Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy za 400PLN

Slaytan

Rekomendowane odpowiedzi

to rzeczywiście dziwne :-) pilnuj takiej żonki, bo za jakiś czas jak się warunki zmienią, to będzie prawdziwy skarb :-P żona broniąca systemu męża audiofila, tylko pomarzyć.

kurcze, jakie słuchawki mogą tu jeszcze przypasować..?

Takie wróżenie z fusów "na logikę" nie ma sensu. Trzeba konkretnego wzmacniacza posłuchać z konkretnymi słuchawkami i wtedy wydać osąd. Teoretycznie Beyerdynamic DT880 Pro nie powinny się zgrać z jasnym wzmacniaczem, bo same są jasne, a tymczasem słuchałem ich napędzanych jasno grającym wzmacniaczem, i brzmiało to bardzo dobrze. Źródło też ma coś do powiedzenia przy słuchawkach i interkonekt.

Dzięki za wnikliwą i jak mi się wydaje - obiektywną opinię.

Szybkość i liniowość to cechy zauważane przez większość użytkowników.

Nie każdemu to oczywiście spasuje. Proszę mieć na uwadze że testowano wersję podstawową która w preampie ma zaaplikowaną dość przeciętną kostkę - TL072. A że TPA6120 jest czuły na wszelkie zmiany preampu można cokolwiek pokombinować. Np z OPA2604 jest wyraźnie cieplej. Opracowałem też wersję dual-mono która zyskała nieco na przestrzenności. Chętnie odpowiem na pytania - zapraszam.

Bobby

sorki za lekki OT ale gdzie można wyrwać cayina ha 1 z pewnego źródła? Czy ktoś kupował u nich: ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy w tej cenie (500 EUR) jestem w stanie dostać coś lepszego?

I ostatnie pytanie czy zakładając dokupienie słuchawek za max 1500 zł (np AKG 701) to biorąc pod uwagę cenę sumaryczną 500 EUR + 1500 zł nie lepiej kupić jakiegoś najtańszego STAX'a (albo jakaś używka)?

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

No i stało się zmieniłem Pro-Ject`a na... Holdegron`a FMB mkIII Dual-Mono. wiem wiem, miało być na coś droższego, może na lampach, ale niestety jak na razie finanse, finanse. Słuchałem Edgara, taki sobie.Więc zdecydowałem się na Holdegrona i nie żałuję kasy wydanej na niego. Wykonanie świetne, różnica dźwięku między Holdkiem a pro jectem KOLOSALNA! Aczkolwiek zgodzę się z osoba opisującą Holdegrona. W tej cenie (w zasadzie do 1500 zeta nawet) uważam że Holdegron jest świetny, ale... Jeszcze trochę czegoś brakuje, wybrzmień, przeszkadzajek... nie wiem. W każdym razie pokombinuję ze słuchawkami, może DT440 zamienię na DT 880 (bez PRO)? Co sądzicie, zagra bardziej szczegółowo? A może jakieś inne słuchawkowe propozycje? Odtwarzacza nie ma mowy zmieniać (żona by mnie zabiła ;-P) więc jedyny ruch w słuchawkach. Acha we wzmacniaczu zmieniłem sieciówke na srebrną Sonus Oliwa i słychać zmiany, dźwięk nabrał błysku. A, ważna informacja, Holdegron nie pieści się z płytami, na czeskim wzmaczniaczu nawet słabiej nagrane płyty dało się słuchać, natomiast manufaktura Holdegron`a od razu deklasuje słabo nagrane płyty, uwypukla wady nagrań, szumy... Z dobrej jakości płytami jest tak że miło się ich słucha, natomiast kilka które do tej pory uważałem za nieźle nagrane po wsadzeniu do odtwarzacza i odpaleniu ujawniały swoje brzydkie aspekty tak że nie chciało się ich dalej słuchać.

trochę się spóźniłem, ale odsłuchuję (chyba) najnowsze "dziecko" Michelangelo na Senkach HD600 i jest super. Kilka dni wcześniej miałem superwypaśnego "Amadeusza" i nie zrobił na mnie takiego wrażenia, jak najnowszy Moonlight (tak się chyba jeszcze nazywa, bo odrobinę pogubiłem się w wersjach) Z czystym sumieniem polecam!

• 10 miesięcy później...

Witam

Panowie czy to jest warte tych pieniazkow??

Ukryta Zawartość

czy jakas lipka totalna?

mam okazje kupic pro-ject head box mkII za 150zl ale z tego co tutaj wyczytalem to nie warto...

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.