Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek kupiles 444es mk2 lub 555es mk2 i czemu pisales ze je chcesz kupic ? znasz te wzmacniacze jak tak to jak sie one maja do np 770 ktora tez posiadales ?

Edytowane przez comboss
Jarek kupiles 444es mk2 lub 555es mk2 i czemu pisales ze je chcesz kupic ? znasz te wzmacniacze jak tak to jak sie one maja do np 770 ktora tez posiadales ?

Kupiłem f555es z Austrii bo u nas to szkoda gadać jakie sztuki się trafiają..

Stawiając obok siebie f555es i f770es słychać mega różnice. Ten pierwszy żyje muzyką, ten drugi tylko ją odtwarza i cicho stoi na blacie.

Tak po krótce..

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Jarek podaj numer telefonu zadzwonie na chwilke bo mam pytanie a tu na forum to lipa zadzwnie na 3 min ja cos to na priv mi numer wyslij i dziekuje za wyjasnienie

Gratuluje. Piękna maszyna. Jak gra tak jak się prezentuje to zazdroszczę.... :)

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Dosyć tanio, ciekawe jak ta 830 wypada dzwiekowo bo pod wzgledem budowy to niech sie schowaja nowe wzmacniacze do 6 tysiecy lub nawet wiecej

http://allegro.pl/sony-ta-f830es-i4319861606.html

Dosyć tanio

Dość drogo. Za swoja 830es Dałem 1050zł a była w lepszym stanie wizualnym (drewniane boczki). Dźwiękowo potęga. Nie nadaje się do słabych kolumn poniżej 100wat. W mojej hierarchii integr sony na pierwszym miejscu jest TA-F800ES potem jest TA-F830ES a potem TA-F770ES.

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

700 nie miałem i nie słuchałem. Żeby choć w jakimś stopniu zobrazować różnice miedzy 700es a 800es dodam że 700es - 18kg, 800es - 28kg. Wieczorem wrzucę zdjęcia mojej 800es środka oczywiście. 2 dni temu odebrałem ja od sąsiada po prawie roku czasu. Zauważyłem jeden feler. Był naprawiany jeden kanał i to dość nieudolnie. Popalone ścieżki i ogólnie naprawiany na "odwal się". Trochę mnie to zabolało ale wszystkie elementy są dostępne w oryginale więc to tylko kwestia czasu aż to uporządkuje.

777 gra jak wygląda czyli godnie.

Miałem trochę obaw czy warto inwestować i czy będzie różnica w stosunku do 7es. Nie zawiodłem się, różnicę słychać, głównie w zakresie średnich i górnych częstotliwości. Są klarowne. Oczywiście nie oznacza, że w 7es było kiepsko. Oba wzmaki są doskonałe, ze wskazaniem na 777

co do wyglądu i wykonania to 777es jest zdecydowanie ponad 7es. Sony się tu nie obcyndalał. To jest klasa sama w sobie.

do niedogodności, bo nie zaliczyłbym tego do minusów to:

- brak zdalnego kontrolera. po kilku latach obcowania z 7ką odkopałem pilota i ostatnimi czasy doceniałem wygodę korzystania z niego. teraz muszę powrócić trybu powstań-usiądź

- jak macie zamiar go wnosić to wcześniej poćwiczcie trochę Ten piec jest ciężki, o ile pamiętam ponad 23kg. i to się czuje.

Edytowane przez Miszka

Jak ktoś jest zainteresowany mam aktualnie na zbyciu TA-FA777es stan b. db.wersja na Europe.

Mogę dodać do tego pleyer multisystemowy MP3/CD/DVD/SACD DVP-NS999ES. Stan bez zarzutu.

Japońskie napięcie to co innego niż UE. Wszelkiej maści transformatory dopasowujące nie spełniają norm producenta i są przez niego nie przewidziane. Sprzęt japoński używa się w Japonii. smile.gif

Jakież to są te normy producenta? Jaja sobie robisz? Nie ma to żadnego znaczenia bo w tym wypadku następuje podział napięcia z 230V na 100V. Nie jest to żadna filozofia zrobić taki układ. Widać kolejny raz nie bardzo wiesz co piszesz.

Bardzo dobrze wiem co piszę. Sprzęt nieprzystosowany. Tylko tyle i aż tyle. Bardzo znana jest histroria wzmacniaczy Krella sprowadzanych z Ameryki. Wzmacniaczy tych na rynku nikt nie chce kupować. Są sprowadzane bo są tańsze ale mimo autotransformatora nie chcą działać. Trzeba przerabiać eleltronikę bo niie tolerują 50 Hz z sieci gdyż są przystosowane do 60 Hz. Żaden autotransformator nie jest w stanie tego zkorygować.

Twierdzenie żę TA-FA777es japoński na naszym rynku to lepsza wersja od EU jest po prostu niczym nie popartym wymysłem obliczonym na frajerów.Zwykła ściema. Jeśli nie to to wykaż to. Nie wykażesz bo dokumentacja i odsłuchy tego niestety nie potwierdzają. Jedyna różnica to zasilacz nie przystosowany. Taka jest rzeczywistość. Jak chcesz mogę ci załatwić japoński.dobani.gif

Wydaje mi się, że koledze Baldowi chodziło o bardzo starą, kapitalną de facto, integrę. To zupełnie co innego niż ostatni wielki ES Sonego.

Wydaje mi się, że koledze Baldowi chodziło o bardzo starą, kapitalną de facto, integrę. To zupełnie co innego niż ostatni wielki ES Sonego.

Pewnie tak. Co nie zmienia faktu, że ponosi go fantazja jak zawsze. Z tych wszystkich klocków, o których się wypowiada zapewne nie miał do czynienia nawet z 1/5. I tutaj jest najzabawniej, bo my nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować i może on sobie pisać różne, wesołe rzeczy :) ...że on słuchał i wie najlepiej... Bowiem, zauważcie sobie, ton jego wypowiedzi wyraźnie na to sugeruje. A to słuchał TA-N7B, teraz wiemy, że także TA-F777ES. Pytanie, gdzie, kiedy, co i jak?

Ale tego się nie dowiemy, on słuchał i tyle...

Edytowane przez Sz@tynbury

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Dosyć tanio, ciekawe jak ta 830 wypada dzwiekowo bo pod wzgledem budowy to niech sie schowaja nowe wzmacniacze do 6 tysiecy lub nawet wiecej

http://allegro.pl/sony-ta-f830es-i4319861606.html

Dźwiękowo słabiutko, słuchałem w zestawie z jakimiś wysokimi Sonusami, podstawowy Roksan rozkładał ten wzmacniacz na łopatki

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

no i jest upgrade wzmacniacza tae50es sie pojawil w miejsce 1000esd i tan55 ,

roznica jest spora , troche poslucham jej a pozniej zmienie na stary aby porownac jeszcze

ale podoba mi sie jej dzwiek chyba jestem coraz blizej idealnego dzwieku za rozsadne piniadze

Bardzo dobrze wiem co piszę. Sprzęt nieprzystosowany. Tylko tyle i aż tyle. Bardzo znana jest histroria wzmacniaczy Krella sprowadzanych z Ameryki. Wzmacniaczy tych na rynku nikt nie chce kupować. Są sprowadzane bo są tańsze ale mimo autotransformatora nie chcą działać. Trzeba przerabiać eleltronikę bo niie tolerują 50 Hz z sieci gdyż są przystosowane do 60 Hz. Żaden autotransformator nie jest w stanie tego zkorygować.

Twierdzenie żę TA-FA777es japoński na naszym rynku to lepsza wersja od EU jest po prostu niczym nie popartym wymysłem obliczonym na frajerów.Zwykła ściema. Jeśli nie to to wykaż to. Nie wykażesz bo dokumentacja i odsłuchy tego niestety nie potwierdzają. Jedyna różnica to zasilacz nie przystosowany. Taka jest rzeczywistość. Jak chcesz mogę ci załatwić japoński.dobani.gif

Jak zwykle błyszczysz wiedzą... Trafa Krella mogą pracować z napięciami od 100 do 240V. Wystarczy przestawić przełącznik (lub zworkę) i wymienić bezpiecznik.

Faktycznie, miałem na myśli klasyczny wzmacniacz Sony na rynek japoński: TA-F777ES produkowany w połowie lat 80-tych. A swoją drogą mógłbyś się powstrzymać z anonsowaniem tego co aktualnie sprzedajesz. Jest wątek o aukcjach Allegro.

Pewnie tak. Co nie zmienia faktu, że ponosi go fantazja jak zawsze. Z tych wszystkich klocków, o których się wypowiada zapewne nie miał do czynienia nawet z 1/5. I tutaj jest najzabawniej, bo my nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować i może on sobie pisać różne, wesołe rzeczy :) ...że on słuchał i wie najlepiej... Bowiem, zauważcie sobie, ton jego wypowiedzi wyraźnie na to sugeruje. A to słuchał TA-N7B, teraz wiemy, że także TA-F777ES. Pytanie, gdzie, kiedy, co i jak?

Ale tego się nie dowiemy, on słuchał i tyle...

Chyba pomyliłeś osoby.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.