Skocz do zawartości
IGNORED

Denon - amplituner czy integra?

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner Denona AVR-1706, głośniki Diamond 9.1 (w KD Tannoy EFX 7.1) oraz DCD 700AE. Czy zakup dodatkowego wzmaka PMA-700AE da jakieś wymierne zmiany in plus? Ten AVR w stereo jakoś daje radę, nawet całkiem całkiem. Mam możliwość wydania do końca roku jeszcze kilka złotówek i myślę nad tym wzmakiem, a może Xindak A06? Dodam, iż nie pozbędę się raczej KD, żonka lubi czasem coś sobie zapodać z DVD

https://www.audiostereo.pl/topic/38846-denon-amplituner-czy-integra/

Nie wiem jak dokładnie brzmi Denon PMA 700, ale sądzę, że dokładka taka w repertuarze muzycznym będzie na pewno na plus. Sam posiadałem amplituner chyba o dwa modele wyższy od 1706, który był w prasie szeroko chwalony za dźwięk stereo, a jednak w muzyce rozwalał go używany wzmak Kenwooda, który miał po prostu więcej tego, co ogólnie można nazwać muzykalnością.

Jak do stereo PMA 700AE napewno bedzie o wiele lepszy od amplitunera.

Mialem ten wzmacniacz .. mialem takze AVR 1600 (troszke starszy amplituner kd Denonka) .. i w stereo jest nieporownywalnie lepiej w strone wzmacniacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.