Skocz do zawartości
IGNORED

w warszawie SZLIFIERKA DO PŁASZCZYZN

voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 2 sztaby z mosiądzu prosto z odlewni chciałbym je wyszlifować szukam gdzieś w warszawie SZLIFIERKA DO PŁASZCZYZN magnezówki może ktoś się orientuje w którym warsztacie posiadają takie urządzenie

No właśnie naddatek na szlifowanie powinien wynosić 0,4 do 0,6 mm poza tym temat założony po łebkach,jak jest materiał niemagnetyczny-mosiądz to jak sobie to delikwent chce zamocować-zostają tylko łapy montażowe.Kolejnym pumktem jest materiał szlifierski-zaraz się zaklei (zaszlichci)mosiądzem i po zawodach jedynie rozsądnie to widzę poprzez szlifowanie na szlifierkach taśmowych tam taśmy nie są tak drogie i można je póżniej wyrzucić.

No ale ponieważ zaczołeś od tyłu to walcz dalej

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie wiadomo, jaki kształt ostateczny ma mieć obrabiany przedmiot i ile powierzchni trzeba szlifować (a może walec?), Które będą później widoczne. Zamocować można również w imadle z wkładkami z twardego drewna, ale wszystko zależy od ostatecznego kształtu.

zacząłem od tyłu bo nie bardzo się orientuje jak to zrobić szlifowałem to na szlifierkach taśmowych ale nie wychodzi to idealnie to zostaje tylko frezowanie tylko nie wiem gdzie i jak to wykonać próbowałem u mnie w pracy na cnc do mdf ale pęk mi frez i dlatego szukam podpowiedzi jak to ugryźć ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.