Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SU VZ320 problem z STEREO

pietras87

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie!

mam problem ze wzmacniaczem, gdy mam przelacznik(stereo/mono) wlaczony na STEREO to czasami przerywa na jednym z kanalow, gra jakby ciszej na jednym kanale, czasami jakby trzeszczy, ale najzesciej to wlasnie przerywa dzwiek, albo gra naprawde duzo ciszej niz drugi kanal,

gdy mam przelacznik ustawiony na MONO gra bez problemow, nie przerywa, tak samo glosno na obu kanalach,

jak mozna to naprawic, czy w serwisie naprawiliby mi to bez problemow?

prosze o pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/38261-technics-su-vz320-problem-z-stereo/

Witam:) Problemem jest niekontaktujący przełącznik. W serwisie założą prawdopodobnie z odzysku, bo wątpie że takie przełączniki leżą jeszcze na magazynach. Pytanie czy naprawdę potrzebny Ci taki przełącznik. Można go pominąć poprzez odlutowanie 2 pinów i zwarcie 2 na każdym kanale. POZDRAWIAM:)

wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje pytanie, ale jeśli piszesz o sobie, że zależy Ci na dobrej jakości dźwięku i chcesz się rozwijać, to może dobry czas, żeby się z Technicsem rozstać ?? :-) są dużo lepsze sprzęty i za rozsądną gotówkę można kupić znacznie ciekawiej grający używany wzmacniacz, poczytaj trochę forum. nie piszesz nic o sprzęcie towarzyszącym, jakie masz źródło, jakie są warunki odsłuchowe ? to są ważne informacje żeby podjąć dyskusję...

depawelo, masz swieta racje, ale ja szczerze mowiac jakos dobrze sie czuje z moim technicsem, chociaz nie jest mlody i ma jakies wady, to jest moj pierwszy wzmacniacz, pewnie ze chcialbym zainwestowac w nowy sprzet, ale obecnie mam niestety inne wazniejsze wydatki, wiec taka inwestycja musi troche poczekac,

jesli znajde odpowiednie srodki na nowy sprzet to napewno cos lepszego kupie:) teraz musze sie zadowolic tym co mam:) nie narzekam:) pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.