Skocz do zawartości
IGNORED

Micromega Minium CD. Jaka awaryjność?

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem CD firmy Micromega, model Minium, z 2002 roku.

Jak aprawdę jest z awaryjnością tych CD-ków. Mój, choć używany zaledwie od kilku dni, zdaje się pracować prawidłowo. Mam go, słuchając kilku zaledwie opinii o ich superawaryjności, wymienić, sprzedać, czy nie jest aż tak źle?

Z góry dziękuję za rady i opinie !!!

nie rozumiem jak mozna kupic sprzet a dopiero potem sprawdzac opinie (i ryzykowac wrzody na zoladku ;-P).

Mojego Minium mialem z 7 lat i dzialal w porzadku, chyba w okolicach 2-3 lat mial w lecie kryzys (zmienial tracki, przeskakiwal etc) ale samo mu przeszlo i tak juz zostalo.

Mam model CD2 kupiony jakieś 2,5 roku temu. Działa bez problemów, sporadycznie jak się mu za szybko nawciska z pilota to wywali ERR, poza tym oczywiście nie czyta CDRów (oprócz tych ze stacjonarek), ale to mi akurat nie robi.

Za to bardzo fajnie gra ten francuzik!

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"konwersja z cyfrowej jakości do analogowej obdywa się przy użyciu 24 bitowego filtru cyfrowego..."

cokolwiej by to nie znaczyło :-) cena jest z kosmosu, to budżetowy player, grający nijak. Lepiej jakąś sonóweczkę kupić z es-ka.

Mam nadzieję że nie kupiłeś tego w takiej cenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Aha, awaryjność tych odtwarzaczy, nie tylko z serii minium ale także stage jest następstwem stosowanych w nich napędów CDM12,3. Były później wypuszczane nowe wersje softu, różne sztuczki i nic to nie dawało. Na sam koniec firma micromega, (nie tylko zresztą) wymieniła płytę główną i zastosowała napęd CDM12,1. Dopiero wtedy problemy ustąpiły.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.