Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix Donalda Tuska

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

a ja odczuwam tym większy dobrobyt im więcej mogę kupić za kasę którą zarabiam

Czyli im większa inflacja, tym mniej za tą kasę kupisz. Chyba logiczne?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

> a jednak w 95r. jak sie okazuje była mocniejsza względem dolara niż obecnie.

Niewatpliwie byla. W styczniu 1995 r. 1 USD kosztowal 2,43 zl - dzisiejszy kurs NBP to 2,49. Niewiele juz brakuje do poziomu z 1995 r.

Less, no nie do końca, bo jak zarobki/dochody ida do góry szybciej niż inflacja to dobrobyt rośnie....jak waluta sie umacnia to dobrobyt rośnie...inflacja jeżeli jest jakotaka to nie nalezy sie zbytnio przejmować uważam.

...ciekawe jakie normy odnosnie inflacji mają inne kraje ? Spiac sie zawsze można, np. zeby sie przyłączyc do strefy euro...ale jak to będzie wyglądało....najniższa emerytura w Polsce...140 Euro...trochę obciach nie uważasz ?

Instytucja państwa jest dla ludzi a nie odwrotnie...podobnie z prawem, przepisami itp...ale to moze za 500lat jak bedzie większa świadomość społeczna będzie oczywiste...

pozdrawiam

wkamilu i komu przeszkadza ze złotówka będzie nawet mocniejsza ? Każdy kraj sie cieszy jak ma silną walute...chyba ze ta silna waluta implikuje inne problemy...ale u nas ? Export ładnie rosnie i super. Ostatnio słyszałem teorię, ze nasza gospodarka jest silnie związana z amerykańską i dlatego export mamy OK i złotówka mocna....no, może...może :)

• Redaktorzy

Określenie, że instytucja państwa jest dla ludzi w kontekście namówienia państwa, żeby zafundowało tym ludziom większą inflację, wydaje mi się karkołomne. Może i ludzie proszą o większą inflację, bo uważają, ze za dużo zarabiają i przydałaby się jakaś podwyżka cen, zeby im ten nawis odebrać, ale ja osobiście wolałbym tego uniknąć. Jestem zdania że zwolennikami inflacji obecnie są tylko niektórzy teoretycy, którym w ogóle nie kojarzy się ona ze spadkiem siły nabywczej ludności i wzrostem cen. I już widzę co by się działo, gdyby za rzadów PO wyraźnie wzrosła inflacja.

A jak się ma postulowany wzrost inflacji do postulowanego utrzymania silnego złotego?

Lancaster rzecze:

jak waluta sie umacnia to dobrobyt rośnie...inflacja jeżeli jest jakotaka to nie nalezy sie zbytnio przejmować uważam.

Czy ty Lancaster wiesz, co to jest inflacja???

Less is more

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less, cos sie zmieniło ?

Pozdrawiam

PS. dodam dla ułatwienia, ze ceny żywności i np. paliw niestety bedą sie zmieniać z różnych przyczyn.

Np. ostatnio myślałem, ze PiS totalnie pogłupiał doprowadzajac do wzrostu cen chleba(ok50%)...a potem sie okazało że cena zboża skoczyła zdaje sie z 500na 900zł/tona...i to ze względu na nieurodzaj w Europie zach i sprzedaż naszego zboża własnie tam po tamtejszych cenach...i to jest dla mnie wytłumaczalne, ale podnosic oprocentowanie kredytów w imię 1% inflacji ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No dobra, link podałeś, ale rozumiesz, co tam jest napisane?

JEśLI Lancaster rzecze:

"jak waluta sie umacnia to dobrobyt rośnie..."

i nie robi tego bynajmniej jeden jedyny raz przypadkiem, ale teksty takie powtarza co czas jakiś

TO Lancaster powinien być wrogiem inflacji jako osłabiającej walutę, a przez to dobrobyt.

Zakładam, że również w rozumieniu Lancastera "jak waluta słabnie, to dobrobyt spada..."(?)

Tak byłoby, gdyby Lancaster rozumował logicznie. Ale powyższe nie przeszkadza Lancasterowi gnoić tych, którzy usiłują inflację trzymać w ryzach - nawet jeżeli są do goście z PISu.

Less is more

broy, 21 Lis 2007, 13:24

>a ja uprzejmie dziękuję za taką "demokrację pełną gebą, wolność prasy i przekonań" - to ostatnie w

>szczególności było i jest nadal jawnie dyskriminowane w kaczylandii.

Dyskryminowany ro byłbyś, gdybyś za głoszenie swoich bzdur dostawał pały na komisariacie albo musiał je odpracować w Bieszczadach w ośrodku z wieżyczkami strażniczymi.

To ze ci ktoś powie że pieprzysz jak potłuczony to nie ządna dyskryminacja, to może być wręcz prawda.

> Co do zmian - zgoda - tylko

>pamiętaj, że mamy rok prawie 2008, a nie 1989. Także rozliczania, wsi, lustracje - to jest temat już

>zaprzepaszczony. Ludzie tego nie chcą nawet słyszeć.

A może tak będziesz mówić tylko za siebie, co?

Mnie komuchy "wiszą" ziemię i budynki akurat.

Poza tym nie chodzi tylko o zwrot zagrabionych dóbr, do cholery jak ty sobie wyobrażasz ministra na którego są mocne "papiery" w Moskwie albo Koblencji???

Jesteś jak głupia ciotka, dla której w kraju liczy się tylko spokój.

Największy spokój to jest na cmentarzu a mistrzem spokojnej polityki to był Stalin.

Tusk jest niezwykle agresywny, może bardziej od Kaczorów ALE POZA KAMERAMI. Wystarczy popatrzyć czym i w jaki sposób zajął się w pierwszych po przejęciu sterów.

Za Kaczorół mogłeś sobie włączyć "Taniec z gwiazdami" - to miły i nieagresywny program.

Co za różnica czy TO TY nie chcesz pewnych rzeczy widzieć, czy KTOŚ inny nie chcesz abys je widział?

• Redaktorzy

"...a moze sie orientujecie, ze instytucje na wzór naszej RPP działają również w innych krajach ?"

Muszą być wszędzie tam, gdzie Bank Centralny odpowiada za walutę kraju. Sądzę, że nie ma ich natomiast w poszczególnych krajach Eurolandu.

• Redaktorzy

"Dyskryminowany ro byłbyś, gdybyś za głoszenie swoich bzdur dostawał pały na komisariacie albo musiał je odpracować w Bieszczadach w ośrodku z wieżyczkami strażniczymi."

Jak sobie mały Jasio wyobraża dyskryminację po przejrzeniu sterty zeszytów z serii "Podziemny front", oraz "Stawka większa niż życie". Oczywiście mały Jasio tylko udaje, w rzeczywistości wie więcej, tylko plecie tak na użytek nas, czyli w jego przekonaniu gminu.

jozwa maryn, 21 Lis 2007, 16:02

>Jak sobie mały Jasio wyobraża dyskryminację po przejrzeniu sterty zeszytów z serii "Podziemny

>front", oraz "Stawka większa niż życie".

"Podziemnego frontu" nie znam, nam "Stawkę" ale czy tam ktoś kogoś dyskryminował???

Chyba tylko Kloss - Brunera, bo pedały to tam nawet w aluzjach się nie pojawiły, że nie wspomne o innych inwalidach. Kobiety, owszem występowały, ale raczej w charakterze uciskanych, głównie na sposób sypialny.

dudivan

daj już spokój z tym tańcem z gwiazdami

jesteś jak zdarta płyta - w kółko to samo gadanie

kto nie z nami, ten z zomo, a będzie 13. grudnia

taka jest i twoja retoryka

zajął byś się czymś pożytecznym lepiej, skoro taki z ciebie 'patriota'

Broy, każda partia w jakiś sposób komunikuje się ze społeczeństwem przy cyzm nijak się to może mieć dotego co najważniejsze czyli koncepcji władzy i jej praktyki.

Jedni mówią o o zomach i onych tam a inni o podatku liniowym i społeczeństwie obywatelskim - mało się tym należy przejmować.

Teraz na przykład może na nas spaść nieszczęście w postaci podpisania Regulaminu Kołchozu a ja o tym w ogole nie słysze za to słyszę o jakimś nocnym wożeniu worków po Warszawie. Te worki to taka zasłona dymna?

• Redaktorzy

"Jak myślicie, dlaczego dopiero teraz okazało się że w ścianie kancelarii premiera tkwi niemiecki pocisk artyleryjski?"

Przypuszczam, że przeprowadzono dużą akcję likwidacji podsłuchów. Jak się posłało na zieloną trawkę takiego Ziobrę, to trzeba się potem dobrze odpluskwić. Jego koledzy ze studiów nie byli tacy mądrzy, i potem 10 lat się szarpali z łobuziną. Poza tym, "IV RP" równało się przecieki. Źli ludzie mówili, ze były kontrolowane. Ale jeśli J.Kaczyński i jego komanda byli ludźmi uczciwymi i przecieków sami nie puszczali dla uciechy gawiedzi, to ktoś (może "Wprost"?) musiał ich podsłuchiwać. Trzeba się więc zabezpieczyć na przyszłość. No i podczas takiej kontroli znaleziono pamiątkę po przodkach. Nie jest tylko na razie jasne, czy było to po przodkach D.Tuska, czy J.Kaczyńskiego.

jozwa maryn, 22 Lis 2007, 12:30

>"Jak myślicie, dlaczego dopiero teraz okazało się że w ścianie kancelarii premiera tkwi niemiecki

>pocisk artyleryjski?"

>

>Przypuszczam, że przeprowadzono dużą akcję likwidacji podsłuchów. Jak się posłało na zieloną trawkę

>takiego Ziobrę, to trzeba się potem dobrze odpluskwić. Jego koledzy ze studiów nie byli tacy mądrzy,

>i potem 10 lat się szarpali z łobuziną. Poza tym, "IV RP" równało się przecieki. Źli ludzie mówili,

>ze były kontrolowane. Ale jeśli J.Kaczyński i jego komanda byli ludźmi uczciwymi i przecieków sami

>nie puszczali dla uciechy gawiedzi, to ktoś (może "Wprost"?) musiał ich podsłuchiwać. Trzeba się

>więc zabezpieczyć na przyszłość. No i podczas takiej kontroli znaleziono pamiątkę po przodkach. Nie

>jest tylko na razie jasne, czy było to po przodkach D.Tuska, czy J.Kaczyńskiego.

no i nasza POzytywna wróżka wykryła.. pocisk dowodzi podsłuchów, watergate

bo wróżce jak niektórym z dupnąmarynią, wszystko się kojarzy z faszystowskimi metodami pis'u

obsesja... stres pourazowy2005, nawet po wygranej 2007 nie przechodzi, nie mogą uwierzyć w siebie

a może jak za wujka stalina, po prostu wybić poprzednią ekipę..

józwa:

> Nie

>jest tylko na razie jasne, czy było to po przodkach D.Tuska, czy J.Kaczyńskiego.

po co ta kokieteria ty wróżko wiesz Wszystko, że wina jest po jednej stronie, po stronie wrogów POprawności

wrogów ukochanej graserującej Hani (w koalicji z LIDem w warsiawce) i Tuńka

• Redaktorzy

Biedny analfabeto, to TY właśnie napisałeś, ze pocisk czegoś dowodzi. Mi taka idiotyczna konstrukcja logiczna nawet nie przyszła do głowy. Czytaj ze zrozumieniem, nie w swojej głowie, tylko to, co jest przed tobą napisane, i poćwicz się w logice. Ale dziękuję za podsunięcie pomysłu. To może skorzystam? Na przykład: ciekawe co i w jakiej ilości chłopaki wyciągnęli poza tym złomem po przodkach?

• Redaktorzy

"po co ta kokieteria ty wróżko wiesz Wszystko, że wina jest po jednej stronie"

Odsyłam do wpisu dudivana. Sami się ośmieszacie, biedaki, traktując innych jak ciemną masę.

jozwa maryn, 22 Lis 2007, 13:01

>Biedny analfabeto, to TY właśnie napisałeś, ze pocisk czegoś dowodzi. Mi taka idiotyczna

>konstrukcja logiczna nawet nie przyszła do głowy. Czytaj ze zrozumieniem, nie w swojej głowie, tylko

biedny analfabeto józwo marynie, dewiancie psychiczny (itd a'la dziadzia z piknoo kartoo)- czy ja nie mam prawa też od tak z raz powróżyć co tobie siedzi w głowie oprócz nietoperzy

ty raz za razem próbujesz sił wróżebnych, "zygfryd powiedziałby" itp, raz za razem

daj se luz Kali, jak ty mozesz to może inni też

Horst, jesteś ciekawym przypadkiem. Leczysz się? Czy można ci jakoś pomóc?

a MASTER Dudivan właśnie realizuje się w swym fallicznym wątku ;-))

Panowie, a czy wam po prostu nie potrzeba kobity/faceta jak kto woli?

>Przypuszczam, że przeprowadzono dużą akcję likwidacji podsłuchów. Jak się posłało na zieloną trawkę

>takiego Ziobrę, to trzeba się potem dobrze odpluskwić.

w pierwszej osobie..

• Redaktorzy

Horst, na przyszłość bądź łaskaw swoje podejrzenia co do moich poglądów na jakąś sprawę odpowiednio oznaczać, żeby nie myliły się z tym, co ja rzeczywiście napisałem.

ty kali masz dużo większą swobodę w szale wróżebnym, co do zgodności tego co kto myśli z tym co ty określasz magicznym słówkiem "powiedziałby"

a jeśli coś się nie zgadza to zawsze możesz to załatwić na krzywy ryjek,

że ponuractwo nazistowskie nie ma poczucia humoru ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.