Skocz do zawartości
IGNORED

Zerostat i podobne -opinie użytkowników

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

amerykańska poczta ma się nieżle Wkładke AT331LP + igły ze szlifem Super Shibata dostałempo 8 dniach no i w związku z tym ja polecam tą firmę www.Lpgear.com.

Wkładkę założyłem ,gra ale lecę teraz pożyczyć wagę z urzedu miar i wag,na szczeście jest tuż obok chyba nie będą robić problemów z chwilowym pożyczeniem skoro je legalizują :D Niech wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Info ogólne po przetarciu singielka (na straty) szczoteczką LP Gear X3 3-way record cleaning brush trzasków po prostu nie ma.

cześć -lecę

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Klawo jak cholera JVC QL-G90 już gra piknie przekonserwowany wymieniona wkładka na Audiotechnice AT331LP ustawiona waga na 1 gram, zostało mi jeszcze rozpoznawanie poszczególnych utworów ale to sądzę że ktoś tykał fotoelementów i po przeregulowaniu będzie zczytywał utwory. Jak na razie gra z tą wkładką naprawdę rewelacyjnie.Puściłem sobie Obywatela GC "poranną wiadomość" jak dla mnie super tak jak pamiętam jak to potrafiło kiedyś zagrać nawet nie wiem czy nie lepiej. Oczywiście na wzmaku słuchawkowym masa do wywalenia muszę kabel zasilający sobie przerobić ale na kolumnach jest super, stopa krótka punktowa wokale ok talerze perfekt teraz tylko słuchać,wrzuciłem na początek Vivaldiego koncert d-Mol grają IsaacSterni Jean-Pierre Rampal i Jerusalem Music Center Chamber Orchestra,w kolejce David Bowie Scary monsters.I w ten oto sposób za 2kzł mam gramofon wart 8 jak nie dużo więcej (czasem warto zapolować na aukcjach a póżniej popracować żeby było super)

Uwaga !!!

Sprawny Bernard G 603 ze sprawną wkładką MF 100 i igłą w dobrym stanie oraz wyregulowanymi obrotami (ten typ tak miał że gubił obroty)przesmarowane łożysko,nowy pasek (nie naciągnięty bo zdjęty)nowy silnik, wymienione interkonekty na Rafaells cable IC poprawiona po producencie masa i ekranowanie

jest do sprzedania

Chętni proszeni na PW

Pozdrawiam

Rafaell

Żeby nie było tak słodko to Na Vivaldim 4pory roku z Nevilem Marinerem i St Martin in The Fields ciut za mały nacisk (1gram) płyta była mocno słuchana ten Neville potrafi wciągnąć ,żadne tam pitu pitu i w paru miejscach potrafi przeskoczyć ;(.Na cichszych fragmentach znany efekt wpływu napędu ramienia,panowie z JVC od ramienia do wyjścia z pudełka dali beztrosko od wkładki nieekranowany kabelek-coś im się pokićkało z klasycznym ramieniem S które same w sobie jest dobrym ekranem a tutaj wszystko leciutkie tworzywo sztuczne i 4 żyły na wierzchu narażone na wszelkie pola magnetyczne w gramofonie na dodatek spieli je zinnymi sterującymi i napędzajacymi co za debilicm (mówi to mechanik a ciekawe co by jeszcze zauważył elektronik.Z zewnątrz nie łapie nic bo wszystko piknie zaekranowane blaszaną obudową żadnych akryli tam nie ma i można przyłoićna wzmacniaczu oczywiście nie o tej porze teraz sobie słucham poprzez preamp gramofonowy z Sony TA-E770ES wzmak słuchawkowy Lake People G99/2 i kontrowersyjne dla innych dla mnie świetne Sony MDR 7509 HD Teraz się dopiero zaczeło Davidek Bovie poszedł jeszcze raz pod igiełkę i co ano wkładka super talerzyki przejrzyste stereo super ,Davidek urodziwy ze swoimi gitarkami no a na drugiej stronie niedługo kobiece japońskie wrzaski kręca mnie takie klimaty. W porównaniu z Nagrą CDC w której nie ma trzasków reszta jest na bardzo przyzwoitym poziomie i tylko od nagranej płyty zależy czy będzie lepiej czy gorzej.Tak w ogóle to ta Nagra CDC to mistrzostwo świata i troszkę z tym JVC się dowartościowuję :D ale naprawdę jest milusio ,winyl ma sporo uroku, przede wszystkim poza jedyną Nagrą w stosunku do innych CD, winyl nie ma tej naleciałości cyfrowej, czym lepsiejsze CD-ki tym bardziej to wyłazi ciężkie życie mają producenci mieczy świetlnych. Z ciekawostek poza gramofonowych: Napęd w Nagrze CDC w szczątkowych fragmętach a raczej jego sterowanie zostało przygarnięte z Philipsa PRo chyba 2 (nie zapamiętałem dokładnego oznaczenia) no ale Laser i optyka jest od najlepszej firmy,żadne tam Sony,Tascam,czy od niedawna Accuphase. Cała optyka lasera jest od samego Zeissa i przez 20lat do tego modelu będzie produkowana tak że nie zostaną co niektórzy na lodzie tak jak w innych najnowszych klockach jużpo dwóch trzech latach

To tak na razie

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell ta wkladka ma rekomendowany nacisk w przedziale 1 - 1,5 g. Nie ma co sie czaic. Zwieksz nacisk na 1,4 g, czym poprawisz "tracking" i byc moze bedzie rowniez mniej przeskakiwalo.

>>>Rafaell,

Lenin ma rację, tylko 1,0 g nacisku z taniej wkładki (bez wyszukanego systemu zawieszenia igły jak np. w van den Hulach) to przesada. Trzeba dorzucić parę dziesiątych grama. Z wkładek tanich (AT 110 E) trudno uzyskać nacisk mniejszy niż 1,25 g i prawidłowy tracking. Zaczyna "pływać" panorama" stereo. Ale to i tak dwa razy mniej niż np. z Denona Dl-103.

Nie chce mi się znów kręcić i za dużo roboty z ustawianiem. Co do przeskakiwania to nie było cudu żeby nie przeskoczyło (rysa głęboka że hej) ale jak na razie tylko na jednej tej mocnej rysie i jednej płycie a już z 15 płyt się przewinęło (szał płytowy ,jak nic)

Nie wiem czy o tym samym mówimy , lokalizacja dźwięku jest pierwsza klasa może faktycznie na głośnikach scena idzie trochę do tyłu ale czy to wada ? nie wiem na Audio Show np. jeszcze bardziej do tyłu szła scena na MBL-ach a było wtedy ogólnie super

Pozdrawiam

Rafaell

Nic nie trzeba poprawiać zostaję przy 1,0 gram wkładka rewelacyjna , napęd tangentialny w ramieniu super świetna podatność pionowa. Włożyłem sobie moją ukochana płytę zespołu Doobie Brothes " Livin' On The Fault Line" z 1977 pierwsze tłoczenie WB w USA pięła się dopiero do góry.Płyta mi się koszmarnie pofalowała ??? (składowana była tylko w pozycji pionowej) na obrzeżu mierząc na długości 12 mm był skok góra dół góra 3mm !!! dopiero dalej ciut lepiej ,na upartego mógłbym zmierzyć a nawet wykres (wklepać niestety ręcznie) No i co ? od drugiego utworu mimo że się buja jak fiks czyta czyściutko i nie próbuje nawet wyskoczyć z rowka Te ramiona tangentialne z małą bezwładnością króciutkiego ramienia (na oko ramie jest z jakiegoś porządnego tworzywa) to jednak genialny wynalazek.Przy takim krótkim garbku na długości 12mm przy skoku ok 1,5 mm już elegancko czyta , no oczywiście mimo szlifu Shibata jest lekki szum w tym rowku słychać (jak igła wypychana jest do góry-działają tam bardzo duże siły dynamiczne zarówno na igłę a przede wszystkim miękki materiał płyty który napewno jest tam ścierany bardzo mocno i dobry cantilever tapered alloy tube- czyli po naszemu stozkowata rurka z z tipem igly temu już nie zaradzi (powtarzam za kolegą Leninem-jeszcze raz dzięki za doradzenie tej wkładki przeznaczonej do gramofonów z mocowaniem T4P, sądzę że ze zwykłym ramieniem S to tak miodnie na pewno nie będzie)

Pozdrawiam

Rafaell

Ramię S ma za dużą bezwładność i wszystko przerzucone zostaje na samą wkładkę i wkładka już na pewno amplitudy nawet tylko 1,5 mm nie wydoli

Pozdrawiam

Rafaell

• 4 tygodnie później...

No i u mnie w JVC QL-G90 w końcu wszystko hula Zrobiłem w końcu porządek z wyszukiwaniem utworow i gramiak znajduje wszystkie utwory bezbłędnie, działa toto jak kompakt ,dowolne programowanie utworów do 17 odsłuchiwanie początków utworów,powtarzanie utworów takie małe a jednak cieszy

Radzę pamiętać jednak że po kilku/nastu takich wyszukiwaniach i odsłuchach wybranych utworów będziesz w miejscu opadania igły słyszał cykniecia....im więcej tym gorzej bedzie z płytą.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

=>ahaja, 30 Gru 2007, 01:44

Pochwaliłem się trochę do przodu, panowie realizatorzy potrafią jednak fotokomórce utrudnić życie i niektóre płyty dalej np zamiast 5 utworów rozpoznaje tylko 3 a co tam, od czego rączki . Cyknięcia następują jak igła wali w płytę i nie ma prawidłowego tłumienia opadania.

ahaja, 30 Gru 2007, 22:12

Puszczałem parę razy od tego samego utworu i nigdy nie trafiło tak idealnie co do sekundy (sądzę że układ rozpoznawania przez fotokomórkę nie jest aż taki precyzyjny) także tych wbić nawet podwójnych może być bardzo mało-nikłe prawdopodobieństwo

• 9 miesięcy później...

wojciechb01, 19 Lis 2007, 21:31

>Żaden oszust w biznesie by się nie utrzymał gdyby robił wszystkich i wszystko dokoła w bambuko.

>

>Ten nakupował pierdołek po 1,99 Eur i nabił se licznik pozytywami.

>Do mnie zanim wysłał, czaił się aż 3 tygodnie i trwałoby to zapewne dłużej gdyby nie interwencja

>telefoniczna.

Chlopie, toz to express!! Na moje estaty czekalem chyba ponad rok! ALe podobno mial awarie serwera z wszystkimi danymi (po moim tel i nowym mailu sie odkorkowalo). To co dostalem to miala byc wersja wstepna (i tak wyglada). Az sie boje czy dostane finalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.