Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Bumpalump mow co chcesz masz prawo do tego !!! moja opinia w stosunku np do 550 jest nie zmienna jest to wzmak z mocno podbitym bassem , srednica nie jest konturowa u mnie z tego co co pamietam byla taka rozwiana malo szczegolowa .ty kiedys pisales ze uwielbiasz sankeny wiec sobie pomyslalem czemu przeciez majac 550 na sankenach gra mi to mizernie wiec kiedys juz podwazylem twoja opinie . po kupnie jednak 444es zrozumialem dopiero w czym jest potencjal sankena ale zeby sanken pokazal cos musi byc to wzmak dobry a nie 550 ktora jest dobra dla poczatkujacego zajawkowicza jak bym teraz porownal mojego 444es do 550 to jest niebo a ziemia wiec moja opinia nie jest wyssana z palca 550 w stosunku do 444 to mul jak cholera brakuje mu wszystkiego po calej lini a ja na tym poronaniu sie opieram ale jak ty 550 porownasz np do jeszcze gorszego modelu to i owszem ty masz racje 550 wypadnie lepiej bo to napewno nie jest zly wzmak jest przyjemny dla ucha mocny dosc dynamiczny ale jak mowie nie na moim poziomie !!!! na tamten czas jak go podlaczalem z 4 kompletami roznych kolumn jak siesty ushery kef iq30 czwartego zestawu na ta chwile nie pamietam to z zadnymi z tych kolumn nie zagral , ushery dostaly wiecej bassu uspokoila sie gora ale srednica rozjechana , siesty zas- bass podbil sie o wielokroc bo te podlgowki maja same z siebie dosc duzo bassu srednica matowa plaska a gora bez kolorytu szara i caly czas brak konturowosci ktory jest dla mnie bardzo istotny , kef podobnie!!! moze ktos bardziej trafnie polaczyl 550 mnie sie to nie udalo !!!!!albo poprostu mi sie nie podobalo !!!! dlatego od 550 w tej klasie bardziej bym polecil 505 ktora niby pozornie gorsza brak zloconych wejsc trafo zwykle a i to dla mnie grala jasniej i poprostu lepiej ,

Edytowane przez comboss

Ludzie, kupcie coś co gra, TA-N7, TA-N86B, TA-N88 itd... 5xx, 6xxx to nie jest koniec świata!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

a ci ktos ci wmusza ? tu nie ma nic na sile ale przeciez jak cie stac to chyba nic nie stoi na przszkodzie kupic cos lepszego no chyba ze uwazasz ze nie ma nic lepszego niz 670?

Oczywiscie ze jest, 770 to krok do przodu ale ten krok nie jest warty 1200zl na obecna chwile, bo w kolejce do wymiany przed wzmacniaczem jest jeszcze zrodlo

Im dalej tym tym kroki sa mniejsze i drozsze wiec te 1200zl to nie jest jakas duza suma, jak trafie kiedys odpowiedni egzemplarz czyli (euro/japan) w idealnym stanie to kupie

670ES w wersji euro szukalem 8 miesiecy wiec to nie jest takie hop siup

Edytowane przez Bumpalump

dla mnie czekac 8 miesiecy na wzmacniacz za 600 zl to obled , bo mnie wlasnie nie stac na drozsze klocki dlatego musze szukac staroci itp ale mimo wszystko stac mnie na tyle zeby nie czekac 8 miesiecy na wzmacniacz za 600 zl uwazam to za przesade !!!! jeszcze rozumiem cos co no 3 tysiace dla polaka ok ale 600 i tyle czekania smiech na sali a przeciez cie stac !!! za 600zl to sobie mozna kupic sluchawki pchelki do uszow !!!!

Ale tu nie chodzi o kwestie finansowe lol tylko o pojawienie sie w obiegu konkretnego modelu w konketnej wersji i conajmniej bdb stanie technicznym i wizualnym

A takie sztuki są bardzo rzadkie, a jesli juz sa to zazwyczaj sporo drozsze nis srednia ich cena, dlatego sam swoja 570ES sprzedalem za 720zl w stanie jak z pudelka

Za 670ES mialem konkretne propozycje po 1000-1200zl w tym stanie

Edytowane przez Bumpalump

dobrze ze wzioles za 570es 720zl ja wolabm dac 550 zl za 690 z paroma ryskami tez oczywiscie sprawnego i orginalnego i lepszego mimo nie idealnego z zewnatrz !!! wiec jezeli ty dostales i nawet ceny teraz za 500 es sa po 500 600 zl za serie 5xx to ile ja za duzo lepszy wzmak jakim jest 444es powiniem wziasc ?poza tym pojawienie konkretnego modelu dla mnie to znaczy pojawienie sie modelu ciezko dostepnego unikatowego dobrego ale 570 550 505 606 690 i inne jest tego cala masa przewaznie w dobrym stanie wybor szeroki i gleboki dla mnie unikatowosc jest wtedy kiedy cos jest trudno osiagalne z pewnych wzgledow a nie ze ktos mowi ze np 570 kupil idealnego bo takiego szukal a na allegro jest 10 sztuk tego modelu z 3 ryskami wiecej !!!!

Edytowane przez comboss

nie nie bede wysawial na allegro juz nic !!!! uwazam ze mam dobry wzmacniacz i ja ustale cene a nie ktos bo to moj wzmak !!!! i wlasnie uwazam ze jest bardziej unikatowy niz cos w tej cenie dlatego nie bedzie problemu ze sprzedaza go , poza tym nie zalezy mi na jego sprzedazy bo stoi jesc nie wola , poprostu zaproponowalem tu opcje ze mam na sprzedaz bo nie jestem zbieraczem klockow i po co mam miec 2 wzmaki jak bede uzywal 1 puki co jeszcze nie mam 555 bo kolega nie okreslil kiedy bedzie jechal do polski !!!!

No jest pelno niemieckich zamulaczy i tak wlasnie chyba powstala opinia ze sony mula bo niestety wiekszosc klockow pochodzi z niemiec

czytasz ten watek juz dlugo wiec chyba masz swiadomosc i wiesz o tym, ze byly produkowane rozne wersje w zaleznosci od regionu przeznaczenia, roznily sie zaledwie kilkoma elementami na we/wy i w zasadzie mozna te wersje sobie dowolnie przerabiac z tym ze to jest juz ingerencja i ja np nie chce grzebanych klocków

i teraz wyobraz sobie ze model europejski do modelu niemieckiego to jak niebo a ziemia

wiec kiedy mowie o 570ES wersja euro to nie pisz mi ze jest ich pelno bo to nieprawda

Z tego co stoi obecnie na allegro nie ma zadnego euro modelu

spoko az tak moze sie nie znam !!!! pewnie masz racje !!!! moj 444jest ingerowany odrazu mowie otwarcie bo i to nic to dla mnie nie znaczy czy komus sie podoba czy nie !!!! jest to wzmak w pelni orginalny nigdy nie naprawiany wszystko chodzi rowno czysto . a ingerencja polegala na wymienieniu 2 kabelkow od ledwgo i prawego kanalu do portali oczywiscie czynnosc latwa to odwrocenia ale nie polecam bo zabieg przyczynil sie do lepiej szlyszalnych dzwiekow !!!!! a wiem jedno ze jest to wzmak ciezki do kupienia ze wzgledu ze jest wlasnie nie super unikaowy ale na tyle uniakowy ze ciezko dostepny i to nie chodzi ze stary trup bo jest pelno jeszcze starszych trupow a jest ich masa model 444esmk2 jak 555 es jest jak na lekarstwo :)

Bumpalump ale mowie ci stara seria mi tez sie nie podoba z wygladu ale gra ladniutko !!!!

Dobra skończyć te przepychanki, komu się Sony nie podoba niech kupi Sansui i cześć.

Na alle... kończy się niedługo aukcja z CDP-502ES - mam takiego i uważam, że gra nieziemsko, poza tym solidny i ciężki.

hehhehe wstawic wam zdjecia 444esmk2 tylko powiedzcie jak ?

spiler jak sie nie przepycham ja wymieniam moje poglady doswiadczenia itp z Bumpalump a on swoje nie klocimy sie a przeciez musimy miec oddmienne bo wtedy rozmowa ma sens jaka by miala jakby wszyscy mieli to samo w glowie wtedy moglibysmy byc niemowami ;)

spiler a jak z dostepnoscia lasera bo ja juz nigdy nie kupie cd jezeli laser niedostepny !!!!

Dzieci, duże dzieci. Za wzmaki Sony dalem maks 2000 zł. Kwestia odłożenia kasy - jak ktoś nie ma całości od razu.

Wkurza mnie podejście niektórych do jednej serii, a Sony na tym się nie kończy...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Laser oczywiście nie jest dostępny (CDP-502ES) ale ja zaryzykowałem, nie jest to dużą kwota, więcej się wyda nieraz na pierdoły.

Opinie o nim są takie, że jest trwały jak te Philipsowe, czyli nieśmiertelny. Wczytuje w mig i przeskakuje z pierwszego utworu na ostatni w sekunde.

Prosze Cie mam sobie kupic 555ES i sluchac go na sile bo na forum uwazaja go za lepszy od 670ES?

Od dłuższego czasu używam 555ES MK2 i generalnie jeśli chodzi o brzmienie to wszystkie 5xx, 6xx ma w tyle. Nie będę pisał voodoo na temat brzmienia że to i to jest cudowne w nagraniu pink floyd lub deep purple. W moim odczuciu jest ciut lepszy od 770es którego mam zafoliowanego od co najmniej 2 lat i nawet nie myślę go ruszać gdyż jeśli chodzi o sony to jego brzmienie jest dobre ale są lepsi. Miałem kilka 550es na niemcy i resztę europy, miałem 570es, 590es, kilka 500es, 650esd, 530es i dużo innych do dziś mam i jako jeden z nielicznych tutaj mogę sobie porównywać brzmienie tych klocków i mam świadomość swoich słów.

Neomammut - apropo Starych espritów. Nabyłem TA-E86 esprit. Kiedyś już to pisałem ale z espritami jest problem nie natury finansowej akurat w moim wypadku ale dostępności urządzeń. Chyba doskonale wiesz o czym mówię. Ktoś jak wejdzie w posiadanie takiego TA-N7B to ciężko mu się z tym rozstać co chyba zrozumiałe.

Trochę lat w ES już siedzę i powiem wam Panowie że jak bym dziś miał zaczynać z wiedzą jaką zdobyłem przez ostatnie lata na temat brzmienia Sony ES to zaczął bym właśnie od starych klocków a na koniec zostawił bym sobie dopiero wszystkie te zabaweczki z serii 5xx, 6xx - takie są moje uwagi i spostrzeżenia.

Edytowane przez Bartek_Gdynia

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

zalezy od wielkosci pomieszczenia, panuje taka opinia ze mlodzi ludzie lubia bas, u mnie bylo trochę inaczej, za mlodu lubowalem sie w monitorach a z czasem zaczalem uzywac coraz wiekszych kolumn i tylko duza podlogowka zapewni odpowiednie wypelnienie dzwieku

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.