Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, nie ładnie Horst, nie ładnie. Pytałeś się autora fotki czy możesz ją wykorzystać w tak niecnych celach.

Proponuje żebyś opublikował swoje zdjęcie - tutaj masz wszelkie prawa – i wtedy razem się pośmiejemy.

Pozdr.

>maka

To sa te umiłowane zasady IV RP, za którymi tak wzdycha tutaj Horst ....

Jeszcze, jak byłem młody, często sie zastanawiałem, dlaczego ludzie sa tacy głupi i robia i mówią rzeczy wprost niepojete. Po jakims czasie zrozumiałem i mnie to nie dziwi - dla kasy ! I juz nie mam skrupułów. :-)

maka, 7 Sty 2007, 13:08

>Oj, nie ładnie Horst, nie ładnie.

Droga francjo maka elegancjo. Nie pytałem ale obiecałem, pod ściśle wyartykułowanymi warunkami:

"sądząc po obfitości zagadnienia d.. jako taka i owaka w twoich postach, oraz zawartości merytorycznej niezmiernie doniosłego wątku o d.. myślałem że twój wiek jest ze 3 razy młodszy..

ech jak to się zmienia mentalność starszych pokoleń, u mojego tatki to byłoby nie do pomyślenia

tak sobie myślałem, że jak wkleisz to "spieprzaj dziadu" to wkleję twoją fotkę

no ale nie temu żebym uważał że to wiek aż dziadowski, chyba jeszcze nie..

masz wnuki?"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo mnie trochę denerwuje jednak odpowiadanie skatologia na takie sobie w miarę rzeczowe czasem moje posty

Ukryta Zawartość

jar1, 7 Sty 2007, 13:11

>robia i mówią

>rzeczy wprost niepojete.

niech sobie robią, ale po co o tym tyle mówią.. :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>bo mnie trochę denerwuje jednak odpowiadanie skatologia na takie sobie w miarę rzeczowe czasem moje

>posty

Widzisz, Horst, nie ma letko i tobie tez się można dobrac do dupy.... ;-)

jar1, 7 Sty 2007, 13:21

>się można dobrac do dupy.... ;-)

no niech będzie ;-)

ale to poprzednie słówko to ty chyba kochasz niestety ("słówko"..)

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Ponieważ kk odcisnął ogromne piętno na naszej świadomości, dlatego mamy tendencję do jego idealizowania. Również tendencje do myślenia spiskowego świetnie harmonizują z ideą "zła" i wrogów za każdym rogiem. Incydent (w sumie krótki ale na życie 1 człowieka nie tak bardzo) z komuną również odwraca uwagę od istoty problemu. Kościół jest organizacją i to również organizacją polityczną, niestety.

Teraz zaczynamy wchodzić w okres kryzysu znacznie głębszego. Zawierucha z życiorysami księży kk jest może szokiem dla niektórych ale to nic nie oznacza. Kryzys będzie wynikać (w dłuższym okresie) z tego, że organizacja ta nie stawia na inteligencję (rozum), który poprostu zwycięża ewolucyjnie. Stawia na myślenie "emocjonalne". Podstawowe odruchy samozachowawcze mamy w genach i taka antyintelektualna emocjonalność nie jest potrzebna gatunkowi ludzkiemu. Większą szansę (probabilistycznie) mają społeczeństwa prężne, zdrowe intelektualnie.

Nawiasem mówiąc okazuje się społeczeństwa o większym stopniu ateizmu są zdrowsze od religijnych ;)

Ukryta Zawartość

I kto kieruje ewolucją? Może Bóg chce aby religie wymarły razem z jej wyznawcami, bo tak naprawdę zakłamują one jego obraz? Może dlatego mistyk, który doświadcza objawienia, nie może powiedzieć JAKI Bóg jest, a mówi tylko, że wie ŻE jest. Może jest NIEOPISYWALNY, a religia opisuje go dokładnie: wszechmocny, wszechobecny, wszechwiedzący, wieczny, doskonały, osobowy, sprawiedliwy itp.

Ukryta Zawartość

autocytat 6 Sty 2007, 15:49

Najbardziej zdumiewa mnie, że różowa GW majstruje przy lustracji "wspierając" hierarchę kościelnego.

Teraz już wiadomo o co szło.

Trzeba było dopiero interwencji Papieża, aby osaczony ujawnionymi faktami wreszcie został zmuszony do rezygnacji. Może ta decyzja Papieża wytrąci argumenty przeciwko lustracji z rąk różowych.

americano, 7 Sty 2007, 13:36

>

>Teraz zaczynamy wchodzić w okres kryzysu znacznie głębszego. Zawierucha z życiorysami księży kk jest

>może szokiem dla niektórych ale to nic nie oznacza.

Dużo oznacza kolejność tej lustracji. Jest cała fura grup zawodowych bardziej uwikłanych w świnienie.

Choćby dziennikarze. Ludzie którzy wyrzucali swoich kolegów, nawet niekoniecznie byli agentami.

Zaczyna się od tych, którzy są najbardziej niewygodni dla SB, i którzy się ESbecji najbardziej narazili.

Kościół można lustrować w dalszej kolejności. Bo ma więcej zasług w walce z komuną niż grzechów.

americano, 7 Sty 2007, 13:36

>Nawiasem mówiąc okazuje się społeczeństwa o większym stopniu ateizmu są zdrowsze od religijnych ;)

nooooo

zobacz sobie sam spis popapranych tematów

na takim mocno ateistycznym forum:

Ukryta Zawartość

jakie to zdrowe, jak realnie ujmuje świat i "społeczeństwo"..

(dzięki ci GW i Michniku za wychowanie entelygentów :-)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Uwazam ze lustracja w kosciele jest tak samo potrzebna jak wszedzie gdzie indziej a moze nawet bardziej. I nie ma co od niej uciekac jak to czynia wspolczesni hierarchowie koscielni. Dlaczego tak czynia? Bo sami maja sporo na sumieniu. Spoleczenstwo mamy bardzo zaklamane i ubolewania godnym jest fakt ze bardziej wierzy ono w hierarchie niz w Boga. To czego nie mozna wybaczyc "zwylym" ludziom mozna wybaczyc dostojnikowi koscielnemu. Bo jak wytlumaczyc postawe niektorych dewotek popierajacych Wielgusa? A kimze jest ow Stanislaw Wielgus TW Grey poza tym ze sprawuje jakas tam funkcje publiczna (koscielna)? Czlowiekiem takim samym jak my wszyscy! Skoro urzednikow panstwowych bedacych w przeszlosci TW skazuje sie na banicje to dlaczego jemu mialoby to ujsc na sucho? Uwazam ze caly kosciol powinien sie zlustrowac tak samo jak i spoleczenstwo. Hierarchowie w niczym nie sa lepsi od nas i niezaleznie czy dotyczyloby to kosciola katolickiego czy jakiegokolwiek innego wyznania w tym kraju.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Horst Freud kiedys powiedzial ze religia jest opium dla ludu. To swieta prawda i w tym sensie spoleczenstwa ateistyczne sa lepsze od religijnych - po prostu sa zdrowsze psychicznie.

>nooooo

>zobacz sobie sam spis popapranych tematów

>na takim mocno ateistycznym forum:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>jakie to zdrowe, jak realnie ujmuje świat i "społeczeństwo"..

>(dzięki ci GW i Michniku za wychowanie entelygentów :-)

A Ty nie możesz wziąc jakiegoś czopka? Jak sie wpieprniczasz w dyskuję, to pisz na temat a nie wyrabiaj teksciki propagandowe - albo przenieś sie do swojej 'gadzinówki'. W "Nie' byś zarobił lepiej! Ile Ci teara płacą za zdanie o gazetce i słowo Michnik?

Ukryta Zawartość

horst znowu wpierdzielasz te durne linki

k...a Horst

a ciebie kto wychował antyintelygiencie? Nic nie rozumiesz. Ludzie są wk...ni na kościół bo widzą, że oszukuje na głębszym poziomie, systematycznie, celowo, od dziecka, mówi, że wie a g... wie. Hipotezy podaje za jedyne prawdy a do naukowców przyczepia się o niedostateczne potwierdzenie teorii (a teoria to i tak więcej jak hipoteza). Ustala na soborach co jest prawdą od teraz. Trzeba być debilem, żeby tego nie rozumieć albo właśnie "antyintelygientem".

discomaniac71, 7 Sty 2007, 14:06

>Horst Freud kiedys powiedzial ze religia jest opium dla ludu. To swieta prawda i w tym sensie

>spoleczenstwa ateistyczne sa lepsze od religijnych - po prostu sa zdrowsze psychicznie.

religie były od zawsze..

a to tylko n-ty wątek na temat jak to mały kaziu odkrywa że Boga nie ma

to przechodzić powinno z pryszczami, jest naturalne

choć ma taki styl jak podglądanie co tatuś robi w nocy z mamusią

może wkleicie po prostu linki do analogicznych pryszczatych wątków tutejszych i z HIFI..

poczytajcie sobie, weźcie acnosan (zewnętrznie), może wam przejdzie

powodzenia! :-)

wszystkowiedzący_pajac, 7 Sty 2007, 14:05

>americano > Pięknie - ale jeśli wszechmocny to oznacza że może być i dobry i zły ?

>Bo jeśli byłby tylko dobry to nie był by wszechmocny?

Dlaczego mnie się pytasz? To ja ustaliłem tę listę przymiotników? To dla mnie jasne, że im więcej takich cech tym łatwiej o sprzeczność nie tylko w teorii ale i empirii.

discomaniac71, 7 Sty 2007, 14:06

>Freud kiedys powiedzial ze religia jest opium dla ludu. To swieta prawda.

Tak - prawda trzeciego rodzaju wg. Tischnera. Ani opium, ani nawet Freud.

Americano, co TY rozumiesz pod pojęciami wiara i religia?

Coś mi to co piszesz pachnie jakąś CAŁKIEM ŚWIEŻĄ utopią w której ludzie np. przestają się ze sobą komunikować.

americano, 7 Sty 2007, 14:22

>horst znowu wpierdzielasz te durne linki

>k...a Horst

>a ciebie kto wychował antyintelygiencie? Nic nie rozumiesz. Ludzie są wk...ni na kościół bo widzą,

>że oszukuje na głębszym poziomie, systematycznie, celowo, od dziecka, mówi, że wie a g... wie.

Haha, zaczyna być coraz zabawniej. W tym momencie powinien wkroczyć Jazz (który już raz wkroczył spektakularnie porównując religię do seksu) i odkryć że tak już musi być bo na Wolnym Rynku Religii wygrywają najsilniejsi tj. najlepiej zorganizowani. Americano, nie powinieneś mieć pretensji o to, że wygrywają najlepsi!

Americano to co napisałeś niezbyt się trzyma tego o czym jar1 pisze najczęściej. Wierzyć powinna (może!) tylko część ludzkości, ta ktorej dane były jakieś doświadczenia mistyczne. Dane były z łaski Boga. Zatem Bóg chce aby tylko nieliczni w niego wierzyli a większość w niego nie wierzyła. Oj, to chyba nie jest dobry Bóg...

Wiesz dudi, że Bóg ma wiele wspólnego z seksem ;-) Zapytaj Wlada, on, jako stary mistyk Ci to lepiej wyklaruje.

Kundalini, chłopie to droga a nie żadna tam religia. Religia jest dobra w przedszkolu .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.