Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z dźwiękiem z kompa.

jerzy110

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam mały problem,albo i duży. Kupiłem wieże Onkyo. Wzmacniacz to Amplituner Tx-7800. Z tyłu są wejścia cd,phono,tape/video, i tape2. Podłączam komputer kablem jack-chinch do kanału tape/video i jak włączam muzyke to gra mi tylko jeden głośnik, a drugi jak sie przełączy balans na niego to trzeba bardzo mocno rozkręcić głośność żeby usłyszeć że gra ale i tak z dużymi jakimiś szumami. Próbowałem już wszystkiego, przełączania kolumn z kanału A do B i odwrotnie, przełączania wejść na CD , phono , tape 1 i 2 i wogóle wszystkiego. Ale nadal gra jedna kolumna z kompa (oczywiście jak podłączam pod te kanały kaseciaka czy CD to działają obie). Możecie mi pomóc? Co to może być? Wina kabla? Ale na poprzedniej wieży (fisher studio standard 9000) wszystko dobrze działało na tym kablu. Może to jest nowszy sprzęt albo coś? Mi sie to troche kojarzy jak by było włączone jakieś Mono albo coś. Jak możecie to pomóżcie. Dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/37968-problem-z-d%C5%BAwi%C4%99kiem-z-kompa/

Spróbu z innym przewodem, wygląda to albo na przebicie do masy w jednym z kanałów (na przewodzie) albo na niedociśnięciu jacka w komputerze. Njapierw obadaj czy dobrze leży jack w kompie, często pojawia się właśnie to co opisujesz. Jak nie to spróbuj z innym przewodem.

Chruper, 26 Lis 2007, 01:26

>Spróbu z innym przewodem, wygląda to albo na przebicie do masy w jednym z kanałów (na przewodzie)

>albo na niedociśnięciu jacka w komputerze. Njapierw obadaj czy dobrze leży jack w kompie, często

>pojawia się właśnie to co opisujesz. Jak nie to spróbuj z innym przewodem.

Na 99% kabel, albo nie styka ktores gniazdko, albo przetarl sie gdzies w srodku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.