Skocz do zawartości
IGNORED

Windows Vista - spostrzeżenia.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wsparcie dla XP do 2014

Wsparcie dla Visty do 2012

Wniosek. Powtarza się sytuacja z Windowsem ME. Działał., potem znikł. Ludzie wylewali żale, i dzięki temu mamy XP.

Microsoft ma komórkę , dość mocno rozbudowaną do analizy danych z netu.

Ładnie wygląda. Mocno żre pamięć, dobrze ,że gry robią też pod DX9 dzięki czemu nie trzeba go kupować. Czy badziewie? Nie. Po prostu jest to efekt określonych żądań związanych z rynkiem filmowo-fonograficznym. te wymagania zżerają zasoby średniego sprzętu na którym XP biega aż miło.

Chińczycy nie chcą Visty na igrzyskach w swoich Lenowo. Powód, za duże ryzyko związane z niestabilnością ystemu. Vista będzie do internetu.

A jakie są wasze doświadczenia z Office 2007? bo mnie to to wnerwia niesamowicie, niestabilny, wiele rzeczy i ustawień trudno znaleźć (przez 20 lat rozwijali interfejs, który nagle jest inny), dodatkowo wiele rzeczy (funkcji) uaktywnia się dopiero, gdy według Ofice2007 "powinny", a przecież człowiek nauczył się używać pewnych narzędzi niezależnie od typu obrabianego materiału.

Wiek ktoś może, czy są nakładki (interfejsu - do starego) na te nowe gówno, albo czy padnie równie szybko jak Vista?

• 2 miesiące później...

nieoficjalnymi kanałami udało zdobyć się kod źródłowy Visty!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

A może właśnie odwrotnie? Nie kompiluje się - można sprzedawać i nikt za to siedzieć nie pójdzie :)

Vista byłaby całkiem niezła, gdyby nie chora konfiguracja sieci, udostępniania plików, totalne pomieszanie pojęć "użytkownik sieci" i "użytkownik komputera", jak zwykle burdel w strukturze plików i katalogów (każda systemowa bzdura oskrótowana 10 razy w 20 miejscach), itp. Jak już to wszystko się ogarnie, to już pracuje się całkiem przyjemnie, jak na XP.

ja od kilku dni przymusowo uzywam visty, i strasznie mnie wq..wiała, powoli się przyzwyczajam, ale i tak wydaje mi się , ze XP był bardziej przyjazny , w Viscie wszystkie te zabezpieczeni są męczące,

np. Windows Update jest duzo bardziej upierdliwy niż w XP. I instalując coś caly czas się włacza takie gówno żądające potwierdzenia i nie znalazłem żeby to wylączyć

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.