Skocz do zawartości
IGNORED

TEMAT SPONSOROWANY - co za cholera??!!

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

marko3T, 11 Gru 2007, 10:11

A może popatrz odwrotnie i zobatrz ile osób chodzi do filcharmoni n.p. w Krakowie jak wytężysz ucho to wiekszośc to obcokrajowcy-to co skoro ja też chodzę to zazdroszczę obcokrajowcom? czy może z pogardy dla tubylców którzy nie doceniaja że kulturę maja na miejscu i nie chodza do filcharmonii ?

Chłopie pasujesz do armii tam ludzie kochaja myśleć według wytycznych i szufladkować wszystko zgodnie z regulaminem, w zyciu bywa wręcz odwrotnie każde zdarzenie jest inaczej interpretowane, jak nie rozumiesz i nie jest to u Ciebie w "regulaminie" to trudno i dalej tłucz bewstydnie te swoje kopie, sorry-repliki może kiedyś wyjdziesz z terminowania jako uczeń i staniesz sie czeladnikiem i moze bedą Ci zazdrościć z głupoty tak jak zrobionego inaczej gdzie indziej zestawu za 150'000EU.

Skrzypiec Guariniego i tak nie zerżniesz choćby niewiem co ale się nie załamuj dobrym kopistą być, to tez sztuka ! i moze wzbudzać to zazdrość a jak widzę to Cię najbardziej kręci

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

=>graaf, 11 Gru 2007, 10:16

>to jest wątek bocznicowy, na bocznicę z nim (wysłałem prośbę do administratora)

oj nie ładnie - kabelek nam się tutaj trafił

z kąd u Cię takowe nawyki Graafie przeciez nick do czegoś zobowiazuje ja specjalnie mam nick przez dwa ll żeby sie nikt nie czepiał że nie maluję no ale faktycznie zauważyłem "graaf" nie może do czegokolwiek zobowiazywać

tak że sprawa wyjaśniona ja nie muszę malować a Ty możesz donosić

Rafaell

uzywasz bardzo podobnej retoryki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Re: Rafaell, 11 Gru 2007, 10:40

>=>graaf, 11 Gru 2007, 10:16

>

>>to jest wątek bocznicowy, na bocznicę z nim (wysłałem prośbę do administratora)

>

>oj nie ładnie - kabelek nam się tutaj trafił

>

>z kąd u Cię takowe nawyki Graafie przeciez nick do czegoś zobowiazuje ja specjalnie mam nick przez

>dwa ll żeby sie nikt nie czepiał że nie maluję no ale faktycznie zauważyłem "graaf" nie może do

>czegokolwiek zobowiazywać

>

>tak że sprawa wyjaśniona ja nie muszę malować a Ty możesz donosić

"kabelek"?

"donosić"?

a czy Ty w ogóle wiesz gdzie jest lewa ręka a gdzie prawa?

lecz się Rafaell, przykro patrzeć

jeśli ja "donoszę" to ty paskudzisz, po prostu bździsz na forum - i faktycznie "Rafaell przez dwa l" nie zobowiązuje cię żebyś tego nie robił

ale regulamin? nie wspomnę o przywoitości...

cir, 11 Gru 2007, 10:46

nie wiedziałem że to Twój ulubiony Duce, jak faktycznie lubisz muzyke to przynajmniej Ty nie obrazaj mnie wstawiając wstrętny mi obrazek może wstaw innym ku przestrodze np. jak elb stracił w ARC gwarancję robiac za speca od wentylacji ale klient który pewnie go niedługo nabedzie (jak wiemy elb szybko sie nudzi)nie dowie sie o tym bo i po co przecież towar pochodzi z wystawki i ekspozycji i nic wiecej nie było grzebane (wiadomo pierwszy właściciel)

Rafaell

to co robi Elb to naprawde widze bez Twoich objasnien i i nieustajacych komentarzy jego wpisow tyle ze nie widze w tym zagrozenia dla obronnosci kraju i bezpieczenstwa wszystkich ałdiofili w Polsce ---w czym rowniez przypominasz Romana ktory stale cos widział i koniecznie z tym musiał zrobic

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Rafaell

Nawet w tym wpisie do mnie nie obyło się bez bólu jak sprawił Ci Waszczyszyn , tym że sprzedał sprzęt magnatowi finansowemu , sprzedał i zarobił , a to widać boli...

Nie wiele wiesz o mojej działalności i o kolumnach , które buduje.

Oświecę Cie, jedyne repliki czy kopie jakie powstały/powstają to skrzynki a'la ProAC i Avalon ISIS , a cała reszta to moje własne pomysły.

Na forum ich nie zobaczysz , bo nigdy ich nie wklejałem, ciesza za to swoich obecnych właścicieli.

Zebyś nie pisał bzdur , to Ci napiszę , że budowałem też według projektów klientów , którzy nie wyrażali zgody na publikacje zdjeć.

Także wiesz, guzik o mojej działalności wiesz.

Pzdr.

tungsol, 11 Gru 2007, 00:53

>>Panowie Prawnicy fucha dla Was jak znalazł trza robić cash

>

>Na twoim miejscu zastanowilbym sie nad konsultacja z adwokatem.

Sądzę że bardziej jednak przyda się psychiatra.

>Walery

Zwróć uwagę na charakterystyczną retorykę... Przecież Rafaell nie robi tego z powodu urażonej ambicji ani z zawiści, tylko dla dobra ludzkości... ;-) Troszczy się po prostu o nas - audiofilów... ;-)

marko3T, 11 Gru 2007, 11:16

Dobra mozesz kupić od pana W ten zestaw i mi go podarować ale mozemy zrobić wpis notarialny ze zaraz po darowiżnie mam obowiazek pociupać te kolumny siekierka co z miła chęcią zrobię bo te głośniki to gwóżdż do trumny całego pozostałego przyswoitego systemu i dla tego z uporem maniaka podkreślam jest to zestaw robiony inaczej.Aże Ty robisz kopie tfu repliki to zeby cię reka boska chroniła przed tym żródłem dżwięku do naśladownictwa

>Oświecę Cie, jedyne repliki czy kopie jakie powstały/powstają to skrzynki a'la ProAC i Avalon ISIS

>, a cała reszta to moje własne pomysły.

i gdyby nie to a'la to by Ci się firmy ProAC i Avalon do dupy dobrały a tak to sobie u elba na "rozbiórkach" raz podpatrzysz to a raz tamto i dzielnie strugając zrobisz coś jako własne i sprzedaz nie ponoszac nakładów na swoje pomysły bo po co Avalon je poniósł to dla czego nie pójśc najprostszą drogą korzystajac z pośrednictwa elba, wiele narodów tak rzeżbiło sobie repliki po wojnie więc Ty nie czujesz się niczemu winny,jesteś biedaku gospodarczo zacofany i to Cię zupełnie tłumaczy, tylko ja powinienem bo zazdroszczę :D tylko powiedz mi czego ? głupoty innych jak n.p. spokojnie superzestaw słuchawkowy mozna kupić nowy za 3kzł a głośnikowy kupić wykorzystujac ludzką głupotę sprzedających na ebayu co z tego że nie nówka jak zastosowane tam części już dzisiaj do klocków nie trafiają bo to był faktyczny high end a nie jakieś przemysłowo militarne ruskie lampy w ARC widziałeś co sie dzieje w bebechach starszych produktów tej firmy obejż sobie (w zdjeciach rozbieranych) w 32 letnim JVC takiej żenady nie ma nic tam nie przecieka wymaga tylko ponownego ustawienia punktów pracy i po zabawie (auto tez okresowo dajesz do przegladu mimo ze wszystko jest ok)

Na Twoim miejscu to w sumie nie dziwie sie że nie wklejasz swoich zdjęć a nóż ktoś tez by chciał sobie zreplikować replikę A tak w ogóle to przy takiej działalnosci powinnio Cię stać na założenie wątku sponsorowanego-jego naprawdę nie da sie nijak zreplikować na szcżęście dla Lukara

>Rafaell

Sugeruję, żebyś natychmiast zaskarżył wszystkie czasopisma audio, które rozkręcają sprzęt do testów. Przecież to zbrodnia (bo pozwala na podpatrzenie i skopiowanie rozwiązań technicznych), utrata gwarancji, no i narażanie ew. nabywców ex-demo na porażenie prądem... LOL

Rafaell

Czy Ty zrozumiałeś co ja pisałem o kopiach?

Piszę jeszcze raz JEDYNE KOPIE JAKIE POWSTAŁY/POWSTAJĄ TO PROAC I AVALON ISIS. Reszta dizajnu to moje pomysły.

I coś ekstra dla Ciebie , nie mam zamiaru sprzedawać ISISa , robię go wyłącznie dla siebie nie na handel , dotarło. Obecnie mam dwie pary skrzyń a'la Proac i wiecej nie planuje zadowolony.

Jeszcze ku Twojej uciesze, temat sponsorowany będzie, pisałem na ten temat do lukara.

Ulżyło ?

Pzdr.

Ty nie pisz do Lukara tylko go wstaw (ten link) a rachunek przyjdzie pocztą jakoś dwa lata Cię obserwuję i ukrytej darmowej reklamy z Twojej strony jest na pęczki powinienes się cieszyć że lukar Ci na to pozwala (ma wtym swój interes) pamietaj kolego, reklamodawcy daja Lukarowi bezpośrednio kasę a Ty jak na razie tylko ja bierzesz zrób ten wpis 70 zeta to nawet nie jest stawka godzinna człowieka myślacego chyba że się uważasz za wyrobnika po 5 zeta a to przepraszam

Re: marko3T, 11 Gru 2007, 12:00

>Rafaell

>

>Czy Ty zrozumiałeś co ja pisałem o kopiach?

"Rafaell" nic nie zrozumiał i nie zrozumie

za to świetnie się rozumie z "Władkiem"

i wkrótce będzie mieć 10 000 wpisów

dlatego wobec braku moderacji trzeba się chyba zbierać z tego forum :-(

Gość rochu

(Konto usunięte)

Panowie

Nie odnosicie wrażenia że od wczoraj styl pisania Rafaella bliźniaczo podobny jest do wpisów naszego ukochanego Miszcza?

Pomijając wartwe merytoryczną (lub jej brak) podobne unikanie odniesienia się do wypowiedzi, osobiste wycieczki, braki w ortografii, zlepki słów.

Czy Miszczu nie jest przypadkiem zaraźliwy?

=>twonk, 11 Gru 2007, 11:57

pogubiłes się biedaku a tak dla przypomnienia dla czego dałem wątek sponsorowany

Jak byś się czuł gdyby człowiek publiczny link tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a dane wstawię tutaj bo link może przestać działać

A d a m

M o k r z y c k i

S e r v i c e s

tel. 0-602 26 86 20

fax 0-22 870 19 74

Gmera w sprzecie który do Ciebie póżniej trafi (bo sam go nie kupuje,tylko pożycza) gdzie są wszystkie normy sprzedaży począwszy od ISO 9000 (jak podać towar z półki ) poprzez ISO 9001 aż do np. ISO14400 Jak się ma bezpieczeństwo uzytkowania przez Ciebie sprzętu elektrycznego w którym gmerał człowiek nie bedący przedstawicielem konkretnej firmy, jaką masz gwarancję że ten samozwańczy góru coś nie poknoci i nie stanie się tobie krzywda w wyniku n.p. porażenia prądem.Człowiek ten ponownie wprowadza produkt do obrotu handlowego bez posiadania wszystkich certyfikatów ani żadnych szkoleń przez wszystkie w jego wątku wymienione firmy przerzuconych przez ten długi czas urzadzeń jak widać uzbierało się dużo Już nie mówiąc o innych aspektach zdrowotnych-np. moze nie mieć ważnej książeczki zdrowia i być nosicielem jakiejś niebezpiecznej choroby.

Czy miałbyś ochotę jeść dżem w którym ktoś przed Toba już w słoiku grzebał otworzył go zamieszał czymś przypadkowym zamknął przy okazji obsmarował z zewnątrz słoik i nie wycierajac go odstawił z powrotem na półkę !!!!

Miedzy innymi po to uruchomiłem watek płatny bo ignorancja i pyszałkowatość tego guru po prostu została przekroczona.

Tak w ogóle to On powinien bulić za swój wątek sponsorowany bo to co on w nim pisze jest naciąganiem grubych leszczy na kolejne klocki które są najpierw świetne a potem do dupy !!! Panowie Leszcze możecie mu naskakać on to pisał biedaczek subiektywnie i nie wiaże was żadna umowa cywilno prawna no chyba że jest jakiś prawnik i udowodni w końcu że jest inaczej.

Nie wiem moze nie mam racji do jednego ale według mnie najważniejszego że:

To forum jest po to żeby pomagać mało znajacym się ludziom ale jak na razie widzę że służy do nacinania ludzi na grube pieniadze !!!

Ja nie lubię cwaniactwa i nie musicie się z tym zgadzać a kto lubi to prosze bardzo co Was tak ostatnio ucieszyło jak zostaliście nacięci-pochwalcie się , jak na razie nikt Was tutaj nie blokuje-zobatrzymy jak długo

Ukryta Zawartość

Rafaell

Do lukara pisałem , bo temat sponsorowany ma być pod innym nickiem , pod nazwą firmy. Chciałem to uzgodnić z nim oficjalnie , żeby nie było zgrzytów.

Od kiedy jestes na forum wcinasz sie w każdym wątku ze swoimi radami i mądrościami. Nie wkładaj palcy między drzwi , a futryne , bo Ci je ktoś przyczaśnie.

A teraz proszę o przykłady mojego reklamowania się.

>Rafaell

Wiesz, jest jednak różnica między dżemem a kolumnami głośnikowymi... ;-) Akurat moje Cremony były egzemplarzem ex-demo - zdaje się, że nawet dokładnie tym, który testowało swojego czasu i Audio, i Audio-Video. Niby w czym miałoby mi to przeszkadzać, skoro nie były obite, miały oryginalne opakowanie, a ich cena była na poziomie 50 czy 60% wyjściowej? A co do rozkręcania sprzętu, to producenci, zwłaszcza wzmacniaczy czy przedwzmacniaczy lampowych zdają sobie sprawę, że użytkownicy będą eksperymentować z lampami - a przecież nie zawsze te lampy są na wierzchu... Kilka razy pożyczałem też swój rezerwowy sprzęt Elberothowi - i muszę przyznać, że zawsze wracał w lepszym stanie niż był uprzednio - bo jemu się po prostu chce to wszystko czyścić, odkurzać, dokręcać... ;-)

P.S.

A co do rzadkiej zaraźliwej choroby, to największe jej niebezpieczeństwo widzę niestety w osobach twojego (i senicza) pokroju na tym forum - wcinających się ze swoimi przemyśleniami, dobrymi radami i pieniactwem w każdy możliwy wątek - nawet mimo wielokrotnie ponawianych próśb, by tego nie robić...

=>twonk, 11 Gru 2007, 12:44

>Kilka razy

>pożyczałem też swój rezerwowy sprzęt Elberothowi - i muszę przyznać, że zawsze wracał w lepszym

>stanie niż był uprzednio - bo jemu się po prostu chce to wszystko czyścić, odkurzać, dokręcać... ;-)

a to teraz wiem z kąt ten dżem na słoiku, elb cierpi na natrenctwa rozbierania czyszcenia i dokrecania

Panowie forumowicze nie wykorzystujcie tego i nie wysyłajcie swojego sprzetu do odkurzania byłby to chwyt ponizej pasa,zarobił by się pupilek :D

A teraz serio pytam jeszcze raz ilu z Was było zadowolonych z kupowanych na przykład płyt CD z paluchami czyścicieli-natrętów z natręctwami słuchania muzyki przed klientem docelowym. Czy wszystkie zaczepy w płytach nie były powyłamywane ? Naprawdę nic tak nie wkurza jak płyta pieknie zafoliowana i do której trzeba od razu kupić nowe nieoryginalne pudełko

To był tylko taki pierwszy z brzegu przykład przeciez pudełko na CD otworzyć potrafi prawie każdy i na dodatek wie jak wyjąć płytke z pazurków żeby ich nie urwać ale jak widzimy nic podobnego ! W klockach jest naprawdę znacznie trudniej to rozłozyć i złożyć fachowo. No i tak to jest jak ktos tak jak ja słucha sobie muzyki a coraz mniej zajmuje się odkurzaniem klocków.Inni wolą szum odkurzacza i dym pary z myjki parowej ale dla czego tyle pogardy co ja takiego zrobiłem proponując do avalonów profesjonalny wysokiej jakosci aktywny sub firmy JBL czyżby się gorzej czyścił Pronto-oceńcie sami tutaj link

Ukryta Zawartość

Ich membrany z miką naprawdę rewelacyjnie graja według mnie n.p. lepiej niż plastry w kolumnach ADAM-a Czy sprzet studyjny naprawdę się tak ciężko czyści

wytłumaczcie ?

Ukryta Zawartość

twonk, 11 Gru 2007, 11:26

>>Walery

>Zwróć uwagę na charakterystyczną retorykę... Przecież Rafaell nie robi tego z powodu urażonej

>ambicji ani z zawiści, tylko dla dobra ludzkości... ;-) Troszczy się po prostu o nas - audiofilów...

>;-)

Nie dam się przekonać. Facet ma po prostu nasrane we łbie, jak wiesz nie on jeden, ale jedyny z powodów inne niż polityczne. Kurna skąd się bierze tak misja w nich wszystkich.

CZy nie oto chodzi w tym forum że obok siebie mogą istnieć posiadacze Technicsa i Avalona?

Czy nie fajnie jest przeczytać o "przygodach" Elba z sprzętem który dla większości na forum jest osiągalny tak samo jak wyprawa na Marsa?

Straszni tandeciarze ten Rafaell i senicz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.