Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie każdy znalazł swoje miejsce.

Roman za to pójdzie 14-tego bo już nie młody.

Prezydent pójdzie odsłonić o 09:00 pomnik ku czci teleranka.

Donald prześpi jak zwykle beztrosko.

Na zachodzie od KRM-u bez zmian.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Demokracja a komunizm

Podstawową różnicą między demokracją a komunizmem jest to , że w socjaliźmie ciągle rządzi jedna i ta sama komunistyczna banda , a w demokracji na zmianę rządzą 2 albo 3 komunistyczne bandy, które zmieniają się co 4 albo 5 lat.

Piotr

Podstawową różnicą między demokracją a komunizmem jest to , że w socjaliźmie

Zamieniłeś komunizm na socjalizm, fakt jest to mniejsza różnica niż między demokracją a demokracją urojoną (vide fałszywy liberalizm).

Zamieniłeś komunizm na socjalizm, fakt jest to mniejsza różnica niż między demokracją a demokracją urojoną (vide fałszywy liberalizm).

Nic nie zamieniłem , jestem apolityczny i nie wierzę w żaden komunizm , socjalizm , demokrację i kapitalizm - wszystkie te ustroje łączy jedna wspólna cecha : WYZYSK !

Ale skoro większość Polaków uważa , że ma rację – jedzmy gówno. Miliony much nie mogą się mylić!

Piotr

jestem apolityczny

;)

Wypowiadając się w tym względzie tracisz apolityczność. To jest złudne, utopia. Nawet "sobie państwo" jest skażone polityką.

ma rację – jedzmy gówno. Miliony much nie mogą się mylić!

Nie wiem, czy alternatywą jest jeść własne.

Proponujesz monarchię?

Nie , też w nią nie wierzę !

;)

Wypowiadając się w tym względzie tracisz apolityczność. To jest złudne, utopia. Nawet "sobie państwo" jest skażone polityką.

Nie wiem, czy alternatywą jest jeść własne.

Masz rację , dlatego bardzo rzadko tu zaglądam .

Piotr

Nie nie chodzi mi o Twoją osobę lecz...nie wierzę w takie deklaracje, jak apolityczność totalna.

Nie nie chodzi mi o Twoją osobę lecz...nie wierzę w takie deklaracje, jak apolityczność totalna.

Dlaczego ?

Jasne, komuch z ojca na syna, tyle że koronowany;)

A zatem co proponujesz oprócz narzekań?

Może rewolucję , tyle że za każdą rewoltę najwyższą cenę płacą zwykli ludzie i to też nie jest rozwiązanie , poza tym jak historia pokazuje , ciemiężeni z czasem sami zaczynają ciemiężyć i tak historia wszelakich ustrojów kołem się toczy .. Trudno jest mi panie Filut wskazać odpowiedni kierunek , ponieważ problemem każdej władzy jest ograniczony w taki czy inny sposób człowiek i dlatego nigdy nie spełni on oczekiwań większości z nas - to po prostu jest mrzonka .

Piotr

Może rewolucję , tyle że za każdą rewoltę najwyższą cenę płacą zwykli ludzie i to też nie jest rozwiązanie , poza tym jak historia pokazuje , ciemiężeni z czasem sami zaczynają ciemiężyć i tak historia wszelakich ustrojów kołem się toczy .. Trudno jest mi panie Filut wskazać odpowiedni kierunek , ponieważ problemem każdej władzy jest ograniczony w taki czy inny sposób człowiek i dlatego nigdy nie spełni on oczekiwań większości z nas - to po prostu jest mrzonka .

Czyli niczego nie proponujesz.

to po prostu jest mrzonka .

Dokładnie tak jezd...mrzonka.Jedna najważniejsza rzecz:Dymać tych wszystkich komuchów,demokratów,socjalistów i im podobnych.

Wszyscy to krwiopijcy na grzbietach żywiciela(wyzysk to za małe słowo),którzy tyko patrzą jak upolować....ofiare(naród)czym większa tym lepsza.Robić swoje i nie dać się okraść....gnojom.

Czyli niczego nie proponujesz.

Nie , swoją nadzieję na lepsze jutro ulokowałem w Bogu .

Do zastanowienia się :

Cechy kapitalizmu :

wyzysk;

Naruszenia wolności obywateli;

Można kupić wszystko a nawet musisz by system przetrwał;

sztuczne postarzanie sprzętu (szczególnie sprzęt RTV I AGD które są programowane by się szybko zużyły)

wojny które same w sobie są pożyteczne dla systemu kapitalistycznego;

sztuczne generowanie niedostatku

Cuda socjalizmu :

Nie ma bezrobocia, ale nikt nie pracuje.

Nikt nie pracuje, a wszyscy otrzymują wynagrodzenie.

Wszyscy otrzymują wynagrodzenie, ale nic nie można za to kupić.

Nic nie można kupić, ale wszyscy mają wszystko.

Wszyscy mają wszystko, ale wszyscy są też niezadowoleni.

Wszyscy są niezadowoleni, ale podczas wyborów głosują za tym ustrojem.

Dodam , że jestem apolityczny i nie jest moim zamiarem nikogo prowokować oraz nie chcę i nie będę z nikim prowadził słownych utarczek .

Piotr

Dokładnie tak jezd...mrzonka.Jedna najważniejsza rzecz:Dymać tych wszystkich komuchów,demokratów,socjalistów i im podobnych.

Wszyscy to krwiopijcy na grzbietach żywiciela(wyzysk to za małe słowo),którzy tyko patrzą jak upolować....ofiare(naród)czym większa tym lepsza.Robić swoje i nie dać się okraść....gnojom.

Myślę i czuję podobnie jak pan i też uważam , że jeżeli sam nie zarobię , nie oszczędzę , nie odłożę , to ani donald , ani kaczor ani pozostałe wilki nic mi nie dadzą , wszyscy politycy żerują na nas i o ironio dzięki nam (wyznawcom wszelakich partii )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

magnify-clip.pngIstota demokracji. Ich głos liczy się dwa razy bardziej niż twój !

Po czym poznać demokrację

• Rządzących wybiera większość, nienawidzą zaś wszyscy.
  • Rządzący wybierani są według kompetencji, czyli zawsze najmniej kompetentni.
  • Głosujemy na ludzi, którzy nam coś chcą dać, a i tak zawsze nam zabierają.
  • Co najmniej jedna partia w państwie demokratycznym to nacjonaliści.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Dlaczego ?

Chocby dlatego, że to samo zycie

...obejmuje szeroki wachlarz sytuacji, w których ludzie kierujący się odmiennymi interesami działają wspólnie dla osiągnięcia celów, które ich łączą, i konkurują ze sobą, gdy cele są sprzeczne....

Nie , swoją nadzieję na lepsze jutro ulokowałem w Bogu .

To też jest jakaś "polityka" ,)

Chocby dlatego, że to samo zycie

...obejmuje szeroki wachlarz sytuacji, w których ludzie kierujący się odmiennymi interesami działają wspólnie dla osiągnięcia celów, które ich łączą, i konkurują ze sobą, gdy cele są sprzeczne....

To też jest jakaś "polityka" ,)

Masz rację .

Poznaj komunistę!

Pewnie myślisz, że komuniści to totalitaryści o imperialistycznych zamiarach? Gdyby tak było, mówiłbyś dzisiaj po rosyjsku.

Pewnie myślisz, że komuniści to bezbożni ateiści? Benedykt XVI jest większym socjalistą, niż ty prawicowcem.

Pewnie myślisz, że komuniści to Żydzi? To dlaczego Izrael jest kapitalistyczny?

Pewnie myślisz, że komuniści to rewolucjoniści bez granic? Gdyby tak było, ZSRR nie tworzyłoby organizacji przeciw rewolucji.

kolysanka.jpg

Piotr

szkoda , więc i tam masz Jezusa

" Dzisiaj posiadam wiarygodne informacje, kto jest informatorem "Gazety" - oznajmił Kaczmarek. Poseł przekonywał, że naszym informatorem jest osoba lecząca się psychiatrycznie, mająca sprawę o pobicie policjanta i zwolniona dyscyplinarnie ze służby. - Ta osoba, która rozmawiała z dziennikarzami, po prostu nie wytrzymała pewnego napięcia, które zaserwowało obecne kierownictwo CBA po odejściu Mariusza Kamińskiego ze stanowiska szefa - powiedział Kaczmarek. Pytany, skąd wie, kto jest informatorem - nie odpowiedział."

coraz ciekawiej , więc tak wyszkolono głupoty opowiadać . Ciekawe czy ktoś poza Macierewicz ich szkolił .Mieli niezłą zabawę palantom z PiS niezwykłą skuteczność w walce z układem wmawiając .... Tomek chyba ich wszystkich wyrolował i jeden z lepszych przekrętów rządu PiS.

narodowe kato może za jego duszę mszę u Rydzyka , oczywiście musicie zapłacić . Durniom zawsze wiatr w oczy

gdzie ten Broy i niezależny dumny Morven , chłopaki on z waszego klubu ofiar Gazety Polskiej .

xinwax jak ladnie wpisuja sie te groteskowe postacie w historie POLSKI.Razem z wami, wyborcami.Motloch wybiera tlum.....ókow.

Rozumiem jak bardzo mozna nienawidziec TEGO Michnika.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ów Tomek to po prostu Nikt wykreowany przez media. I to w określonym celu.

Nie byłby powodem zasłużonych czy nie szyderstw, gdyby na przykład udało mu się skutecznie dotrzeć do Leszka Millera. On jednak przyczynił się do skazania wpływowej POsłanki Beaty Sawickiej (zasiadała w komisjach sejmowych Administracji i Spraw Wewnętrznych i do Spraw Kontroli Państwowej oraz Radzie Służby Publicznej przy premierze Tusku).

I dlatego to jego trzeba wyśmiać, potępić i zniszczyć - a nie nieszczęśliwą i zapłakana kobietę. Nie ulega przy tym wątpliwości, że nie dorósł on do roli posła czy funkcjonariusza ważnej służby państwowej - przez co doskonale nadaje się na zwierzynę. Podobnie jak i Sawicka. A swoja drogą, jak taka cwana baba mogła dać się rozpracować takiemu nieprofesjonaliście? Czyżby miała poczucie bezkarności?

Wąsik zastepca glownego kabarcierza kaminskiego z CBA kupił SOBIE droga aparature podsluchowa i calymi miesiacami podsluchiwal OSOBISCIE kogo sie dało.

Nie byłby powodem zasłużonych czy nie szyderstw, gdyby na przykład udało mu się skutecznie dotrzeć do Leszka Millera...>>>>>a byłby bohaterem rozpracowujac Obame.Pierdu pierdu w kolo wlasnego ogona.Nie kogo...ale jak?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie było by CBA i jego wynaturzeń - gdyby Prawo i Sprawiedliwość nie dogadało się z Platformą Obywatelską. PO jest w tu też zafajdana. Liczyła, że CBA zajmie się wyłącznie SLD, a tu taka niespodzianka.

Biedny wladzuchna, całą noc o Tomku śnił jakby było o kim i o czym.

kolejny przeszkolony z przybitym mózgiem do czaszki

dureń jesteś byłeś i będziesz . Na tym polega siła prezesa

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.