Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>Jaruzelkski wypowiedział nawet wiekopomne słowa "Wszystkiego może w kraju zabraknąć, ale chleba nam

>nigdy nie zabraknie" i słowa dotrzymał!

No i widzisz, gdzie tam kaczorom do ich guru? Oni nie dotrzymują żadnego słowa.

Zresztą, chłopcy, nie smućta się. Dla humoru wklejam wpis z onetowego forum - spodobał mi się:

"A warszawiacy robią podkop..

podkop pod sejm, chcą otworzyć piwnicę pod baranami."

jar1...troche pochopnie chcesz tych wyborow za wszelka cene.jesli nie wbijesz kolka i nie zobaczysz ostatnich podrygow tych plaszczek, to w momencie wyborow naczelnik dzierzynski oglosi nowa liste donosicieli w ktorym bedziesz mial urodzaj wszelkiej masci dziadkow i babc wymiesznych ze soba i zupelnie przypadkowych,.To narobi takiego zametu w mozgach i tak zamaconych 70% statystycznych narodowych idiotow ze znowu wybory beda pod znakiem kurskiego.Jesli nawet PO wygra te wybory to bedzie musiala z koalicja klaniac sie wszystkim ,lacznie z kurduplami.I kto wie co stanie sie wtedy z komisja ds gruntow.Pozostaje tylko osikowy kolek,poczekac na drgawki i zakopac.

faktycznie, bo powiedzieli - Będzie źle, a jest jeszcze gorzej, co każdy przytomny widzi

Jarmaryjku dlaczego wzorem generała chodzisz w ciemnych szkłach? Zdejmij je, a świat zobaczysz w całkiem żywych barwach. Aha, nie możesz. Nie będę zgadywał dlaczego. ;)

muls, 14 Sie 2007, 09:58

muls, ja wcale się nie spieszę ;-) Chętnie poczekałbym aż się sami wyskrobia do reszty.

Wybory, jeśli układ sił nie zmieni sie znacznie - raczej nie mają sensu. Jeśli PO ma zamiar po wyborach tworzyć koalicję z PiS, to po cholery wybory - mogą to zrobić teraz.

Aby z PiSem można było myśleć o czymkolwiek - musi się on oczyścić z tych oszołomów z PC - oni nie idą z powrotem na kanapę do mamusi.

>Jarmaryjku dlaczego wzorem generała chodzisz w ciemnych szkłach? Zdejmij je, a świat zobaczysz w

>całkiem żywych barwach. Aha, nie możesz. Nie będę zgadywał dlaczego. ;)

Twój poziom osiagnął już poziom ameby - nawet aaalfred miał większe możliwości intelektualne. ;-)

jar1, 14 Sie 2007, 10:18

> Jeśli PO ma zamiar po wyborach tworzyć koalicję z PiS, to po cholery wybory - mogą to zrobić teraz.

Ale przecież nie bez znaczenia jest kto będzie rozdawał karty.

Warto mieć te parę procent więcej niż koalicjant.

Jar, jak ty przełkniesz PoPiS po wyborach?

Bo nic innego, cholera, nie wychodzi! :)

Współczuję hardcorowcom, bo już witali się... a tu psinco, bo rząd trwa. I jak tu się nie frustrować, bo chłopaki za sużb dawnych w pocie czoła kombinujom, a Kaczyński bez pardonu piłeczkę na ich podwórko przerzuca. Idzie sie wkurzyć. :))

>Jar, jak ty przełkniesz PoPiS po wyborach?

>Bo nic innego, cholera, nie wychodzi! :)

Jak nie wychodzi, to po przepłacać? ZAstanawia mnie w tej sytuacji, co rzeczywiście 'uzgodnili' w Belwederze?

Na tę chwile PO, moim zdaniem, daje d.... W takim podejsciu do sprawy to jedynie SLD może rosnąć w siłę i wcale nie jest wykluczone, że to SLD będzie jedną z głównych sił po następnym rozdaniu.

Koalicja POPiS musi się zakończyć podobna degrengoladą jak obecna. Z psychopatami typu kaczorów nie ma szans na porozumienie ani współpracę. Oni są tak przewidywalni juz od lat, że tylko dureń może liczyć, że coś w tej materii się zmieni.

jar1

>Na tę chwile PO, moim zdaniem, daje d....

Tylko na tę chwilę? Tusk daje d.. na cztery strony od chwili gdy uwierzył, że może być prezydentem. Biedaczek nawet ślub wziął w Kosciele. A tu pupa.

dudivan, 14 Sie 2007, 11:18

>

>Ale przecież nie bez znaczenia jest kto będzie rozdawał karty.

>Warto mieć te parę procent więcej niż koalicjant.

>

>Jar, jak ty przełkniesz PoPiS po wyborach?

>Bo nic innego, cholera, nie wychodzi! :)

Dudivanku, jak Ty przelkniesz te koalicje...chyba, ze juz zapomniales, jak bardzo nie lubisz PO :-)

Ja tez nie przepadam za PiS'em ani PO, ale rzeczywiscie powrot do POPiS'u wydaje sie jedynym mozliwym rozdaniem. Zblizenie PO do SLD i Pederastow.pl to rzecz dla mnie nie do przelkniecia, sadze tez, ze nie do przelkniecia rowniez dla PO, ktore na lewicy z LSD nie wygra.

Gdyby PO pozbylo sie wreszcie Donalda i Bronislawa, oraz gdyby J.Kaczynski przestal byc paranoikiem, mogloby nie byc tragicznie :-)

cles, 14 Sie 2007, 13:05

>Tylko na tę chwilę? Tusk daje d.. na cztery strony od chwili gdy uwierzył, że może być prezydentem.

>Biedaczek nawet ślub wziął w Kosciele. A tu pupa.

Bo Tusk to taki nie do konca udany Klon Olusia Kwasniewskiego. Nieco mniej obslizgly od Kwacha, za to dalece mniej skuteczny...z jednym wyjatkiem, zadziwiajaco skutecznie utrzymuje sie na szczycie PO kanalizujac kolejnych oponentow.

qb_1, 14 Sie 2007, 14:12

>Gdyby PO pozbylo sie wreszcie Donalda i Bronislawa,

TEGO Bronisława? To on jest w PO?

oraz gdyby J.Kaczynski przestał być paranoikiem,

>mogloby nie byc tragicznie :-)

A bo to on jeden tam taki?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, 14 Sie 2007, 14:15

>TEGO Bronisława? To on jest w PO?

No, nie wiem, zdaje mi sie, ze ten ktorego Ty masz na mysli jest w Pederastach.pl

Ja mialem na mysli Bronislawa z Komorowa...as z rekawa PO, odpowiedz na zarzut o nieprzystepowaniu czlonkow PO do komunii, ostoje spokoju i rozsadku, specjaliste od obronnosci kraju i wiele, wiele innych.

>A bo to on jeden tam taki?

Nie, ale on pelni role guru. Nie moge jednak zarzucic mu, ze jest glupim facetem, swojego brata zas dystansuje intelektualnie o cale lata swietlne. Szkoda jedynie, ze delikatna paranoja zaslania mu oczy.

Byc moze jednak Jarkowi uda sie zameldowac Leppera tam, gdzie jego miejsce, czyli we Wronkach :-) Oby.

No tak, tylko kto wtedy z "wybitnych" osobistości tam zostanie? Tylko Zdrojewski z profesorem od insektów? O tym ostatnim to chyba zapomniałeś układając czarną listę gości do wyrzucenia?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

panowie, a widzieliście wczoraj minę wielkiego romka jak dostawał dymisję?

................

faszysta ministrem edukacji, buraczany cham złodziej seksaferzysta wicepremierem

gratulacje dla 4rp

tutaj już jest mniej śmiesznie

>Nie, ale on pelni role guru. Nie moge jednak zarzucic mu, ze jest glupim facetem, swojego brata zas

>dystansuje intelektualnie o cale lata swietlne. Szkoda jedynie, ze delikatna paranoja zaslania mu

>oczy.

Rzeczywiście chodząca mądrość - a jego wprost niepojęta dla normalnych ludzi umięjętność zjednywania sobie przyjaciół, budowania mostów ponad podziałami oraz znakomite skillsy organizatorskie stawiaja go w gronie najwiekszych mężów stanu. Spoglądając wstecz, widać niekończące się pasmo sukcesów i osiągnięć - przerwanych jedynie raz za pomocą gwoździa, który przedziurawił oponę samochodu, którym jechał. ;-) Fakt ten został przez niego uznany za podstawowy powód budowania IVRP.

Delikatna paranoja....

Zobaczyłbyś czy to taka delikatna paranoja, gdybyś znalazł sie w środku działania popleczników tej paranoi. Z tymi ludźmi nic sie nie da zrobić - oni powinni się leczyć. Są totalnie nie przystosowani do życia w społeczeństwie.

wtorek. dziś odbyło pierwsze posiedzenie nowej Rady Ministrów (na fot.). Podczas posiedzenia mniejszościowy rząd PiS zadecydował o wejściu w życie programu "Zero tolerancji dla lania wody"...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jar1, 14 Sie 2007, 15:48

>Zobaczyłbyś czy to taka delikatna paranoja, gdybyś znalazł sie w środku działania popleczników tej

>paranoi. Z tymi ludźmi nic sie nie da zrobić - oni powinni się leczyć. Są totalnie nie przystosowani

>do życia w społeczeństwie.

Widzisz, mialem Cie za bystrego faceta, jednak czasem miewasz odpaly Pitbull'a, jak sie zacietrzewisz to z trudnoscia przychodzi Ci czytanie tekstu ze zrozumieniem :-) Slyszales kiedys termin "eufemizm"?

A tak na powazniej. Kaczynski i Miller sa do siebie znacznie bardziej podobni niz sie to wiekszosci z nas wydaje. Jeden i drugi pojmuje rzadzenie panstwem jak zarzadzanie komitetem partyjnym. Obaj tez maja rowna sklonnosc do otaczania sie obslizglymi indywiduami (choc w tej materii obslizgly Olek byl mistrzem).

Wracajac do meritum. Jak pamietasz zawsze bylem bardzo krytyczny wobec Kaczynskich, jednak z dwoch rodzajow zidiocenia blizej mi jednak do prawicowego niz do lewicowego, do ktorego z kolei nieco blizej Tobie. Z tego tez powodu, jednak blizej mi do POPiS niz do PO+LSD+Pederasci.pl+PSL. Po prostu. Swojej reprezentacji politycznej w Polsce i tak nie mam. Nie mam tez ciagot do zajmowania sie zawodowo/czynnie polityka.

-> Less

Mimo, ze nie przepadam za Rokita, to blizej mi do Platformy Rokity i Gowina niz do Platformy Tuska i Schetyny.

-> Broy

Pamietajmy tez, ze Sama Brone i Andrzeja Leppera pomogl wykreowac SLD jeszcze w kadencji 1993-1997. Duzym zaniechaniem bylo nie wsadzenie Leppera juz wtedy. Kadencja 2001-2005 to pierwsza tura wpuszczania Leppera na salony (pan Wicemarszalek itd.). Kaczynski posunal sie jeszcze dalej. Miejmy nadzieje, ze uda mu sie Leppera skanalizowac az do Wronek.

Jest pewna zadziwiająca rzecz, że młodzi ludzie tak strasznie 'boją' się komuny. I tak łatwo dają się wmanewrowywać w retorykę stosowana przez niektórych polityków. Straszenie 'komuną' wygląda teraz zupełnie jak straszenie babą jagą ;-) Na każdą polemikę reagują tym 'urojonym' strachem przed diabłem...

Ja te komunę przeżyłem - więc hasła 'komuna' nie robią na mnie już wrażenia. Dopóki będziemy myślec stereotypami i mitami tworzonymi przez polityków - dopóty nie zdamy sobie sprawy, w czym naprawdę tkwi zło. To totalitaryzm i dyktatura pozwoliły, by komuniści rządzili Polską przez 50 lat. To im zawsze trzeba dawać odpór a nie babom jagom;-)

jar1, 14 Sie 2007, 16:55

>Jest pewna zadziwiająca rzecz, że młodzi ludzie tak strasznie 'boją' się komuny.

Dziekuje za zaliczenie mnie do grona 'mlodych' :-)

>To totalitaryzm i dyktatura pozwoliły, by komuniści rządzili Polską przez 50 lat. To im

>zawsze trzeba dawać odpór a nie babom jagom;-)

I wlasnie ze wzgledu na te zaszlosci nie jestem w stanie zaglosowac na tych samych ludzi, ktorzy w latach 80tych jeszcze dzielnie sluzyli temu systemowi. Motywy sa co prawda glebsze - nie jestem w stanie zaglosowac na partie o lewicowych pogladach ekonomicznych (PiS akurat taka jest) i lewicowym (to sie teraz nazywa liberalnym) spojrzeniu na sprawy swiatopogladowe i spoleczne. Ot tyle.

Co wiecej, w upolitycznianiu panstwa przez PiS i LSD jest bardzo wiele podobienstw. Roznice sa w zasadzie 2:

1. LSD robil to chyba na jeszcze wieksza skale, tylko ciszej.

2. LSD nie szedl do wyborow pod haslami sanacji zycia politycznego, LSD raczej przywolywal hasla niejakiego Lysenki :-)

Odnosnie zas zacietrzewienia - to prawda - bywam zacietrzewiony, aczkolwiek przybywajaca ilosc siwych wlosow i tak powoduje, ze zaczynam sie cywilizowac.

Przytocze jeszcze raz zdanie, ktore napisales:

>To totalitaryzm i dyktatura pozwoliły, by komuniści rządzili Polską przez 50 lat. To im

>zawsze trzeba dawać odpór a nie babom jagom;-)

Czy mowimy o totalitaryzmie i dyktaturze wprowadzonej przez komunistow, czy tez jakiejs wczesniejszej, ktora pozwolila na przejecie wlaczy komunistom. Jesli to pierwsze, to Twoje zdanie probuje udawac sofizmat, bedac w istocie jedynie belkotem ;-)

Pozdr.

jar1, 14 Sie 2007, 16:38

>Jedno mogę Ci przyznać to to, że Tobie na pewno bliżej do standardów IVRP niż mnie. Inwektywy,

>inwektywy.... i zacietrzewienie ;-)

Okresl jeszcze metryke w jakiej mierzymy te odleglosc od "standardow IVRP" ;-) Nie, czwarta rzesza mi nie odpowiada, nie odpowiadala mi jednak rowniez Polska pod rzadami AWSLD ;-)

>Dziekuje za zaliczenie mnie do grona 'mlodych' :-)

Zbyt szybko bierzesz wszystko do siebie - to była raczej ogólniejsza refleksja. Myslę, że warta rozważenia. Nasz dyskusja jedynie była wyzwalczem ;-)

Generalnie lubię i szanuje młodych ludzi.

>I wlasnie ze wzgledu na te zaszlosci nie jestem w stanie zaglosowac na tych samych ludzi, ktorzy w

>latach 80tych jeszcze dzielnie sluzyli temu systemowi.

Przecież ja do tego Cię cale nie namawiam ani zresztą nikogo. Zauważ jedynie, to, co napisałem o straszeniu babą jagą. Według mojej opinii, te 'stare' komuchy obecnie stanowią mniejsze niebezpieczeństwo dla demokracji od wodzów PiSu. Oni juz sie przyzwyczaili do tolerowania 'obcych' i 'innych'. Warto skupiać sie na rzewczywistości a nie na deklaracjach. Nie ma stabilnej sytuacji 'na zawsze'. Nie ma zawsze tak, że najgorsi to byli jedynie komuniści. Nie wiemy nigdy czy nie kreujemy właśnie gorszych.

>Czy mowimy o totalitaryzmie i dyktaturze wprowadzonej przez komunistow, czy tez jakiejs

>wczesniejszej, ktora pozwolila na przejecie wlaczy komunistom. Jesli to pierwsze, to Twoje zdanie

>probuje udawac sofizmat, bedac w istocie jedynie belkotem ;-)

Miałem nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałem o co mi chodzi. Na pewno to zrozumiałeś ;-)

W tej chwili bardziej 'komunistyczni' od SLD są ideologowie PiSu. Więc niby dlaczego POPiS ma być lepszy od POLiD?

jar1, 14 Sie 2007, 18:06

>Według mojej opinii, te 'stare' komuchy obecnie stanowią mniejsze

>niebezpieczeństwo dla demokracji od wodzów PiSu. Oni juz sie przyzwyczaili do tolerowania 'obcych' i

>'innych'.

Z pierwszym zdaniem nie zgadzam się zupełnie, natomiast drugie popieram w całej rozciągłości, znacząco się zaśmiewając. Czasami kolego niebezpiecznie ocierasz się o prawdę. Cóż, każdy ma chwile słabości, nawet kolega. :))

qb_1, 14 Sie 2007, 14:12

>Dudivanku, jak Ty przelkniesz te koalicje...chyba, ze juz zapomniales, jak bardzo nie lubisz PO :-)

I tu jesteś w błędzie w swoim rozumowaniu, młody człowieku!

Bo ja ODRÓŻNIAM retorykę medialną od prawdziwej polityki, która jest prowadzona całkiem niezależnie.

Żyjemy niestety w ustroju zwanym demokracją i przez to trzeba wygadywać różne głupoty przez telewizor żeby demos robił co trzeba, ale już głupot robić nie trzeba a nawet nie można!

Nie rozumie tego np. taki muls, przez co niepotrzebnie się podnieca i co i rusz polucjami tu na forum chlapie!

dudivan, 14 Sie 2007, 18:38

>I tu jesteś w błędzie w swoim rozumowaniu, młody człowieku!

>Bo ja ODRÓŻNIAM retorykę medialną od prawdziwej polityki, która jest prowadzona całkiem

>niezależnie.

>Żyjemy niestety w ustroju zwanym demokracją i przez to trzeba wygadywać różne głupoty przez

>telewizor żeby demos robił co trzeba, ale już głupot robić nie trzeba a nawet nie można!

Chyba odwracasz kota ogonem, po to, zeby zachowac twarz :-)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.