Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax

Tak PiS to rzeczywiście partia prounijna!Strategia jest prosta.Kaczyści i Ziobrzyści zorientowali się nagle,że Polsce grozi sukces organizacyjny związany z Euro.A to byłoby nie do pomyślenia bo wg. ich doktryny im gorzej w Polsce tym dla nich lepiej.Zrobią więc teraz wszystko aby doszło do bojkotu.Podłączyli sie do głosu unijnych hipokrytów,którym np. w czasie igrzysk w Pekinie chiński zamordyzm nie przeszkadzał.

Tak więc nie rób z siebie kolejnego hipokryty co to niby nie wie o co chodzi w relacjach PiS Unia.Zasada jest prosta im gorzej dla Polski tym lepiej dla Prezia!

orientowali się nagle,że Polsce grozi sukces organizacyjny związany z Euro.

Sukces na miarę Iwaszczukiewicza, taaaa wielki sukces- zaraz gospodarka prężnie się podzwignie od kopania piłki. Smuda powinien prezydentem zostać- ale szajba. Piłka zdecydowanie źle działa na myślnie.

Wojciechu

Widzę, że nie zauważasz ironi i wzystko traktujesz szablonowo. Trudno.

Polsce grozi sukces organizacyjny związany z Euro

Myśłałem, że masz większy szacunek dla siebie ;)

Sukces organizacyjny (jeśli takowy będzie), nie będzie zasługą "POlski" tylko przypadku i szczęścia, że nic sie nie wydarzy negatywnego poza nie wyjściem drużyny narodowej z grupy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zapowiadaja się fajne mistrzostwa i niektórzy politycy chcieliby je koniecznie popsuć.A niech sobie bojkotują!Mogą nie przyjeżdzać.

Pisząc o sukcesie miałem na myśli oczywiście ten organizacyjny a nie sportowy( ten jest mocno niepewny).Na czym opieram optymizm?Na tym,że pomimo kiepskich dróg mamy fajne stadiony,gościnnych ludzi,miłą atmosferę.Polska się podoba przyjezdnym,może nawet bardziej niż autochtonom.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

PiS w ten sposób chce po prostu podkreślić swoją odmienność od PO. Dla mnie jest to i śmieszno-głupie, gdyż kojarzy się z kadrami z "Samych Swoich" - głosowanie 3 x NIE! w wykonaniu Pawlaka, i jednocześnie obłudne - jeżeli przywoła się tragiczny finał wrabiania B.Blidy, później oczyszczonej z zarzutów.

Wyjątkowo obłudna jest Unia Europejska. W sprawie tej ostatniej nie wydała z siebie żadnego dźwięku. Natomiast w sprawie Pięknej Julii... chór obłudników! Jeżeli weźmiemy na przykład taka Gruzję, postępowanie Albańczyków w Kosowie, czy tendencyjne jednostronne traktowanie zbrodni w Bośni i Hercegowinie i inne przykłady, o których już pisałem.

Do tego politycy państwowi i unijni bojkotują, ale państwa i Unia jako całość nie! Skąd ten dualizm? Tak postępuje neokolonializm -mając byle jaki pretekst tłamsi się niepodległe państwo.

Wielki sukces organizacyjny przed nami? Być może i oby tak było! Bo na pewno będzie finansowa klapa. Doprawdy kosztowne to będzie sukces sportowy - miliardy złotych wydane na zbyteczne stadiony generujące straty - za możliwość rozegrania trzech meczów w grupie. Jedno jest pewne POrażka rządu z EURO2012 zostanie cudownie zamieniona w kolejny medialny sukces. Także o sukces nie trzeba się martwić. On być musi.

dziadekwłodek

Coś mi sie widzi,że nie lubisz kopanej?Nie widzę powodu aby w miastach typu Gdańsk,Poznań,Wrocław czy Kraków nie przychodziło na mecze po 30-40 tys. widzów.Nie mówiąc o imprezach typu koncerty,widowiska,imprezy masowe.A wyremontowane dworce lotnicze czy kolejowe też raczej po Euro nie odjadą.Panowie!Straszni z Was ponuracy!Będzie fajna impreza!

Ja widzę jedno rozwiązanie. Niektórzy domyślają się jakie. TOTAL CHANGE.

Dla zainteresowanych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Coś mi sie widzi,że nie lubisz kopanej?Nie widzę powodu aby w miastach typu Gdańsk,Poznań,Wrocław czy Kraków nie przychodziło na mecze po 30-40 tys. widzów.Nie mówiąc o imprezach typu koncerty,widowiska,imprezy masowe.A wyremontowane dworce lotnicze czy kolejowe też raczej po Euro nie odjadą.Panowie!Straszni z Was ponuracy!Będzie fajna impreza!

Lubię i to bardzo! Niestety czytam też, co dzieje się ze wszystkimi stadionami wybudowanymi na te imprezę!

->Iwaszczukiewicz

Szczerze mowiąc w moim mieście nie powstają stadiony tylko właśnie kościoły- jest mi to obojętne. Tym bardziej że w tym kraju kondycja katolicyzmu ma się wiele lepiej niż kondycja żałosnego futbolu. To mi wystarczy i jestem z tego zadowolony.

Natomiast wolałbym aby zamiast igrzysk pomyslano o chlebie- o wskaźnikach gospodarczych.

Będą odnośnie stadionów wymyślane nowe imprezy bez rywalizacji między sobą. Ciekawe czy padną tu jakieś interesujące bez przykłady?

->Iwaszczukiewicz

Szczerze mowiąc w moim mieście nie powstają stadiony tylko właśnie kościoły- jest mi to obojętne. Tym bardziej że w tym kraju kondycja katolicyzmu ma się wiele lepiej niż kondycja żałosnego futbolu.

I to się skończy.

dziadekwłodek

Ty widzisz szklankę do połowy pustą ja do połowy pełną.Jeżeli nawet były jakieś nadużycia czy niedociągnięcia to to jest powód aby nic nie budować?To przestańmy w ogóle budować.Mamy wadliwą ustawę o zamówieniach publicznych i przetargach i to trzeba zmieniać.Ale to nie zwalnia nas od potrzeby budowania bo takie są wymagania czasu.Potrzeba nam autostrad,dróg ekspresowych,obwodnic,centrów konferencyjno-kongresowych itp.

I zawsze podniosą się głosy,że to niepotrzebne,że nas na to nie stać.Idąc tym tropem rozumowania skazujemy się w Polsce na wieczne dziadostwo.

rysiu

Akurat igrzyska to nam ciągle funduje twój ukochany KK pod przywództwem Ojca Dyrektora w sojuszu z PiSem pod hasłami walki o wolne media.To są prawdziwe igrzyska.

Arton nie skonczy sie szybciej [budowanie kosciolow] niz budowanie stadionów. A kościołów jest wystarczająco duzo, na razie przyrost naturalny u nas nie jest dodatni. U mnie buduje sie koscioly nie stadiony- dla mnie licza sie fakty a nie twoje chciejskie prognozy- myslenie zyczeniowe, mogące- wg definicji- byc objawej schizy i beznadziei.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rysiu

i jeszcze jedno Twierdzisz,że 90% Polaków to katolicy no to kto siedzi na tych stadionach?A ile pięknych mszy można by na nich odprawić!

Kościołów jest o wiele więcej niz stadionow, dla nas katolików wystarczy. Nawet gdyby nas było 105%. A i tak wciąż buduje sie nowe kościoły. I to bardzo sute, np Swiatynia Opatrznosci Bozej- panstwo katolickie szczodrze to dotuje.

:-D

Cieszę się , że się przekonamy o tym czy 95% społeczeństwie katolików po wprowadzeniu dobrowolnego 0,3% podatku. zadowoli Kościół. Cieszę się , że ta instytucja przestanie istnieć.

Kościołów jest o wiele więcej niz stadionow, dla nas katolików wystarczy. Nawet gdyby nas było 105%. A i tak wciąż buduje sie nowe kościoły. I to bardzo sute, np Swiatynia Opatrznosci Bozej- panstwo katolickie szczodrze to dotuje.

Suto to było, ale się usrało!Ty nadal siedzisz w baśniach z mchu i paproci...

Nie wiedzialem ze zajmujesz sie wrozbiarstwem- w gruncie rzeczy to ty uprawiasz gusla zalosnego myslenia zyczeniowego. Jak na razie nie wprowadzono nowego podatku a kosciół trwa w bardzo dobrej kondycji. Komuna tez twierdzila ze przestanie istniec a jakos wrecz przeciwnie- koscioly nabite. Przetrwaly wszystkie zabory i rozne ustroje.

Jak na razie tylko Malta ma silniejszy katolicyzm od Polski na tym kontynencie- jest dobrze, my katolicy jestesmy u siebie i to panstwo wspiera nasz kosciół a nie takich jak ty czy Palikot pajaców.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Ty widzisz szklankę do połowy pustą ja do połowy pełną.Jeżeli nawet były jakieś nadużycia czy niedociągnięcia to to jest powód aby nic nie budować?To przestańmy w ogóle budować.Mamy wadliwą ustawę o zamówieniach publicznych i przetargach i to trzeba zmieniać.Ale to nie zwalnia nas od potrzeby budowania bo takie są wymagania czasu.Potrzeba nam autostrad,dróg ekspresowych,obwodnic,centrów konferencyjno-kongresowych itp.

I zawsze podniosą się głosy,że to niepotrzebne,że nas na to nie stać.Idąc tym tropem rozumowania skazujemy się w Polsce na wieczne dziadostwo.

(...)

Nie mamy przestać budować, tylko budować sensownie. Po co w Warszawie dwa duże stadiony piłkarskie - z tego jeden niekompletnie przystosowany do polskich wymagań?

Skoro w takim Londynie na przykład... , ale u nas Legia i Polonia na jednym stadionie...

Palikot i PO mieli czas , aby różne ustawy POprawić - zamiast przyjaznego wyszło nieudolne państwo! A autostrad u nas nabudował Tuskorząd przed EURO... , chyba przez to, że mieli ściągnąć Chińczyków do roboty, a ściągnęli tych od łatwego zarobku.

Czy same tylko super nowoczesne centra konferencyjno-kongresowe wpłyną na to,że będą chcieli z nami rozmawiać jak równy z równy zagraniczni partnerzy albo rozmowy rządu z opozycja czy partnerami społecznymi będą odbywały się na innym poziomie? Od dawna wiadomo, że najważniejsze i najefektywniejsze rozmowy toczą się w zaciszu i na uboczu. Trzeba tylko umieć dyskutować.

Jak widzę, szklaneczkę wypełniona do połowy to zawsze zastanawiam się jak mi będzie smakowała...

Suto to było, ale się usrało!Ty nadal siedzisz w baśniach z mchu i paproci...

Ja siedze w kosciele, w realu katolickim. Widze ile ludzi chodzi do kosciola, widze bogate plebanie koscioly i kler.

Widze ze buduje sie koscioly nie stadiony.

Jest full wypas :-D

Nie wiedzialem ze zajmujesz sie wrozbiarstwem- w gruncie rzeczy to ty uprawiasz gusla zalosnego myslenia zyczeniowego. Jak na razie nie wprowadzono nowego podatku a kosciół trwa w bardzo dobrej kondycji. Komuna tez twierdzila ze przestanie istniec a jakos wrecz przeciwnie- koscioly nabite. Przetrwaly wszystkie zabory i rozne ustroje.

Jak na razie tylko Malta ma silniejszy katolicyzm od Polski na tym kontynencie- jest dobrze, my katolicy jestesmy u siebie i to panstwo wspiera nasz kosciół a nie takich jak ty czy Palikot pajaców.

Tysiąc lat

Wiary w cud

Biedny kraj

Tępy lud

Ja siedze w kosciele, w realu katolickim. Widze ile ludzi chodzi do kosciola, widze bogate plebanie koscioly i kler.

Popatrz sobie bo niedługo proboszczów zobaczysz śmigajacych na rowerkach i to będzie dobre dla ich zdrowia.

dziadekwłodek

Wiesz ile stadionów jest w Londynie?Kilkanaście.

Centra konferencyjno-kongresowe nie są dla polityków ale dla profesjonalistów.W Warszawie takiego nie ma i np. doroczny kongres Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego ( 5-6 tys. uczestników) odbywa sie albo we Wrocławiu albo w Poznaniu.A czemu to do Warszawy nie mogłoby przyjechać 10 tys. lekarzy z całej Europy na konges i zostawić w tym mieście kilka milonów Euro?Mogłoby to dotyczyć również inżynierów,ekologów czy cybernetyków.Z tego powodu Warszawa ewidentnie traci!

rysiu cokolwiek innego widzisz, mocno ograniczony twój świat.

Tysiąc lat

Wiary w cud

Biedny kraj

Tępy lud

Popatrz sobie bo niedługo proboszczów zobaczysz śmigajacych na rowerkach i to będzie dobre dla ich zdrowia.

Widzialem juz bardzo dawno ksiezy na rowerach- dla sportu. "Tępy lud, biedny kraj"? Nie odpowiada to won.

Następna wróżka bidnego negatywnego myslenia zyczeniowego- chcialbys biedy i ateizmu ale jakos twoje marzenia od stuleci się spelnic nie mogą. Nawet SLD przymila sie kosciolowi, bo czuje jego sile i autorytet.

Zdecyduj sie- Maybachy czy rowery, ustal sobie jakąś stałą wersję.

Rysiu bierz się za robienie krzyży na Euro bedzie co pokazać światu!

rysiu cokolwiek innego widzisz, mocno ograniczony twój świat.

Z klapkami na oczach niewiele się widzi...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.