Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana auta

Kubek

Rekomendowane odpowiedzi

widzisz tomulku... jesteś prostym chłopcem który łatwo traci rownowagę... wystarczy ujawnić że X-Type to plebejskie Mondeo i już nie wiesz co ze sobą zrobić...

ryja ocieraj sobie sam

wogole chyba tylko zawod laweciarza pozwala w wieku 40tu lat byc chlopcem, tylko te samochodziki i samochodziki, tu bajerek, tam szpachla i jakos leci byle bryczki z placu znikaly :))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

tomunciu , hot news mam dla ciebie :D

za www.wp.pl :

"Jaguar i Land Rover sprzedany! Mototarget 2008-02-26 (09:18)

Mamy gorącą wiadomość z ostatniej chwili! Jak donosi dobrze poinformowany portal Automotive News powołując się na kręgi decyzyjne w Fordzie, po wielu miesiącach negocjacji i przypuszczeń amerykański koncern sfinalizował w końcu transakcję sprzedaży dwóch należących do niego marek - Jaguara i Land Rovera.

Nowym właścicielem dwóch brytyjskich motoryzacyjnych ikon stał się indyjski koncern Tata. Według Automotive News wszystkie szczegóły zostały już omówione przez przedstawicieli Forda i Tata, a oficjalne sfinalizowanie transakcji nastapi 5 lub 6 marca. Indyjski koncern już od kilku tygodni wymieniany był jako najpoważniejszy partner w rozmowach dotyczących sprzedaży obu marek."

czyli to Mondeo to jeszcze nie koniec :D

może być jeszcze weselej

...a pisałes rzeczywiście o 350Nm nie o 380Nm jak omyłkowo napisałem co nie zmienia faktu że strona Jaguara podaje 330Nm i nie wspomina o dodatkowych 20Nm które mogłyby odróźniać ten szlachetny wyrób od plebejskiego Mondeo z gumowymi pokrętłami inside :)

hmmm... po za tym że Volvo należy do Forda, podobnie jak w/wJaguar oraz np. AstonMartin, faktycznie NIC nie ma wspólnego :)

kilka faktów ;)

V70/S60 jest na płycie mondeo, V50/S40 oparto na Focusie więc w drugą stronę to chyba "no problem" :)

Ciekawostka. W Astonie V8 jedna z części lusterek zewnętrznych jest zaadoptowana wprost z Volvo, nawet ma napis. Gdzieś miałem fotkę ale teraz nie mogę jej znaleźć

tak,tak,dzieciaczki wszysto to ford!!!!

plyta podlogowa V70 forda,HAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marcinku

czytaj ze zrozumieniem,pisz o faktach,nie dodawaj swoich fantazji,nie uzywaj do swoich celow klamstwa i manipulacji.

masz z tym problemy???

W Jaguarze X-TYPE zastosowano opracowany przez firmę Delphi system wtryskowy Multec. Jest to jedyna produkowana dziś konstrukcja, która przez cały okres eksploatacji pojazdu "słucha" spalania w silniku i automatycznie reguluje ważne parametry sterujące jego pracą. System umożliwił także konstruktorom Jaguara zaprogramowanie dodatkowych wtrysków bardzo małych dawek paliwa, pozwalających uzyskać łagodniejszy początek spalania. Dzięki takim technologiom Jaguar X-TYPE zdobył wiodącą pozycję w klasie pod względem doskonałych rozwiązań technicznych i nowoczesności

Silnik (kultura pracy, elastyczność)

Trochę za bardzo słychać, że jedziesz dieslem (mam porównanie do Volvo S60 z silnikiem 2,4, który znacznie kulturalniej pracuje. No i ten jego dźwięk przy przyspeiszaniu!! Jak na diesel, to po prostu poezja! Jak rasowy benzyniak ze sportowym zacięciem) Ale wróćmy do X-type. Oczywiście w porówaniu z samochodem, którym poprzednio jeździałem (UNO) każde inne auto jest lepsze. Co do dynamiki z tej pojemności, to chyba nie ma co narzekać. Wysoki moment obrotowy (350 Nm) robi swoje, nawet przy tej masie auta. Ale mógłby byc troszkę mocniejszy. Konkurencja z tej pojemności wyciska wiecej:))

>>Tomek

Miałem się nie wyrażać ale... jak Ty możesz :)

Deklu jeden, wystarczy choćby trochę poszukać :http://www.autokrata.pl/lod/1103/premiera_nowego_volvo_v70/ PIERWSZY wynik na google

ehhhh... może i handlarzyną to Ty jesteś dobrym, nie wiem, na szczęście nie muszę tego sprawdzać. Wiem jedno na samochodach się znasz jak Chopin na fizyce kwantowej.

Pozdrawiam,

Michał

ja nie handluje nowymi autami,jak bym chcial handlowac nowymi to bym zapewne bez najmniejszego problemu to robil.

piszemy o V70 dotychczasowym,nowe dopiero wchodzi,tak jak nowe mondeo.a w artykule jest mowa ze nowa v70 ma wspolna plyte z nowym mondeo.

Dobra to powiedz mi gdzie ja napisałem że rozmawiamy o określonym roczniku Volvo ? Ty jak rozumiem też piszesz o jakimś starym Jaguarze ? Nie wykręcaj kota ogonem bo i tak wszyscy już wiedzą że o samochodach, poza ich cenami, wiesz niewiele. Tu jest pewnie więcej osób mających duże pojęcie o motoryzacji niż Ty, więc oszczędź sobie wstydu i przestań pisać pierdoły.

Co do mojej wiedzy, to jeszcze musisz duuużo czasu spędzić na placu żeby choćby mieć jej część :) Jak już pisałem samochody towarzyszą mi od dzieciństwa a większość mojego życia były źródłem mojego utrzymania (wiedza o nich) i sportu.

Już mnie nudzisz, jeszcze napiszesz parę pierdół i powitam ignora z radością.

tutaj masz opisane Ty... deklu....:))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Current models

* 2007– Volvo S80 sedan (introduced at the 2006 Geneva Motor Show)[2]

* 2007– Ford S-MAX large MPV (introduced at the 2006 Geneva Motor Show)

* 2007– Ford Galaxy (code name CD340) large MPV (introduced at the 2006 Geneva Motor Show)

* 2007– Freelander/LR2 (code name L359) compact SUV (introduced at the 2006 London Motor Show)

* 2007– Ford Mondeo introduced at the 2007 Geneva Motor Show

* 2007– Volvo V70 station wagon

[edit] Future models

* 2009– Volvo XC60 compact SUV

* 2010– Volvo S60 compact executive car

* 2010– Jaguar Crossover like the S-MAX

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.