Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A, widzisz Qubric. Może bys tak zaczął czaszkować, zeby wymyślić co zrobić ZAMIAST ZUSu ?

Jaki system można sprobować wprowadzic, zeby za powiedzmy 10 lat byla szansa na normalność(w sensie wysokość oplacanej sklądki miala przełożenie na emeryturę...a nie 500zł płacisz...800dostajesz).

Nie mówię tu o ewidentnych kradzieżach pieniedzy publicznych(emerytury UB) przyklepanych przez postokrągłostolowców, bo ta z kolei banda byla chyba nieprzytomna kiedy je uchwalała.

Chodzi o to jak zapewnić uczciwy system emerytalny dla kazdego platnika składek...

Pozbycie sie przywilejów w tym temacie - wiadomo.

Częsć emerytury bedzie musiala byc wyplacana z budzetu(podatków) - niestety

Można fundusz emerytalny dofinansować z wynajmu ZUSowskich bazylik(zastanawiałeś sie kiedyś po grzyba oni będac w tak padakowatej sytuacji je budują ?)

Troche kasy powinno się w tym funduszu pojawić z odebrania UBectwu ich nienormalnych(zwazywszy na "charakter pracy") uposażeń. Prawo było uchwalone w sposób krzywdzący społeczeństwo i poczucie sprawiedliwości społecznej - należy je zmienić.

Pozdrawiam

jacch

dlatego moj drogi ze wartosc tych zabiegow jest niedoszacowana ,złodziejska wycena kosztow procedur

im wiecej robisz tym większe obciazenie budzetu szpitala uwierzyłbys w taki numer??????

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, mnie tylko interesuje ile NFZ nas kosztuje ?

I jaki to jest procent składek ?

Bo zaraz się okaże, ze wszyscy po drodze między pacjentem a lekarzem są tacy "super profesjonalni i niezbędni", a w praktyce wyjdzie to jak z pomocą ONZ Afryce swego czasu...95% wjebały struktury, a 5% trafiło jako pomoc na miejsce.

Ogólnie sukcesem bym tego nie nazwał.

Pozdrawiam

Walery, nie przejmuj się. Ty też jesteś komuchem...i to jakim !

Mialeś mi podesłać wene w sprawie glosowania...smiało Walery, dawaj nazwiska tych rycerzy :)

kononowicz i co dalej ? To nawet nie w Twoim okręgu :)

Pozdrawiam

tez zadałem takie pytanie ,dostałem odpowiedz poparta statystyka z porownaniem Polski do innych krajów, W Europie i USA jest duzo wiecej szpitali,personelu,chorych ,wizyt itd

Prawda jest jedna im bogatsze społeczenstwo tym większe potrzeby ,najmniej szpitali potrzeba tam gdzie bieda

lancaster

składka zdrowotna to ok 9.25%

z wpłaconej złotówki w system wchodzi 30-40% reszta słodka tajemnica kolejnych rządow

cir, hehehe dobre.

I co powiecie na to stare komuchy ?;)

Długo jeszcze ten PRL będzie tak grabił ?

Walery, taaaa jestem komuch, bo pasuje mi zmienić ta niesprawiedliwość i mówię o tym głośno ?

A większość zastraszonych kurczaczków siedzi po krzakach i patrzy na rzeczywistosć z punktu widzenia swojego 4800 netto na dwóch etatach ?:)

No to niech patrzą dalej...pamiętaj liczy sie kolor koszuli - błękit(zaufanie), albo, zeby chociaż tło na bilbordzie było błękitne. Obowiązkowo kandydat nie moze być z PiS, bo PiS jest fuj. No to kto ?

Kononowicz niby Ci sie podoba, ale warto zmieniac meldunek ? Może jednak warto...już raz zmieniłeś i pełen sukces.

Pozdrawiam

Mam idealnego kandydata dla Was chłopaki...

on zrobi wszystko lepiej od Was

on wie lepiej od Was czego Wam potrzeba

on będzie dla Was jak ojciec

Pozbiera kase wg. uznania, a juz Wy dalej sie nie martwcie na co ona idzie....na pewno dobrze jest pozytkowana !

Walery...., no!:)

Nie przesadzaj, nie przesadzaj...poza tym AntiCable naprawdę niekiepskie - już tylko dla nich warto;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

lancaster 22 Maj 2007, 17:37

"Czasami trzeba mowić lekarzowi na co się jest chorym, jak ma do tego podejsć i jakie ma na to leki zapisać..."

Czyżby? Wracając do domu pośliznąłem się na błocie i ratując sie przed upadkiem fatalnie podparłem się nogą w której cos chrupnęło. Dokuśtykałem na pogotowie. Lekarz przywitał mnie krótkim

- Z czym pan przychodzi?

- Skręciłem nogę w stanie skokowym.

- To po co pan przyszedł?

- Nie rozumiem.

- Po co pan przyszedł skoro sam się pan zdiagnozował?

Na nogę raczył rzucić okiem, wysłał mnie na rentgena, obejrzał zdjęcie i zalecił okładanie obrzęku lodem i zgłoszenie do lekarza w rejonie.

W rejonie lekarz dokładnie obmacał stopę, sprawdził jej ruchomość w stanie skokowym i kolanowym, porównał z druga nogą, obejrzał zdjęcie i zawyrokował, że nastąpiło skręcenie w stawie skokowym wraz z rozerwaniem torebki stawowej. Wsadził nogę pod kolano w gips.

Zapewne piącha albo koperta doprowadziłaby konowała z pogotowia do stanu daleko idącej spolegliwości.

Syn był popchnięty w przedszkolu i podobnież stracił na chwilę przytomność, był senny i wymiotował, więc wezwano żonę. Miał tęgiego guza z tyłu głowy. Poszła z nim do pediatry w przychodni i dostała zalecenie, nie pozwolić dziecku spać do wieczora, obserwować, trzymać na diecie. Jeśli nadal będzie wymiotować zgłosić się na dyżur do szpitala. W trakcie późniejszego wykonywania bilansu 6-latka okazało się, że pani doktor chroniła własną dupę wpisując wtedy w kartę wydanie skierowania na tomografię głowy (sic!).

Z Łonetu, więc chyba cóś jest na rzeczy

Radni o zachowaniu ochrony wycieczek z Izraela

Krakowscy radni wystąpili do prezydenta miasta i małopolskiej policji z oficjalnym wnioskiem o dokładne przyjrzenie się zachowaniu ochrony wycieczek z Izraela.

Do przewodniczącego komisji sprawiedliwości Rady Miasta Krakowa, Jerzego Woźniakiewicza dotarły sygnały o skandalicznym, niezgodnym z prawem zachowaniu służb ochrony wycieczek młodzieży z Izraela.

Ze strony tych funkcjonariuszy dochodziło już wielokrotnie do incydentów zatrzymywania, naruszania nietykalności osobistej, skuwania kajdankami obywateli polskich. Krakowska Rada Miasta będzie wnioskować do prezydenta Jacka Majchrowskiego o przeprowadzenie specjalnej akcji, informującej turystów z Izraela o obowiązującym w Polsce prawie.

Nowy, dokladajac opowiesci - tym razem dalsza rodzina...

facet nie mogł w nocy spać, chodził po pokoju, miał duszności i tak kilka dni.

Poszedł do rejonu....diagnoza: zapalenie oskrzeli.

Dwa dni później miał zawał. Zmarł...(oczywiście zadnego zapalenia oskrzeli nie było)

Sprawa sprzed kilku lat.

dałbym babie konkretną podwyżkę.

Pozdrawiam

Ja wiem, czy się śmiać ?:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

moze lekarzom nalezy placic za efekt wykonanej pracy,za trafne diagnozy?

a nie za same podpisanie listy obecnosci,

no tak,ale podniosa sie glosy ze to taka dziedzina,ze nic nie wiadomo.....hehe

• Redaktorzy

"moze lekarzom nalezy placic za efekt wykonanej pracy,za trafne diagnozy?"

Co do mnie, chętnie, ale koniecznie razem z urzędnikami. Plus potrącenia za nietrafne diagnozy i decyzje. Ale powtarzam: koniecznie urzędnicy też. Zresztą pomysł nienowy, tylko kolejne rządy boją się go jak święconej wody. Temu zresztą rządowi się nie dizwię, przy obecnym trybie obsadzania stanowisk osobami "kompetentnymi politycznie" (to tak jak "piękny inaczej"), konieczność ponoszenia odpowiedzialności finansowej za decyzje skończyłaby na przykład niektóre obiecująco rozwijające się fortuny w Samoobronie.

Ja nie wiem Panowie co to za cackanie się. Ta baba, która postawila tą diagnozę o zapaleniu oskrzeli nawet przed sądem nie stanęła.

Wyobrażacie sobie taki numer, gdyby np. z winy elektryka kogoś prąd okaleczył lub zabił ? Tlumaczyć by sie musiał na pewno, a o wyroku w zasadzie zadecydowałby rzeczoznawca.

Co to k**wa za mafia ?

Dosłownie.

Niech sie konowały kształcą...lekarze z prawdziwego zdarzenia mogą to dlaczego nie oni ?

Pozdrawiam

Nowy2, 22 Maj 2007, 23:38

>Wracając do domu pośliznąłem się na błocie i ratując sie przed upadkiem fatalnie podparłem

>się nogą w której cos chrupnęło. Dokuśtykałem na pogotowie. Lekarz (...) na nogę raczył rzucić okiem,

>wysłał mnie na rentgena, obejrzał zdjęcie i zalecił okładanie obrzęku

>lodem i zgłoszenie do lekarza w rejonie.

>W rejonie lekarz (...)

Ja bardzo przepraszam że zapytuję ale czy jest może tak, że w tym przypadku pacjent był dwa razy leczony, co oznacza że koszty były podwójne?

Tak ten system zdrowotny działa?

W dodatku lekarze (obaj) mają dwa razy tyle roboty i stąd te słynne wielogodzinne dyżury i narzekania na katorżniczą robotę.

Hmmmm.... ktoś musiał nad tym solidnie pomysleć...

Dudivan, to jest ch...., ja jedna sprawe w ZUSie załatwiałem 3 razy. Za kazdym razem kiedy sklądałem pismo ono ginęło i za kazdym razem kiesy wchodziłem do tego samego pokoju z wyjaśnieniami(i nowym pismem) ci kosmici jedli pączki !:)

Oni się chyba przez pączkowanie rozmnażają ?

A to już wiem gdzie leci te 60-70% naszej składki zdrowotnej...tłusty czwartek cały rok.

Pozdrawiam

lancaster, 23 Maj 2007, 10:51

>za kazdym razem kiesy wchodziłem do tego samego pokoju z

>wyjaśnieniami(i nowym pismem) ci kosmici jedli pączki !:)

Inaczej byś gadał gdybyś był cukiernikiem (pobliskim)!

Ty wrogu wolnego rynku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Redaktorzy

"... za kazdym razem kiedy wchodziłem do tego samego pokoju z wyjaśnieniami (i nowym pismem), ci kosmici jedli pączki !:)

Oni się chyba przez pączkowanie rozmnażają ?"

Gratuluję, jak dla mnie tekst miesiąca!

Czepiasz się, Lan i tyle. Jakoś rozmnażać się przecież trzeba a z drugiej strony powaga urzędu zobowiązuje.

Wolałbyś wchodząc zastać obrazek typu: biurko, na biurku leży stażystka, na stażystce leży i drga - referent?

Pączki to rozsądny kompromis!

Gość

(Konto usunięte)

...Prawda jest jedna im bogatsze społeczenstwo tym większe potrzeby ,najmniej szpitali potrzeba tam gdzie bieda...

W biednych krajach to ich dopiero potrzeba , jak widac ilośc nie idzie w parze z potrzebami.

Prawda jest taka , że w usa ten kartel lekarski to samonapędzajaca sie machina do robienia pieniędzy, w tym konkretnyum temacie to ja bym ich za przykład nie brał , predzej jako przykład zwyrodnienia idei jaką powinna być opieka medyczna.

Ja sie nie już dziwię, ze elektorat PO ma problemy z tożsamoscia, skoro nawet politycy tej partii je mają...

"jak widać na załączonych obrazkach z przodu SLD, z tyłu gej, a całościowo PO" :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-3044-100001417 1179931074_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe kiedy tego sprawy będzie załatwiał oddział GROM lub komandosi z marynarki.

Nie ma to jak łatwe "pablisiti".

Ukryta Zawartość

GW środa 23 maja 2007

"Putin złapany w europułapkę"

Konrad Szymański (poseł PiS w parlamencie Europejskim)

"... Pułapka Putina polega na tym, że rozwinął on zachodni front, nie spodziewając się, że rozszerzenie UE jest realnym przesunięciem geopolitycznej granicy na wschód. Przez długi czas był utrzymywany przez wielu zachodnich polityków w przekonaniu, że można uprawiać jednocześnie politykę szlachetnych deklaracji oraz brudnych interesów z głównymi państwami UE.

Dziś jednak okazało się, że przestało to być takie proste. Przywódcy Unii są obecnie ograniczeni nie tylko przez kraje Europy Środkowej, ale także przez własną opinię publiczną, która źle znosi polityczne mordy i duszenie demokracji. Zmiana władzy w głównych stolicach europejskich tylko wzmaga tę przemianę. Putin właśnie się dowiaduje, że strategiczne relacje z Unią są możliwe, ale trzeba zapłacić dużo wyższą cenę.

Z perspektywy czasu będzie oczywiste, że momentem przełomowym, zapalnikiem i katalizatorem tych zmian było polskie weto zgłoszone do mandatu negocjacyjnego nowej umowy UE – Rosja. Nie widzę tu żadnych "emocjonalnych reakcji", które rzekomo mają "angażować nasz cały potencjał dyplomatyczno-polityczny"

Polska polityka wobec Rosji dziś realizowana racjonalnymi, głównie międzynarodowymi środkami. Bardzo umiejętnie wykorzystuje moment przełomu i koniunktury, jaka otworzyła się na skutek błędów lekkomyślnej polityki rosyjskiej wobec regionu oraz całej UE. Jesteśmy tylko jednym z aktorów, ale swój potencjał zaangażowaliśmy nie tylko po właściwej, ale i, wszystko wskazuje, zwycięskiej stronie tego sporu."

Jak tam samopoczucie panie Ciosek? Czyżby "Ptaszki w klatce" na abarot'?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.