Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

maju zgłosiłeś na policję czy raczej pomówienie , insynuacja jak to z wami bywa .

niemniej nie przebijesz prawego dziennikarza Orderu Odrodzenia Polski ( w 2010 L.K. przyznał zyskując dozgonną wdzięczność w obronie szaleństw brata )

" - Obawiam się, że na skutek tej sprawy i sędziego Tulei zastraszone służby mogą bać się stosowania skutecznych metody wobec przestępców - powiedział w TOK FM - Piotr Skwiecińsk

iksika już przygotowali . Rób wiatrak kacyku

ty iksik tymi przestępcami pacjenci i rodziny pacjentów ..... co ty wyprawiasz , tak dobrze płacą czy autentyczny stalinista XXI wieku ?

a może nie odwołany agent CBA serialowej ekipy agenta Tomka

Tak wladzu twoja jest twojsza ale to tylko znak czasu na twojej dupie nic ponadto.

Oczywostym jest, że nalezy zlikwidować wszystkie organa ścigania i zostawić tylko sprawiedliwośc i apolityczność Tuleya najlepiej w jednej osobie.

Myslę, że Tuleya i Orzeł nad nim to wystarczający organ do utrzymania czego tylko sie da w tym pieknym kraju Tuskiem i absurdem spływajacym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na szczęście ta osoba również żyje.>>>to dosc juz znaczny stopien zidiocenia.Ta osoba na szczescie zyje bo reszta zmarła.Dobrze ze nie wiedza o tym za granica gdzie zatrudnili doktora G.Swoja droga im wiekszy zamet sieja ziobro i towarZysze tym wieksza szansa ze sie im...nie upiecze.Bo tragedia byloby..zapomnienie.Mam nadzieje ze ciagle wrzaski tego idioty skutecznie beda podgrzewaly opinie publiczna.

a generalnie xinwax jak klasyk pisze ..fpis do lóftó.

Tak wladzu twoja jest twojsza ale to tylko znak czasu na twojej dupie nic ponadto.

Oczywostym jest, że nalezy zlikwidować wszystkie organa ścigania i zostawić tylko sprawiedliwośc i apolityczność Tuleya najlepiej w jednej osobie.

Myslę, że Tuleya i Orzeł nad nim to wystarczający organ do utrzymania czego tylko sie da w tym pieknym kraju Tuskiem i absurdem spływajacym.

ile sił w płucach dmuchaj ,żałosny jak CBA z agentem Tomkiem .

Zbyt wydmuchana twoja żałosna rozczochrana.

Poza tym Tomek czy agent, czy z CBA wisi mi to.

Ważne, że aplityczność wreszcie zawitała do sądów po wsze czasy.

" Ale pycha moralna, wasze przekonanie o etycznej słuszności waszego postępowania, w którym cel – zdobycie i utrzymanie władzy – usprawiedliwia wszelkie środki, to tylko korekta do rysu dominującego – głupoty."

Super Hartman i się nie dziwię tylko, gdzie był wówczas nie teraz, gdzie byli wówczas Ci co tak krzyczą tyle, gdzie?

Apolityczny sędzia, apolityczna sprawa, apolityczny krzyk - sama etyka dziś się wylewa.

Pokraczność polityczna.

Bardziej niż twoje zacietrzewienie dla samego zacietrzewienia przemawia do mnie to:

"Jeżeli wydał wyrok skazujący na podstawie dowodów zebranych nieprawnie lub wręcz przestępczo (składa doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa w śledztwie przez organy władzy) – to powinien uniewinnić oskarżonego.

Dywagacje polityczno-historyczno-publicystyczne na temat pracy oskarżenia, przy jednoczesnym wydaniu wyroku skazującego są kompletnie surrealistyczne i świadczą o tym, że p. sędzia nie rozumie własnej roli i prawnej i społecznej.

Porównywanie ewentualnych niedociągnięć proceduralnych w śledztwie (sędzia wymienił nocne przesłuchania prowadzone za zgodą przesłuchiwanych i nie skutkujące zatrzymaniem) z śledztwami stalinowskimi opartymi na wielomiesięcznych torturach fizycznych i psychicznych i często końcących się trwałą utratą zdrowia lub śmiercią a zawsze zfingowanym procesem – nie przystoi sędziemu orzekającemu w imieniu RP, jest obrazą ofiar i gwałtem na przyzwoitości.

Moim zdaniem następnym elementem tego procesu (niezależnie od apelacji i niezależnie od losów doniesienia prokuratorskiego) powinno być postępowanie dyscyplinarne wobec sędziego, który w mojej opinii nie dorósł do łańcucha z Orłem."

ale typek , jeszcze zeznania pacjentów i rodzin zmień ....

" " Kobieta wyjechała z mężem i dziećmi za granicę. Zadzwonił brat i powiedział, że byli jacyś funkcjonariusze. Poprosiła, żeby przekazał, że wraca z rodziną z ferii 13 lutego. Tuż po północy podjechali z mężem i dziećmi pod dom. "Wracałam z ferii z dziećmi. Mieszkamy w domku pod lasem. Otworzyłam bramę, wjechałam, a zaraz za mną dwa auta. To wyglądało jak napad. Mąż powiedział, że nie wysiadamy. Zadzwonił po policję, ja do ochrony. Od mojej strony podszedł mężczyzna i rzucił: "Jak nie wysiądziesz, to cię wyciągnę przez okno". Przyjechała

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i kazali mi jechać, bo to CBA. W nocy przewozili mnie w dwa, trzy miejsca. Chciałam adwokata. To kazali mi się rozebrać i zamknęli w areszcie do rana".

"

"Świadek L.K., 82 lata. To "człowiek przedwojenny" - jak sam siebie nazwał, inżynier, akowiec, uczestnik Powstania Warszawskiego. Na salę sądową nie był w stanie wejść o własnych siłach. Wnosiła go wnuczka i straż sądowa. Nie pamięta, gdzie był przesłuchiwany, wozili go w różne miejsca, stracił orientację we własnym mieście. Agenci pokazywali mu nagrania w laptopie, ale on nic nie widział, bo ma uszkodzony po udarze nerw wzrokowy. Rozpłakał się w sądzie. Jak zeznał, w CBA grozili mu, że jak się nie przyzna, to zostanie zatrzymany na 48 godzin. "Straszyli mnie aresztem wydobywczym". Obiecali, że jak podpisze, że dał łapówkę, to go wypuszczą. "Nie wiedziałem, czy ja jeszcze wrócę do domu"

i pytam się , gdzie jesteś zasr...cu ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

xniwax

To właśnie dzięki Ziobrze sprawa dr.G stała sie polityczna.Gdyby nie to,że wtedy CBA potrzebowała koniecznie "afery lekarskiej" zwłaszcza w kontekście sprawy ojca Ziobry to nie byłoby potrzeby używania tak ciężkiej artylerii do zabicia muchy.Tą sprawą powinny zajmować się normalne,zwykłe służby a nie CBA w kominiarkach w świetle kamer TV.W dodatku ze zwykłej sprawy korupcyjnej usiłowano stworzyć w nieodpuszczalny sposób absurdalny zarzut zabójstwa i handlu narządami.Zastraszono w ten sposób środowisko transplantologów i anestezjologów co spowodowało zapaść polskiej transplantologii ze skutkami do dziś.I to właśnie słusznie napiętnował sędzia Tuleya.

Ale oczywiście forumowych pissmanów to nie obchodzi bo na razie są zdrowi.Na razie!

może fizycznie zdrowi , psychicznie dużo ponad normę

sędzia nocne praktyki przesłuchań, wymuszanie zeznań i zastraszanie ŚWIADKÓW przyrównał do znanych i udokumentowanych praktyk stalinowskich . Skoro ma białe na czarnym podobieństw nie dostrzegając nie ma co tłumaczyć a do śmiechu tym bardziej nie ...... synowie Moczara z mroku wychodzą

Głupolu albo nie łapiesz albo faktycznie jesteś zwykłym pełowskim naganiaczem.

Rolą sędziego nie jest angażowanie się polityczne pod czas wydawania wyroku.

Jeśli podczas przeprowadzonego przewodu sądowego wyszły na jaw nieprwidłowości w prowadzonym śledztwie powinien powstrzymując się

od upolitycznionego komentarza wziąć się do roboty.

To właśnie dzięki Ziobrze sprawa dr.G stała sie polityczna.

Przecież nie chodzi o to aby oprócz prokuratury i CBA upolitycznić sądy.

Wychodzi na to, że teraz upolityczniono dodatkowo sąd bo przecież ani prokuratura ani CBA nieodpolityczniono do tej pory.

I właśnie to zrobił!

Tylko to powinien zrobić co zrobił na końcu bez upolityczniania.

Zastraszono w ten sposób środowisko transplantologów i anestezjologów co spowodowało zapaść polskiej transplantologii ze skutkami do dziś

Naduzycie Wojciechu, a czego to się przestraszyło środowisko?

W dodatku ze zwykłej sprawy korupcyjnej usiłowano stworzyć w nieodpuszczalny sposób absurdalny zarzut zabójstwa

Zdaje się, że zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci pacjenta dalej ciąży na nim, sprawa w toku.

Głupolu albo nie łapiesz albo faktycznie jesteś zwykłym pełowskim naganiaczem.

Rolą sędziego nie jest angażowanie się polityczne pod czas wydawania wyroku.

Jeśli podczas przeprowadzonego przewodu sądowego wyszły na jaw nieprwidłowości w prowadzonym śledztwie powinien powstrzymując się

od upolitycznionego komentarza wziąć się do roboty.

a kimże ty dupku jesteś , że wiesz co może sędzia a nie ..... już koledzy o doniesieniu wspominają , czy tylko ble ble byle kota ogonem odwrócić .

sędzia przy zeznaniach świadków właściwie nic nie powiedział . Ci ludzie powiedzieli on tylko wyrok i uzasadnienie wydał . Mając do tego prawo i teraz merytorycznie odpowiedz na jakiej podstawie zabraniasz sędziemu na uzasadnienie wyroku .

a co tam politycznego było??Cała rada sadownicza oprocz dwoch poparła Sedziego i jego porownanie.Takie porownanie zeby przecietny idiota zrozumail.Cós na wasza miare,.Takie porownanie sniadaniowe dla kazdego matolka.Moze mial detal po detalu saczyc opowiesc po dwa dni..To moze ty xinwax jestes ponad..Rade???A moze mial snuc opowiesci ze podobnie jak amerykanie w wetnamie czy gangster KUBA w pruszkowie??

xniwax

Jeżeli w trakcie rozprawy sądowej wychodzi na jaw,że organa ścigania działały niezgodnie z prawem to obowiązkiem sędziego jest to zgłosić do prokuratury i napiętnować.Nie widze tu żadnego upolityczniania.

Albo nie pamietasz albo nie chcesz pamietać jak wyglądało wtedy śledztwo za Ziobry.Wzywano i przesłuchiwano wszystkich transplantologów i anestezjologów w jakikolwiek sposób związanych z przeszczepami wykonanymi przez G.Oczywiście stosowano znane metody zastraszania i naciskania.No to spadła ilość zgłaszanych przypadków do przeszczepu.Po co się narażać?Lepiej mieć święty spokój!

Jest jeszcze jeden aspekt sprawy o którym opinia publiczna zapomniała.Sprawa ojca Ziobry,który zmarł na zawał w krakowskiej klinice kardiologii.Oczywiście naczelny szeryf IV RP wykorzystał wtedy swoją pozycję aby rozpętać gigantyczne śledztwo z użyciem zagranicznych biegłych na których wydano krocie a sprawa dr.G była potrzebna aby wytworzyć odpowiednią atmosferę.

przeciez to idiotyzm.Bo prawda jest prosta.Nie chodziłoo wacik ani o lapowki.Teraz chodzi o tak samo jak wtedy o ziobre i kaminskiego.Przyczyny rozne tylko wrzask tez sam.Tyle ze paradoksalanie ten wrzask nie sluzy im tym razem..... jak i prokuraturze.

Sprawa ojca ziebry chyba trwa bo pieniacz ciagle sie odwoluje.

Zresztą co tu dyskutować.Opinia KRS jest decydująca i jednoznaczna.Uzasadnienie wyroku kompromitujące Ziobrę i jego ludzi jest niewygodne dla pissmanów dlatego będą oni w kółko ględzić o upolitycznianiu sądów.Bez sensu!

Nie zapomnijmy przy tym ze KRS to nie jednolita grupa ludzi o jednakowych pogladach nominowana przez politykow, jakby sie niektorym zdawało.

Jesli przesledzic kariere Sedziego ale nie waskopasmowo jak probowal to dziadek, to okazuje sie ze to odwazny bezkopromisowy facet uwolniony od wplywow politycznych i naciskow zewnetrznych za co placi spowolniona kariera.Jak na te czasy to dosc niezwykly Sedzia.I trzeba byc niezle pier..ty zeby wciskac jakies prymitywne kity na jego temat.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ja nie rozumiem tylko jednego, jak można się ekscytować tego typu sprawami ?

Media są upolitycznione, badają rynek idiotów, i co na tym rynku chwyci, aby skutecznie zaciemniać to, czym nie powinniśmy się interesować.

Można powiedzieć że proces odmóżdżana trwa w najlepsze, bo sprawa lekarza, czy Waśniewskiej są tego najlepszym przykładem.

Takich spraw jak powyższe jest wiele, i gdyby je wszystkie rzucać w tabloidy, to by straciły publikę.

Tylko z ludzkiej ciekawości zaglądam do tego tematu, ale jak czytam niektóre wpisy, to ręce z szelestem same opadają.

To całe CBA to trzeba zlikwidować.Wystarczy już tych tajnych policji.CBA służyło takim dużym chłopcom w rodzaju Tomka do zabawy na koszt podatnika.Wykazalo się jedynie niekompetencją i zakupami luksusowych towarów.

Może ktoś zna jakieś ich sukcesy?Wystarczy policja,ABW i CBŚ.

Ja nie rozumiem tylko jednego, jak można się ekscytować tego typu sprawami ?

Media są upolitycznione, badają rynek idiotów, i co na tym rynku chwyci, aby skutecznie zaciemniać to, czym nie powinniśmy się interesować.

Można powiedzieć że proces odmóżdżana trwa w najlepsze, bo sprawa lekarza, czy Waśniewskiej są tego najlepszym przykładem.

Takich spraw jak powyższe jest wiele, i gdyby je wszystkie rzucać w tabloidy, to by straciły publikę.

Tylko z ludzkiej ciekawości zaglądam do tego tematu, ale jak czytam niektóre wpisy, to ręce z szelestem same opadają.

problem w tym ze ty nie rozumiesz wiele.... jesli nie wszystko.

to ręce z szelestem same opadają..>>>>.staraj sie je smarowac.

w stawach.

To całe CBA to trzeba zlikwidować.Wystarczy już tych tajnych policji.CBA służyło takim dużym chłopcom w rodzaju Tomka do zabawy na koszt podatnika.Wykazalo się jedynie niekompetencją i zakupami luksusowych towarów.

jesteśmy jednym z najbardziej inwigilowanych społeczeństw w europie . O dziwo tylko w Czechach statystycznie więcej do więzń wsadzają

mnie bardziej interesuje gdzie sa ci chlopcy z imprezy...
Gość stary bej

(Konto usunięte)

problem w tym ze ty nie rozumiesz wiele.... jesli nie wszystko.

to ręce z szelestem same opadają..>>>>.staraj sie je smarowac.

w stawach.

mam wrażenie że ciągle starasz się rozwodnić temat jak własną sraczkę

jesteśmy jednym z najbardziej inwigilowanych społeczeństw w europie . O dziwo tylko w Czechach statystycznie więcej do więzń wsadzają

bo to wlasnie lekka ronczka sedziow i prokuratorow.Przychodzi pan milcjant i ma.Nie trzeba sie zastanawiac nie trzeba pytac nikogo nic nie obchodzi.

stary bej

Naprawdę nie dostrzegasz problemu?Że ze zwykłej banalnej sprawy korupcyjnej.którą powinna zajmować się zwykła policja i prokuratura robi sie gigantyczną aferę w którą angażują się służby specjalne na zlecenie polityków rządzacej partii.W śledztwie łamane sa procedury państwa demokratycznego i państwa prawa.Teraz powoli prawda wychodzi na jaw i winnych należy wskazać i napiętnować.I temu służy obecna kampania.Aby takie fakty nie mogły mieć miejsca w przyszłości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.