Skocz do zawartości
IGNORED

Krew z uszu a może szansa na zakupy

essa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam malutki problem. Będąc ostatnio w MM zakupiłem kilka płyt w tym jedną dla mojej żonki PATIENCE Grzegorza Michała :) Siadam sobie z moją krążek w CD i co? To co usłyszałem spowodowało, że dopadłem cdka i próbowalem wyłączyć, ale Moja była szybsza zablokowała drogę ciałem niczym Endrju. Normalnie czyli parę lat do tyłu a dokładniej przed ślubem zareagował bym inaczej, ale teraz... Proszę błagam zgodziła się na pomajstrowanie w wysokich i niskich, ale ... niestety KREW! Wysokie niczym szkło wycierały mi nie tylko d...e ale uszy plecy i ogoliły moje nowe ustroje - choinkę. Bas (lubię obszerny i trochę efekciarski) był gdzieś łaził sobie po podłodze i oknach gulgotał i prychał jak Oleksy ... szok! I tak ponad godzinę, przesluchałem całą płytę w trakcie nieśmiało zwracalem Mojej uwagę na pewne niedoskonałości NASZEGO sprzętu (o walorach artystycznych i samym GM ani słowa - zbyt dużo mogłem stracić :).

A teraz do meritum- jest okazja na nowe zakupy dlatego prosze o waszą pomoc. Może ktoś ma sprzęt na którym ta płyta brzmi dobrze, i gra nim w pokoju 26m a dodatkowo słucha od Metalica NIN Front 242 Seal U2 do Franka Sinatry, Erica Bibb i niekoniecznie używa samplerów do oceny.

pozdrawiam

J

A inne plyty sa Ok?

W takim razie razie albo GM+zona + krew z dupy, albo GM do smieci i rozwod, albo kup bardzo stare radio od dziadka ze strychu, takie co gra tylko srednica i podlacz jako aktywny monitor sredniotonowy. Na min GM zagra referencyjnie.

No chyba, ze powaznie chcesz budowac system pod tylko jedna zje..na plyte ;-)

Niestety myslałem, że nie będę musiał tłumaczyć jak chłop krowie na rowie, ale widzę że dla ciebie to zbyt trudne. Mam gdzieś GM i to jak brzmi ta płyta. Dalej jest napisane o co konkretnie chodzi. Ja chcę NOWY NOWY sprzęt do typu muzyki podanego w 1 po poście. Nie chcę kupować żadnego elementu bo ktoś słuchał samplera albo ma w domu sprzęt gdzie złote nośniki pokazują jaki o n jest cudowny. Rzeczywistość jest trochę inna płyty są realizowane tak jak są np. U2 - z nimi mam zawsze problem wiem, zę to tylko 3 instrumenty i wokal i jest trudono, ale pewnie ktoś ma zestaw gdzie to jest rewelacja. Ja pytam o sprzęt do słuchania w dobrej jakości a nie do podniecania się parametrami. Thats it.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Hmm...

Jeżeli miałoby być budżetowo, ja zebrałbym taki zestaw:

RME Digi 96/32

Yamaha NS 10 Studio - już nie produkowana ale dostępna na rynku wtórnym, ewentualnie coś z ADAM-a

wzmak wedle uznania ale ja bym widział Audiomatus AM200

Usłyszysz praktycznie wszystko tak jak w studiu.

Może nie będzie zawsze miło i pościelowo ale za to będzie aż do bólu prawdziwie.

Sorry, nie zalapalem do konca o co Ci chodzilo za pierwszym razem. Po prostu chcesz nie drogi sprzet na ktorym zwykla nie audiofilska muza zagra fajnie.

Coz jak cos znajdziesz fajnego to daj znac bo tez mam sporo plyt zrealizowanych pod boomboxy i chcialbym je w przyszlosci sluchac z przyjemnoscia, a nie wyrzucic na smietnik.

PS Sluchalem kiedys frontu 242, niezly czad.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.