Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek

Spróbuj pomyśleć racjonalnie a nie emocjonalnie.O przedterminowych wyborach może zadecydować tylko większość w parlamencie.Pokaż mi taką większość?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Spróbuj pomyśleć racjonalnie a nie emocjonalnie.O przedterminowych wyborach może zadecydować tylko większość w parlamencie.Pokaż mi taką większość?

Myślę. Od dawna pojawiają się tezy, ze Tusk i PO wypalili się kompletnie. Czekają tylko na stosowny moment. Tusk też wiąże nowe rozdanie z końcem - wynikiem EURO. Po mistrzostwach ma być kolejne jego ekspoze. Równie dobrze może to być dymisja.

dziadekwłodek

Czyli twierdzisz,że Tusk poda się do dymisji i rozpisze wybory?Jak genialny Jarosław K.?

Czemu miałby to robić?Przecież to absurd!

Na jesieni będzie rekonstrukcja rządu i tyle.Żadnych wyborów nie będzie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Czyli twierdzisz,że Tusk poda się do dymisji i rozpisze wybory?Jak genialny Jarosław K.?

Czemu miałby to robić?Przecież to absurd!

Na jesieni będzie rekonstrukcja rządu i tyle.Żadnych wyborów nie będzie.

Sposób rządzenia krajem w wykonaniu tego rządu to jeden wielki absurd! Więc nie wykluczałbym niczego.

dziadekwłodek

Ja się Ciebie nie pytam o ocenę tego rządu( którą znam) ale o to czemu to Tusk mając większość w Sejmie miałby decydować się na przedterminowe wybory?Przecież nie jest idiotą!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Już pisałem jest wypalony, PO się wewnętrznie spolaryzuje, będzie kres jego przywództwa, może coś załatwi mu droga Angela w UE. Powody mogą być te lub znajdą się następne.

dziadekwłodek

Owszem Tusk i PO są zmęczeni ale nie na tyle aby bez sensu oddać władzę.To Twoje projekcje wyobrazni.Dokończą kadencję spokojnie.A Angela teraz mniej może.Co do Tuska to myślę,że bardziej interesowałaby go funkcja prezydenta po zakończeniu kadencji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Owszem Tusk i PO są zmęczeni ale nie na tyle aby bez sensu oddać władzę.To Twoje projekcje wyobrazni.Dokończą kadencję spokojnie.A Angela teraz mniej może.Co do Tuska to myślę,że bardziej interesowałaby go funkcja prezydenta po zakończeniu kadencji.

Jako kandydat na prezydenta Tusk nie ma szans. Polegnie w wewnątrzpartyjnym pojedynku z Komorowskim. Angela jeszcze trochę jednak może, a Tusk jest jej potrzebny do rozgrywki z Hollandem. A do tego Tusk widział metamorfozę ocen Buzka.

a Merkel potrzebna Tuskowi do rozgrywki również z Hollandem i wielu wielu innymi rządzącymi..Choć śledząc twoje wpisy można mieć wrażenie , że polakami łatwo manipulować i twój wpis ma uzasadnienie , które sobą potwierdzasz

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Twój wpis jest za to bardzo osobisty. Zadajesz sobie wiele trudu, aby analizować moje wpisy. Napisz może sam coś sensownego, zamiast ciągle prezentować swój "nieobojętny stan emocjonalny".

Twój wpis jest za to bardzo osobisty. Zadajesz sobie wiele trudu, aby analizować moje wpisy. Napisz może sam coś sensownego, zamiast ciągle prezentować swój "nieobojętny stan emocjonalny".

A co to ma wspólnego z tezami z twoich wpisów ? Tusk bezwiednie jest wykorzystywany przez Merkel a Polska nigdy tak nie upadła.Są tam jakieś fakty ?

Taktyka PO i jego fanów - także na tym forum - polega na posługiwaniu sie PiS-em w atakowaniu innych.

Bywa, że idiotami bez posługiwania się PiSem bo z własnych szeregów.

dziadekwlodek

Trochę przesadziłeś, nie sądzę by Tusk robiłby to na kolanach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Poza tym nie wydaje mi się, aby wladz zniepisał po moim tekście i żebyś musiał wspierać go swoim intelektem.

Bardzo dobrze Ci się "nie wydaje". Nie muszę. Mam ochotę, kiedy widzę takie puste pierdoły.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jedyny fakt to ślepa nienawiść do Tuska , czasami jak rozdrażniony pies

Mylisz się zupełnie jestem wręcz zimno spokojny i nie ma we mnie nic z Niesiołowskiego! Za to Ty z coraz większym niemal stachanowskim zapałem stajesz się cenzorem moich wpisów i do tego jeszcze moralistą.

Bardzo dobrze Ci się "nie wydaje". Nie muszę. Mam ochotę, kiedy widzę takie puste pierdoły.

Poczytaj swoje są pełne, aż po brzegi.... Różne zachowania określane są teraz jako normalne - Twoje do takich zaliczam - tzn. różnych.

Myślę. Od dawna pojawiają się tezy, ze Tusk i PO wypalili się kompletnie.

Pojawiają się tezy. Świetne. Teraz znajdź dziadku źródło tych tez. I wtedy uzyskasz odpowiedź o co tutaj biega.

Pan Pospieszalski mistrzem "pojawiających się tez". Na początku programu produkuje jakąś tezę, a później jest w programie dyskusja nad tą tezą, która cudownym sposobem staje się nagle niepodważalną prawdą, niczym twierdzenie o stałej grawitacyjnej.

Ja wcześniej słyszałem tezy (nazywane prawdą Smoleńską) o mgle, o strzałach, o siedmiu wybuchach.

I co z tego? Mam reagować na wszystkie "pojawiające się tezy"?

Ludzie, myślcie. Chociaż trochę - to nie boli.

Mylisz się zupełnie jestem wręcz zimno spokojny i nie ma we mnie nic z Niesiołowskiego! Za to Ty z coraz większym niemal stachanowskim zapałem stajesz się cenzorem moich wpisów i do tego jeszcze moralistą.

Poczytaj swoje są pełne, aż po brzegi.... Różne zachowania określane są teraz jako normalne - Twoje do takich zaliczam - tzn. różnych.

pier**lisz i jest to jedyna treść twoich wpisów

i dalej wypisuj chore tezy tylko nie miej pretensji gdy kogoś trafi szlak i zastanowi skąd podobne jołopy się biorą

P.S.

próbowałem wyciągnąć potwierdzenie twoich tez a tylko o sobie przeczytałem

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pojawiają się tezy. Świetne. Teraz znajdź dziadku źródło tych tez. I wtedy uzyskasz odpowiedź o co tutaj biega.

Pan Pospieszalski mistrzem "pojawiających się tez". Na początku programu produkuje jakąś tezę, a później jest w programie dyskusja nad tą tezą, która cudownym sposobem staje się nagle niepodważalną prawdą, niczym twierdzenie o stałej grawitacyjnej.

Ja wcześniej słyszałem tezy (nazywane prawdą Smoleńską) o mgle, o strzałach, o siedmiu wybuchach.

I co z tego? Mam reagować na wszystkie "pojawiające się tezy"?

Ludzie, myślcie. Chociaż trochę - to nie boli.

Gdybyś myślał - to nie napisałbyś tego. O wypaleniu się tuskowego rządu słyszał od innych niż wymieniony przez Ciebie Pan. Wystarczy poczytać "GW" i posłuchać TokFM, aby wiedzieć, kto jest autorem tych manipulacji.

Twój przykład z "prawdą Smoleńską" dobrze ilustruje niekompetencję rządu i Tuska osobiście. Ból zacznij więc zwalczać od soebie.

Ale niektórych przerasta.

Niektórzy myślą, że myślą - najlepiej w świecie, a przede wszystkim tak w ogóle.

pier**lisz i jest to jedyna treść twoich wpisów

i dalej wypisuj chore tezy tylko nie miej pretensji gdy kogoś trafi szlak i zastanowi skąd podobne jołopy się biorą

P.S.

próbowałem wyciągnąć potwierdzenie twoich tez a tylko o sobie przeczytałem

Twoja reakcja dobitnie pokazuje, kto ma rację. Skoro tak cie denerwują moje wpisy to ich po prostu nie czytaj.

więc gazeta ma wpływ na twoje wnioski. Nie tak dawno bardzo przeszkadzała swoim uwielbieniem PO..... sprzeczność.Jak powieje tak piszesz , zero myślenia tylko klepanie bazarowych schematów . Nuda

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pustosłowie. Podaj jakieś konkrety - np. autorskie osiągnięcia PO w rządzeniu krajem - 15..., 10..., 5. Parę ci podpowiem: rządzenie poprzez PR, kreatywna księgowość, hasła na wiatr, ciecie kosztów i likwidacja!

reforma emerytur , nareszcie ktoś się odważył, w czasie kryzysowej nagonki nie skorzystał z rad opozycji i wielu ekonomistów o zaciągnięciu kolejnej pożyczki a tak ogólnie wszystkie rządzące ekipy odpowiadają za obecny stan.Mogło być gorzej (Węgry,Grecja,Hiszpania itd...) jak również lepiej.

Nie raz pisałem , że najważniejsze dla mnie są zmiany mentalne.Żeby ktoś taki jak ty pomyślał , poczytał a nie pieprzył bazarowe schematy jak Tusk kraj rozwala

Tak więc tylko ja mogę narzekać , że kołtuństwa przybywa zamiast ubywać

Gdybyś myślał - to nie napisałbyś tego. O wypaleniu się tuskowego rządu słyszał od innych niż wymieniony przez Ciebie Pan. Wystarczy poczytać "GW" i posłuchać TokFM, aby wiedzieć, kto jest autorem tych manipulacji.

Twój przykład z "prawdą Smoleńską" dobrze ilustruje niekompetencję rządu i Tuska osobiście. Ból zacznij więc zwalczać od siebie.

Niektórzy myślą, że myślą - najlepiej w świecie, a przede wszystkim tak w ogóle.

Twoja reakcja dobitnie pokazuje, kto ma rację. Skoro tak cie denerwują moje wpisy to ich po prostu nie czytaj.

Jeśli te tezy wysupłałeś z mediów (nieważne jakich) to tak jakbyś jechał na metaamfetaminie.

Kontakt z rzeczywistością masz podobny. Jesteś naprawdę zabawny...

Jeśli dla Ciebie jest przede wszystkim ważne, kto ma rację to dobitnie pokazuje, że nie masz nic wartościowego do powiedzenia. Tym bardziej w tak subiektywnym temacie jak polityka.

Zapamiętaj sobie dziadku: ludzkie postrzeganie jest warunkowe, nie definitywne. Więc jeśli wierzysz w politycznych świętych mikołajów nie mam żadnych możliwości, żeby Ci udowodnić, że to co tutaj piszesz to są cholerne brednie.

Na tym m.in. polega demokracja. Dla głupków też jest w niej miejsce.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

reforma emerytur , nareszcie ktoś się odważył, w czasie kryzysowej nagonki nie skorzystał z rad opozycji i wielu ekonomistów o zaciągnięciu kolejnej pożyczki a tak ogólnie wszystkie rządzące ekipy odpowiadają za obecny stan.Mogło być gorzej (Węgry,Grecja,Hiszpania itd...) jak również lepiej.

Nie raz pisałem , że najważniejsze dla mnie są zmiany mentalne.Żeby ktoś taki jak ty pomyślał , poczytał a nie pieprzył bazarowe schematy jak Tusk kraj rozwala

Tak więc tylko ja mogę narzekać , że kołtuństwa przybywa zamiast ubywać

Rzeczywiście twarde konkrety - szczególnie te w sferze mentalnej - z tą sztandarową reformę nie reformą emerytalną.

Jeśli te tezy wysupłałeś z mediów (nieważne jakich) to tak jakbyś jechał na metaamfetaminie.

Kontakt z rzeczywistością masz podobny. Jesteś naprawdę zabawny...

Jeśli dla Ciebie jest przede wszystkim ważne, kto ma rację to dobitnie pokazuje, że nie masz nic wartościowego do powiedzenia. Tym bardziej w tak subiektywnym temacie jak polityka.

Zapamiętaj sobie dziadku: ludzkie postrzeganie jest warunkowe, nie definitywne. Więc jeśli wierzysz w politycznych świętych mikołajów nie mam żadnych możliwości, żeby Ci udowodnić, że to co tutaj piszesz to są cholerne brednie.

Na tym m.in. polega demokracja. Dla głupków też jest w niej miejsce.

Właśnie widać jaki ty masz kontakt z rzeczywistością. I ciesz się, że dzięki demokracji możesz znaleźć właściwe dla siebie miejsce.

a tak poza złym Tuskiem i powyższymi poszczekiwaniami masz coś do napisania, jakąś analizę opartą o obadania stanu gospodarki, swobód, korupcji itd. Czy mam twoje brednie za prawdę objawioną uznać ?

Mnie niepokoją podobne sygnały

Straż miejska prawie jak policja. Od dziś mogą dużo więcej

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To blade - bardzo śmieszne - szczególnie "analiza oparta o obadania stanu gospodarki (...) itd"

To tłuste - Tusk już się wypowiedział w tej sprawie? Bo na razie jest to życzenie własne samorządów.

Właśnie widać jaki ty masz kontakt z rzeczywistością. I ciesz się, że dzięki demokracji możesz znaleźć właściwe dla siebie miejsce.

Tusk może jednego dnia powiedzieć/ zrobić coś sensownego, a następnego dnia walnąć głupotę. Podobnie Kaczyński. - Tak ja to widzę.

Tusk to samo zło. Kaczyński to jedyny sprawiedliwy, nieomylny, samotny szeryf - on naród z niewoli uratuje. - Tak ty to widzisz.

To blade - bardzo śmieszne - szczególnie "analiza oparta o obadania stanu gospodarki (...) itd"

To tłuste - Tusk już się wypowiedział w tej sprawie? Bo na razie jest to życzenie własne samorządów.

mocny jesteś lecz bełkot jeszcze większy

na datę spójrz

" 21 marca 2012, 08:18

Od jutra kierowca, który naruszy przepisy ruchu drogowego, zostanie zatrzymany do kontroli nie tylko przez strażnika miejskiego, który stoi przy krawędzi jezdni. Polecenie zatrzymania pojazdu wyda także funkcjonariusz, który jadąc służbowym autem, zauważy, że ktoś łamie prawo. Wynika to z nowelizacji rozporządzenia w sprawie kontroli ruchu drogowego, którą przygotowało Ministerstwo Spraw Wewnętrznych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.