Skocz do zawartości
IGNORED

tani ciśnieniowy ekspres do kawy, jaki?

Seba78

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednym się w pełni zgadzam:

"Dla przykładu, uważam, że taki młynek severin nie jest gorszy niż niejeden młynek wbudowany w ekspres za 5000zł, więc bez przesady..."

Młynki wbudowane w ekspres z natury rzeczy są DO DUPY :)

A tak na poważnie, to powtórzę co mówiłem wcześniej: kupno ekspresu ciśnieniowego dostarcza wystarczająco radości, żeby sobie nie zaprzątać głowy młynkiem i ostatnia rzecz jaką bym tu chciał uczynić, to żeby popsuć Sebie radość z ekspresu. To tak jakby nieaudiofil kupił sobie sprzęt, a potem byśmy mu zaczęli mówić, że wszystko nie tak, bo kable, bo ustawienie, bo wtyki bullet plug i inne pierdoły. I tak będzie lepiej niż zaparzone w szkance. Pomyślcie jak nasze audio-pierdoły mogą być postrzegane przez kogoś, który nie siedzi w temacie.

No zobaczymy - jeszcze się zastanowię z tym młynkiem. A w zwykłym zawsze mielę impulsowo - to mi akurat rodzice od małego wpajali:)

Słuchajcie, kawę więc trzeba mielić raczej grubiej niż drobno?

Seba78, 4 Gru 2007, 08:15

>Słuchajcie, kawę więc trzeba mielić raczej grubiej niż drobno?

jak byś miał młynek Gaggia to bym Ci odpowiedział: na poziomie 4 albo 5 w zależności od gatunku kawy, tak żeby crema była idealna ;-)

a tak, to muszę Ci odpowiedzieć: "równo, równo, równo- średnio"

• 4 miesiące później...

tak tak. właśnie zwróciłem uwagę, ze wątek gdzieś na górze:) maszyna działa - kawa poezja - niech się qman wypowie - ale od czasu kiedy parzę w ekspresie to z żoną nie chce pić kawy - a ja jestem w plecy z kawą!;)) teraz właśnie rozglądam się za młynkiem bo mielenie w tym śmigłowym to porażka. No i przytyka się często sitko a wnioskuję, że to wina tego młynka i nierównomiernego mielenia - pewnie powstaje troche pyłu i dostaje się do srodka zapychając dziurkę:)

A expres AEG polecam - solidny naprawdę - konkurencja w tej cenie wysiada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.