Skocz do zawartości
IGNORED

Dual Studio Concept - co to jest?

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam.mam zamiar zakupic sobie zestawic Duala studio Concept...wzmacniacz w klasie A 6065 (najwyzszy z serii),cedek oraz tuner i kaseciaka a w przyszlosci moze pozlacany gramofon z serii gold....chodzi mi o informacje to jest w srodku tych duali bo mniemam ze , jak to dual mial zwyczaj robic , powkladal tam wszytko od innych ale nic od siebie:)prosze tez o opinie serii audiophile concept ktora jest niby segment wyzsza ale z katalogow wyczytalem ze jest ona nie tyle wyzsza co wczesniejsza.....jak dual zakonczyl serie audiophile dopiero pojawila sie Studio concept ktora w owym czasie byla najwyzsza duala.....widzialem u znajomka w cedeku wlasnie z tej serii (studio) ze ma wewnatrz scalaki sony i jeden ktory mnie zmartwil a mianowicie goldstar co chyba zle wrozy odsluchowi:)

nie znam sie a chce miec ladny dobry zestaw sterowany pilotem - dual spelnia te kryteria....jest ladny czarny z e zlotymi wstawkami i ma pilota a czy dobry??

pomozcie prosze...

https://www.audiostereo.pl/topic/38583-dual-studio-concept-co-to-jest/

tu jest troche o dualu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>ma wewnatrz scalaki sony i jeden ktory mnie zmartwil a mianowicie goldstar co chyba zle wrozy

>odsluchowi:)

takie fobie kwalifikuja sie raczej do leczenia ;-)

kupilem kiedys za grosze ojcu cd firmy xxx, podlaczylem i szczeka mi odpadla bo gralo zadziwiajaco dobrze. Az go z wrazenia rozkrecilem i .... w srodku znajdowaly sie jakies przetworniki sanyo, zadnych kultowych tda1541 ani innych burr-brownow. No i co z tego? No i nic, po prostu dobrze gralo i tyle.

witam zakupiłem sobie ostatnio taki zestaw

duala, jestem bardzo zadowolony choc mam pewien problem we wzmacniaczu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o to wątek

co do cd jest jak dla mnie wystarczające, dobrze czyta jest ciche i szybko wyszukuje..

post-13398-100006346 1198177759_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jutro dorzucę fotki ze środka cd 1065

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja to co widac kupilem za 300 zl z przesylka

polecam na prawde jest cichy i ładnie gra tylko wada widoczna w watku

nie wiem co to ale jak zacznie sie dziac calkiem to zaniose do naprawy

z rotelem to byla audiophile concept.....seria studio nie wiem co to jest?powie moz ektos?

moze philips?bo dual lubil ich podzespoly:)

ja tez planuje dokupic tuner i kaseciata z serii

studio jest o tyle ladniejsza z ema zlota czcionke i napisy....audiophile biala procz napisu serii naturalnie:)

Die Hifi-Bausteine(außer Plattenspielern natürlich), kamen von Rotel(Audiophile Concept) und Inkel(Studio Concept).

Beide Unternehmen fertigten in Südkorea.

Die Boxen kamen aus deutscher Produktion und waren je nach Preisklasse von Heco und Schneider.

jak Dual to tylko po niemiecku ;-). Nie wiem co to za inkel.

tutaj druga opinia

Die Audiophile Concept Geräte sind mehr auf den optimalen Klang, die Studio Concept Geräte mehr auf Bedienkomfort getrimmt. Soweit ich weiß sind nur die Audiophle Concept Geräte von Dual zusammen mit Rotel entwickelt worden, die Studio Concept ist meines Wissens aus Fernost.

Kiedyś interesowałem się tą firmą. osobiście posiadam pa5060 i zamierzałem odtworzyć całą serię ale po drodze przewinęło się trochę innego sprzęta a ceny na allegro teraz to jakiś kosmos. teoretycznie mam najwyższy model z pierwszej serii audiophile (87r). niestety kolumny do tego nie spasowane chyba (heco psm). Nie wiem co do nich tak naprawdę dobrać? Moze ktoś by doradzxił?

Studio concept była serią niższą. w czasie jej produkcji dalej robiono audiophile tylko inne modele które paradoksalnie są droższe niż dwa pierwsze, można by rzec referencyjne dla tego producenta czyli pa5030 pa5060. Te dwa modele i peryferia z tej serii były specjalnie zrobione na wystawę sprzętu audio (bodaj IFA)i Dual chciał tym wejść na rynek bardziej wymagajacego użytkownika a Studio był raczej sprzętem mocno ekonomicznym

INKEL

to koreańska firma robiąca sprzęt estradowy jak i różnego typu dziwadła łącznie chyba nawet z hi-endem

od wzmacniaczy po mixery kończąc na organach...jedno jest pewne sprzęt jest bardzo cichy i pozbawiony szumów

Ukryta Zawartość

post-13398-100006281 1198239457_thumb.jpg

post-13398-100006282 1198239457_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

teraz INKEL współpracuje z Sherwoodem

Ukryta Zawartość

post-13398-100006279 1198239935_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jescze jedna rzcecz na temat studio concepta...mianowicie czy ma on 8 ohm?bo mam kolumny Bose 601 ktore maja niby tez 8 ale na miernik wzialem i wyszlo 5,8ohma.....nigdy nie byly przerabiane czy regenerowane - wiec tak musialy juz byc fabrycznie.....czy oplaca mi sie ryzykowac podlaczac te kolumny pod ten wzmacniacz Duala 6065??

Benjamin Braddock, 20 Gru 2007, 21:08

W moim mieście w jednym z komisów widziałem zakurzony magnetofon do pokazanego przez Ciebie zestawu (pojedynczy, dość wysoki model)

• 2 lata później...

tak w środku wygląda Dual cd-1065.

Ukryta Zawartość

post-12122-100006692 1262115125_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

a przy okazji pytanko. Czy jak padnie laser w CD to płyta nawet się nie zakręci? W tym dualu mi nie widzi płyt, ale laser rusza się, "ogniskuje", ale płyta się nie kręci

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.