Skocz do zawartości
IGNORED

ZAKAZ WSTEPU - KATOLIKOM !!!

kolekcjoner

Rekomendowane odpowiedzi

kolekcjoner>

Mam dla ciebie interesujący link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto wie może teraz twoje życie się zmieni i nabierze całkiem nowego wymiaru

Bóg z Tobą

Ukryta Zawartość

Molibden, 30 Gru 2007, 17:52

>Widziałeś kiedyś Żyda-katolika? Co za herezje głosisz!

Ba, byli nawet kardynałami, np. Lustiger.

Ja bym się martwił o sytuację odwrotną: czy goj (niekoniecznie katolik) może zostać rabinem???

>chris77

Co to znaczy,że jesteś katolikiem?Zaznaczam katolikiem a nie chrzescijaninem ( wbrew pozorom to nie jest synonim!).Dlaczego katolikiem a nie np. protestantem lub prawosławnym?Podejrzewam,że nie jest to świadomy wybór a kwestia tradycji czy wychowania w rodzinie.Jeżeli nie to spróbój to wyjaśnić.

>chris77

Nie o to mi chodziło!Przecież w to samo wierzą protestanci i prawosławni.

Dlaczego deklarujesz się jako katolik,a może wystarczyłoby chrześcijanin.

według mnie wszyscy ludzie wierzący w siły nadnaturalne się mylą

religie, kulty powstały aby pomóc ludiom wytłumaczyć to czego nie potrafili zrozumieć poskromić strach przed światem przed śmiercią

słyszałem jak ktoś kiedyś powiedział że nie umiał by żyć nie wierząc w nic, że śmierć jest ostatecznym końcem

życie w "nie wierze" nie jest prostsze, ale jest prawdziwsze.

" Bóg stworzył mnie ateistą

----------------------------------------------------

Kim jesteś aby kwestionować jego mądrość" lol :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie jest tylko kwestia nazwy.Różnice są fundamentalne ( w końcu z tego powodu zgineło kupę ludzi!).

Czyli jest tak jak myślałem.Jestes katolikiem bo taka jest tradycja rodzinna a nie ma w tym głębszej refleksji religijnej.

>chris77

Dzieki za link !

Juz dawno sie tak dobrze nie bawilem !

Strona utwierdza mnie w przekonaniu,

ze katolicy to naprawde ciezko chorzy ludzie !

Jeden z wpisow ze wspomnianej strony :

"Ksieza to idioci. Postanowilam - odchodze z Kosciola.

Hej!

Nie wiem kto odpowiada na te pytania, jestem tu po raz pierwszy. Ale może czegoś ciekawego się dowiem.

Jakieś pół roku temu postanowiłam odejść od Kościoła. Decyzję podjęłam po rozmowie z księdzem która nastąpiła przed chrzcinami mojego najmłodszego dziecka. Ksiądz chciał wiedzieć czy będę wychowywać dziecko w religii katolickiej i takie tam. Odpowiedziałam, że oczywiście tak, ale jeśli dziecko wybierze inną drogę, to nie będę go siłą nawracać. Na co ksiądz bardzo gorliwie zaczął przekonywać mnie, że dziecko to nie jest normalny człowiek, że do 18 roku życia nie ma wolnej woli i mam o wszystkim decydować za niego, że mam go na każdym kroku pilnować, dosłownie chodzić z nim do szkoły i siedzieć w ławce! I najgorsze, kiedy spytałam czy jeśli dziecko nie będzie chciało pójść do kościoła, to czym mam je tam zaciągnąć siłą, odpowiedział, ależ tak, oczywiście! Przekonywał mnie, że to jest owszem przemoc, ale to dla jego dobra.

Jako doświadczona matka wiem, że ciągając dziecko siłą gdziekolwiek gwałci się jego ludzką godność, można mu zrobić wielką krzywdę psychiczną, a nawet fizyczną. Postanowiłam odejść od Kościoła, bo żadna religia nie jest dla mnie ważniejsza od dzieci. Jeśli mam być dobrą katoliczką kosztem moich dzieci, to nie chcę wcale nią być.

Ale powiedzcie, czy naprawdę Bóg każe robić matkom takie rzeczy, czy tylko księża są idiotami?"

kolekcjoner>

Tam też jest forum, także widzę tam dla ciebie miejsce, może zaczniesz pisać także tam, kto wie może poznasz tam ludzi którzy ukierunkuja ciebie i inczej spojrzysz na kwestię wiary,Boga itp

Kolekcjoner, w tym tekście o księżach-idiotach, przymus religijnego wychowania zastąp przymusem szkolnym (wszak rodzice, wbrew heroicznemu oporowi dzieci zmuszają je do chodzenia do szkoły a jesli nie - to do represji w tym względzie posuwa się państwo!).

Ty, widzisz, do szkoły nie chodziłeś i jaki jest efekt?

No jaki?

golvan, 30 Gru 2007, 20:43

>życie w "nie wierze" nie jest prostsze, ale jest prawdziwsze.

Co to znaczy - prawdziwsze?

Czy nauka odpowiada na kazde możliwe do zadania przez człowieka pytania (już nie zaryzykuję i nie zapytam czy - prawdziwie)???

Powiem więcej - na 99.9% pytań zadawanych przez Vlada - nie odpowiada!

>chris77

A jak niby jeszcze mam spojrzec na kwestię wiary jesli nie poprzez - PRAWDE ?!

Katolicy to niemal bez wyjątku zaklamani hipokryci !

Niemal kazde ich slowo to - KLAMSTWO !

Są - pijakami, zlodziejami, zbrodniarzami !

Przez ich oblędną manię, podsycaną przez ich "duchowych" przywodcow zginely setki tysięcy ludzi !

Na calym Swiecie tysiące osob i setki rdzennych kultur jest oglupianych

religią katolicką, robiącą z godnych, szlachetnych ich przedstawicieli - ludzkie szmaty !

Widzialem i spotykalem w zyciu tysiące buddystow.

Nigdy nie widzialem aby ktorykolwiek z nich byl pijany,

albo zachowywal sie jak Polacy przy Kosciele w Paryzu !

> kolekcjoner

warto byś zaczął udzielać się na forum katolickim. Już sam prowokacyjny tytuł tego wątku oznacza, że masz gdzieś głęboko ukryte w sobie dylematy dotyczące wartości. Może pisząc tam coś odkryjesz? Sam jeszcze nie wiesz co. Nigdy nie mów nigdy. Co ty na to?

kolekcjoner, 30 Gru 2007, 21:18

>A jak niby jeszcze mam spojrzec na kwestię wiary jesli nie poprzez - PRAWDE ?!

>

>Katolicy to niemal bez wyjątku zaklamani hipokryci !

>

>Niemal kazde ich slowo to - KLAMSTWO !

>

>Są - pijakami, zlodziejami, zbrodniarzami !

Ja powiem więcej - tacy sami są pozostali ludzie.

Jak bym tylko miał mozliwość, to lutnąłbym w całą Ludzkość - Atomicą i by się skończyło!!!

>paww

A - NIBY CO mialbym odkryc ?!!!

Boga mialem juz przyjemnosc poznac osobiscie.

Z "boskich spraw" widzialem znacznie więcej, niz się większosci Papiezy nawet nie snilo,

więc co niby mialbym jeszcze zobaczyc czy odkryc ?!

Widzialem juz niemal WSZYSTKO co jest mozliwe do zobaczenia i zrozumienia przez ludzką istotę !

Ostatnia nadzieja w - bardzo czystym DMT !

Moim zdaniem księza obowiązkowo powinni przyjmowac DMT lub LSD jako - Sakrament !

(choc spora Ich częsc pewnie popelnilaby samobojstwo nie mogac zniesc zaklamania

w jakim przezyli cale swe dorosle Zycie !)

no dokładnie - zwykły ćpun, zeżarł parę kwasów i wszystko widział,

a wiesz co to są np. obowiązki albo troska o kogoś albo chociażby - bardzo męska rzecz - odpowiedzialność?

wciągnij kreskę, poczujesz sie lepiej, 55 letni gówniarzu

paww, 30 Gru 2007, 21:45

>> kolekcjoner

>to zaczyna być ciekawe, mógłbyś rozwinąć myśl:

>"Widzialem juz niemal WSZYSTKO co jest mozliwe do zobaczenia i zrozumienia przez ludzką istotę !"

Kolekcjoner mówi o czywiście o swoich doświadczeniach.

Konkretnie widział: 0,5l i kawałek kiełbasy.

Nie wydaje mi sie dudi !

Nie we wszystkich kulturach czy religiach jest taki procent pijakow, zlodziei etc. jak u nasz !

Spotykalem przedstawicieli dziesiatek kultur z ktorych emanowala wrodzona szlachetnosc,

ktorej u Prawdziwych Polakow zebys nie wiem jak dlugo szukal - nie uswiadczysz !

Zupelnie odmienna mentalnosc !

Zapewniam Cię dudi, ze zadnemu Buddyscie nawet przez mysl by nie przeszlo lutowanie cię A-tomowką !

kolekcjoner, 30 Gru 2007, 21:56

>Nie wydaje mi sie dudi !

>Nie we wszystkich kulturach czy religiach jest taki procent pijakow, zlodziei etc. jak u nasz !

Niestety, jest to skutkiem niskiego poziomu technicznego tych ludów.

Pokaż takim wężownicę - a zacznie się do niej modlić!

>Zapewniam Cię dudi, ze zadnemu Buddyscie nawet przez mysl by nie przeszlo lutowanie cię A-tomowką !

A widzisz! Ja lutnąłbym bez wahania ale buddysta nie!

To się nazywa - Niewdzięczność!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.