Skocz do zawartości
IGNORED

Zestawienie sprzętu,czyli forumowy bzdet

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Często spotykam,na forum wpisy typu-ten klocek to zawalisty, tamten to syf ,mój by go rozjechał.

Czy nie jest tak, że w większości przypadków,nie powinniśmy osądzać danych klocków, jeśli nie słuchało sie ich w co najmniej kilku,kilkunastu zestawieniach,a może w rzeczywiście połowa rynku to tandeta.

Sądząc po niektórych wpisach to chyba tak jest.

?

Tak, tak. No i koniecznie od podatności na cudowny tjuning, który odmieni dychawiczny złom sprzed ćwierć wieku w hajendowy super wypas, "bijący na głowę" wszystko co ręka ludzka do tej pory stworzyła bla, bla, bla... i efekt mamy dzisiaj taki, że byle runchel wykopany na niemieckim wysypisku śmieci i na kolanie przywrócony do życia (zazwyczaj bardzo krótkiego niestety) częściami z telewizora (który leżał obok) osiąga na allegro ceny, od których czasami można dostać zajadów ze śmiechu, a najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że pewnie próżno by dzisiaj szukać dwóch jednakowo brzmiących egzemplarzy konkretnego modelu, ale to akurat w niczym nie przeszkadza, żeby opowiadać dyrdymały na audiostereo.pl po przypadkowym przesłuchaniu przypadkowej płyty na przypadkowo dobranym zestawie w przypadkowym pomieszczeniu i szafa gra, a interes się kręci ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

dodam ostatnie spostrzeżenie:

Znalazłem dobry tuner radiowy na Allegro. Opis na pół strony i brak jakichkolwiek poważnych parametrów technicznych. Natomiast była podana cena nowego tunera w dolarach i oczywiście oczekiwana cena kup teraz w wysokości 80% ceny z przed 20 lat. Poprosiłem sprzedawczynię o dokładne dane techniczne i jakieś krótkie uzasadnienie dlaczego cena jest tak wysoka.

Dostałem nawet odpowiedz. Pani mi napisała żebym poszukał sobie danych w sieci bo ona nie ma czasu, a cena jest taka bo się za tyle sprzeda. Kropka.

Przeciesz dziś dobry tuner wyniesiony z salonu na ulicę już jest wart max 80% ceny z przed kwadransa. A po 20 latach używania?... szkoda gadać.

Przy obecnym szumie informacyjnym i wielości sprzętu audio trudno sie zorientować co jest dobre, co jest takie sobie, a co złe. Nikt nie ma patentu na nieomylność. A my ufajmy tylko uszom. I to najlepiej własnym. Pozdrawiam.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

HM69:

>Dostałem nawet odpowiedz. Pani mi napisała żebym poszukał sobie danych w sieci bo ona nie ma czasu,

>a cena jest taka bo się za tyle sprzeda. Kropka.

I w czym problem? Nie możesz znaleźć parametrów technicznych, czy też nie podoba ci się, że ktoś nie chce obniżyć dla ciebie ceny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.