Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Aha...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Haha, dobre! Tak jak to: "kompletnie bez przygotowania pilotażowego oraz jakiejkolwiek przemyślanej taktyki marketingowej

chcąc uchronić firmę przed ostatecznym upadkiem czepiali się takich chaotycznych rozwiązań jak próba sprzedaży paru alf w Europie..."

?👈

Sony TA-N77ES ile warto za to zapłacić? stan ładny, mogę prosić o krótki opis, jaki ma to charakter brzmienia

Końcówka ładnie się prezentuje, łanie by się wpasowała do mojej kolekcji ;) Sony TC-K333ESL / TC-K870ES / CDP-X7ESD

Pozdrawiam

Tomasz

Ludzie sie zabijaja na licytacjach ceny dochodza do ponad 6 tys zł, W polsce praktycznie niewystepuje jest to jeszcze rzadszy sprzet niz TA-F830ES :)

schemat i topologia jest niemal identyczna jak TA-N80ES a brzmienie jest typowe jak wiekszosci esów na bipolarach z tym ze im wyzej idziemy tym wiecej smaczkow odkrywamy, ale ogolny zarys brzmienia sie nie zmienia i to jest wlasnie fajne, ze znajac brzmienie jednego esa, mozemy bezpiecznie piac sie w gore bez obawy o to ze nie sprawdzi sie w systemie. Ja mialem N80ES w wersji MK3 na 2 450VA toroidach, to zdaje sie byc mocniejsze rozwiazanie niz pojedynczy 800VA traansformator w wersjach MK1 i 2 oraz wlasnie N77ES.

N80ES na licytacjach tez dobijaja do prawie 5 tys

Dzięki, kolega chce od mnie 4,5tys zł. sprzęcik jest w Wielkiej Brytanii, zadbany, musze się z tym przespać, planuje zakup drugiej końcówki, która będzie zasilała sekcję dolna lub górna,

jestem na etapie nowego projektu kolumn i tu troche kaski.....;)

Słuchałeś już może Rotela RB-1080 lub RB-990? jak się ma do Sonego?

Oprócz Sonego mam też troche klocków Rotela, wlaśnie RB-1080 będzie napędzała którąś z sekcji.

Pozdrawiam

Tomasz

Niestety nie dane mi bylo zetknac sie z rotelem do tej pory. Nikt nie potrzebuje darmowego serwisu RB980/990 ;p

Mam teraz w domu Sony TA-E2000ESD i widze w tym potencjal gdyby tak zasilic kolumny z 2 koncowek mocy i sterowac nimi tym preampem, jest tu multum ustawien ktorych po kilku dniach jeszcze do konca nie ogarnalem ;p

Mam teraz w domu Sony TA-E2000ESD i widze w tym potencjal gdyby tak zasilic kolumny z 2 koncowek mocy i sterowac nimi tym preampem

Fajny klocek, jestem ciekaw jak zagra w stereo? mam u siebie też Rotela RSP-1068, w KD baja, ale jeśli chodzi o stereo to przeciętny pre stereo Rotela pokazuje mu do czego został stworzony procesor KD, czy tak samo jest u Sonego?

obecnie już nie mam takiego ustawienia, klocki są porozrzucane, część z togo jest w salonie ;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Mozna sobie calkowicie odlaczyc tor glosnikow tylnych i centralnego, wtedy mamy normalny premp stereo z korektorem parametrycznym, korektor tez mozna wylaczyc.

Nie zauwazylem degradacji brzmienia, jedynie wzrasta szum, bo niestety pre ma wyzszy S/N od wzmacniacza

U mnie tak to wyglada

4kv09x.jpg

Gdzie kupie paski do CDP-X7ESD?

Jak nie używam go kilka dni to kieszeń ma problem z wysunięciem za pierwszym raz, wiesz może kto może mi dorobić drewniane boczki do CDP-X7ESD?

chce aby wyglądały jak oryginalne, jak w moich kaseciakach ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gdzie kupie paski do CDP-X7ESD?

Jak nie używam go kilka dni to kieszeń ma problem z wysunięciem za pierwszym raz, wiesz może kto może mi dorobić drewniane boczki do CDP-X7ESD?

mam na koncu jezyka nazwe sklepu ;p tam mozesz kupic nawet gotowe modlu koncowek mocy do sony ;p jak sobie przypomne to napisze

Ludzie sie zabijaja na licytacjach ceny dochodza do ponad 6 tys zł

Kużwa przeglądam archiwum a.... i takie ceny spotykam, elektronika czym starsza to nabiera wartość jak dojrzałe wino ;)

https://www.google.p...453476294494043

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

@Bumpalump

Kup teraz jakieś fajne CD sonego do zestawu.

...i lepszy aparat fotograficzny :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Widziałem, też ładny klocek, ale ja jednak pozostanę i rozważam zakup TA-N77ES ma przepiękny design i to mnie w tym klocku urzekło ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Wymienię F808ES z pilotem i papierami (stan nówka oryginał) na ciekawego cd sony.. Czekam na propozycje.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Tak się prezentują obecnie moje klocki:

IMG_2447_zps1ueancc2.jpg

w porównaniu do 770ES zestaw 80N+E80ES gra dla mnie znacznie lepiej, lepsza dynamika, przestrzeń. Do szczęścia brakuje CD 779/707 ;)

Bedi, celuj w CDP-X707ES - ma wyjście w klasie A. Podobno bardzo dobry dźwięk.

Edytowane przez neomammut

Bedi, celuj w CDP-X707ES - ma wyjście w klasie A. Podobno bardzo dobry dźwięk.

bardzo ciężko 779 a co dopiero 707 :/ na końcówkę polowałem chyba 1,5 roku żeby kupić w idealnym stanie

Bedi, ja swój zestaw składałem cztery lata, więc spokojnie - warto czasem poczekać :)

na allegro masz teraz n80es na licytacji,

Gdzie -? - już go nie ma :( - tak szybko poszedł?! - wie ktoś za ile sprzedany? bo widziałem ,że wczoraj 2650zł było.... ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.