Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Los szlachetnego generała gówno mnie obchodzi - poradzi sobie nie gorzej niż do tej pory. Tylko co będzie z tymi prywatyzacjami przeprowadzonymi w przestępczy sposób. Uważam,ze jeżeli zostanie to udowodnione - to powinny unieważnione, a podmioty w nie zmieszane obłożone olbrzymimi karami finansowymi na rzeczpaństwa.

Jeśli zarzuty się potwierdzą, to ja będę ciekaw za czyich rządów szlachetny generał stał się tak wpływową osobą, że mógł swobodnie wpływać na prywatyzację majątku narodowego i jakie osoby z ówczesnych rządów mu to umożliwiły.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadek - nie odnoś się do tego co było przed, tylko do tego co bylo po wojnie.

Komuna to wyjątkowo beznadziejny i niewydolny ustrój, czego skutki płacimy do dziś.

Twoje porównanie to pieprzenie i szopenie. Porównaj wskaźniki rozwoju innych państw, po wojnie.

To nie zachód przyjeżdżał pracowac na zmywaku u nas, tylko my u nich.

W 1985 czy 1986 wypłata (taka przecietna) to była równowartość ok 25-30$. Kolega myjący w tym czasie kotły w NY, zarabiał tyle w 3 godziny.

Przypomnij ile się czekało na mieszkanie w śmierdzącym bloku na Ursynowie czy innym zadupiu.

A żywot zakończyła komuna kartkami.

To największe gówno jakie mogło dotknąć człowieka - nie dość, że demoralizowalo (czy się stoi czy sie lezy), to jeszcze niwelowało wybitne jednostki.

ps. Bolszewicy, o ile dobrze pamiętam, doszli do poziomu gospodarczego caratu gdzieś ok.1962 roku.

A nawiasem mówiąc, to życzyłbym sobie takiego rozwoju jak przed wojną, kiedy z niczego, powstawały całe miasta.

Po 123 latach niszczenia wszelkiej substancji narodowej.

Niestety! Ignorujesz fakty, a nienawisc do minionej rzeczywistosci nie pozwala Ci na obiektywny osad!

ot, i cała merytoryczność zawodowego klepacza klawiszy

hmmm...forumowy kolego otrzymałeś pytanie związane z postawioną przez coś takiego jak ty tezą ,że PiS nie reprezentuje prawicy.Oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem natomiast czytam o sobie ciągle te same od lat uwagi.

mamelek nudny jesteś albo durny.Może z wyborem przymiotnika sobie poradzisz.

nudny --- banalny, błahy, mało istotny, mało oryginalny, miałki, nieważny, niewiążący, niezajmujący, nieznaczący, nudny, pobieżny, powierzchowny, przygodny, przyziemny, zdawkowy

durny---absurdalny, bezsensowny, bzdurny, durny, głupi, idiotyczny, niedorzeczny, nonsensowny, kretyński, niepraktyczny

Zbigniew Ziobro nie jest politykiem prawicy.

Nie można być politykiem prawicowym i jednocześnie rozpoczynać samodzielnej kariery politycznej od zdrady i rozbijania innej partii prawicowej.

Oczywiście fakt działań dla dobra państwa trzeba ocenić pozytywnie, ale forma i styl mają również znaczenie.

Donald Tusk jest skrajnie lewicowym politykiem, wprawdzie dobrze ukrytym ale zdecydowanie lewicowym.

Jeśli IIIRP skaże generała, to będzie to akt założycielski nowego rozdania, nowego tworu parapaństwowego, dowolnie nazwanego.

Jeśli zarzuty się potwierdzą, to ja będę ciekaw za czyich rządów szlachetny generał stał się tak wpływową osobą, że mógł swobodnie wpływać na prywatyzację majątku narodowego i jakie osoby z ówczesnych rządów mu to umożliwiły.

Sędzina jeszcze rozgrzana.

filut

Poproś moderację o wykasowanie tego Twojego wpisu, ponieważ tak się nim kompromitujesz, że przymiotniki znane w j. polskim nie są w stanie tego oddać swym szerokim znaczeniem.

Jak to się stało, że dzięki generałowi, wiele osób zostało politykami?

Początki budowy partii władzy Platformy Obywatelskiej są tu najlepszym przykładem.

To generał ją budował, namawiał, dla własnych celów, ale jednak, a nie Tenorzy czy Basiści, czy Cienkopiszczący.

hmmm...forumowy kolego otrzymałeś pytanie związane z postawioną przez coś takiego jak ty tezą ,że PiS nie reprezentuje prawicy.Oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem natomiast czytam o sobie ciągle te same od lat uwagi.

nudny --- banalny, błahy, mało istotny, mało oryginalny, miałki, nieważny, niewiążący, niezajmujący, nieznaczący, nudny, pobieżny, powierzchowny, przygodny, przyziemny, zdawkowy

durny---absurdalny, bezsensowny, bzdurny, durny, głupi, idiotyczny, niedorzeczny, nonsensowny, kretyński, niepraktyczny

Ciekawy wpis.

Ale to broń obosieczna.

Mamel jest po prostu sfrustrowany działaniem Donalda T.

a ja budowalem babilon.. numerek.Przynajmniej tak mi sie zdaje.

i o ile pamietam to niderlandy.

ja to znaczy Panie Mulsie dupa,a jesli żle Pan pamietasz zażyj bilobil forte i nie nudż.Jak myslicie sypnie kogoś Gromosław....czy się sam załatwi w celi??

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rozumiem, że inne państwa wg. Ciebie, po wojnie się nie odbudowywały, nie rozwijały i nie kształciły swoich obywateli?

To porównaj, a nie przed i po wojnie. To do Ciebie nie przemawiają fakty - rozumiem, że jestes admiratorem komuny, ale nie bądź przy tym chociaż śmieszny.

Możesz napisać, że jakiś Rakowski czy inny pastuch dalej byłby pastuchem, tylko o wyższym standarcie życia i zamożności, bo nie stać by go było na opłacenie czesnego i studiów. Zresztą poziom szkolnictwa w PRL to żenada. Branżowe wykształcenie plus obsługa sztućców, choć i to nie zawsze.

Wicie, rozumicie, albo jak Kalisz czy Napieralski - rencom, nogom.

Tfu!

Nie porównuj Rakowskiego do Kalisza czy Napieralskiego! Bo to zupełnie inna klasa polityków. A nazywanie go pastuchem jest całkowicie niestosowane. Znowu ogarnia Cie to niezdrowe uczucie! Przepraszam, a Ty gdzie pobierałeś nauki poza granicami czy w kraju w jakiejś elitarnej szkole przy ambasadzie?

Do mnie przemawiają fakty - pod koniec lat pięćdziesiątych XX wieku mieszkałem blisko Warszawy. Z Najwyższego drzewa przed domem widać było Pałac im. Stalina, a w domu nie było elektryczności, przed wojna też nie było, pierwsza żarówka zapaliła się w moim domu na przełomie lat 50 i 60. Co do dziś doskonale pamietam. Także nawet w pobliżu stolicy jaka taka cywilizacja pojawiła się już po upadku II RP.

wladz

Aplikuj o innowacyjny grant, rozpędziłeś się i nabrałeś prędkości kosmicznej, konieczny jest patent.

Euro 4,5 a zmierza do 4,7.

Jeśli tak to mamy już naruszone progi ostrożnościowe.

Ha?

muls

Witam Pana.

Na jakim stanowisku budował Pan tą konstrukcje?

Ha?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ja to znaczy Panie Mulsie dupa,a jesli żle Pan pamietasz zażyj bilobil forte i nie nudż.Jak myslicie sypnie kogoś Gromosław....czy się sam załatwi w celi??

A może tylko wyjedzie z kraju na zawsze jak inny szpieg Zacharski?!

PS.

A jak wyjdzie za kaucją - to Prokuratura będzie go mogła z wielką czułością w cztery litery cmoknąć - kontakty jakieś mu zostały!

Wpłaci kaucję, pójdzie do TVN24, wyda oświadczenie, że jest niewinny.

Co zrobi TVN, oto jest pytanie, czy udzieli mu swej anteny?

Co zrobią amerykanie?

Zabiorą go do siebie?

Poświęcą na ołtarzu demokracji?

W końcu to żołnierz.

Pytanie o wiele ważniejsze co powie na konferencji Donald T. i Radosław S.

Bronisław K. dał głos do TVN24 i nie powiedział ani słowa wczoraj na ten temat.

.Jak myslicie sypnie kogoś Gromosław....czy się sam załatwi w celi??

a niby kogo ma sypnąć?

"Były szef UOP Gromosław C. ma czas do godz. 18 na wpłacenie poręczenia majątkowego w wysokości miliona złotych - poinformowała prokuratura. Spółdzielnia lobbystów podejrzana o ustawianie prywatyzacji LOT-u i STOEN-u będzie mogła odpowiadać z wolnej stopy pod warunkiem wpłacenia kaucji od 500 tys. do 3 mln zł. "

stary audiofilu być może nie taki stary.W dawnych dobrych czasach zanim obarczono winą wysłuchiwano winnego i czekano na wyrok.

Wszyscy w Polsce są uwikłani w działalność przestępczą.

Polacy wiedzą o korupcji w czasie rozkradania majątku narodowego, a nie donoszą do prokuratury, czym naruszają prawo.

Istnieje zmowa milczenia.

Prezes PiS Jarosław Kaczyński, kiedy mówił wszem i wobec o układzie, który jest fundamentem założycielskim IIIRP był wyśmiewany, teraz kiedy sypie się ten pookrągłostołowy ład, w skutek katastrofy smoleńskiej i kryzysu gospodarczego spowodowanego mafijnymi układami w europie i na świecie, teraz nikt nie ma już złudzeń.

Układ był i jest, oraz będzie, a obywatele mogą się przyglądać, mogą patrzeć, ale to wszystko, co mogą.

Układ boi się wystąpień ulicznych i ograniczyć chce prawo o zgromadzeniach.

Będzie gorąco!

patrz stary jak starzy durnie obawiają się nowego

"Konferencjom prasowym nowej i wywołującej skrajne emocje partii przygląda się szef formacji pilnującej porządku w parlamencie. Takiej obstawy nie mają jednak konferencje innych partii. Komendant Straży Marszałkowskiej Mieczysław Kuras przychodzi ubrany po cywilnemu, z krótkofalówką, staje z tyłu - przygląda się i przysłuchuje. Kancelaria Sejmu boi się, że posłowie Palikota mogą ''wywinąć jakiś numer"?

a niby kogo ma sypnąć?

"Były szef UOP Gromosław C. ma czas do godz. 18 na wpłacenie poręczenia majątkowego w wysokości miliona złotych - poinformowała prokuratura. Spółdzielnia lobbystów podejrzana o ustawianie prywatyzacji LOT-u i STOEN-u będzie mogła odpowiadać z wolnej stopy pod warunkiem wpłacenia kaucji od 500 tys. do 3 mln zł. "

stary audiofilu być może nie taki stary.W dawnych dobrych czasach zanim obarczono winą wysłuchiwano winnego i czekano na wyrok.

Na pewno ma kogo. Wygląda na to, że rozpoczyna się wojna na samych szczytach - albo jakać grupa poczuła się bardzo silana albo.... została wycyckana i się odgrayza.

Pisałem już dawno, że Polacy potrzebują duchowego przebudzenia.

Niestety, niewielu mnie posłuchało.

Pisałem już dawno, że Bóg tak kieruje sprawami, że prawda w dłuższej perspektywie objawia się, pokazuje swoją moc i zwycięża.

Prawda o fundamencie IIIRP jest arcyboleśnie prosta.

Państwo polskie sprywatyzowano, przejęto, wrogo przejęto, pozostawiając obywateli bez majątku narodowego, z ręką w nocniku.

Zabrano obywatelom wolność ekonomiczną, dając względną wolność słowa, przemieszczania się, możliwość drobnego bogacenia się, przy odpowiednim opłacaniu haraczu ojcom założycielom.

Niestety przejęcie struktury informacyjno-medialnej spowodowało na wiele lat dezorientację Polaków.

Stosowane zdobycze nauki socjotechniki, skutecznie wprowadziły chaos poznawczy i spowodowały sztuczne zantagonizowanie sztucznie wytworzonych grup społecznych.

Ostatnim takim sztucznym tworem była grupa tak zwanych osób Młodych Wykształconych z Dużych Miast.

To wykreowana taka formacja spowodowała gehennę rządów beneficjentów demontażu PRL/budowy IIIRP.

Zwycięstwo wyborcze formacji PO jest emanacją wielkiego oszustwa obywateli, dokonanego przez samozwańcze elity, które zostały dopuszczone do firmowania zmian po 1989 roku.

Brak prawdziwej informacji o kulisach powstawania i konstrukcji IIIRP, jest przyczyną obecnego stanu poparcia politycznego i rozkładu tego poparcia na poszczególne partie i stronnictwa.

Ten patologiczny stan rzeczy powoduje powstawanie kolejnych patologi jako efektu wtórnego.

Obecny osobowy kształt rządu aktualnie sprawującego władzę jest tego namacalnym bezpośrednim dowodem.

Ministrowie dobierani na stanowiska bez żadnych kryteriów merytorycznych, mimo częściowych innych wartości i własności, są jawną kpiną z obywateli, którzy oddali głos, w nadziei na profesjonalną walkę z kryzysem, pod nadzorem PO.

Expose Donalda Tuska już spowodowało spadek poparcia dla PO, a to dopiero początek, jak zaczną się kryteria uliczne, tendencja przybierze na sile.

Wtedy stojący za kulisami faktyczni przywódcy, będą musieli podjąć działania konieczne do utrzymania władzy.

Szybko znajdzie się kozioł ofiarny tej sytuacji, może nim być tylko jedna osoba, wszyscy wiedzą kto.

Tak.

To Donald Tusk.

Żegnam.

Na pewno ma kogo. Wygląda na to, że rozpoczyna się wojna na samych szczytach - albo jakać grupa poczuła się bardzo silana albo.... została wycyckana i się odgrayza.

Temat i osoba pobudza wyobraźnię.Z prasowych przecieków jak na razie wygląda na zwykłą łapówkę za otrzymanie kontraktu.

Podobno wypłynęła wraz z oskarżeniem lewicy o lewe konta w Szwajcarii.Pracowano kilka lat nad sprawą i chyba przed postawieniem oskarżenia dokładnie sprawdzono komu i za co.Tak więc nie widzę możliwości do wsypania kogokolwiek.Nawet gdyby prominentni brali łapówki to są na tyle inteligentni ,że nie opowiadają o tym znajomym.

Wszyscy w Polsce są uwikłani w działalność przestępczą. [...]

Czyli ty też. Zrób pierwszy krok i zgłoś się do prokuratora. No i wygrzeb z pończochy jakąś kasę na poręczenie majątkowe. Chociaż - może nie - jak cię zamkną, nareszcie będzie tu trochę spokoju od twojego bełkotu.

argus

Niech pan profesor może zacznie się modlić, na początku nawet może pan to robić nieporadnie, bo nie ma pan z pewnością doświadczenia, ale z czasem pańska modlitwa będzie coraz bardziej doskonała i kompletna, może, na pewno Stwórca zechcę ją wysłuchać i przychyli się do pańskich próśb.

Pisałem już dawno, że Polacy potrzebują duchowego przebudzenia.

Niestety, niewielu mnie posłuchało.

Pisałem już dawno, że Bóg tak kieruje sprawami, że prawda w dłuższej perspektywie objawia się, pokazuje swoją moc i zwycięża.

Prawda o fundamencie IIIRP jest arcyboleśnie prosta.

no nie wiem.Bóg,niewielu mnie posłuchało,prawda...747 czy jesteś oczekiwanym przez starozakonnych mesjaszem tylko stwórca zapomniał ,że również z Polski żydów wygonił a ty forum z gminą żydowską pomyliłeś .

no, odpowiadam: ###

jak zwykle nic nie pojąłeś, teraz poklep coś w ciętej ripoście

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wladz

Tusk zamknął pierwszego esbeka IIIRP RP i masz teraz problem z interpretacją.

Wiem, medialna kariera generała została zakończona, ale wiem że liczy się wyrok sądu, wiem, wyrok sądu IIIRP jest kluczowy, sędziowie niezweryfikowani.

no nie wiem.Bóg,niewielu mnie posłuchało,prawda...747 czy jesteś oczekiwanym przez starozakonnych mesjaszem tylko stwórca zapomniał ,że również z Polski żydów wygonił a ty forum z gminą żydowską pomyliłeś .

Obawiam się że, Bóg dokonuje "przyśpieszenia", szybszego niż Donald T, objawiając prawdę objawioną o IIIRP.

Polska jest bankrutem, ludzie, którzy już to wiedzą próbują się jakoś ratować, ustawiać na nową sytuację, stąd walka pod dywanem.

w ramach akcji zabrał prezydenta i świtę,ciekawe kto i za co łapówki im dawał

Który wariant budżetu Rostowskiego obstawiasz?

2,5 % wzrostu?

0

recesja.

?

podoba mi sie awantura z czempinskim.wzrost udzialu w prywatyzacji stoenu z 28 % na 80 byl zrobiony rekami rzadu millera i kaczmarka i jako taki byl praworzadny.czempinski wział bo doradzał i moge sie zalozyc ze za cwany jest i reszta zeby za cós beknąc.TACY ludzie nie siedza...za przypadkowe błedy.

generalnie zgadzam sie ze numerek jezd bankrutem, skoro cala polska tez.jak takze z tym ze jemu juz nic nie pomoze.jak i tej biednej polsce majacej takich [porabanych obywateli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.