Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis naprawiający sprzęt Yamahy

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

dvd yamaha s540

Witam.

Wiem że to nie dział Kino Domowe - ale problem dotyczy naprawy sprzętu więc pozwolę sobie na umieszczenie go również w dziale Stereo.

Sprzęt działał bezproblemowo, do pewnego czasu. Teraz muzyka, koncerty z DVD dalej jest ok, a przy odtwarzaniu z CD zamiast wysokich słychać harczenie. Co to może byc waszym zdaniem i co z tym fantem?

Sygnał idzie cyfrowo.

DVD spędziło tydzien w serwisie RTV. Nie był to autoryzowany serwis Yamahy bo takiego w moim mieście nie ma.

Panowie się poddali. Nie wiedza co z tym fantem zrobić.

Może ktoś miał podobny problem. Ewentualnie może ktoś zna dobry serwis naprawiający sprzęt Yamahy. Niby to tylko DVD - ale dość dobre - szkoda się z nim rozstać.

Proponuję założyć wątek "Klub Miłośników Yamahy" i za miesiąc wystawić to to na allegro.

Gwarantuję, że dostaniesz więcej za padniętego niż dałeś za nowego i po kłopocie ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość V-savage

(Konto usunięte)

Pilnie poszukuję POSIADACZY YAMAHY A-1020,jeżeli są tak owi proszę o info na PW.NIe chodzi o żaden handel.Z góry dziękuję.

Ps.Sorry,że w tym wątku, ale nie chce zaśmiecać nowym.

BobW, 29 Gru 2007, 15:33

>Nikt nie naprawiał Yamahy???

>

>Podobno to kwestia wyjść w DVD. Muszę spróbować inaczej połączyć.

A co z resztą pasma??

Próbowałeś wogóle sprawdzić co z dźwiękiem na wyjściu analogowych,albo Optycznym?

POzdrawiam

nie chcę źle prorokować, ale wśród moich znajomych było z 5 Yamah serii 540 i 340 i wszystkie, naprawdę wszystkie, padły najpóźniej po 2 latach.W pierwszej kolejności przestawały czytać płyty cd.Yamaha wie coś na ten temat.Ładowano lasery chyba philipsa.

Swoją S540 sprzedałem zanim padła, ale powodem była głośna praca cewel lasera, co mnie irytowało. Teraz mam ten sam model z uszkodzonym silnikiem napędu płyty ( to też częsta usterka tego modelu ), który dostałem od znajomych.

Z silnikami to prawda. W mojej też padł i był wymieniany. Z mechaniką Panowie sobie poradzili, ze zniekształconym dźwiękiem z CD już nie ;-)

Te 2 lata to też prawda. MOja padła pierwszy raz po upływie gwarancji - nieźle wykalkulowali ;-)

Do serwisu w Markach dzwonię zaraz po Nowym Roku - dzięki - daleko ale w dobie przesyłek kurierskich to nie problem.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.