Skocz do zawartości
IGNORED

co sądzicie o tych kolumnach warto??

kulik_21

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie co sadzicie o tych kolumnach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ktoś sie spodka już z tą firmą??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kulik_21, 15 Gru 2007, 09:04

>no niby stare ale te starsze naprawdę nieraz lepiej grają niż te masówki z marketu!! a co do opisu

>to chyba jest normalny!!

bez przesady. zalezy jaki market bo w media markt 80% kolumn głosnikowych zagra lepiej niz ten staruszek, oczywiscie moim zdaniem.

konstrukcja kolumn jest zbliżona do altus 140 takie same średnice głośników tyko ze obudowa typu zamkniętego i chyba jest trochę większa. Dzisiaj jadę do właściciela tych kolumn na szczęście blisko mieszka sie okaże jak to gra!!

zależy mi na tym żeby kolumny nie zniknęły mi w pokoju 25m2 a niebyły drogie bo za 400zł mogę kupić co najwyżej altusy 110 albo jakieś kominy

No i byłem i sprzedającego i szczerze powiem jestem całkiem mile zaskoczony kolumienki naprawdę ładnie grają aż dziwne jak na ten wiek , a sopran jest w zupełności wystarczający i nie kale po uszach teraz tylko czekam do końca aukcji może uda sie coś tanie wylicytować !

chyba że ma ktoś inną propozycje w cenie do 400zł

15 Gru 2007, 09:04

no niby stare ale te starsze naprawdę nieraz lepiej grają niż te masówki z marketu!! a co do opisu to chyba jest normalny!!

Jesteś pewien? Jak według Ciebie wygląda "aktywność" ich zwrotnic???

kolego twoja opinie już znam i jak masz zamiar dalej mi wymyślać jakieś pytania itp. to lepiej już wogule nie pisz napisałeś co myślisz i to wystarczy . jak cię stać na kolumny za 2tys to kupuj, mnie niestety nie stać i te po moim odsłuchu warte są tchy pieniędzy a jeszcze nie wiadomo za ile uda sie je wylicytować!

a co do zwrotnic to jest możliwość regulacji wysokich i średnich tonów

W opisie tych kolumienek dziwią mnie te aktywne zwrotnice... Wysokotonówka to 25mm, ale kosz ma 10 cm. Co do altosów to musi grać lepiej. Marketowe kolumny na pewno kladzie na łopatki, ale prosze zwrócic uwage na piankowe zawieszenie, wyglada jak by troche zesztywniało, po podkreceniu gałki we wzmacniaczu moze sie pokruszyć. Prosze tez zwrócic uwagę na link zamieszczony w aukcji, tamte kolumny maja inny wysokotonowiec, mozliwe ze w egzęplazach sprzedawanych na allegro są podmienione wysokotonowce. Generalnie polecam poszukać coś innego. Jeśli staruszka, to moze coś z niemiec np. dual, revox, canton - czasami ceny na allegro sa bardzo kozystne, ale trzeba mieć farta.

Aha i jeśli ktoś twierdzi ze strare kolumienki graja gozej( nie uwzglęniając polskich wytworów) od marketówek to życze ..... miłych świąt....... hehe.

soprany maja oryginalne na 100% odkręcałem w kolumnie głośniki specjalnie żeby sprawdzić czy nic nie było kombinowane, i to te z linku na aukcji maja zmienione soprany nawet śrubek niema :)

a co do zawieszeń są o.k jeszcze parę latek pograją nie są sztywne ani strachciałe też sprawdzałem

oczywiście będę se rozglądał za innymi ale te chociaż mam blisko jak coś i wysyłka mi odchodzi

wiec jak uda mi sie kupić za np.250-300zł to chyba sie opłaca a wyrazie czego będę miał na regeneracje basów po jakimś czasie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.