego roku. Sama wie, gdzie szukać.

Rokita to jeden z największych palantów na naszej scenie politycznej.Wypłynął na aferze Rywina( podobnie jak Ziobro),miał swoje pięć minut,uwierzył,że jest Macchiavellim polskiej polityki.

Że będzie rozgrywającym i przegrał.Zwykły megaloman.

Filut

Przedstawiłem swoją postawę względem sytuacji z panem J.M.Rokitą.

Nie mam powodów aby wobec przyzwoitych osób nie zachowywać się przyzwoicie.

Dobrym dowodem jest moja konwersacja z panem Wojciechem.

Nacechowana wzajemną grzecznością i taktem.

Nie jest moją intencją wobec Ciebie zachowywać się inaczej.

Niestety bezpardonowe ataki na przestrzeni czasu płynęły do mnie z każdej, również z Twojej strony.

Czepianie się nie jest jakimkolwiek stylem.

Zwracałem na to uwagę niejednokrotnie.

Bez skutku, co udowadniają Twoje wpisy.

Jest mi z tego powodu przykro.

Niestety nie mam możliwości innego wpłynięcia na sytuację, jak kolejna prośba o nie rozczepianie włosa na czworo.

Z poważaniem

747

PiS skupia biednych i pokrzywdzonych ludzi, oraz inteligencję, w sumie tych wszystkich, którzy nie poniżyli się aby przyłożyć rękę do rozkradania majątku narodowego podczas transformacji ustrojowej przygotowanej przez układ USA, Rosja, RFN.

747, już wciągnąłeś USA do "układu"?!

Dopiero nam tu pitoliłeś o wybitnie przenikliwych politycznie Kaczyńskich, którzy pragnęli wiązać przyszłość Polski z USA ale "układ" torpedował...

747, już wciągnąłeś USA do "układu"?!

Dopiero nam tu pitoliłeś o wybitnie przenikliwych politycznie Kaczyńskich, którzy pragnęli wiązać przyszłość Polski z USA ale "układ" torpedował...

USA to szerokie pojęcie.

USA finansowało II wojnę światową Szanowny Kolego Filut i Inni Szanowni Koledzy.

747, mnie jest przykro, że znowu kłamiesz, bo to ty właśnie zacząłeś mnie jako pierwszy atakować.

Ja się odwzajemniam z nawiazką.

Tak atakowałem Ciebie, za stosowanie manipulacji, za wklejanie przedruków z prasy, gdzie dawno nikt nie widział dziennikarza, a gdzie pracują frontmeni władzy typu Liz, Gugała inni.

Czyniłeś to z zapamiętaniem.

To było powielanie nadużyć.

W demokracji to niedopuszczalne.

747

Którą wygrali Kaczyńscy!

Lech Kaczyński niestety poległ na tej wojnie, 10 kwietnia 2010r.

Cześć Jego Pamięci!

747

Przypominam Ci,że 10 kwietnia 2010r to było już po II wojnie światowej.Nie przypominam sobie abyśmy prowadzili jakąś wojnę.

A ja słyszałem z przekazu ministra spraw zagranicznych, że na świecie cały czas trwa wojna, tylko zmieniają się środki jej prowadzenia.

Proszę nie udawać że pan nie rozumie kontekstu.

Kto zyskał na Katastrofie? Niemcy, Rosja.

To w czym rzecz.

W czyim interesie administruje D.Tusk?

Angeli Merkel.

To proste.

W czyim interesie pilnuje żyrandola B.Komorowski?

Władimira Putina.

To proste.

747

To nie jest proste,to jest prostackie.

Ale dobrze,przyjmując Twoją absurdalną argumentację zadam Ci pytanie.Dlaczego oni to robią?Co z tego mają?Jaką korzyść?Przecież muszą mieć jakąś kalkulację!

P.S.W II R.P. za nazwanie prezydenta agentem obcego mocarstwa wylądował byś w ciupie.

Używam prostego języka, ponieważ patrząc na tą samą rzeczywistość widzimy co innego.

Proszę zwrócić uwagę, żadna ze stacji telewizyjnych nie pokazała Marszu Niepodległości.

To niesłychane.

A jednak, w tzw wolnej Polsce nie można w relacji telewizji ani prywatnej, ani publicznej obejrzeć co działo się 11 11 2011.

To niesłychane.

Takich NIESŁYCHANYCH ELEMENTÓW RZECZYWISTOŚCI jest tyle, że nie sposób za każdym razem je przytaczać, stąd konieczność uproszczeń.

Proszę mi wybaczyć.

skynyrd

I to wszystko na skutek expose?Po co ta demagogia?

Doskonale wiesz,że te zmiany są niezbędne i będą wprowadzane we wszystkich krajach UE.Niezależnie kto będzie rządził.Takie są realia.Jak ich wcześniej Tusk nie wprowadzał to było źle jak wprowadza to też źle.A zmiany w emeryturach wynikają z demografii o czym doskonale wiesz i udajesz głupiego.Dlaczego nie zapytasz tego kierownika na ile oszukuje te dziewczyny płacąc za nie minimalne składki zusowskie?

747

To nie jest proste,to jest prostackie.

Ale dobrze,przyjmując Twoją absurdalną argumentację zadam Ci pytanie.Dlaczego oni to robią?Co z tego mają?Jaką korzyść?Przecież muszą mieć jakąś kalkulację!

P.S.W II R.P. za nazwanie prezydenta agentem obcego mocarstwa wylądował byś w ciupie.

Robią to co mogą robić.

Kalkulacja jest, ale nie oni są jej autorami.

P.S.

Obawiam się, że siedziałbym tam razem z całym byłym rządem, aktualnym prezydentem i ogromną ilością posłów PO, SLD, niektórych PSL.

Proszę zwrócić uwagę, żadna ze stacji telewizyjnych nie pokazała Marszu Niepodległości.

To niesłychane.

A jednak, w tzw wolnej Polsce nie można w relacji telewizji ani prywatnej, ani publicznej obejrzeć co działo się 11 11 2011.

To niesłychane.

Widzisz 747, kłapiesz teraz Pospieszalskim. Ale dlaczego "sam z siebie" tego wcześniej nam nie napisałeś. Dziś jest 18.11. wczoraj gadał o tym Pospieszalski, a ty przecież od 11.11. miałeś czas na własne przemyślenia...

Proszę zwrócić uwagę również na to, że dopiero dziś, polskie ośrodki naukowe, próbują nieśmiało zacząć badać, na podstawie dostępnych materiałów, dowodów, katastrofę smoleńską.

Badać od strony naukowej, fizycznej, korzystając z nowoczesnych narzędzi naukowych i urządzeń.

Gdzie byli do tej pory?

TO PRZECIEŻ NIESŁYCHANE.

Polscy naukowcy przez półtora roku pozostawali obojętni na fakt, że powstają najprzeróżniejsze hipotezy i nikt nie wpadł na pomysł użycia bazy i zaplecza naukowo-badawczego w celu przybliżenia prawdy o tym wydarzeniu.

Odczytali po prostu prognozę pogody politycznej.

Od wyjaśnienia są Rosjanie.

Widzisz 747, kłapiesz teraz Pospieszalskim. Ale dlaczego "sam z siebie" tego wcześniej nam nie napisałeś. Dziś jest 18.11. wczoraj gadał o tym Pospieszalski, a ty przecież od 11.11. miałeś czas na własne przemyślenia...

W gronie przyjaciół i rodziny mówiłem o tych faktach już minutę po zakończeniu pasma wiadomości.

Nie zauważyłeś, że z wyjątkiem dzisiejszego dnia, jestem na forum nieobecny, z drobnymi wyjątkami?

747

Nadal oczekuję odpowiedzi na moje pytanie.

Odpowiedź jest prosta.

Dzisiejsze elity sprzedają się wpływowym lobby, proszę zwrócić uwagę, że Rzeczpospolita doszukała się, że 70% ustaw przyjętych w poprzednim parlamencie, były to ustawy przyjmowane "dla jakiegoś podmiotu", a nie dla zapewnienia płynności i sprawności gospodarki, o spojrzeniu i ujęciu strategicznym i dalekosiężnym nie wspominając.

To uogólnienie, ale konieczne, proszę znów o wybaczenie.

Dziś robi się już tylko interesy, niestety rzeczywistość jest taka, że pewne pozory zachować trzeba.

Ludzie to "masa", którą się zarządza, to przecież banał.

Wszystko inne to naiwność.

Trzeba mieć silną armię, surowce energetyczne, technologię, wykształconą kadrę, wtedy można mówić, że siedzi się przy stole.

Nie mamy nic z tego, więc przyjęto postawę usłużną wobec silniejszych.

Rozpuszczono armię, zablokowano biurokracją przedsiębiorczość, obniżono standardy w szkolnictwie, mamy pakiet klimatyczny, kupujemy węgiel, więc o co chodzi?

To wszystko nie stało się bez powodu, bez beneficjenta takiej czy innej sytuacji.

Im my jesteśmy słabsi i bardziej bezbronni, tym zyskują na tym inni.

To proste.

Do tego rozbija się narodową konsolidację bo przeszkadza to w procesie pacyfikacji ekonomicznej społeczeństwa.

Pan zadaje pytania, na które doskonale zna odpowiedzi.

Proszę nie pisać że jest inaczej.

747

Nie wciskaj kitu tylko odpowiedz konkretnie.Jaką korzyść ma Tusk i Komorowski sprzedając się obcym mocarstwom?Co z tego mają?

Nie wciskam kitu i dobrze pan o tym wie.

Proszę nie stosować wobec mnie kalki esbeckiej!

Jeden jest premierem, drugi prezydentem i nikt specjalnie nie protestuje z tego powodu, ani w kraju, ani za granicą.

Proszę sobie przypomnieć co działo się, kiedy premierem był J.Kaczyński a prezydentem jego brat.

Proszę przeczytać w książce J.Palikota jakimi metodami D.Tusk walczył z Lechem Kaczyńskim.

Proszę zapytać się J.Palikota, po jaka cholerę tak się wysilało tylu ludzi, cały aparat państwowy, ażeby ośmieszać własnego prezydenta.

Czy nie dziwi pana, że teraz wobec B.Komorowskiego nikt nie czyni żadnych podchodów.

Czy uważa pan że cokolwiek w polityce dzieje się bez powodu?

Może jednak jest coś na rzeczy jeśli dzieje się tak a nie inaczej?

Protestują jedyni ci, którzy wiedzą jaka to gra i o co się toczy.

To gra o naszą suwerenność drogi panie Wojciechu.

Ponawiam prośbę o nie udawanie, że nie wie pan o co w tym chodzi, w przeciwnym razie będę bardzo rozczarowany.

P.S.

Chyba nie sądzi pan, że napiszę że premier czy prezydent odnoszą korzyści materialne za określone "usługi"

Zaraz pęknę ze śmiechu, jeśli tak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.