Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

">pan Rydzyk w propagowaniu swej dobrej nowiny korzysta z rosyjskich nadajników

>wojskowych.

A skąd u ciebie takie informacje? Chyba z nadajników WIOSKOWYCH."

Dudi, "ty zastraszony czy już kupiony?", że posłużę się pytaniem popularnym w latach stalinowskich? Naprawdę nie słyszałeś, że jakiś czas temu ksiądz Rydzyk pragląc zwiększyć zasięg swej katechizacji uzyskał dostęp do rosyjskich militarnych stacji nadawczych, o co lekkie pretensje mieli nadawcy z krajów bałtyckich, bo ładował im się ze swymi zdrowaśkami w pasma komercyjne? Zresztą okazało się, że to wszystko legalne, bo jeśli właściciel nadajników nie ma nic przeciwko, to trudno żeby Polska się wtrącała w prywatne interesy między księdzem a armią ościennego kraju? Oj, patrioty... Co do reszty twego dowodzenia, to daruj, dzieci oświecać nie będę, niech oświecają się same.

Tusk powinien byc raczej zadowolony. Rozwiązał mu sie problem Rokity.

Sam Rokita nie miał wyboru. Jedyną szansą na pozostanie w 'elicie' dla niego, to byłoby wygranie z Ziobro w Krakowie. Trudne, choć nie niemożliwe. Ale w momencie, gdy własna zona wbiła mu nóż w plecy i przeszła do przeciwnego obozu - jego szanse na wygranie z Ziobro znacznie zmalały. A przegrana, to jego dalsza marginalizacja i totalna klęska.

Do PiS tez mu nie było teraz po drodze, bo w Krakowie ma być Ziobro a nie Rokita. Może by mu zaproponowali w najlepszym razie jakieś inne miasto - a tam Rokita nie miałby szans. Stanowiska tez mu nie mogli obiecać - to co chłopina miał zrobić. Przegrał na dwóch frontach.

A ja myślę że Rokita stanął osbie z boczku by popatrzeć na kolejną pod wodzą Tuska spektakularną klęskę Platformy w wyborach. Kiedy opadnie bitewny kurz będzie mógł powiedzieć że nie ma z tą jatką nic wspólnego a oszołomione niedobitki Placioków łatwo obiorą go sobie na nowego wodza.

Co się stanie z Tuskiem?

Moze pojedzie na wykłady do Niemiec, jak Kwas?

jar1, 15 Wrz 2007, 00:32

>... Ale w momencie, gdy własna zona wbiła mu nóż w plecy

>i przeszła do przeciwnego obozu - jego szanse na wygranie z Ziobro znacznie zmalały.

myślisz, że postawiła go przed faktem dokonanym,

nie uzgadniają ze sobą takich rzeczy?

to co to za zwiazek?

... radziecki??!

>myślisz, że postawiła go przed faktem dokonanym,

>nie uzgadniają ze sobą takich rzeczy?

>to co to za zwiazek?

jak sobie wczoraj trochę posłuchałem Nelly, to wydaje mi sie, że z nią to nikt nie jest w stanie cokolwiek uzgodnić :-)

>jak sobie wczoraj trochę posłuchałem Nelly, to wydaje mi sie, że z nią to nikt nie jest w stanie

>cokolwiek uzgodnić :-)

może i tak,

przypominam sobie, że przed poprzednimi wyborami powiedziała, że PO nie jest w stanie same rzadzić, czym wprawiła w zdumienie najbardziej Rokitę właśnie, czyli coś w tym jest

>Co się stanie z Tuskiem?

>Moze pojedzie na wykłady do Niemiec, jak Kwas?

Tusk odłączy Kaszuby od Polski i zostanie królem .

Ale ciekawe, gdzie pojedzie Rydzyk? na misje w Afryce?

jar1, 15 Wrz 2007, 16:25

>Tusk odłączy Kaszuby od Polski i zostanie królem .

Widzisz jar, twoim problemem jest to że jesteś niewierzący. Nie wierzysz że takie horrendalne rzeczy mogą mieć miejsce.

Tymczasem ten kretyn Tusk naprawdę chciał na początku l. 90-tych autonomii dla Kaszub!

Już one by były "autonomiczne"!

Jak Danzig przed wojną (Donalda heimat).

Dni Tuska są policzone. Nikt przy zdrowych zmysłach nie próbowałby konkurować z Jarkiem na wyjeździe, więc małe pytanie - cóż takiego przegoniło Donia z własnego podwórka? Po mojemu doskonale wie, że w rodzimym Gdańsku przepadnie (POwe przewały z A1 i terenami w Sopocie), więc ucieka do przodu. Przegrana z Jarkiem na wyjeżdzie pozwoli zachować mu nadzieję na przywództwo w PO, natomiast przegrana u siebie naraża go na marginalizację. Więc Rokita czeka, a żona w międzyczasie przygotowuje mu niezobowiązującą wejściówkę.

Nie wszyscy artyści są jak osławiony Kutz czy Olbrychski, którzy klepią idiotyczną mantrę. Stać ich na refleksję i własny osąd obecnej rzeczywistości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"osławiony Kutz i Olbrychski"? Myślałem że jeden to uznany reżyser, a drugi to sławny aktor. Masz jakieś konkrety na temat tego "osławienia"?

Kutz to człowiek lewicy, najpierw PZPR, potem w sztabie "bezpartyjnego" Cimoszewicza. Oczywiście można udawać że się nie widzi, że Rokita odszedł przez L.Kaczyńskiego itp.

Frakcja przyjaciół i powinowatych z postkomuny w PO poszerza swoje wpływy. Frakcja prawicy w PO- odwrotnie.

• Redaktorzy

"Kutz to człowiek lewicy". Tia. Woody Allen też, bo żydzisko stare. Kto by tam jeszcze? Wajda, bo o robotnikach. Spielberg, co sądzi kolega o Spielbergu? Ale jest jeden patriotyczny reżyser, Poręba mu było, zakładał komunistyczny "Grunwald", ale w rozumie miał "Psie Pole".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.