Skocz do zawartości
IGNORED

Sony VPL-AW10 czy Benq W 500

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wiem że to kolejny identyczny wątek proszę o opinie nie mam mozliwości porównania bezpośredniego.

Czy Ktoś z Was porównywał obraz konkretnie tych dwóch projektorów ? Z góry zaznaczam że mam problem z DLP-kolory i czerń super ale po jednym wieczorze filmowym kręciło mi się w głowie +efekt tęczy - to była jakaś optoma.

Obraz wyświetlany będzie w ciemnym pokoju z odległości ok 5 m (wysokość pokoju 3,8m -projekt.zamontowany będzie na ścianie nad głowami)

Ekran (4:3) o przekątnej 2m.

Dzięki z góry za opinie i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.

https://www.audiostereo.pl/topic/38905-sony-vpl-aw10-czy-benq-w-500/

proponuję znacznie lepszy Sanyo PLV-Z2000 za $1777 (4330zł) z darmową przesyłką :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki Americano ale ja mam określoną kwotę dokładnie 3000 ani zł więcej do tego ten sklep jest chyba amerykański może dojść kłopot z zasilaniem, wiem za 50 % więcej mogę mieć powiedzmy AMG zamiast zwykle c klasse.

Oferta kusząca ale więcej nie dam po za tym nie przewduje zakupu żródła full hd na razie Efekty osiągane przez trochę droższy AW 15 są dla mnie jak to mówił minister Giertych porażające.

Więc ponawiam pytanie jeżeli ktoś porównywał proszę o opinie.

Cena 2720zł za AW10 jest w miarę akceptowalna, choć moim zdaniem jest wart maks. 2200zł.

Ukryta Zawartość

jest to generalnie bardzo słaby projektor, poza tym że ma kiepski obraz (gradacje cieni i jasnych barw, bardzo widoczna siatka) to nie ma również lens shiftu. Płaci się za markę sony, ten efektowny napis "bravia", no może jeszcze za fakt, że jest bardzo cichy (sporo cichszy od benq w500).

Tak więc z tych dwóch to zdecydowanie benq w500 (jeśli nie jest dla Ciebie za głośny)

Ukryta Zawartość

Witam

Właśnie też się przymierzam do zakupu benq w500 bo czytam o nim same pozytywne opinie. Być możliwe że go zakupisz to proszę podziel się wrażeniami.

Ogólnie ja nie miałem nigdy do czynienia z projektorem do kina domowego i wydaje mi się że po przeczytanych postach będę zadowolony jedyna jakie było mi dane oglądać to w szkole. Myślałem też nad panasonic AX100 lub ewentualnie bo trochę za drogi ax200, ale stwierdziłem, że nie ma co tyle pieniędzy zostawiać jak i tak dla mnie to będzie nowość i tak pewnie padnę z wrażenia :)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

podnosze wątek :)

czy ktos ma tego sony?

- czy jest rzeczywiscie tak nizernie jak pisze americano?

- a jak wrazenia z benka 500 - zwlaszcza glosnosc - czytalem ze jest dosc dokuczliwa..?

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Witam,

od miesiąca jestem szczęsliwym posiadaczem W500. Przed zakupem też miałem problem z wyborem. Fakt że projektor nie jest cichy, jednak oglądając filmy w sypialni przy znikomym naglośnieniu i mając projektor 0,5 m nad głową - gdy panuje kompletna cisza w domu - podczas seansu zapominam o hałasie. Oczywiście film musi wciągać bo jak to jakieś flaki to zaczynasz słuchac projektora a nie oglądać film- problemu nie ma jak audio jest na normalnym poziomie. Przy zakupie Benq moim założeniem było że będę oglądał słabej jakości materiał - jak np. DIVX lub najwyżej DVD - a do takiego sygnału wydaje mi się że ten projektor chyba jest najlepszy. Powiem krótko - jak bym miał jeszcze raz kupowac to kupiłbym BENQ W500. Dodam że DPL również nie dla mnie - złe samopoczucie po seansie.

Wszystko to sprawa co się będzie oglądać oraz ile ma się kasy.

heli

dzieki! - bedzie do ogladania wszystkiego dvx dvd sata...

niestety u nas na wsi nie ma sony do poogladania

- bardzo mnie kusi cichosc tego sprzetu bo jestem wyczulony :)

dalej prosze - jesli kto widzial tego soniaka aw10 lub aw15 - o jakies relacje!

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 3 miesiące później...

W piątek odebrałem W500, mam możliwość zakupu odtwarzacza Toshiby hd dvd z wystawy za 550 zł, model

do którego dodawano filmy hd. Czy ktoś kto posiada ten model Toshiby może coś o nim powiedzieć czy wart jest tej kasy, czy lepiej kupić tani JVC z HDMI chyba za 250zeta. Aha mam xboxa obraz po kompozycie ulega znzczącej degradacji (oczywiste).Jak podłaczyć xboxa do projektora po hdmi i jednocześnie mieć dzwięk na wzmacnicz stereo (creek).Oryginalne wyjście na kompozyt zasłania hdmi (jedno albo dugie)?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.