Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie lepeij pomoga mi rozkrecic Klub KAHE. I jako jego Prezes, poprzedzony slawa Klubu, bede inaczej traktowany w usa. No wiecie czerwone dywany, pucybut itp. Byc moze bedzie taniej kahe pchnac tak ze bedzie o niej glosno. Wtedy wszyscy klubowicze polecimy w gosci. Np. na Rakowiecka? co, dobry pomysl?

Szanowni Państwo

W wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powstała szczytna inicjatywa zorganizowania pokazu Mistrzunia w Krakowie.

Może się taki pokaz odbyć już niedługo, wielu forumowiczów mogłoby być świadkami tych wiekopomnych wydarzeń. Pomożecie? Szczegóły znajdziecie tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stefan B a tak z czystej ciekawosci ( kwestia tego ze sam jestem zwolennikiem tanich sprzetow bo

>kieszen postudencka) - czy mowisz o modernizacji cd i wzmacniacza ktore ktos juz posiada czy np

>pokierowaniu -kup to i to -razem to ladnie zagra i odpowiednio zmodyfikujesz>?

Mówiłem o zaproponowaniu do odsłuchu następujących urządzeń low highend:

1. "Cu Pa Minima".

Fabryczny cd Philipsa, lub Marantza na CDM2 i TDA1541, czyli laser pracujący w polu magnetycznym i przetwornik uważany przez wielu za najlepszy w historii. Te modele mają duży potencjał (spieprzony pewnymi fabrycznymi rozwiązaniami). Wiedzą o tym koledzy z diy od dawna. Nie trzeba być geniuszem elektroniki, wystarczy pozbierać kilka chwytów z netu, by małym kosztem zrobić z nich niezłe maszyny. Przy włożeniu większej kasy to już przestaje być żart.

Zmiany: przerobiony na non oversampling, dorobienie nowego stopnia wyjściowego po TDA1541 (nowy konwerter I/V), podstawowy tuning zasilacza, wymiana wszystkich małych kondów na inne, + parę najtańszych myków.

Koszt- kilkadziesiąt złotych cd + kilkadziesiat zł na części. A może uda sie mniej -zależy po ile co się na śmieciach kupi.

2. "Zaye Beasty 6.0"

wzmak semi class A, komplementarne, bipolarne parowane tranzystory mocy, około 50W/8ohm (bo takie trany są najtańsze), współczynnik tłumienia 330 (1kHz, 8ohm), pasmo do 220kHz (przy 1W, -3dB), szybkość narastania około 60 V/us, 2-4 wejścia, wyjście słuchawkowe.

Sprawdzona od lat highendowa koncepcja ,nieżle sobie radząca z trudniejszymi kolumnami. Cżęści nowe, lub używane- pochodzące ze śmietnika, czyli z giełdy i allegro. Lakierowana proszkowo obudowa. Około 250zł oceniam koszt przed zakupem (może ciut taniej?)

a) Alternatywnie może być BudgetClone, o którym kiedyś pisałem. Kompletnie budżetowy wzmak oparty o koncepcję Junji Kimury i LM3875. Około 50W, też ze 250zł

Jeszcze dorzucę:

3. "DU PA+"

Słuchawkowy wzmak klasy A, komplementarny tranzystorowy stopien mocy, skuteczne napięcie wyjściowe około 9V przy h

Aha, i na poważnie myślę o wytłumieniu obudów słoma. Samoprzylepne maty bitumiczne sa za drogie i trzeba rezygnowac, a ten pomysł jest podobno rewelacyjny i za darmo.

Lancaster, co ty wiesz o gościnnej Kanadzie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jak będzie w koncu ?! Jedziemy ?

Nie mozna dac się wyprzedzic tym kolesiom z BAT-a,

bo nam znowu sprzątną nagrodę sprzed nosa,

jak na CES 2002 za VK-6200 !

Ukryta Zawartość

post-16874-100009394 1195328106_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jest już ustalony nr. rachunku i bank zbierający wpłaty na ten szczytny cel?

Może uda mi się uprosić o datki polonię audiofilska! Będę miął okazję więc szkoda zaprzepaścić jej. Naród za granicą potrafi być hojny.

Rafaell, 13 Lis 2007, 10:42

W zwiazku z tym ze oprócz Włodka (Senicza) chcecie również do Las Vegas wysłać mnie Rafaela podaję nr konta na który należy wpłacać dla nas wpłaty zadeklarowane na forum

Bank BPH SA Kraków rachunek nr 66 1060 0076 0000 3260 0136 6140

W przelewie należy wpisać Odbiorca Rafael, nr konta ,w przekazie należy napisać "na pokaz w Las Vegas" należy napisać przynajmniej; nick nadawcy ! dobrze jakby były pełne dane.

Ponieważ zadeklarowane kwoty są zawarciem umowy cywilnej informuję jajcarzy, że w wypadku niewpłacenia bedą one ściągane w procesach cywilno prawnych wraz z: odsetkami za czas niewpłyniecia, kosztami wytoczenia i przeprowadzenia procesu,kosztami dojazdów do sądów rejonowych w miejscu dla pozwanego. oraz kosztami ściągniecia przez komornika lub firme windykacyjną. Tak że dobrze zastanówcie się że coś deklarujecie a nie macie zamiaru wpłacić.Kolega Rochu jest prawnikiem i może was uświadomić że to nie jaja.

Kolegę graafa informuję że czekam na te 1000 zł + dodatkowe jego deklarowane kwoty nie popuszczę jemu jak i pozostałym jajcarzom .

Pozostałym sympatykom proponuję wolne datki według możliwości elberoth to sa Twoje możliwości te 50 złoty ? Ja Ci bilet na przejazd do Krakowa i !!! z powrotem do Warszawy na Intercity chcę kupić żebyś posłuchał sobie sprzęt u typowego "kowalskiego" będącego w cenie bardzo budżetowej i że taki sprzet może miło zagrać .

Osoby wpłacajace bedę podawał publicznie chyba że sobie zastrzegą anonimowość na dowodzie wpłaty

Za datki dziękuję w swoim imieniu i kol Włodka (Senicza)

Zastrzerzenie !

W wypadku nieuzbierania wystarczajacej kwoty na przeloty,przejazdy wynajęcie porzadnego pokoju wystawienniczego; przynajmniej takiego jak sala Kościuszko w Bristolu no i koszty wokół wystawowe, przejazdy tłumacz,tłumacze, hostessy, zastrzegam sobie że kwoty nie zostana zwrócone ! Nastąpi równy podział pieniędzy pomiedzu mną i Włodkiem i każdy z nas zainwestuje je we własne badania nad dobrym przekazem dzwieku według swojego uznania

Pozdrawiam

Rafaell

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak tam iidze zbióreczka ?

Gość rochu

(Konto usunięte)

>Rafaell, 13 Lis 2007, 10:42

>Bank BPH SA Kraków rachunek nr 66 1060 0076 0000 3260 0136 6140

>W przelewie należy wpisać Odbiorca Rafael, nr konta ,w przekazie należy napisać "na pokaz w Las

>Vegas" należy napisać przynajmniej; nick nadawcy ! dobrze jakby były pełne dane.

----

Wpłaty dokonam jutro przelewem.

Czy oznaczenie odbiorcy "Rafael" jest prawidłowe czy tez winno byc jak Twój forumowy nick "Rafaell"?

Czy takie oznaczenie odbiorcy jest wystarczające czy też dodac trzeba jakieś dane - jak np. Firma Handlowa czy cos takiego?

------------------------------------

>W wypadku nieuzbierania wystarczajacej kwoty na przeloty,przejazdy wynajęcie porzadnego pokoju

>wystawienniczego; przynajmniej takiego jak sala Kościuszko w Bristolu no i koszty wokół wystawowe,

>przejazdy tłumacz,tłumacze, hostessy, zastrzegam sobie że kwoty nie zostana zwrócone ! Nastąpi równy

>podział pieniędzy pomiedzu mną i Włodkiem i każdy z nas zainwestuje je we własne badania nad dobrym

>przekazem dzwieku według swojego uznania

---

Uważam że w wypadku nie dojścia imprezy do skutku, zebrane pieniądze po odliczeniu kosztów, winny zostac albo zwrócone darczyńcom albo przekazane na jakiś wyższy cel.

Osobiscie wolałbym aby ta kwota trafiła do jakiejś fundacji pomagającej dzieciom.

Gość rochu

(Konto usunięte)

CHWILA REFLEKSJI mnie naszła po napisaniu poprzedniego postu.

Dlaczego wpłacac mam akurat na konto Rafaella?

Wcalę nie chcę aby moje dane osobowe zostały w ten sposób ujawnione.

Myśle że dotyczy to także wielu z Was.

Uważam że:

1. zbiórke powinna przeprowadzic osoba która zaproponowała taka akcję,

2. mając na celu aby cała sprawa sie zakończyła pozytywnie należy jasno określić warunki realizacji całej akcji i byc może spisac z Seniczem stosowną umowę, która ureguluje warunki finansowania, podróży, pobytu i wystawienia sprzetu, a także jednoznacznie określi jaka będzie odpowiedzialnośc ze strony sponsorowanego w przypadku gdy do wyjazdu i prezentacji nie dojdzie,

3. środki zebrane w przypadku nie dojścia wyjazdu do Las Vegas winny zostac zwrócone wpłacającym lub przeznaczone na jakiś dobroczynny cel.

Wydaje się że jest to uczciwe postawienie sprawy.

Rochu, ale Rafaell nie jedzie! W ramach fruwającej głupoty chciał załatwić sobie wyjazd "na przyczepkę". Jeśli chce, zawsze może w ten sposób polecieć np. na podwoziu (chowane, przeżyje), na stateczniku (tutaj nie wiem, ale to niespecjalnie ważne).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.