Skocz do zawartości
IGNORED

studio 16 Hz Vector

don genaro

Rekomendowane odpowiedzi

A co do Music Angela. Poczytałem różne wpisy, przeanalizowałem sprawę, i zamówiłem. Zaryzykowałem w ciemno własne pieniądze, wcale z góry nie wiedząc czy rezultat będzie choćby akceptowalny. Istniało niemałe ryzyko wtopy. Ale się udało, Music Angel gra, gra dobrze, a ja się dzielę z forumowiczami pomysłem na tani zakup świetnego wzmacniacza BEZ RYZYKA WTOPY. A mógłbym mieć w dupie, zachować to dla siebie, i ani pary z gęby nie puścić na forum, obserwując ze złośliwą satysfakcją jak ludzie kupują za podobne kwoty jakieś bidne kambodże czy NADziki.

Czy tego chciałby foxbat? Chyba nie, bo on też całkiem niedawno skamlał mi i na PW i na forum żebym mu udzielił jakichś informacji o chińskich lampowcach. Napisałem mu, teraz wie co chciał wiedzieć, więc inni już nie muszą wiedzieć. McGyver ma się zamknąć, i już. Brak konsekwencji? Nie. To coś zupełnie innego. Krucjata. Cel uświęca środki. Szable w dłoń!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100006951 1197556566_thumb.gif

post-3550-100006952 1197556566_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, rzeczywiście reklamowałeś MA z największym zapałem :)

...było już o tym wzmaku wcześniej, więc nie robiłeś żadnego ruchu w ciemno....praktycznie wszystko było już wcześniej opisane ...zdaje sie ze artPaw pisał....podawał linki do strony Łukasza itp...

Może jakis medal powinien Ci fox ufundowac:)

Pozdrawiam

...fox w sprawie pomocy faktycznie zwrócił się do niewłasciwej osoby...Łukasz Fikus to bardzo miły gość i jeżeli ktos chciałby wiedzieć cokolwiek więcj niż opisał na stronie:

Ukryta Zawartość

myślę ze spokojnie może sie do niego zwrócić. To jest pasjonat - audio nie jest jego pracą...choć z tego co wiem można sobie u niego niektóre rzeczy zamówić.

...nie prowadzi też zadnego marketingu w tym temacie...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Lancaster, to sobie zajrzyj jaki wzmacniacz ma ArtPaw, a jaki mam ja, i nie piernicz kocopałów. Jako pierwsi na forum MA na KT88 kupiliśmy ja i TomekL3, wcześniej nikt o TYM MODELU nie pisał. No chyba że będziesz się upierał, że to, co ma ArtPaw (Music Angel na triodach 845 single ended) to to samo co mój (Music Angel na TETRODACH STRUMIENIOWYCH KT88 PUSH PULL). To, że dwa urządzenia mają poidobne obudowy wcale nie znaczy ę mają to samo w środku.

>Chyba nie, bo on też całkiem niedawno skamlał mi i na PW i na forum żebym mu udzielił jakichś informacji o chińskich lampowcach.

Sklamalem? chodzi o to, ze pisalem, ze mam juz gdzies co robisz na forum? a pisalem pisalem... ale mi przeszlo... jak zobaczylem co znow po kilku tygodniach robicie na forum....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Cashlack, 13 Gru 2007, 11:32

>Zoltar, Rafko, Skali...>

>

>Czy słuchaliście być może jakiejś konstrukcji 16 hz, lub słuchaliście efektów upgradeu wykonanego

>przez tą firmę? Ty tak tylko sobie pier**licie żeby sobie popierdolić?

Ładnie to ująłeś Cashlack...

odpowiem w stylu McG: "Łomatko!!! Konfabylujesz!!!"

Ja np. nie mam nic do wytworów Studia16Hz... nigdy się o nich negatywnie nie wypowiadałem... co więcej jestem wielkim fanem ;-) głośnika Vifa XT18 i ciesze się, że najlepsze w opinii wielu osób produkty Studia16hz są właśnie oparte o te przetworniki.

Natomiast o działalności McG na tym forum mam ukształtowane zdanie...

Jednak nie będę rozwijał tematu tym bardziej odpowiadając na post kogoś kto pisze tylko po to "żeby sobie popierdo..." (koniec cytatu) !! :))

Czyli chodzi wam o to, żeby McGyver nie udzielał się na forum?

Bo twierdzi że potrafi i chce coś zrobić? JA NIE MAM LUTOWNICY! (a nawet gdyby miał, to wolałbym sam niczego nie ruszać - wolę zrobić komuś fuchę wniosek o kredyt inwestycyjny i dać zarobić komuś innemu).

I że bierze za to pieniądze? Ma(m) to robić charytatywnie?

Widzę że to jest chyba jakaś fundamentalna różnica w sposobie odbioru forum. Dla mnie to jest źródło informacji i opinii, dział ogłoszenia i kontakty do ludzi którzy się tym zajmują (mniej lub bardziej profesjonalnie). Opteron zaoferował się, że zajrzy do mojego Philipsa. On też się nadaje do nagonki??

Może kwestia charakterów... :-/ , nie wiem o co wam chodzi w stosunku do McGyvera. Czy mogę kogoś prosić o WYARTYKUŁOWANIE konkretnych zarzutów? Może być na PW. Poszukam samodzielnie na wyszukiwarce, biorąd pod uwagę ilośc wpisów Mc bezie to żmudna praca. I ustosunkuję się do zarzutów, aczkolwiek... od czasu jak udzielam się tu aktywnie, widzę tylko... grupy szczekaczy szczekających dla samej radości poszczekania na kogoś.

McGyver, na KT88 może i tak...ciezko zeby Łukasz kupił wszystkie modele MA...poza tym KT88 to zupełnie nie jego filozofia...on tylko zwrócił uwagę na mozliwości jakie stwarza tuning tych średnio fabrycznie udanych wzmaków.

właśnie skończyłem czytać definicję Trollowania na wikipedii. Cir, śledzę forum ostatnimi czasy (a przynajmniej stero) dosyć aktywnie. Kojarzę cię tylko z takich wpisów. Nie karmić trola. Pozdr.

Cashlak, chodzi nam o to zeby MG prowaził marketing w dziale ogłoszenia...dobrze to ująłeś :)

"Bo twierdzi że potrafi i chce coś zrobić? JA NIE MAM LUTOWNICY! (a nawet gdyby miał, to wolałbym sam niczego nie ruszać - wolę zrobić komuś fuchę wniosek o kredyt inwestycyjny i dać zarobić komuś innemu).

I że bierze za to pieniądze? Ma(m) to robić charytatywnie?"

Dokładnie od tego są ogłoszenia :)

"Widzę że to jest chyba jakaś fundamentalna różnica w sposobie odbioru forum."

Z tego co widzę to tak...

"Dla mnie to jest źródło informacji i opinii, dział ogłoszenia i kontakty do ludzi którzy się tym zajmują (mniej lub bardziej profesjonalnie)."

No własnie, teraz dobrze :) ...ogłoszenia w ogłoszeniach, a reklama w sponsorowanych ew. ogłoszeniach :)

Pozdrawiam

Lancaster - nie dojdziemy tutaj do porozumienia. Piwko ?-)

Bo to o czym mówisz sprowadza się do tego, że jeżeli ktoś zajmuje się zawodowo robieniem lub przerabianiem klocków, nie ma prawa do wypowiadania się na Forum i polecania innym różnych rzeczy - w tym swoich!, lub wypowiadania swoich opinii.

16 hz ma stałą "ekspozycję" w dziale ogłoszenia, jak i wątek sponsorowany.

Jak by Mc nie chciało się pisać, ograniczyłby się tylko do ogłoszeń. Jak by nikomu nie chciało się pisać, lub pisali by tylko zapytywacze "jakie kolumny do 2000zł???" forum by umarło.

lancaster, 13 Gru 2007, 16:44

>McGyver, na KT88 może i tak...ciezko zeby Łukasz kupił wszystkie modele MA...poza tym KT88 to

>zupełnie nie jego filozofia...on tylko zwrócił uwagę na mozliwości jakie stwarza tuning tych średnio

>fabrycznie udanych wzmaków.

Fajnie Lancaster że wiesz lepiej od samego Łukasza Fikusa co uznaje za dobre, a co za słabe. Oto cytat ze strony Łukasza Fikusa który pojawił się tam 30 listopada 2007:

ANOTHER MUSIC ANGEL - KT88 push-pull

At first I did not like it, I had low expectations and prejudice.

But after minimal cleanup - it surprised me a lot.

It is very hard for me to admit that perhaps this is the best angel of them all. Powerful, well extended, clean, fast and energetic. All I can think of is excellent. And the tubes are easy to change. I recommend it very much to everyone.

Łukasz uznał go za "prawdopodobnie" najlepszego ze wszystkich Music Angeli. Fajnie, co?

Ale jak McGyver mówi to samo, to to nie jest to samo.

czytam czytam przeróżne wątki i niestety również uważam ,że jest prowadzona jakaś nagonka na MC, zamiast się cieszyć ,że ktoś służy tutaj swoją wiedzą to wszędzie upatruje się naganiania klientów , dobrze ,że czasem napisze coś Audio Academy czy ARGOS, czy Studio 16hz no nie popadajmy w jakieś lęki czy despotyzm, troszkę więcej dystansu i tolerancji, każdy ma rozum i odsieje co mu się przyda, a nie teksty "te uważaj na tego gościa bo on kroi"

pozdro

McGyver, jezeli porównywałeś MA KT88 i 845 i chcesz napisać o porównaniu to przecież nikt Ci nie broni zeby o tym napisac..i nikt sie chyba nie czepiał jeżeli takie opisy zapodawałeś ? Nie śledzę newsów na stronie Łukasza... no prosze kupił kolejnego MA :)

Cashlack, oczywiscie ze producent ma prawo napisac i polecić na forum internetowym...szkoda ze nie pisują tu wszyscy producenci naraz :)...forum dopiero nabrałoby życia :))) ...za to widać ich produkty w dziale ogłoszenia, czyli tam gdzie ich miejsce, lub w innych wątkach ale bez ich "wsparcia" :)

Nie ma jakoś tematów apropos np. Petera daniela, który tez koniec końców handluje urządzeniami własnej produkcji...Peter po prostu nie wcina sie z nimi wszędzie gdzie sie da i nie zaszczyca swoja obecnością kazdego wątku z którym mógłby mieć ew. cokolwiek wspólnego...może to jest cała tajemnica ?:)

Pozdrawiam

McGyver, mistrzunio to mistrzunio :)

...a tak serio to chyba widac ze ludzie sobie jaja robią ?

Senicz jest tępiony przez niezliczone zastępy...a ostatnio go jakos nie widze...moze za dużo wątków ostatnimi czasy przesunałem do ignorowanych...inaczej an tym forum tetniacym życiem poza bzdetami zostałoby niewiele na pierwszych stronach...

...serio chcesz pogadac o seniczu ?:)

Pozdrawiam

ja tam wole mcgyverunia z tuninguniami... minasunie roolz! proAC sux i do tuningu! ales McG wyjechal z seniczem :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś już zauważył, że w dziale "opinie" pojawiła się pierwsza opinia o kolumnach Studia 16 Hz, sławnych Minas Anor ? Opinia jak opinia - autor jedzie po Minasach jak Kaczyński po Tusku, mnie jednak zastanowił autor : marcin _989 . Oprócz tej jednej opini zero wpisów na forum. Czyżby ktoś się bał podpisać własnym nickiem ? A może to klon stworzony na potrzeby negatywnego pijaru ? Cóż, kto mieczem wojuje , mieczem obrywa...

Jeżeli to TS, to po prostu poszedł po rozum do głowy. Zastosował metodę "pobij przeciwnika jego własną bronią ". Nie pochwalam tego , jak i zaciekłości TS , ale ( jeżeli to on ) to zastosował świetną metodę. McGyver raczej nie zacznie moralizować mu na temat klonów ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.