Skocz do zawartości
IGNORED

Ultralink Challenger vs Matrix 2

Macieq71

Rekomendowane odpowiedzi

Mało popularne a podobno bardzo dobre kable głośnikowe.W Necie nie ma o nich praktycznie żadnych informacji.

Zwracam się do szanownych forumowiczów którzy mieli z nimi do czynienia ( chodzi o wersję bi-wire ) o opinie na ich temat.Głównie zależy mi na opiniach dotyczących basu wyżej wymienionych kabli.Jaka jest jego charakterystyka czy jest głęboki,konturowy dobrze kontrolowany bez skłonnosci do popadania w buczenie? Który z tych kabli ma lepszy bas i czy ogólnie brzmieniowo Matrix 2 jest dużo lepszy od Challengera ?

Z góry serdecznie dziękuję za opinie

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/37938-ultralink-challenger-vs-matrix-2/

Podobno lepszy jest matrix2 MBW412 , biorąc pod uwagę niewielkie różnice w cenie za metr nic nie ryzykujesz kupując Matrixa .Miałem kiedyś używałem kiedyś Challengera i w tym czasie uważałem go za najlepszy europejski kabelek do BW w tej klasie cenowej .Cała tajemnica polegała na podpięciu kabli grubszych do zakresu wysokotonowego i cieńszych do niskotonowego .U mnie takie połączenie sprawdzało się lepiej .W Matrixie wszystkie 4 ←żyły mają taką sama grubość ,ilość włosów i czystość .Poszczególne żyły w mb214 są ciasniej skręcone Izolacja bezpośrednia moim zdaniem jest z tego samego materiału .Szczerze mówiąc nie widzę przesłanek aby sposób pracy tych kabli sie specjalnie różniła .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu znajdziesz niezależną opinię ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak te kable z pod znaku Ultralinka zawsze tak grały żywo i dynamicznie ,natomiast zawsze miałem uwagi do zakresu wysokich częstotliwości .Nie żeby były złe , miałem wrażenie ich niedosytu .Ale jest to dyskryminowane budowa tych kabli .Izolatorem jest PE ( polietylen ) .Osobiscie wole kable na PP i Teflonie ,wiecej wysokich i lepsza srednica ,pomijam niskie . Ale to juz droższa półka ................

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.