Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie można kupić ekrany proj. InFocus?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam ekran InFocus 80", który chcę zastąpić większym ekranem i z racji, że chcę się posłużyć obecnymi hakami do podwieszenia, muszę kupić ekran który ma taki sam system montażu.

Dam link do strony InFocusa na świat, w Polsce brakuje chyba dystrybutora zajmującego się ekranami, które nie dosyć, że są tanie, to jeszcze biją konkurencję jakością.

Oto linki:

więc mam to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a chcę kupić taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ewentualnie może ktoś zna firmy poslugujące się identycznym systemem montażu?

Jest to najprostsze rozwiązanie: szyna w kasecie oraz po dwa zaczepy(regulowane) na haczyki wystające z kołkow rozporowych w suficie....znane mi firmy mają jakieś takie dziwne te systemy montazu, reklamuja to jako click on/off itp. ale w porownaniu do systemu w InFocusie sa nazbyt wydziwnione i nie dam rady wykorzystac obecnych hakow w suficie.

Z gory dziekuje za pomoc.

norwidos, napisz coś więcej o zaletach i wadach tego ekranu (np. czy się marszczy, czy faluje, jakie odwzorowanie kolorów i kontrastu itp), bo ten do którego sie przymierzasz, też by mi pasował:)

pozdr, burz

Dobra, spytalem i juz mam odpowiedz:

Witam,

w dziedzinie ekranów projekcyjnych nasza oferta obejmuje przede wszystkim ekrany Suprema. Cennik przesy∏am w za∏àczniku. Wi´cej na stronie www.suprema-ekrany.pl

Ekran SC-WSPD-92 dostępny na zamówienie ma cenę 599 ,-zł netto.

pozdrawiam

Zbigniew Komorowski

Panie Mar, Jak sam Pan słusznie zauważył Pracuje na pewnym stanowisku .

Nie zajmuję sie szczegółowo produktami ,tylko mam od tego specjalistów .W dziedzinie Audio na której zjadłem zęby mogę sie wypowiadać autorytatywnie ,co do Infocusa zam produkt pobierznie ,bardziej interesują mnie w tym wypadku efekty finansowe .

Pozdrawiam .

Ireneusz Nowak

Suprema ma zupełnie inne mocowanie, więc odpada. Dziękuję za próbę pomocy, ale w chwili obecnej w grę wchodzi jedynie ekran InFocus z linka, który wkleiłem.

Co do pytania o ekran InFocus które się przewinęło to nie będę się specjalnie rozwodził nad sprawą, tylko powiem, że w cenie do 1000zł nie widziałem ANI JEDNEGO ekranu który miałby chociażby porównywalny efekt przy moim projektorze, a mam raptem BENQ W 100.

P.S. Suprema jest DUŻO droższa, efekt wyraźnie słabszy.

Ten Infocus kosztuje okolo 150 dolarów, więc szkoda nawet się zajmować SUPREMĄ, ale mogę zrozumieć, że z handlowego punktu widzenia SUPREMA może być atrakcyjniejsza dla Polpaku:)

Faktycznie, przeoczyłem ciekawą informację:)

599 zl netto, czyli ok 730zl brutto, czyli w stosunku do ceny w USA drożej o jakieś 300zł, pomyślę nad zakupem, ale oferta zupełnie nie jak dla forumowicza:)

Polpak, a dlaczego tam tak drogo?:))

Decyzja zapadła, ściągam ekran z USA, cena 152 $, chyba nieźle:) biorąc pod uwagę kurs dolara:) moje szczęście, że brat kolegi przedluzyl wakacje i wraca dopiero na święta, więc przywiezie ekran.

Największa frajda dla mnie to nie fakt, że wydam mniej kasy, bo to nie sa duze pieniadze, zwlaszcza, ze transport tez bedzie doliczony, ale przyjemnosc z przylozenia reki do niezarobienia na mnie ani centa:) przez Polpak- BEZCENNA.

WON IREK:)

norwidos, ponawiam prosbe:

napisz coś więcej o zaletach i wadach tego ekranu InFocus, który juz masz (np. czy się marszczy, czy faluje, jakie odwzorowanie kolorów i kontrastu itp wady i zalety)...

kerikawon

Won Irek to tylko gra słowna, można by powiedzieć, że czysta omyłka pisarska. Jak dotrze do mnie ekran to podam konkretny koszt, ale tu nie chodzi o kwestię kosztów tylko moje widzimisię, po prostu nie kupię w Polpaku, moje prawo:) ...

BURZ

Nie marszczy się, obraz jest super, nie lubię się rozwodzić w sprawach obrazu, jak dla mnie to nie jest już tak atrakcyjne jak kwestie audio....Mój obecny ekran jest niestety trochę pomarszczony, ale to tylko na moje życzenie bo rozłożyłem go na podłodze zaraz po zakupie(ciekawość:), nie jest to może pomarszczenie w dużym stopniu, ale jednak jakieś fałdki się znajdą. Co do kwestii kontrastu itd. to ja niestety nie jestem użytkownikiem który powinien oceniać takie sprawy z prostej przyczyny, że posiadam idealne warunki do projekcji, więc 99% użytkowników będzie musiało i tak przekładać te opinie na swoje poletko bo moje pomieszczenie jest specjalnie zaadaptowane tylko do oglądania filmów i sluchania muzyki, tj. pokój jest prawie absolutnie zaciemniony, zaadaptowany akustycznie, projektor i ekran są umieszczone bez żadnych kompromisów które mogą mieć miejsce w normalnych mieszkalnych pomieszczeniach. Domyślam się, że w takich (kinowych sensu stricto) warunkach prawie każdy ekran da super obraz, aczkolwiek ten InFocus jest na prawdę nie do pobicia w swojej cenie, ale zaznaczam, że na pewno w ciemnym pomieszczeniu, natomiast gdy zapalam światło obraz jest wyraźnie bardziej mdły...do tego dodam, że mam projektor BENQ W 100 podlaczony kablem component, ogladam praktycznie tylko DVD. Jeszcze nie zdazylem podlaczyc komputera przez DVI a mam ten projektor juz ponad rok:)

• 1 miesiąc później...

kerikawon, 5 Gru 2007, 15:06

>WON IREK:) ??? no z całym szacunkiem .....Norwidos Podaj pełne koszta z transportem cłem

>itp....jestem ciekaw ile cie to wyniesie .

Łatwo policzyć, np. z Niemiec wychodzi o całą tarę taniej. Innymi słowy mówiąc zarabiacie ok 20% więcej niż Niemcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.