Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

a takie zabiegi jak mrozenie procka, czy pomiary pradu na zasilaniu robiliscie? ja bym jeszcze blizej przyjrzał sie zasilaniu tego procka, bo samo napiecie zasilajace ok 30v jeszcze nie przesadza wszystkiego

Przyznam Ci racje bo sam się nad tym się głowiłem...

Nie prądu nie mierzyłem....czyżby...

I właśnie przez to chciałbym zrobić chwilową podmiankę.

Przepraszam ale jestem sam z dzieckiem i muszę iść...ahh ten brak czasu...

I jak tam, coś wiadomo? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

W Sosnowcu był swego czasu podobno najlepszy serwis sonego z tego co pamiętam. Dysponowali między innymi laserami do najlepszych odtwarzaczy. Może warto tam spróbować?

SONY - TA-F500ES, TA-F770ES, TA-F800ES, TA-N80ES, TA-E80ES, ST-S770ES, ST-S500ES, CDP-X559ES -2x. NAKAMICHI - OMS-5E, OMS-7E. YAMAHA - M4 - 2x, C-4, C-6, T550. Bowers & Wilkins 602.S3. sorento.

Masz jakieś namiary?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Chyba napiszę do moderatorów tego portalu.

Z całym szacunkiem dla Was Panowie ale moim zdaniem Wasze posty powinny trafiać do działu "Serwis", "Zrób to sam" lub "Majsterkuję po godzinach". A jak nie ma takich działów to zawsze pozostaje komunikacja bezpośrednia.

Miszka, zajmij się może działem Hi-End...

A jak Ci się nudzi, to zostań moderatorem donosicielu...

Edytowane przez neomammut

Hej, ale mam meksyk w pracy....

Tak w moim ;) Sosnowcu byly kss ale w 2004. W zasadzie to dobry namiar mieszkam jakies 4 km od tego serwisu, a nie pomyslalem. W poniedzialek sie przejade i pogadam z Panem o naszych problemach z ES-ami ( Mieszka ). Ponoc czlowiek jest konkret i ma pojecie o tych modelach..

Hej, ale mam meksyk w pracy....

Tak w moim ;) Sosnowcu byly kss ale w 2004. W zasadzie to dobry namiar mieszkam jakies 4 km od tego serwisu, a nie pomyslalem. W poniedzialek sie przejade i pogadam z Panem o naszych problemach z ES-ami ( Mieszka ). Ponoc czlowiek jest konkret i ma pojecie o tych modelach..

Przepraszam mialo byc miszka ;)

Neomammut, coś Ty taki drażliwy chłopie. Ktoś Ci zabrał w dzieciństwie łopatkę i nie oddał?

A Tobie chyba nikt nigdy nie dał ani łopatki ani nie pokazał piaskownicy... - doniosłeś już?

Ja mam uszkodzony 77ES :D

Myślałem coś na temat tego procka u mnie i u Ciebie. W autoryzowanym serwisie nic nie wykryli? Teraz to całe płytki wymieniają, nie ma już serwisantów w takich miejscach jak serwis sony, tylko zwykli pracownicy - i to jest smutne. Szkoda, że Sony nie naprawia/odnawia swoich starych/wypuszczonych na rynek urządzeń...

We wtorek jadę po swojego 77ES, obaczymy co tam się dzieje :)

<br />Rega DAC-R dołączył do kolegi SONY<br />

Klejson i jak z gra z dac jest słyszalna różnica na plus i czy jest sens kupować takie urządzenie

jak taki dac ma takie same parametry jak się ma np w cd ?

Mowe, sprawdz zgodnie z serwisowka wszystkie napiecia zgodnie z serwisówka, sprawdz napiecia na zrodlach napiecia odniesienia

baza tranzystora Q952, powinno byc ok 6,5V

baza tranzystora Q953, powinno byc ok 5,8V

napiecia na emiterach tych tranzystorów powinno byc nizsze o spadek napiecia na zlaczu, czyli ok 0,7V

Sprawdz jeszcze napiecia na kolektorach tranzystorów

Emiter tranzystora Q957 ok 30V, na czas testow wylutuj C973

Pozniej do sprawdzenia napiecia na pinach procka od 54 do 64, dodatkowo na 68, 71 i 73

Witam .. Panowie pomóżcie chce kupić ten klocek dogadałem się na 1700 zł chyba cena ok ... Teraz pytanie po czym poznać czy to wersja europejska czy zamulona niemiecka ? Link do aukcji : http://allegro.pl/show_item.php?item=5557007989 bardzo proszę o pomoc ....

Edytowane przez Slawi7

Chyba z tego co się orientuje jak jest orzełek z tyłu to niemiecka

moim zdaniem cena dość duża na licytacji te wzmacniacze nie dochodzą

1500 zł ale twoja forsa twój wybór

ehhh tego się obawiałem szlak ... Czyli klapa nie chce zmulonego .. margaryna za 1500 kurczę znajdź biore od razu na allegro 770es po 2300 proponuje właśnie 1800 za tamte i nie chcą zejść niżej niż 2000- 2100 też mi się wydaje ze to dużo za ten wzmak :((

Slawi7 mam na myśli że ceny są takie jakie ludzie sobie krzyczą i

latami się bujają ze sprzętem na allegro ale jak ktoś chce

sprzedać i raz na jakiś czas pojawia się na licytacji to

wtedy ceny są takie jakie piszę.Jakiś czas temu na allegro jak

dobrze pamiętam był 808 es za 1800 zł

Slawi7 mam na myśli że ceny są takie jakie ludzie sobie krzyczą i

latami się bujają ze sprzętem na allegro ale jak ktoś chce

sprzedać i raz na jakiś czas pojawia się na licytacji to

wtedy ceny są takie jakie piszę.Jakiś czas temu na allegro jak

dobrze pamiętam był 808 es za 1800 zł

Tak był 808 tez niemiecka wersja ale to odpowiednik 870es tyle się już nauczyłem czytając to forum hihi..
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.