Skocz do zawartości
IGNORED

hk AVR 347 vs. AVR 435

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

No i stanęło na AVR435,sprzęt podłączony,ustawiony i skalibrowany przez EzSet/EQ z moimi malymi poprawkami.Jest ok.Mam tylko pytanie dotyczące ustawienia suba na poszczególnych wejsciach. Na CD/ANALOG ustawilem SUB NONE, a na DVD/COAX SUB LFE.Czy zeby te ustwienia byly zapamietane musze wejsc w MASTER MENU na OSD,bo z robilem to z pilota z pominieciem M.MENU i przy zmianie zródla tych ustawien nie pamieta.

-> arekk17

A jesteś pewny, że ten Harman zapamiętuje konfigurację kolumn (w tym przypadku ustawienia dla suba) dla każdego wejścia? Niestety nie znalazłem nic na ten temat w instrukcji obsługi do tego amplitunera. A przeważnie jest tak, że konfiguracja jest przypisywana nie do poszczególnych wejść, lecz do każdego ustawienia trybu surround.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Chodzi mi o to,ze jak ustawię SUB NONE na CD/ANALOG to nie ma go tez na DVD/COAX,natomiast jak ustawie SUB LFE na DVD/COAX to po przelaczeniu na CD/ANALOG pojawia sie i tam,czyli jedno ustawienie dotyczy wszystkichwejsc. Dzis bylem w MM i te na półce miały tak samo.Pytanie,czy mozna gdzies zaglebic sie w menu by to ominac.

Dodam ,ze tryb na CD/ANALOG ustawiony jest jako SORROUND OFF, a na DVD /COAX w zaleznosci od ściezki na plycie Dolby,DTS etc.

Przyszła mi teraz taka myśl,czy na taki stan rzeczy moze mieć wpływ ustawienie w MASTER MENU na GLOBAL,bo cos mi świta,ze tak u mnie jest ustawione.

Kombinuj...

Napisałem, że "konfiguracja jest przypisywana nie do poszczególnych wejść, lecz do każdego ustawienia trybu surround." Trochę się zagalopowałem. A mianowicie u mnie faktycznie konfiguracja głośników (czyli large-small i sub on-off) jest "globalna" i niezależna na wybranego źródła i trybu surround. Ale już wysterowanie (poziom głośności) dla każdego trybu surround jest zapamiętywany osobno. Czyli np. w stereo ("surround off") mogę mieć suba na +2, zaś w "surround on" na +10.

I właśnie w ten sposób udało mi się w stereo wyłączyć suba (mimo, że dla trybów surround jest ciągle aktywny). A mianowicie minimalny poziom suba (u mnie nazywa się to "sub min") przełącza cały bas na frontowe kolumny. Spróbuje, może u Ciebie też jest taka możliwość.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.